Eveniment inedit: Maestrul Eugen Doga a susținut un excepțional recital de pian chiar pe peronul gării

Moldova.org, 14 septembrie 2018 16:10

Un eveniment inedit a avut loc, astăzi, la Gara Chișinău. Renumitul compozitor Eugen Doga a susținut un excepțional recital de pian chiar pe peronul gării. Maestrul a interpretat câteva dintre cele mai faimoase melodii ale sale, încântând publicul și călătorii. Unii pasageri, care au venit la gară mai devreme pentru îmbarcarea în tren, au rămas […] The post Eveniment inedit: Maestrul Eugen Doga a susținut un excepțional recital de pian chiar pe peronul gării appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 6 ore
20:20
Apple a intrat oficial în România. Gigantul american, cel mai valoros jucător din industria globală de tehnologie, şi-a înfiinţat propria companie în Bucureşti astfel încât să poate fi prezent fizic pe piaţa locală a smartphone-urilor în războiul cu rivalii Samsung şi Huawei, potrivit informaţiilor obţinute de ZF.ro. Compania, recent înfiinţată, pe numele său Apple Sales […] The post Apple vine în România appeared first on Moldova.org.
18:30
Republica Moldova a fost aleasă astăzi, în calitate de membru al Comitetului Permanent al Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății, în cadrul celei de-a 68-a Sesiune a forumului, care se desfășoară la Roma, Italia, în perioada 17-20 septembrie 2018. Țara noastră va deţine mandatul de membru al Comitetului Permanent BRE OMS pe un termen […] The post R.Moldova a fost aleasă în calitate de membru al Comitetului Permanent al Biroului Regional al OMS appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
18:10
Pe parcursul anului 2018, în capitală vor fi amenajate 5 terenuri de sport multifuncționale noi, câte unul în fiecare sector al municipiului. Obiectivele vor fi instalate în curțile blocurilor de locuințe, în locul celor vechi. Terenurile vor avea gazon artificial, vor fi îngrădire și iluminate pe timp de noapte. Pe aceste obiectivele sportive, cetăţenii vor […] The post În capitală vor fi amenajate 5 terenuri de sport multifuncționale noi. Vor avea gazon artificial, vor fi îngrădire și iluminate appeared first on Moldova.org.
17:00
Ataşaţii apărării, acreditaţi în Republica Moldova, au efectuat astăzi o vizită de documentare în Brigada de infanterie motorizată „Dacia”, dislocată în municipiul Cahul. În cadrul vizitei, cei 23 diplomaţi militari din Republica Belarus, Cehia, Italia, Lituania, Polonia, România, Federaţia Rusă, SUA, Suedia, Turcia, Ucraina, precum şi din cadrul Misiunii OSCE în Republica Moldova s-au familiarizat […] The post Ataşaţii apărării, acreditaţi în R. Moldova, au efectuat o vizită în Brigada de infanterie motorizată „Dacia” appeared first on Moldova.org.
17:00
„Republica Moldova este şi va rămâne angajată în implementarea prevederilor acordurilor semnate cu Uniunea Europeană, mizând în continuare pe sprijinul UE în promovarea reformelor care au drept scop sporirea nivelului de trai a cetăţenilor țării noastre”. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu vicepreşedintele Comisiei […] The post Tudor Ulianovschi: „R. Moldova este şi va rămâne angajată în implementarea prevederilor acordurilor semnate cu UE” appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
16:20
Situația complicată privind răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova a fost examinată astăzi în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată de premier. Pavel Filip a cerut măsuri urgente pentru a preveni răspândirea bolii pe teritoriul țării noastre. „Este nevoie de implicarea și de mobilizarea tuturor instituțiilor și autorităților. Fiecare instituție are competențe pentru […] The post Important! Porcii din localitățile afectate de pesta porcină africană vor fi sacrificați, iar proprietarii animalelor – despăgubiți appeared first on Moldova.org.
16:00
Irina Ciobanu a ilustrat pentru campania „Poporul gândește” o persoană în vârstă, a cărei „creier este spălat de mass-media”. Potrivit tinerei, pentru a apăra democrația, trebuie în primul rând să protejăm mințile părinților și bunicilor noștri în fața dezinformării constante din jurul lor. Tânăra spune că, de regulă, segmentul social ușor manipulabil ar fi format […] The post Poporul gândește / „Trebuie să protejăm creierii părinților și bunicilor noștri de dezinformare” appeared first on Moldova.org.
15:50
Administratorul unei firme va fi judecat pentru abuz de serviciu. Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea spre examinare în judecată a cauzei penale pornită de către ofițerii CNA. Conform materialelor cauzei, Direcţia Educaţie Tineret şi Sport din mun. Chişinău, a efectuat o licitaţie publică privind achiziţionarea utilajului tehnologic pentru dotarea […] The post Administratorul unei firme va fi judecat. A livrat utilaj uzat pentru cantina unui liceu din capitală appeared first on Moldova.org.
15:31
O scrisoare semnată de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu arată că Liviu Dragnea a devenit o vulnerabilitate pentru PSD și îi cere acestuia demisia de la șefia partidului, precum și înlocuirea sa cu Viorica Dăncilă ca președinte interimar, scrie g4media.ro. Scrisoarea e semnată de cei trei lideri „în numele comitetului de inițiativă al […] The post A început războiul din PSD: Firea, Stănescu și Țuțuianu îi cer demisia lui Dragnea de la șefia partidului și asigurarea interimatului de către Dăncilă appeared first on Moldova.org.
15:10
„Există riscul ca regiunea europeană să nu elimine rujeola și rubeola până în anul 2020 și riscă să nu atingă obiectivele de acoperire a imunizării. Îndemn toate țările să își focuseze acțiunile pe creșterea vaccinării pentru a preveni îmbolnăvirile cu boli transmisibile și a asigura un mediu sănătos pentru toți. Asigurarea vaccinării trebuie să fie […] The post „Există riscul ca regiunea europeană să nu elimine rujeola și rubeola până în 2020”. OMS solicită acțiuni urgente appeared first on Moldova.org.
15:00
Un proiect de rezoluţie depus în Senatul american cere Rusia să-şi îndeplinească angajamentele asumate la summitul OSCE de la Istanbul din 1999, privind retragerea trupelor de pe teritoriul Moldovei. În textul documentului se reafirmă susţinerea SUA faţă de suveranitatea, independenţa şi integritatea Moldovei. Proiectul de rezoluţie înaintat de senatorul Cristopher Coons susţine Dialogul Strategic SUA-Moldova […] The post Proiect de rezoluţie depus la Senatul SUA: Rusia trebuie să îşi retragă trupele de pe teritoriul Moldovei appeared first on Moldova.org.
14:20
Prin programul „Sănătate fără hotare – tratamentul cazurilor grave în țară și străinătate”, pacienții grav bolnavi (în special cei cu afecțiuni oncologice, cardiologice și neurologice) au acces la servicii medicale complexe și de cea mai înaltă calitate. Până nu demult, unele servicii medicale nefiind accesibile în țară, pacienții erau nevoiți să se deplaseze în străinătate, […] The post Programul „Sănătate fără hotare”: Medpark oferă servicii complexe pentru tratarea pacienților cu diagnostice complicate appeared first on Moldova.org.
14:00
O familie din Donduşeni a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a intoxicat cu vapori de mercur. Incidentul a avut loc, acum câteva zile, în satul Horodişte. În timp ce mama pregătea cina, unul dintre feciori se juca cu un termometru, pe care din neatenţie l-a scăpat în cratiţă, scrie Canal3. Atunci, când tatăl […] The post Mama pregătea cina, iar feciorul a scăpat termometrul în cratiţă. O familie din Donduşeni s-a intoxicat cu vapori de mercur appeared first on Moldova.org.
13:30
Polițiștii de frontieră din Sculeni au depistat doi tineri din România și Federația Rusă, pe malul râului Prut, care nu-și puteau justifica prezența la frontieră. Tinerii au fost reținuți la o diferență de câteva ore. Primul ca a fost înregistrat, în jurul orei 15:00, când patrula de la punctul de trecere Sculeni a observat o […] The post Doi tineri din România și Federația Rusă, depistați pe malul râului Prut appeared first on Moldova.org.
13:00
Comportamentul uman este dictat, în proporție de 70%, de emoții și nu de rațiune. Din acest motiv, oamenii, inclusiv cei din Moldova, au în permanență un sentiment de insatisfacție, chiar dacă situația economică este bună și, aparent, nu ar trebui să existe prea multe motive de nemulțumire. Constatarea aparține expertului IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță și […] The post Cum explică Veaceslav Ioniță negativismul oamenilor din Moldova appeared first on Moldova.org.
12:31
Pentru prima oară într-un penitenciar din Republica Moldova a fost organizat un atelier de educație electorală pentru deținuți. Peste 50 de persoane care se află în detenție la Penitenciarul nr. 3 din Leova au participat la o sesiune de informare și simulare a proceselor electorale. Inițiativa a aparținut Asociației Obștești „Prospect” din Cimișlia și s-a […] The post În premieră, deținuții din Penitenciarul nr. 3 din Leova au participat la simularea procesului de vot appeared first on Moldova.org.
11:40
Merele din Republica Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume – cea a Indiei. Partea indiană a stabilit cerințele fitosanitare de import, iar în timpul apropiat urmează a fi identificat exportatorul din țara noastră și importatorul din India, pentru a organiza exportul primului lot – probă. De asemenea, în […] The post Guvernul: În premieră, merele moldovenești vor fi exportate în India appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
11:20
O rezoluție în susținerea Republicii Moldova a fost înregistrată în Senatul Statelor Unite. Documentul vine să confirme poziția Senatului de întărire a relațiilor SUA – Republica Moldova și reafirmă suportul pentru integritatea teritorială a țării. Președintele Parlamentului Andrian Candu, care se află la Washington, a solicitat, în cadrul întrevederii de ieri cu Senatorul Ron Johnson, […] The post O rezoluție în susținerea Republicii Moldova a fost înregistrată în Senatul Statelor Unite appeared first on Moldova.org.
11:10
Președintele Igor Dodon a semnat decretele de demisie a miniștrilor Liviu Volconovici și Svetlana Cebotari. Acestea au fost făcute publice pe pagina sa de Facebook. Totodată, șeful statului a făcut o constatate că pe parcursul a unui an și 9 luni de mandat a demis deja 17 miniștri din cadrul actualului Guvern. „Am semnat decretele […] The post Igor Dodon a semnat decretele de demisie a miniștrilor Volconovici și Cebotari: Am demis deja 17 miniștri din cadrul actualului Guvern appeared first on Moldova.org.
09:50
Procuratura raionului Criuleni a finalizat şi transmis în judecată cauza penală de învinuire a unui locuitor al satului Bălăbăneşti de omorul intenţionat al fostei sale concubine şi păstrarea ilegală a muniţiilor. Tragedia a avut loc în noaptea de 30 spre 31 mai. Cazul însă a ieşit la iveală peste câteva zile, atunci când oamenii legii […] The post Un bărbat din Bălăbăneşti şi-a ucis fosta concubină şi a îngropat-o în propria grădină appeared first on Moldova.org.
09:20
În capitală se desfăşoară lucrările de amenajare a unui centru pentru îngrijirea câinilor fără stăpân. Potrivit primarului general interimar Ruslan Codreanu, acest centru va fi deschis în următoarele luni. Pentru deschiderea Centrului, Primăria a prevăzut alocarea a circa un milion de lei. Centrul va fi amenajat pe teritoriul necropolei municipale și va oferi servicii de […] The post La Chişinău va fi creat un centru pentru îngrijirea animalelor fără stăpân appeared first on Moldova.org.
08:00
Un bărbat din Bremen și-a cumpărat un dulap de bucătărie la mâna a doua, iar când a încercat să-l instaleze a găsit în el trei lingouri de aur care cântăreau în total 2,5 kg, relatează marţi DPA. Cele trei lingouri, cu o valoare estimată de 83.500 de euro (97.500 de dolari), erau ascunse într-un dulap […] The post Un bărbat și-a cumpărat un dulap de bucătărie și a găsit în el trei lingouri de aur. Ce a făcut appeared first on Moldova.org.
06:30
O fetiţă de 10 ani a murit, marţi, după ce a fost spulberată pe trecerea de pietoni de un TIR, în timp ce copila traversa DN 1B, în localitatea Loloiasca, pe trecerea de pietoni, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, TIR-ul înmatriculat în Moldova, care circula din direcţia Ploieşti către Buzău a lovit, mortal, […] The post Un TIR înmatriculat în R.Moldova a spulberat o fetiţă pe o trecere de pietoni în Prahova appeared first on Moldova.org.
05:50
CEDO a obligat Rusia să plătească 53 mii de euro pentru mama lui Alexandru Stomatii, un tânăr care a fost încorporat forțat și omorât într-o unitate paramilitară ilegală din regiunea transnistreană. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a emis pe 18 septembrie o hotărâre prin care a constatat că Federația Rusă a încălcat art. 2 al […] The post Rusia, obligată de CEDO să plătească 53 mii euro pentru mama unui tânăr omorât într-o unitate paramilitară din Transnistria appeared first on Moldova.org.
05:20
Președintele Igor Dodon a negat faptul că expulzarea de către SIS a celor șapte profesori turci din R Moldova ar fi „un tribut” acordat președintelui turc Recep Tayyip Erdogan pentru reparația sediului Președinției. Șeful statului susține că în cadrul întrevederilor cu Erdogan niciodată acest subiect nu a fost abordat. „ O să-l citez pe domnitorul […] The post „Ce ar zice Ștefan cel Mare că turcii repară clădirea Președinției?” Ce a răspuns Igor Dodon appeared first on Moldova.org.
Ieri
20:30
Referendumul pentru familia tradițională se va desfășura în două zile, 6 și 7 octombrie. Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței extraordinare de Guvern de marți, scrie Hotnews.ro „Pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să-și exprime opțiunile cu privire la definirea familiei în Constituția României, referendumul se va organiza timp de […] The post Referendumul pentru familia tradițională se va desfășura în România în două zile, pe 6 și 7 octombrie appeared first on Moldova.org.
18:50
„Pentru Republica Moldova, interconectarea cu vecinii, în special cu Uniunea Europeană prin România, este de o importanță majoră. În acest sens, Moldova dezvoltă cadrul necesar pentru a sprijini investițiile în domeniul interconectării transporturilor, al infrastructurii energetice, al cercetării, dezvoltării și al comunicării digitale”. Declarația a fost făcută astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, […] The post Chiril Gaburici: Pentru Republica Moldova, interconectarea cu UE, prin România, este de o importanță majoră appeared first on Moldova.org.
18:40
Irina Cleșcenco este una dintre artistele care a realizat ilustrații în cadrul campaniei „Poporul gândește” și prin coincidență autoarea mai multor ilustrații publicate pe moldova.org. A trebuit să ilustreze libertatea de exprimare, libertatea presei, manipularea și dezinformarea. Ilustrația Irinei reprezintă niște păsări care zboară deasupra unor cioburi de sticlă. „Păsările sunt simbolul libertății. Spinii/cioburile care […] The post Poporul gândește / Ce a motivat-o pe o tânără ilustratoare să ilustreze libertatea presei și dezinformarea appeared first on Moldova.org.
17:40
Președintele Academiei Diplomatice de la Beijing Qin Yaqing a acceptat propunerea Ministrului de Externe de la Chișinău Tudor Ulianovschi de a semna în viitorul apropiat un Memorandum de cooperare cu Institutul Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Documentul urmează a fi semnat în cadrul vizitei reprezentanților Academiei Diplomatice a Chinei la Chișinău. Potrivit […] The post Academia Diplomatică a Chinei va semna un Memorandum de cooperare cu Institutul Diplomatic, creat de către MAEIE appeared first on Moldova.org.
17:20
„Anunțarea noului mesaj „Pro-Moldova” al Partidului Democrat și remanierile din Guvern, demonstrează că, reforma Guvernului făcută de PD, fără susținerea PL a eșuat”, declară Partidul Liberal. Potrivit liberalilor, toate guvernele formate fără reprezentanți ai PL „ au dus la compromiterea democrației și a reformelor, fapt confirmat prin izolarea politică și financiară a partenerilor externi și UE, […] The post PL: Între Silvia Radu și Vlad Plahotniuc există un pact „eu ție-tu mie” appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.