Atenție șoferi! De astăzi INP va aplica o nouă tactică pentru reținerea vitezomanilor

Politik, 10 august 2018 15:50

De astăzi, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) va activa cu cinci mașini capcană dotate cu radare, înregistrate cu numere civile, transmite Politik.md. Acestea vor fi amplasate pe trasee din țară pentru a diminua numărul de accidente rutiere produse din cauza excesului de viteză. Astăzi, mașinile sunt situate pe drumurile din Chișinău și Bălți. Ulterior, Inspectoratul Național de Patrulare va anunța zilnic dislocarea lor. Pentru a evita incidentele neplăcute, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto să respecte, atât limita de viteză admisă pe porțiunea de drum, cât și condusul în stare de oboseală.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Ieri
14:00
Compania germană ADL şi compania petrolieră iraniană Sepahan au semnat un acord de cooperare pentru transferul de tehnologie în domeniul lubrifianţilor din industria petrolului şi a gazelor, relatează agenţia de presă iraniană FARS. „Ambasadele europene au depus mult efort pentru a facilita semnarea acordului”, a precizat Mohammad Ebrahimi, directorul general executiv al companiei iranianene Sepahan. Potrivit tot lui Mohammad Ebrahimi, în derularea proiectelor vor fi implicaţi şi parteneri austrieci şi elveţieni. Acesta este un caz izolat, întrucât - pe fondul sancţiunilor americane - tendinţa generală a companiilor europene este de a-şi sista operaţiunile din Iran. Compania daneză producătoare de catalizatori Haldor Topsoe, de exemplu, îşi opreşte operaţiunile din Iran, lucru ce va avea impact asupra a 200 de locuri de muncă.
12:40
Un bărbat de 25 de ani ar fi postat pe mai multe rețele de socializare un anunț precum că își vinde un organ (rinichi). Potrivit Poliției, motivul este incredibil,  pentru a-și trăi viața, separat de familia sa.  Timp de câteva luni, bărbatul din raionul Leova, sfătuit de un consătean, a avut intenția de a-și vinde un organ pentru o sumă de bani. Scopul acestuia era de a-și procura un apartament în mun.Chișinău, transmite Politik.md.   Timp de câteva luni, un bărbat din raionul Leova, sfătuit de un consătean, a avut intenția de a-și vinde un organ pentru o sumă de bani, făcând public pe mai multe rețele de socializare anunțul. Scopul acestuia era de a-și procura un apartament în mun.Chișinău.   În acest sens, Centrul pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) a IGP a inițiat o cauză penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor.
12:30
Polițiștii sectorului Râşcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, sunt în căutarea persoanelor care apar în imagini. Acestea sust suspectate de furt dintr-un bancomat. Potrivit Poliției, incidentul a avut loc pe data de 5 iulie, cînd aceştia ar fi sustras suma de 450 euro din bancomatul amplasat pe str. Albişoara din capital, transmite Politik.md. Astfel, persoanele care au recunoscut indivizii din imagini sunt rugate să informeze neântârziat poliţia la numerele de telefon:  069094075  sau 112 Făptaşii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până 32 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120  la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.  Confidenţialitatea surselor de informare este garantată. VIDEO   AICI...
11:20
INP anunță unde se va afla astăzi cu mașinile capcană. Acestea vor fi dislocate pe următoarele trasee: R3, R6, M5, strada Basarabiei, N. Milescu Spătarul, șos. Hâncești, bul. Mircea cel Bătrân din capitală și N.Iorga din Bălți, transmite Politik.md. Inspectoratu lNațional de Patrulare recomandă conducătorilor auto să respecte pentru siguranță rutieră, limitele legale de viteză. Reamintim, pe drumurile publice acestea sunt: - 50 km/h prin localități;- 90 km/ în afara localităților.
11:20
Competitivitatea produselor vitivinicole originare din Republica Moldova va fi asigurată printr-o cooperare mai strânsă între Vamă și Instituția Publică Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV). Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, principiile de interacțiune dintre părți sunt stabilite de un Acord și un Memorandum, semnate de către directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Directorul ONVV, Gheorghe Arpentin, transmite Politik.md. Potrivit sursei, prin semnarea acestui Acord, cele două instituții se obligă să acorde, cu titlu gratuit, accesul reciproc la datele din sistemele informaţionale deţinute. Acest lucru va simplifica semnificativ procedura de certificare a originii produselor, economisind și timpul agenților economici.
11:10
INP anunță unde se va afla astăzi cu mașinile capcană. Acestea vor fi dislocate pe următoarele trasee: R3, R6, M5, strada Basarabiei, N. Milescu Spătarul, șos. Hâncești, bul. Mircea cel Bătrân din capitală și N.Iorga din Bălți, transmite Politik.md. Inspectoratu lNațional de Patrulare recomandă conducătorilor auto să respecte pentru siguranță rutieră, limitele legale de viteză. Reamintim, pe drumurile publice acestea sunt: - 50 km/h prin localități;- 90 km/ în afara localităților.
11:00
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță despre pericolul răspândirii rujeolei pe teritoriul țării. În luna august, situația epidemiologică s-a agravat din cauza cazurilor de rujeolă înregistrate în rândul copiilor, care s-au aflat la odihnă în perioada 21.07-28.07.2018, în colectivitatea pentru copii şi adulţi din satul Morenii Noi, rn. Ungheni. Sursa probabilă de infecție este un copil cu vârsta de 13 ani. S-a constatat că, copilul împreună cu frații și surorile au fost în ospeție în Ucraina, iar la întoarcere a prezentat simptome de rujeolă, în același timp alăturându-se la colectivul din tabara de odihnă propriu-zisă, transmite Politik.md.   Potrivit datelor MSMPS, în prezent, au fost înregistrate 72 cazuri suspecte și confirmate, dintre care 27 de cazuri confirmate și alte 45 suspecte.
10:50
Conform datelor Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) în unele țări europene are loc creșterea sezonieră a morbidității populației prin infecția cu virusul West Nile (VWN). Astfel, până la 09.08.2018, au fost raportate 335 cazuri, inclusiv 231 în țările Comunității Europene, dintre care 123 – în Italia, 59 – Grecia, Franța – 3, Ungaria și România - câte 23 cazuri, inclusiv un caz în județul Iași. Despre înregistrarea cazurilor de boală au raportat și Serbia -102 și Kosovo - 2 cazuri. Sunt raportate și 17 cazuri de boală cu sfârșit letal – Serbia- 9, Italia – 3, Grecia - 3, Kosovo, România – câte un caz, transmite Politik.md.   Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, în alți ani au avut loc izbucniri epidemice de această boală: a.1996 – România (251 cazuri), 1999 – Rusia, 2000 – Israel.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:30
481 km de drumuri din localitățile țării au fost deja construite sau reparate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, ceea ce constituie 37,7% din totalul de 1275 de km prevăzuți pentru reabilitare. Potrivit Guvernului, valoarea lucrărilor executate până în prezent este de 692,5 milioane de lei.  Alte 241 de milioane de lei au fost alocate pentru finanțarea lucrărilor la șantierele de construcție care acum sunt deschise. În lucru mai sunt 189,5 km sau 14,9% din totalul planificat.   În cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, lansat de Guvern, vor fi reabilitați 1275 km de drumuri în 1200 de localități. În acest scop au fost alocați 1,6 miliarde de lei.   Informația actualizată despre lucrările de reabilitare a drumurilor naționale și locale, precum și harta online  „Drumuri bune pentru Moldova”, poate fi vizualizată pe site-ul www.drumuribune.md.
10:00
INP anunță că astăzi se va afla cu mașinile capcană pe R3, strada Basarabiei, N. Milescu Spătarul, șos. Hâncești și bul. Mircea cel Bătrân din capitală, transmite Politik.md. Totodată, ofițerii de patrulare din nordul țării vor acționa toată ziua pe traseul M5 pentru a depista prin intermediul aplicației E-DATA, șoferii care au comis încălcări în trafic și se eschivează de la răspunderea contravențională.
15 august 2018
15:40
În după amiaza zilei de 15 august un echipaj aero-medical SMURD din Galați a fost solicitat pentru a efectua o misiune de transportare a unui băiat în vârstă de 15 ani din raionul Florești la Chișinău.Potrivit IGSU al MAI minorul a suportat diverse traumatisme în urma unui accident rutier în timp ce se deplasa cu motocicleta. Pe parcursul zborului, pacientul a fost monitorizat de medicii și paramedicii SMURD Galați, fiind în stare de gravitate medie stabilă. După aterizarea elecopterului pe stadionul Dinamo din capitală, băiatul a fost transportat la “Institutul Mamei și Copilului” din mun. Chișinău pentru următoarele intervenții medicale. De la începutul anului 2018, aceasta este a cincisprezecea intervenție aero-medicală SMURD în Republica Moldova.
14:40
Biroul Naţional de Statistică informează, că în ianuarie-iunie 2018 structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare au fost frecventate de 150,5 mii de turişti, din care 71,3 mii de turişti străini (47,4% din total) și 79,2 mii de turiști moldoveni (52,6%). Comparativ cu ianuarie-iunie 2017 s-a majorat numărul de turişti cazaţi la structurile de primire turistică colective (+12,0%), pe seama creşterii acestuia la pensiuni turistice şi agroturistice (+34,3%), structuri de odihnă (+23,3%),  hoteluri și moteluri (+12,2%), structuri de întremare (+3,4%) și tabere de vacanță pentru elevi (+2,5%). Totodată, s-a redus numărul de turiști cazați la cămine pentru vizitatori cu 12,2%.
14:30
Un cetățean al Republicii Moldova a decedat în urma prăbușirii unui pod rutier, ieri, la Genova, Italia. În acest context, prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe poporului italian și tuturor familiilor îndurerate și a menționat că autoritățile se vor implica în oferirea asistenței necesare pentru repatrierea victimei, transmite Politik.md. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, șeful Executivului a solicitat structurilor responsabile să se ocupe de procedura de repatriere a persoanei decedate. Consulatul general al Republicii Moldova la Milano va oferi suportul necesar în acest sens.  Concetățeanul nostru se numără printre cele 38 de persoane decedate în urma prăbușirii unui pod rutier, pe autostrada A10, în regiunea orașului italian Genova. Alte câteva zeci de persoane au fost grav rănite sau sunt date dispărute.
14:20
Turcia a crescut tarifele vamale pentru importurile americane de automobile, cu 120%, băuturi alcoolice, cu 140% şi tutun, cu 60%, precum şi pentru cosmetice, orez şi cărbune, ca răspuns la sancţiunile impuse Ankarei de Washington.Tucia a anunţat că va boicota şi electronicele produse în Statele Unite, precizează BBC. Sancţiunile impuse de Statele Unite au dus la devalorizarea lirei turceşti cu mai mult de 20%. Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Statele Unite că au declanşat "război economic" împotriva Turciei, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat la finele săptămânii trecute că a autorizat impunerea de taxe vamale mai mari pentru aluminiul şi oţelul provenite din Turcia, în contextul tensiunilor dintre cele două ţări.
14:20
Statele Unite consideră drept "îngrijorătoare" eforturile Rusiei de dezvolta arme spaţiale, inclusiv sisteme laser mobile pentru distrugerea sateliţilor în spaţiu, a declarat Yleem D.S. Poblete, asistent al secretarului de Stat pentru Controlul Armelor, relatează agenţia de ştiri Reuters.Dezvoltarea de către Moscova a capacităţilor contra-spaţiale "este îngrijorătoare având în vedere comportamentul malign recent al Rusiei", a afirmat oficialul american. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dezvăluit în martie "şase noi sisteme ofensive majore", inclusiv sistemul laser mobil Peresvet. "Pentru Statele Unite aceasta este o dovadă suplimentară că acţiunile ruse nu corespund cu afirmaţiile lor", a adăugat asistentul secretarului de Stat pentru Verificare, Control şi Conformare privind reglementările în domeniul armamentului.
13:30
Mesaje de atenționare a pietonilor au fost imprimate pînă a trece strada, la trecerile de pietoni cu risc sporit de accidente, din adiacentul Liceului ,,Lucian Blaga”, situat pe str. A. Russo 10 și Liceului de muzică ,,Ciprian Porumbescu”, situat pe str. Kiev 1. Potrivit Poliției Capitalei, evenimentul s-a desfășurat ieri, 14 august curent. Acesta a fost organizat de către angajații Direcției de Poliție a mun. Chișinău şi angajații Inspectoratului de Poliție Rîșcani, împreună cu pretorul sectorului Rîșcani al capitalei, Nicolae Balaur și Bunicii Grijulii. Acțiunile au avut loc cu scopul sporirii gradului de siguranță în societate, reducerii cazurilor de traumatisme rutiere, în special, în rîndul copiilor, precum și, în contextul desfășurării Campaniei naționale cu genericul “Fii atent la trecere!”.
13:10
În rezultatul acţiunilor de investigaţii desfăşurate de către ofiţerii de investigaţii ai IP Buiucani şi angajaţii Direcţiei de poliţie a mun. Chişinău, a fost identificat  suspectul care a anunţat despre prezenţa unui obiect explozibil  în incinta Preşedinţiei Republicii Moldova amplasată pe pe bd. ,,Ștefan cel Mare și Sfînt” 154 şi Parlamentul Rep. Moldova de pe bd. ,,Ștefan cel Mare și Sfînt” 105. Amintim, că la 10 august curent , un necunoscut a alertat poliţia că instituţia este minată. Urmare a implicării prompte a serviciilor competente, autorul alertei a fost identificat şi reţinut . Aceasta s-a dovedit a fi un bărbat de 29 de ani, locuitor al capitalei, anterior judecat pentru diverse infracţiuni. Bărbatul  a declarat poliţiştilor că era în stare de ebrietate când a telefonat la poliţie. În baza celor stabilite a fost iniţiată cauză penală sub aspectul art.
13:10
Un individ în vârstă de 36 de ani, originar din r-nul Căuşeni, a fost reţinut de către ofițerii de investigații ai  IP Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pentru că ar fi atacat  un bărbat, deposedând-ul de bani, transmite Politik.md. Potrivit Poliției Capitalei, incidentul a avut loc în noaptea de 6 august curent pe str. N. Costin din sectorul Buiucani al capitalei, când  bănuitul  a atacat un bărbat în vârstă de 56 de ani, în timp ce acesta se deplasa spre domiciliu. Făptaşul în mod deschis, aplicând forţa fizică a sustras bani din buzunarul victimei în sumă de 900 lei. În urma mãsurilor speciale de investigaţii întreprinse de cãtre poliţişti, în scurt timp bănuitul a fost identificat şi reţinut. Acesta este cercetat penal pentru infracţiunea de jaf, care conform legislației prevede pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani.
13:10
Ofițerii de investigații a IP Botanica şi a Direcției de Poliție a mun. Chișinău împreună cu procurorii oficiului Botanica a Procuraturii mun. Chișinău, au reținut 5 persoane, originare din capitală şi raioanele Ştefan Vodă şi Criuleni, cu vârsta cuprinsă între 23 ani și 30 de ani. Potrivit Poliției Capitalei, aceștia au fost documentaţi în cadrul operaţiunii ,,MAC-2018’’ şi sunt suspectați de prepararea și comercializarea  mai multor tipuri de droguri, în special a celor de origine vegetală, pe teritoriul capitalei în proporții deosebit de mari, transmite Politik.md. În cadrul măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală polițiștii au stabilit că indivizii preparau și depozitau substanțele stupefiante de tip ,, Marijuana”  şi ,, Extazy’’ iar fiecare dintre suspecţi aveau roluri bine determinate.
13:00
Mai multe loturi de îmbrăcăminte urmau a fi plasate pe piața autohtonă, deși erau destinate reexportului. Potrivit Serviciului Vamal, este vorba de o schemă pusă la cale de către un agent economic din Bălți, care ar fi vrut să abuzeze astfel de facilitățile regimului de perfecționare activă, transmite Politik.md. Ilegalitățile au fost deconspirate de către serviciile specializate ale Vămii, urmare a informațiilor operative intrate în posesie, potrivit cărora, firma a încălcat condițiile prevăzute de legislația vamală și intenționa să comercializeze vestimentația confecționată pe piața internă. În depozitele deținute de administratorul întreprinderii, ofițerii vamali au depistat mai multe loturi de cămăși și blugi pentru bărbați, materiale textile și articole de mercerie, care, conform actelor, ar fi fost reexportate. Valoarea bunurilor depistate a fost evaluată la peste 1,2 milioane lei.
13:00
În rezultatul acţiunilor de investigaţii desfăşurate de către ofiţerii de investigaţii ai IP Buiucani şi angajaţii Direcţiei de poliţie a mun. Chişinău, a fost identificat  suspectul care a anunţat despre prezenţa unui obiect explozibil  în incinta Preşedinţiei Rep. Moldova amplasată pe pe bd. ,,Ștefan cel Mare și Sfînt” 154 şi Parlamentul Rep. Moldova de pe bd. ,,Ștefan cel Mare și Sfînt” 105. Amintim, că la 10 august curent , un necunoscut a alertat poliţia că instituţia este minată. Urmare a implicării prompte a serviciilor competente, autorul alertei a fost identificat şi reţinut . Aceasta s-a dovedit a fi un bărbat de 29 de ani, locuitor al capitalei, anterior judecat pentru diverse infracţiuni. Bărbatul  a declarat poliţiştilor că era în stare de ebrietate când a telefonat la poliţie. În baza celor stabilite a fost iniţiată cauză penală sub aspectul art.
12:50
În perioada 14 -15 august curent, peste 1 100 de șoferi au încălcat regulile de circulație, dintre care: 811 au depășit limita de viteză;8 conduceau în stare de ebrietate;13 nu aveau permis de conduce. Potrivit INP, în acest timp s-au înregistrat 6 accidente rutiere, soldate cu 8 persoane traumatizate. Mașinile capcană cu numele civile astăzi vor fi pe M5, R6, R15, R5, E58, șoseaua Hâncești, străzile Calea Basarabiei, Ialoveni, N. Milescu Spătaru și bulevardul Mircea cel Bătrân.
12:40
Un contingent al Armatei Naţionale se antrenează alături de militari americani, la un exerciţiu, desfăşurat în perioada 10- 28 august curent, la Fort Bliss, Texas, Statele Unite ale Americii, transmite Politik.md. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, scopul exercițiului este sporirea nivelului de interoperabilitate între subunităţile celor două armate, consolidarea capacităţilor de apărare, precum şipregătirea militarilor moldoveni pentru participare în operaţiuni de menţinere a păcii. Cei 95 de ofițeri și subofițeri, detaşaţi la Fort Bliss, au fost vizitaţi de comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, care împreună cu reprezentanţi ai Comandamentului Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, a urmărit modul în care contingentele implicate au îndeplinit executarea misiunilor planificate în scenariul exerciţiului.
12:20
În Republica Moldova vor funcționa Centre specializate de intervenție pentru copii și adulți cu tulburări din spectrul autist (TSA). În acest sens, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un Proiect care prevede Regulamentul - cadru de organizare și funcționare a acestora, care la moment este în proces de avizare și urmează să fie aprobat de Guvern, se precizează într-un comunicat de presă al instituției, transmite Politik.md. Potrivit sursei citate, anunțul a fost făcut de ministrul Svetlana Cebotari, în cadrul conferinței de lansare a proiectului „Ajutor pentru copiii cu tulburări de spectru autist și alte tulburări genetice în Republica Moldova, 2018-2021”, implementat de A.O. „ADRA Moldova” și „A.O. SOS Autism”, cu sprijinul financiar al Guvernului Cehiei.
12:10
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va perfecta toate procedurile necesare pentru a ajuta cei patru cetățeni care au avut de suferit într-un accident de muncă în orașul Sankt Peterspurg. Potrivit Serviciului Situații Excepționale, acțiunile vor avea loc în urma deciziei luate de prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip, transmite Politik.md. Ofițerii IGSU comunică cu responsabili din Federația Rusă  dar și cu secția consulară pentru a cunoaște mai multe informații despre starea sănătății celor patru persoane și despre posibilitatea de-ai aduce acasă. IGSU a lansat telefonul de încredere 022 78 -50 - 32 unde rudele și apropiații celor care au avut de suferit pot afla mai multe informații. Inspectoratul va lua decizii suplimentare cu referire la posibilitatea de a repatria cetățenii în dependență de decizia medicilor din Rusia.
12:10
262 de tineri și-au cumpărat deja locuințe în cadrul programului guvernamental „Prima Casă”. Alte două cereri de creditare au fost acceptate, iar încă 17 sunt în proces de examinare, transmite Politik.md.   Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, din numărul total de credite, 14 au fost oferite pentru angajații din serviciul public, conform condițiilor „Prima Casă 2”, statul compensând acestora jumătate din creditul contractat.   În total, prin intermediul celor cinci bănci participante la program, au fost oferite credite în sumă de peste 121 milioane de lei, iar suma garanțiilor oferite de stat este de aproape 61 milioane de lei.   Valoarea locuințelor procurate în cadrul programului a depășit 140 milioane de lei. Majoritatea beneficiarilor sunt familii tinere, iar circa o treime - tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 de ani.
12:00
Circa 3000 de oameni din toată țara s-au adresat la punctele de reabilitare anticaniculă, în urma avertizării meteorologice de cod galben, lansat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Potrivit IGSU, în mun. Chișinău funcționează - 5 corturi anticaniculă,  în mun. Bălți  -2 și cîte unul în raionul Căușeni și Cahul. Acestea funcționează în nouă sectoare și regiuni de la orele 11:00 pînă la 18:00, transmite Politik.md. Corturile sînt amenajate în locurile aglomerate, unde se înregistrează un flux permanent de oameni. Acestea vor funcționa în condiții meteo nefavorabile, atunci cînd teperatura aerului va depăși +32 grade celsius. IGSU îndeamnă oamenii  să vină aici pentru a bea apă și  a se proteja de soare în orele de vârf. Punctele de reabilitare au fost reinstalate la data de 14 august de IGSU al MAI.
14 august 2018
10:30
Ministerul Apărării de la Teheran a dezvăluit luni un nou model al rachetei balistice cu rază scurtă Fateh Mobin, afirmând că această rachetă este fabricată în totalitate în Iran, este invizibilă pe radar şi ghidată cu mare precizie, informează site-ul postului i24, citând agenţia iraniană Tasnim."Aşa cum am promis dragului nostru popor, vom depune eforturi zilnice pentru a ne spori capacităţile balistice", a declarat generalul Amir Hatami, ministrul iranian al Apărării. "Fiţi siguri că cu cât sunt mai mari presiunile şi războiul psihologic împotriva grozavei naţiuni a Iranului, cu atât sporeşte şi voinţa noastră de a ne îmbunătăţi puterea defensivă în toate domeniile", a adăugat oficialul. Programul balistic al Iranului este un element major de dispută între Teheran şi unele ţări din zonă, cât şi Statele Unite.
13 august 2018
16:50
În contextul verificării situației blocurilor alimentare din instituțiile de educație timpurie, instituțiile școlare, gimnaziale și liceale, întru pregătirea pentru anul de studii 2018-2019 și atingerea unui înalt nivel de protecţie a sănătăţii umane şi a intereselor consumatorului privind siguranţa alimentelor. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a efectuat mai multe inspecții de verificare în teritoriu. Astfel, în data de 09 august 2018, Directorul general adjunct- Toma Ion în comun cu Sîrghi Sergiu, șef. Direcție supravegherea comerţului, distribuţiei şi consumului produselor alimentare, Postolache Iurie - șef STSA Bălți și reprezentanții Administrației publice locale (APL), au fost în vizita unui liceu și a unei instituții preșcolare din or. Bălți.
16:40
Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 14 august - 16 septembrie a.c., va fi suspendat total traficul rutier pe str. 31 august 1989, tronsonul cuprins între străzile Tighina - Bulgară şi Bulgară - Armenească, în legătură cu executarea lucrărilor de pozare a reţelelor de apeduct şi canalizare. În legătură cu executarea lucrărilor, circulaţia transportului public va fi stabilită după cum urmează. Traseul rutei de microbuz nr. 101 se modifică după cum urmează: Tur - de pe str. 31 august 1989 pe str. Vasile Alecsandri, str. Bucureşti şi în continuare pe traseul stabilit. Traseul rutei de microbuz nr. 103 se modifică după cum urmează: Tur - de pe str. 31 august 1989 pe str. Armenească, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi în continuare pe traseul stabilit. Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.