Șomeri, săraci sau nevoiți să presteze muncă manuală: Fiecare al doilea tânăr palestinian nu are loc de muncă

Agora.md, 13 august 2018 07:40

Rata șomajului în rândul tinerilor absolvenți palestinieni a ajuns la 55,8% în anul 2017, ceea ce este cu 15% mai mult decât în 2007, potrivit datelor Biroului Central de Statistică din Palestina.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 30 minute
09:40
Un bărbat din raionul Fălești a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție după ce ar fi primit 1000 de euro mită pentru a mușamaliza un dosar penal deschis pentru tâlhărie.
Acum o oră
09:00
După ce Grupul pedagogilor solidari a lansat campania „Profesorii merită”, drept răspuns la indexarea salariilor cu 8%, membrii acestuia planifică o „vizită” la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru a lansa o petiție. Evenimentul a fost anunțat pentru ziua de joi, 16 august, la ora 15:00.
Acum 2 ore
08:20
La patru zile de la intervenţia cu gaze a jandarmilor împotriva protestatarilor prezenţi la mitingul diasporei de la București, apar cazuri de efecte adverse. Miercuri, au ajuns la spitalul Floreasca oameni care s-au simţit tot mai rău în ultimele zile. Nici până acum nu a fost făcut o informare oficială cu privire la gazele folosite, dar din precizările specialiştilor reiese că s-au folosit substanţe foarte puternice. Medicii îi sfătuiesc pe cei care au fost expuşi la gazele jandarmilor să nu ignore simptomele şi să meargă de urgenţă la doctor, scrie digi24.ro.
Acum 4 ore
07:50
Talibanii au anunţat, miercuri, că îşi retrag garanţia de securitate pentru Crucea Roşie în Afganistan. Asta după ce au acuzat organizaţia că a neglijat prizonieri aflaţi în greva foamei la închisoarea Pul-e Charkhi din Kabul, relatează Reuters, citat de Agerpres.
07:40
În primul semestru al anului 2018, Republica Moldova a înregistrat un deficit comercial de 1,41 miliarde de dolari SUA, având o balanță comercială negativă cu 85 de țări ale lumii, arată datele Biroului Național de Statistică. 
07:20
Oficialii din Paris încearcă o nouă abordare a toaletelor publice prin instalarea de pisoare în aer liber. Ideea a revoltat unii locuitori ai Capitalei, conform CNN.
Acum 12 ore
21:40
Zilnic, pe tot parcursul verii, o bandă lungă de autoturisme și autobuze se întinde din direcții diferite spre Orhei. La sfârșit de săptămână, între Chișinău și Orhei se formează un blocaj de trafic de 50 de km. Pasagerii principali sunt copiii. Dar în locul în care se îndreaptă acest flux colosal de transport și oameni, chiar și adulții devin copii. „OrheiLand”, atracția principală a turismului intern și principala aventură de vară, a fost oferit de primarul orașului Orhei, Ilan Șor.
Acum 24 ore
20:30
Guvernul german a adoptat, miercuri, un text care legalizează un „al treilea gen” pe certificatele de naştere, făcând din ţară un precursor în Europa în recunoaşterea persoanelor intersexuale, relatează agenția AFP, citată de news.ro.
19:50
Şase bombardiere ruseşti au fost interceptate deasupra Mării Negre de către avioane de vânătoare britanice desfăşurate în România şi care securizează spaţiul aerian al NATO. Asta relevă un comunicat difuzat de Royal Air Force (RAF), transmite agenția AFP, citată de Agerpres.
19:00
Un nou caz de aflare ilegală în Zona de Securitate a militarilor din Grupul operativ al trupelor ruse (GOTR) a fost semnalat de delegația Republicii Molodva în Comisia Unificată de Control (CUC). După ce a constatat că, marți, în stânga Nistrului s-au adunat mai multe unități de tehnică militară, autoritățile moldovene au întreprins o vizită la fața locului, însă au fost oprite pentru jumătate de oră de câțiva militari ruși.
18:40
17 proiecte, din cele 73 propuse în acest an pentru finanțarea din bugetul civil, au fost astăzi selectate de către echipa de lucru. Decizia a fost luată în funcție de numărul de voturi pe care le-au acumulat inițiativele. În total, au fost alocați trei milioane de lei în acest sens. Totuși, lista proiectelor trebuie aprobată de consilierii municipali.
17:30
11.302 companii din R. Moldova au capital străin. Cele mai multe companii provin din România, 1746 la număr, arată datele statistice. Pe locul doi se situează Italia cu 1391 întreprinderi înregistrate, urmează Turcia cu 1302 firme și Ucraina cu 1154. Acestea sunt urmate de Federația Rusă, Germania, SUA, Israel și Cipru.
16:50
Conexiunea între generații și grija față de cei dragi. Aceasta este menirea campaniei naționale „Bunicii Grijulii” lansată de oamenii legii. În timp ce micuții sunt protejați în drumul lor spre școală, peste 1.500 de bunei din toată țara îi veghează și îi ocrotesc.
16:40
Conexiunea între generații și grija față de cei dragi. Aceasta este menirea campaniei naționale „Bunicii Grijulii” lansată de oamenii legii. În timp ce micuții sunt protejați în drumul lor spre școală, peste 1.500 de bunei din toată țara îi veghează și îi ocrotesc.
16:00
După ce experții IDIS „Viitorul” au constatat că achizițiile publice din Orhei se fac netransparent și fără consultări publice, primăria orașului iese la rampă. Într-un comunicat de presă, administrația de la Orhei a numit concluziile experților drept nefondate și a venit cu propriile argumente. În comunicat au fost enumerate reușitele, iar experții au fost asigurați că licitațiile au fost perfect legale. Primarul de Orhei a comentat și el pe Facebook. Ilan Șor i-a numit pe cei de la IDIS „Viitorul” „oameni ciudați” și a dat vina pe fosta administrație. 
15:20
Experții Proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală” în RM au identificat, într-un studiu, 67 de produse cu potențial de a fi certificate cu IGP, STG sau DOP. În prezent, în Republica Moldova sunt protejate, în baza înregistrării pe cale națională, zece denumiri de origine, dintre care trei moldovenești și șapte străine, precum și șapte indicații geografice autohtone, scrie EA.md.
15:10
Aleea Clasicilor din Chișinău nu are nici un bust dedicat femeilor scriitoare din spațiul românesc. Membrii protestului permanent Occupy Guguță au decis să schimbe starea lucrurilor printr-un performance. Pe aleea centrală a fost instalată o carcasă a unui bust asemănător celorlalte, iar în interiorul cutiei, pe rând, au stat nemișcate câteva femei.
14:50
Kaufland a demarat activitățile necesare începerii construcției magazinului pe strada Kiev din sectorul Rîșcani al Capitalei. Potrivit proiectului și în conformitate cu autorizațiile necesare din partea instituțiilor de resort, compania și-a asumat responsabilitatea de a transplanta molizii de pe strada Kiev pe teritoriul Liceului Teoretic „Chiril și Metodii”, situat pe strada Alexandru Hîjdeu. În acest fel, Kaufland își respectă angajamentul pe care îl are față de mediu și societate.
13:50
Un cetățean al Republicii Moldova se numără printre victimele tragediei de lângă Genova, Italia, unde o porțiune dintr-un viaduct s-a prăbușit. Informația a fost confirmată de Ministerul de Externe de la Chișinău.
13:30
Un incident care s-ar fi petrecut marți, la punctul de trecere Tudora- Starokazacie, a provocat furia călătorilor. O șoferiță la volanul unui Mercedes a încercat să depășească mașinile care își așteptau rândul. Revoltați, oamenii i-au blocat accesul, astfel încât, după câte minute de ceartă, femeia a fost nevoită să se întoarcă în coloană.
13:30
Sancţiunile impuse de Statele Unite au dus la devalorizarea lirei turceşti cu mai mult de 20%. Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Statele Unite că au declanşat „război economic” împotriva Turciei, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat la finele săptămânii trecute că a autorizat impunerea de taxe vamale mai mari pentru aluminiul şi oţelul provenite din Turcia, în contextul tensiunilor dintre cele două ţări. Relaţiile dintre Statele Unite şi Turcia sunt tensionate, di...
13:30
Cadourile protocolare primite de deputați și funcționari vor fi expuse în muzeul Parlamentului. Pe lângă asta, Legislativul are de gând să pună în vânzare suvenire cu simbolica proprie, în scopul „promovării instituției”.
12:40
Fiecare a cincea femeie din Moldova se confruntă cu unele forme subtile de hărțuire sexuală la locul de muncă, iar patru din 100 se confruntă cu forme grave de hărțuire. Asta relevă o notă analitică, realizată de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” și Centrul de Drept al Femeilor, care relevă că incidența hărțuirii sexuale a crescut pe parcursul ultimilor zece ani. „Circa 20% dintre femei au fost supuse amenințărilor sau solicitărilor de a întreține relații sexuale la locul de studii, însă doar 15% dintre femei le-au declarat”, se arată în acest studiu.
11:50
O anchetă a Procurorului General de Pennsylvania, publicată marţi, a dezvăluit cazuri de abuzuri sexuale comise de peste 300 de „preoţi prădători”, muşamalizate de Biserica Catolică din acest stat american timp de peste şase decenii, cărora cel puţin o mie de copii le-au căzut victime, relatează AFP şi Xinhua, citate de Agerpres.
11:30
Instituțiile mass-media, inclusiv cele online, vor fi obligate să se înscrie într-un Registru public al mass-media și înregistrate de către Agenția Servicii Publice. Aceasta prevedere și altele se regăsesc într-un proiect de lege, înregistrat de patru deputați, pe 26 iulie curent. Proiectul legii vine să opereze mai multe amendamente în 7 acte legislative. Astfel, inițiativa legislativă prevede reducerea termenului de furnizare a informațiilor de interes public către solicitanți, definirea noțiunii de jurnalist, stabilirea mecanismului de oferire a legitimațiilor pentru jurnaliști străini, oferirea unor facilități la capitolul prelucrării datelor cu caracter personal pentru instituțiile mass-media, modificarea unor prevederi cu privire la secretul de stat și abrogarea Legii presei.
11:30
Cinci persoane cu vârsta cuprinsă între 23 și 30 de ani au fost reținute de poliție fiind suspectate de prepararea și comercializarea mai multor tipuri de droguri, în special a celor de origine vegetală, pe teritoriul capitalei în proporții deosebit de mari.
11:20
ONG-urile locale care oferă ajutor copiilor vulnerabili sau persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale au șansa să acceseze granturi de până la 50.000 de euro, oferite de Fundația Soros-Moldova și Uniunea Europeană. 
11:00
De cât trafic aveți nevoie ca să faceți orice şi să vă simţiți bine de oriunde? Abonamentele Internet Oriunde de la Unite vă pun la dispoziţie cel mai mult trafic Internet mobil disponibil pe piaţă, de până la 100 GB lunar, pentru că vara aceasta mai aveți atâtea de făcut, iar toamna începe şi mai plină cu de toate. 
11:00
Angajații Direcţiei de poliţie a mun. Chişinău au fost identificat suspectul care ar fi anunţat despre prezenţa unui obiect explozibil în incinta Preşedinţiei Republicii Moldova, amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt 154.
10:50
Cei pasionați de jocurile MOBA (Multiplayer online battle arena) sunt invitați să participe la primul Campionat Național de e-sport din Moldova, cu premiile în valoare de 60.000 de lei. 
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.