Zeci de români, mulţi care muncesc în străinătate, revin cu boli tropicale

Sputnik, 13 august 2018 07:40

Motivul îl reprezintă faptul că nu şi-au luat măsurile de prevenţie specifice zonelor cu risc de îmbolnăvire – cea mai frecventă boală – malaria.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 30 minute
09:40
Trafic intens și astăzi la unele puncte de trecere a frontierei: sute de unități de transport așteaptă la ieșirea din țară.
Acum o oră
09:00
Înfuriat că nu a fost plătit pentru munca realizată, un român a făcut una cu pământul mai multe locuințe dintr-un cartier al unei localități din Marea Britanie, provocând daune de patru milioane de lire sterline.
09:00
Noutăţile dimineţii intră în casele dumneavoastră în fiecare zi, de la 09:00 la 11:00, prezentate şi comentate de membrii echipei Sputnik Matinal împreună cu invitați speciali.
Acum 2 ore
08:30
Republica Moldova intenționează să-și deschidă o nouă ambasadă - Iată ce a declarat șeful diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi, la New Delhi.
Acum 4 ore
07:40
La vârsta de nouă ani, Lola Astanov a vizitat pentru prima dată „Sala Carnegie”, fiind profund impresionată de muzica clasică.
06:40
Peste 90 de ofițeri și subofițeri ai armatei Naționale își consolidează capacitățile de apărare la o bază militară din SUA.
Acum 12 ore
01:30
Locuitorii Moldovei preferă odihna la Sergheevca, Zatoka, Primorsk şi alte localităţi de pe litoralul ucrainean nu doar pentru că acolo este mai ieftin, ci şi pentru că sunt nostalgici: odinioară acestea ţineau de Basarabia şi se numeau Şabolat, Bugaz, Budachi...
00:20
Victor Crudu, care se află la muncă în orașul britanic Lincoln, a discutat ceva mai demult cu reporterul Sputnik, dezvăluindu-i ce anume îi face pe concetățenii noștri să emigreze tocmai în Vechiul Albion.
15 august 2018
23:40
Inspectorii de patrulare au pornit pe urmele amatorilor de motociclete.
22:40
Legendara Galerie Tretiakov aniversează în acest an 125 de ani de la deschiderea ei pentru publicului larg.
21:40
Pompierii care au stins un incendiul în orașul britanic Derbyshire au fost martorii unui fenomen natural neobișnuit - o tornadă de foc.
21:00
Reținere ca în filme! Un infractor din Căușeni a fost luat pe sus de polițiștii din Capitală.
Acum 24 ore
20:30
Statele Unite nu au reușit să facă față rolului de superman pe care și l-au asumat, consideră Maria Zaharova.
20:00
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență analizează posibilitatea de a-i aduce acasă pe moldovenii care au suferit ieri în urma unui accident de muncă în Rusia.
19:30
În perioada următoare se pot înregistra noi ieftiniri la unele produse petroliere, gaze naturale și energie electrică. Declarația a fost făcută de către expertul economic Viorel Gârbu, în cadrul emisiunii "Kilometrul 0", de la Radio Sputnik Moldova.
19:00
Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova consideră că noul buget al Apărării adoptat de SUA fixează o direcție a Washingtonului spre consolidarea dominației mondiale prin intermediul forței.
18:20
Fosta dirigintă a președintelui rus a povestit despre anii de școală a lui Vladimir Putin.
17:50
Prăbușirea podului Morandi a afectat peste 300 de familii din acest oraș situat pe coasta liguriană.
17:20
Fiecare al șaselea utilizator de internet din Moldova citește știrile, articolele analitice și interviurile publicate de Sputnik Moldova.
17:00
Un vin tânăr sau unul matur? În care sticlă se găsește cea mai bună licoare.
16:30
Potrivit vulcanologilor, activitatea vulcanică în sudul Japoniei s-a intensificat simțitor, ceea ce poate însemna că până la o erupție puternică a mai rămas foarte puțin timp. Autoritățile nipone au instituit o celulă de criză.
15:50
Bărbatul care a murit după ce podul din Genova s-a prăbușit este din raionul Călărași.
15:30
Un virus periculos care poate provoca decesul a fost documentat la hotarul Republicii Moldova.
15:00
Unul dintre cei mai cunoscuți experți în medicină naturistă, Vlad Sainciuc, susține că există numeroase metode de a scăpa de presiunea psihologică la care suntem supuși zilnic dar și de insomnie. Indiferent cât de grav se manifestă aceste tulburări, sunt câteva reguli simple pe care trebuie să le respectăm.
14:20
În zilele următoare va fi adus acasă moldoveanul care a murit sub dărmăturile podului prăbușit la Genova, Italia.
14:10
Un bărbat și-a pierdut viața în urma accidentului de muncă produs ieri în Rusia. Potrivit MAEIE, cinci persoane au avut de suferit, dintre care patru sunt cetățeni moldoveni.
14:00
Pe strada care se închide sunt situate mai multe spitale de stat: Spitalul Clinic Republican, Dispensarul Cardiologic, Institutul Cardiologic, Centrul Republican de Diagnostică.
13:30
IGSU a lansat telefonul de încredere 022 78 -50 – 32, la care rudele și apropiații celor care au avut de suferit pot afla mai multe informații.
13:10
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că un moldovean a murit în urma prăbușirii unui pod în orașul italian Genova.
13:00
Un punct de comercializare a suvenirelor cu logoul Parlamentului Republicii Moldova va fi deschis în incinta forului legislativ.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.