Ziarul de Gardă: Biserica Domnului, banii oamenilor şi SRL-ul preotului

UNIMEDIA, 10 august 2018 13:20

În R. Moldova sunt circa 1500 de biserici ortodoxe. Unele dintre ele au o vechime de sute de ani, altele mai noi. Conform tradiţiei, bisericile aparţineau statului sau comunităţilor religioase, dar în ultimii ani se observă o tendinţă specială: unele biserici noi, chiar dacă sunt construite din banii comunităţii, sunt proprietatea preoţilor sau a unor firme, ceea ce comportă riscuri ca bisericile să fie vândute, înstrăinate, reorganizate, ca şi orice proprietate privată, susţine juristul Iulian Moraru, scrie Ziarul de Gardă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 15 minute
17:40
Ceartă cu final tragic în orașul Rîșcani. Un bărbat a decedat după ce a fost împușcat mortal de trei ori cu o armă de vânătoare. Tregedia a avut loc aseară, în jurul orei 23:00, lângă casa de cultură din Rîșcani.
Acum 4 ore
15:50
Șeful poliției criminale Hîncești, care l-a împușcat mortal pe fiul foștului șef SIS din raion în noaptea de 21 iunie, va ajunge în fața magistraților. Dosarul penal pe numele polițstului și al proprietarului piscinei unde a avut loc incidental, a fost trimis în judecată.
15:00
Au fost agresați fizic, înjurați și tunși cu forța pentru că aveau părul lung. Doi tineri de 19 ani tunși forțat la o benzinărie din Călărași. Unul dintre aceștia a depus o plângere la poliție și a oferit mai multe detalii pentru Ziarul de Gardă.
15:00
Nunta lui Meghan cu Harry, din luna mai, a fost presărată cu momente frumoase şi emoţionante, doar că unul a rămas neobservat... până acum.
14:20
Kofi Annan, primul african care a ocupat funcţia de secretar general al ONU, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a decedat astăzi, la vârsta de 80 de ani, au anunţat diplomaţi internaţionali, potrivit postului BBC News.
14:10
Strugurele este unicul fruct care poate fi mâcat singur, neîsoţit de alte alimente, zile de-a rândul, fără a determina carenţe. Cura de struguri este ideală pentru a ne menţine în formă şi a facilita vindecarea de bolile moderne, legate de excesul de aciditate.
Acum 6 ore
13:30
Au fost agresați fizic, înjurați și tunși cu forța pentru că aveau părul lung. Doi tineri de 19 ani tunși forțat la o benzinărie din Hincești. Unul dintre aceștia a depus o plângere la poliție și a oferit mai multe detalii pentru Ziarul de Gardă.
13:30
Google anunţa în primăvara acestuia o nouă facilitate pentru trimiterea de mesaje cu termen de valabilitate limitat, folosind serviciul Gmail.Numită Confidenţial Mode, opţiunea permite utilizatorilor să aleagă o durată de timp după care mesajul trimis să fie şters automat din inbox-ul destinatarului, sau folosi opţiunea Revocare pentru şterge oricând mesajul încă necitit. Amintind de filmele cu spioni, setarea poate asigura şi auto-distrugerea mesajelor, de îndată ce au fost citite la destinatar.
12:30
Cel puţin 41 de oameni au murit după prăbuşirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, în apropiere de oraşul Genova, Conform celui mai recent bilanţ anunţat sâmbătă de agenţia de ştiri ANSA.
12:10
Cel puţin 41 de oameni au murit după prăbuşirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, în apropiere de oraşul Genova, Conform celui mai recent bilanţ anunţat sâmbătă de agenţia de ştiri ANSA.
Acum 8 ore
11:50
Guvernul italian a declarat zi de doliu naţional astăzi pentru cei ucişi în tragedia de la Genova. 41 de morţi indica cel mai recent bilanţ, care continua să sufere modificări pe măsură ce sunt centralizate informaţiile.
11:30
Actriţa americană Angelina Jolie, care s-a separat de soţul său, actorul Brad Pitt, în urmă cu aproape doi ani, ar avea o relaţie cu un om de afaceri francez, anunţă în exclusivitate public.fr.
11:10
Grupul „Adoptă un vot” organizează astăzi cea de-a III-a ediție a Offline-ului la Chișinău. Tema acestei ediții este „Implicarea civică a diasporei în campania electorală pentru Alegerile Parlamentare” care vor avea loc în februarie 2019.
10:50
Inspectoratul General al Poliției, în comun cu AO „Bunicii Grijulii”, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldovei, Asociața Femeilor din Poliție și alți parteneri, vor porni în țară pentru a împărți bunurile colectate în cadrul Campaniei „Copil şcolarizat - copil protejat”. 
10:50
Grupul „Adoptă un vot” organizează astăzi cea de-a III-a ediție a Offline-ului la Chișinău. Tema acestei ediții este „Implicarea civică a diasporei în campania electorală pentru Alegerile Parlamentare din 2018”.
10:30
Pentru îmbunătăţirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A. anunţă că astăzi vor avea loc întreruperi programate ale furnizării energiei electrice în intervalele de timp indicate mai jos:Pentru îmbunătăţirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A. anunţă că astăzi vor avea loc întreruperi programate ale furnizării energiei electrice în intervalele de timp indicate mai jos:
10:10
Inspectoratul General al Poliției, în comun cu AO „Bunicii Grijulii”, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldovei, Clubul de sport „Terra Valahia", Asociața Femeilor din Poliție și alți parteneri, vor porni în țară pentru a împărți bunurile colectate în cadrul Campaniei „Copil şcolarizat - copil protejat”. 
10:00
Berbecii să nu se aștepte ca cele mai bune veşti să vină ambalate într-o hârtie sclipitoare şi cu fundiţă, pentru că uneori vin în cea mai brută şi neatractivă formă, în schimb Taurii, să fie pregătiți pentru o provocare în plan profesional.
Acum 12 ore
09:40
Android 9.0 Pie blochează accesul aplicaţiilor la posibilitatea de a înregistra apeluri telefonice. Acest lucru a fost confirmat deja de mai mulţi dezvoltatori de astfel de aplicaţii  listate în Google Play Store, iar soluţia pentru a putea rula astfel de aplicaţii nu este tocmai elegantă. Se pare că motivul pentru această decizie a fost luat pentru a aduce sistemul de operare Android să se conformeze legilor din mai multe regiuni, inclusiv Uniunea Europeană.
09:10
Ploi cu descărcări electrice pentru reginea de nord a republicii. Cel puțin asta anunță meteorologii pe pagina oficială a Serviciului Hidrometeorologic de Stat. La centru și sud ne vom bucura de vreme cu soare.
Acum 24 ore
21:10
Sunt companii care nu mai consideră neapărat necesar ca viitorii angajaţi să aibă o diplomă de absolvire a unor studii superioare. Printre ele se numără chiar giganţii IT Google şi Apple, dar şi alte 13 mari companii din diverse domenii precum Ernst&Young, IBM, Whole Foods, Starbucks și Bank of America, relatează digi24.ro.
20:50
Protestatarii au început să se strângă în Piaţa Victoriei, vineri seară, pentru a marca o săptămână de la manifestaţiile din data de 10 august, relatează digi24.ro.
20:40
Asociația Internațională de Patinaj (ISU) a anulat toate înregistrările mondiale în patinaj artistic, din cauza unui nou sistem de de evaluare.
20:40
Protestatarii au început să se strângă în Piaţa Victoriei, vineri seară, pentru a marca o săptămână de la manifestaţiile din data de 10 august, relatează digi24.ro.
20:00
Nivelul înalt al discreției în activitatea funcționarilor publici în domeniul achizițiilor publice constituie o mare problemă și generează riscuri înalte de corupție și fraude în cadrul procesului de achiziție publică din municipiul Bălți, sunt de părere experți din cadrul IDIS Viitorul.
19:40
Ministrul austriac de externe Karin Kneissl şi invitaţii la nunta ei vor avea ocazia să asculte muzică tradiţională rusească, graţie preşedintelui rus Vladimir Putin, a cărui participare la acest eveniment a stârnit controverse în Austria, citează agerpres.ro.
18:40
O familie tânără a fost luată drept hoți, după ce camerele video au surprins cum au luat niște bani care erau blocați într-un bancomat din sectorul Rîșcani, transmite PRO TV, care a vorbit cu tânărul care a ajuns să fie căutat de poliție.
18:40
Pacienții bolnavi de fibroză chistică vor fi asigurați, începând de mâine, 18 august, cu medicamentul Colistin de 1.000.000 U.I, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.Decizia vine după ce producătorul din Polonia a sistat livrarea către compania importatoare din Republica Moldova, SanFarm-Prim S.A, motivând asigurarea prioritară a pieței naționale cu acest medicament.
18:30
O familie tânără a fost luată drept hoți, după ce camerele video au surprins cum au luat niște bani care erau blocați într-un bancomat din sectorul Rîșcani, transmite PRO TV, care a vorbit cu tânărul care a ajuns să fie căutat de poliție.
Ieri
17:40
GAZ 13, cunoscută şi sub numele de „Chaika” este o maşină care a fost produsă în fosta Uniune Sovietică. Odată cu apariţia acestui automobil pe străzi, s-a dat startul unei noi mode, unei noi tendinţe de design, unui nou capitol din istoria pieţei auto din URSS. Această maşină era şi este foarte apreciată pentru că mulţi şi-o doreau, dar nu TOŢI puteau să şi-o cumpere.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.