Printre victimele înregistrate ca urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului Genova este şi un moldovean

#diez, 15 august 2018 13:45

Printre victimele înregistrate ca urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului Genova este şi un cetăţean al Republicii Moldova cu dublă cetăţenie. Articolul Printre victimele înregistrate ca urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului Genova este şi un moldovean apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 30 minute
09:45
Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV Moldova, afiliat PSRM, că nu va semna decretele de numire a noilor miniștri. În scurt timp, prim-ministrul Pavel Filip l-a numit „populist” și că acesta din nou încalcă Constituția. Articolul „Eu nu voi accepta șantaje și ultimatumuri din partea majorității parlamentare”. Igor Dodon a refuzat să semneze decretele de numire a noilor miniștri apare prima dată în #diez.
Acum o oră
09:15
În februarie 2017, Elon Musk anunţa planurile companiei sale de a trimite un om în „excursie” în jurul Lunii, în scop turistic. Acesta avea să urce la bordul rachetei Falcon Heavy, cea testată de antreprenor în februarie 2018, însă planurile s-au schimbat puţin. Noua dată de lansare şi numele primului pasager au fost dezvăluite în cadrul unei conferinţe. Articolul Elon Musk a anunțat cine va fi primul turist pe Lună. Este un miliardar și deține un magazin online de îmbrăcăminte apare prima dată în #diez.
09:15
Guvernul a luat măsuri urgente pentru a combate pesta și a preveni răspândirea bolii pe teritoriul țării noastre. De aceea, urmează a fi sacrificați peste 700 de porci din localitățile afectate de pesta porcină africană. Proprietarii animalelor sacrificate vor fi despăgubiți. Suma care va fi alocată în acest scop se ridică la 1 milion și jumătate de lei. Articolul Porcii afectați de pesta porcină africană vor fi sacrificați. Proprietarii animalelor urmează să fie despăgubiți cu peste un milion de lei apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
09:00
Apple tocmai a lansat noul line-up de telefoane pentru 2018, iar lumea nu a rămas prea impresionată. Dacă iPhone Xs şi Xs Max par nişte terminale care aduc mici îmbunatățiri modelului de anul trecut, Xr. Modelul mai ieftin are un potențial serios de a deveni cel mai bine vândut telefon Apple din acest an. Un lucru au în comun toate cele trei. Proaspăt lansatul iOS 12. Articolul iOS 12 este acum disponibil pentru actualizare. Ce îmbunătăţiri aduce noul sistem de operare de la Apple apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
08:00
Biroul Naţional de Statistică informează că în semestrul I 2018 mărimea minimului de existenţă a constituit în medie pe lună pentru o persoană 1895,7 lei, fiind în creştere faţă de semestrul I 2017 cu 23 de lei și 40 de bănuți. Articolul (grafice) Minimul de existență este mai mare cu 23 de lei și 40 de bănuți decât în anul trecut. Cât constituie acesta apare prima dată în #diez.
07:45
Telefonul mobil a devenit un accesoriu indispensabil pentru fiecare dintre noi. Când îl procurați sau este defectat și intenționați să-l reparați la un centru specializat suntem supuși riscului de a fi înșelați sau să beneficiem de un serviciu de calitate inferioară. Cu această ocazie, Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieții a listat 7 recomandări practice pentru orice om. Articolul „Fiți precauți la promoțiile și ofertele speciale din magazine”. 7 sfaturi pentru a evita problema procurării sau reparării telefonului mobil apare prima dată în #diez.
07:45
Ultimele inovații din domeniul fumatului ar putea fi incluse în legislația națională privind controlul tutunului. Inițiativa aparține deputatului Simion Grișciuc și a fost examinată în cadrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. Articolul (foto, video) Legea privind controlul tutunului ar putea fi completată. Ce metodă de fumat va fi reglementată apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
00:30
Cea de a doua seară a UEFA Champions League aduce alte 8 meciuri de top. Ronaldo debutează pentru Juventus în Liga Campionilor, iar Manchester City primește pe teren propriu echipa Lyon. Vezi rezumatele meciurilor mai jos. Articolul (video) Cristiano Ronaldo eliminat, iar Lyon învinge campioana Angliei. Care sunt rezultatele primei etape a Ligii Campionilor apare prima dată în #diez.
19 septembrie 2018
22:15
Cea de a doua seară a UEFA Champions League aduce alte 8 meciuri de top. Ajax a întâlnit pe teren propriu echipa AEK Athens, din grecia, iar Shakhtar Donetsk a primit în Ucraina echipa Hoffenheim. Articolul (video) Ajax trece fără probleme de AEK Athens, Shakhtar Donetsk obține doar un punct pe teren propriu apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
19:00
Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, a venit cu o inițiativă pe care vrea să o pună în practică - să ofere câte o jucărie pentru fiecare copil care devine victimă. Articolul Inițiativă IGP: Câte o jucărie pentru fiecare copil care este victimă ale conflictelor, incidentelor violente și accidentelor apare prima dată în #diez.
18:45
Noul ambasador al Republicii Portugheze în țara noastră, cu sediul la Bucureşti, Fernando Manuel De Jesus Teles Fazendeiro, a prezentat copiile scrisorilor de acreditare secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi multilaterale al MAEIE, Tatiana Molcean. Articolul Noul ambasador al Republicii Portugheze în țara noastră, Teles Fazendeiro, a prezentat copiile scrisorilor de acreditare apare prima dată în #diez.
18:30
Weekendul se apropie și pentru ca să treacă ziua mai frumos și util, noi am selectat câteva evenimente la care poți merge. Fie că vrei să mergi la un film, să participi la evenimente utile și plăcute alege unul dintre ele și transformă-ți seara obișnuită de joi într-una frumoasă și activă. Articolul Recomandări #diez. Evenimente la care poți merge joi, 20 septembrie apare prima dată în #diez.
18:30
În cadrul celei de-a 68-a Sesiune a forumului Comitetului Permanent al Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății, toate țările au fost îndemnate să își focuseze acțiunile pe creșterea vaccinării pentru a preveni îmbolnăvirile cu boli transmisibile. Forumul se desfășoară la Roma, Italia, în perioada 17-20 septembrie 2018 . Articolul Organizația Mondială a Sănătății: „Asigurarea vaccinării trebuie să fie o prioritate pentru toți” apare prima dată în #diez.
18:00
Codul portocaliu de răspândire a rujeolei rămâne în vigoare pe întreg teritoriul țării. Începând cu 01 ianuarie 2018 până la 17 septembrie 2018, au fost înregistrate 282 cazuri confirmate de rujeolă. Articolul Pe întreg teritoriul țării se menține cod portocaliu de răspândire a rujeolei. Care sunt cele mai afectate regiuni apare prima dată în #diez.
18:00
Exploatarea imaginii copilului în scop de promovare politică ar putea fi interzisă prin lege. Comisia mediu și dezvoltare regională a avizat, în ședința de astăzi, inițiativa legislativă de modificare și completare a Legii privind drepturile copilului.  Articolul Exploatarea imaginii minorilor în scop de promovare politică (electorală) ar putea fi interzisă prin lege apare prima dată în #diez.
18:00
„Competiția Inginerească GirlsGoIT” este o provocare pentru tinerele pasionate de IT din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 14 și 21 ani. Scopul competiției este de a inspira și ghida în carieră tinerele interesate de domeniul tehnologiilor informaționale și inginerie. Articolul Ești pasionată de IT și vrei să dezvolți un proiect Software sau Hardware? Participă la GirlsGoIt Engineering Competition și câștigă 800 de dolari apare prima dată în #diez.
17:45
Pe măsura evoluției tehnologice, conceptul de internet își modifică și el conotația. Dacă la început eram obișnuiți că internetul este o lume aparte în care oamenii pot comunica virtual, acum, acest tip de comunicare a evoluat, fiind deja accesibil și la nivelul obiectelor. Articolul Cum un dispozitiv conectat la internet îți poate ușura viața. Participă la un seminar și descoperă fenomenul Internet of Things în Moldova apare prima dată în #diez.
17:15
Problema cadrelor didactice și personalului auxiliar în grădinițe devine din ce în ce mai acută. În cadrul unei ședințe organizate de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a mun. Chișinău (DGETS), au fost formulate mai multe propuneri și au fost menționate inițiativele ministerului pentru remedierea situației. Articolul Elevii din anul terminal de colegiu în calitate de educatori. Cum Ministerul Educației rezolvă problema insuficienței cadrelor didactice la grădinițe apare prima dată în #diez.
17:00
Primăria municipiului Chișinău anunță despre demararea lucrărilor de amenajare a primului teren de sport multifuncțional, în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă. Este vorba de un terenul sportiv din str. Miron Costin, 10.  Articolul (foto) Gazon artificial și iluminare pe timp de noapte. În mai multe curți din Chișinău vor fi construite cinci terenuri sportive apare prima dată în #diez.
16:45
Biblioteca Onisifor Ghibu vă invită la un recital de poezie. Evenimentul va avea loc în noaptea dedicată bibliotecilor, pe data de 28 septembrie.  Articolul Tinerii poeți sunt invitați la microfon! Dacă ai ceva de spus vino la un recital de Nocturna Bibliotecilor apare prima dată în #diez.
16:45
Diana Florea este o tânără din Chișinău pasionată de arta dansului. De mică, tânăra, la îndemnul bunicii sale, a făcut balet. Diana crede că cea mai bună investiție este în viitor, de aceea a ales să educe generația ce urmează prin intermediul mișcărilor de balet contemporan. Articolul (video) Unde-s tinerii. Cunoaște-o pe Diana Florea, tânăra care la 19 ani a înființat propria sală de dans apare prima dată în #diez.
16:15
Te-ai gândit vreodată care este procesul de creare a unui simplu creion? Fotograful Christopher Payne a făcut o serie de imagini cu întreg procesul de creare a acestora. Alcătuit dintr-o tijă din grafit și o bază de lemn, la prima vedere nu pare complicat, dar în practică este un proces extrem de complex. Articolul (foto) Te-ai gândit vreodată care este procesul de creare a unui simplu creion? Îți arătăm noi toate etapele într-o serie de imagini apare prima dată în #diez.
15:45
Campania socială lansată de Centrul de Informații GENDERDOC-M, #subogheal, are scopul de a relata oamenilor cât este de absurdă sintagma „Faceți ce vreți, dar sub ogheal”, pe care o spun când este vorba de relațiile homosexuale. În acest sens, GENDERDOC-M publică istorii persoanelor LGBT care povestesc cum trăiesc cu „oghealul în cap” ani la rând. Articolul Istorii de „#subogheal”. Marina este mama a doi adolescenți care nu-și poate vedea copiii, pentru că iubește altă femeie apare prima dată în #diez.
15:45
Î.S. Compania Aeriană ”Air Moldova” ar putea să ajungă în proprietatea unei companii românești. Potrivit unor surse neoficiale, ”Blue Air” ar fi investitorul interesat de achiționarea întreprinderii moldovenești. Potrivit bizzlaw.md, informația încă nu a fost confirmată de autorități. Articolul O companie românească ar fi interesată să achiziționeze compania Air Moldova apare prima dată în #diez.
15:00
Centrul de Resurse Juridice din Moldova a analizat Strategia de recuperare a mijloacelor sustrase din sistemul bancar al Republicii Moldova în perioada 2007-2014, prezentată de autorități în luna iunie a acestui an, iar autorii au constata că „nu este clar cine a aprobat documentul” și care este gradul de angajare pentru implementarea lui cu succes. Nu este cunoscută cu exactitate suma sustrasă din sistemul bancar. Strategia nu menționează faptul că, după trei ani de investigații, niciun leu din banii sustrași nu a fost încă restituit.” Articolul (doc) „Procurorii raportează sume cu mult mai mari decât cele identificate cu adevărat”. Ce reprezintă în realitate „Strategia de recuperare a miliardului” apare prima dată în #diez.
15:00
Căpitanul Barcelonei, Lionel Messi, scrie istorie în UEFA Champions League. Atacantul campioanei Spaniei a devenit primul jucător care reuşeşte să îşi treacă în cont 8 hat-trick-uri în cea mai importantă competiţie inter-cluburi. Articolul (video) Lionel Messi a înregistrat un nou record. Ce performanță a reușit acesta în meciul împotriva PSV apare prima dată în #diez.
15:00
Iluminatul în preajma a 140 de instituții preșcolare și preuniversitare din Moldova a beneficiat de lucrări de reabilitare. Lucrările fac parte din Programul de reparație a iluminatului public din preajma școlilor și grădinițelor. Articolul Peste 100 de grădinițe și școli au beneficiat de lucrări de reabilitare a iluminatului din preajmă. Costul lucrărilor este de câteva milioane apare prima dată în #diez.
14:30
Căpitanul echipei Spartak Moscova, Denis Glushakov și fundașul Andrei Eshchenko au fost suspendați de antrenorul principal, Massimo Carrera, de la antrenamentele echipei. Jucătorii au fost pedepsiți de antrenor pentru că au apreciat o postare pe Instagram, unde antrenorul este criticat. Articolul (video) Căpitanul echipei Spartak Moscova a fost suspendat de la antrenamente pentru că a apreciat o postare pe Instagram apare prima dată în #diez.
14:15
Coordonatoarea proiectului „Comunități active pentru democrație participativă în oraș”, Lilia Nenescu, a adresat o scrisoare deschisă președintelui parlamentului, Andrian Candu, din partea celor care muncesc peste program. Scrisoarea vine după ce Andrian Candu a afirmat că pentru a avea un salariu ca al său trebuie de muncit peste program. Articolul Scrisoare deschisă către președintele Parlamentului, Andrian Candu: „Munca peste program nu este și nu trebuie să fie soluția pentru un salariu de trai” apare prima dată în #diez.
14:15
Tinerii de azi se confruntă cu multe dificultății în ceea ce privește încrederea, imaginea de sine, teama de eșec și abuzurile. Toate acestea pot fi depășite odată ce vei încerca să ieși din zona ta de confort. Fii parte la cel mai grandios eveniment destinat tineretului în luna octombrie. Participă la Mișcarea Tinerilor Lideri din Moldova, meeting care va aduna în acest an 1 milion de tineri din întreaga lume. Articolul Activități de dezvoltare personală și traininguri de leadership. Adolescenții din Moldova sunt invitați să participe la „Mișcarea liderilor tineri” apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.