30 de sportivi moldoveni vor reprezenta țara noastră la Balcaniada de atletism pentru seniori. Cine sunt aceștia

#diez, 20 iulie 2018 11:15

În perioada 21-22 iulie în Bulgaria va avea loc Balcaniada de atletism pentru seniori. Mai jos vă prezentăm lista tuturor sportivilor care vor evolua la acest campionat. Articolul 30 de sportivi moldoveni vor reprezenta țara noastră la Balcaniada de atletism pentru seniori. Cine sunt aceștia apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 15 minute
09:45
Persoanele și mărfurile ar putea fi supuse unui singur filtru de control la postul vamal Tudora, pe teritoriul țării noastre, și ar traversa astfel mult mai repede frontiera cu Ucraina. Propunerea a fost înaintată de către Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, care a mers ieri la posturile de la Tudora (RM) și Starokazacie (UKR) pentru a discuta cu omologii ucraineni posibilitățile de accelerare a circulației prin acest post. Articolul La postul vamal Tudora, persoanele și mărfurile ar putea fi supuse unui singur filtru de control apare prima dată în #diez.
09:45
La La Play a promovat istoria și ecologia în Moldova și locurile frumoase de aici pe 15 august în cel mai nordic raion din țară, Ocnița. Aici poate fi întâlnit un fenomen unic în Europa. Muzicienii au mers la Ocnița, pentru a aduce tribut celei mai cunoscute figuri din spațiul nostru: Ștefan cel Mare printr-un prim concert de muzică clasică susținut vreodată în această regiune. Fântâna Cadînei, ce se află lângă satul Lipnic, Ocnița este un loc legendar ce a fost vizitat de domnitor în vremuri de grele bătălii. Articolul (galerie foto) Muzica clasică a răsunat în cel mai nordic raion din țară. Expediția La La Play a ajuns la Ocnița apare prima dată în #diez.
Acum 30 minute
09:30
Echipa SpeakUp! Moldova lansează un apel către tinerii determinați să contribuie activ la edificarea unei comunități tolerante și interesați de analiza respectării drepturilor omului în societatea noastră. Cei care pot fi caracterizați de termenul „open-minded” și gândesc non-convențional sunt așteptați cu brațele deschise de board-ul organizației SpeakUp! Moldova.  Articolul Ești un tânăr activ și ai idei originale? Alătură-te comunității Speak Up pentru a le pune în aplicare apare prima dată în #diez.
Acum o oră
09:15
Pe parcursul verii, un grup de artiști locali a făcut portrete tuturor doritorilor în schimbul donațiilor care vor merge către 5 adăposturi din țară. La sfârșitul campaniei, grupul a reușit să colecteze 9 000 de lei, iar lucrările realizate vor fi expuse publicului larg. Articolul Un grup de artiști a creat portrete și a strâns donații pentru 5 adăposturi de câini din țară. Unde vor putea fi admirate lucrările apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
08:30
În cea de-a doua ediție, La La Play reflectă fenomenul migrației, un subiect foarte sensibil în Moldova. Expediția va ajunge pe data de 17 august la Rogojeni. Pe parcursul drumului de dor din acest an, tânăra echipă din 15 persoane, va realiza 12 inițiative culturale în 12 locații din Moldova, România și Ucraina. Articolul Fenomenul migrației, reflectat prin muzică și fotografie. Expediția La La Play vine la Rogojeni apare prima dată în #diez.
08:30
Duminica aceasta, pe 19 august, poți da gust vacanței tale la o nouă ediție Yard Sale, PICNIC au GUST. Este despre burgeri suculenți, legume proaspete, limonade și sangria rece. Este despre descălțarea sandalelor, tolănire pe iarbă, lansarea visurilor către cer și multe zâmbete adresate soarelui. Este despre împletirea coronițelor din flori de câmp, badminton și prinderea vântului în păr. Este despre fotografii cu familia și bârfe cu prietenii. Este despre un sentiment lipsit de griji și vară veșnică. Vezi mai jos programul complet al ediției.  Articolul Burgeri suculenți, legume proaspete și sangria rece. Vezi programul complet al noii ediții Yard Sale apare prima dată în #diez.
08:15
Echipa de lucru pentru Bugetul Civil Chişinău a aprobat rezultatele votării pentru proiectele depuse de cetăţeni spre finanţare prin intermediul bugetării participative, dar şi a aprobat lista proiectelor ce vor fi recomandate pentru implementare în anul 2018.  Articolul Un parc nou va apărea în Chișinău, iar mai multe curți vor fi amenajate. Lista proiectelor ce vor fi realizate în cadrul bugetării participative apare prima dată în #diez.
08:00
Un grup de inițiativă lansează o petiție prin care cere majorarea salariilor pentru cadrele didactice și personalul auxiliar. Petiția va fi lansată către Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul unei acțiuni de protest ce va fi organizată astăzi, 16 august.  Articolul Profesorii lansează o petiție prin care cer măriri de salariu. O acțiune de protest va avea loc astăzi la Ministerul Educației apare prima dată în #diez.
08:00
Serviciul Vamal anunță că în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe se atestă trafic intensiv pe sensul de ieșire din țară, fiind formată o coloană de până la 200 de mijloace de transport. Articolul La punctele vamale de intrare în Ucraina s-au format coloane de sute de mașini, din cauza unei defecțiuni tehnice apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
07:45
La data de 15 septembrie 2018, echipa Hai Moldova, împreună cu mii de voluntari din toată țara, vor marca Ziua Globală a Curățeniei alături de alte 150 de țări. În această zi, organizatorii și voluntarii și-au propus să strângă deșeurile din parcuri, păduri, plaje și alte locuri publice, dar și să găsească soluții viabile în vederea gestionării deșeurilor în toată Moldova. Echipa de organizare se află în toiul pregătirilor de eveniment, iar dacă vrei să susții cauza sunt mai multe moduri prin care o poți face. Articolul Pregătirile pentru cea mai mare acțiune de curățenie din țară sunt în toi. Cum poți ajuta echipa „Hai Moldova” apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
21:15
Sute de cocostârci au fost surprinși în momentul în care se pregătesc să-și ia zborul de pe un câmp din Mihăileni. Ornitologii spun că aceștia se pregătesc de migrația tradițională de toamnă, atunci când majoritatea speciilor de păsări din emisfera nordică migrează spre sud pentru a-și petrece iarna în zone unde au resurse de hrană. Articolul (foto, video) Momentul în care sute de cocostârci se pregătesc să-și ia zborul de pe un câmp din Moldova, surprins în imagini apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
18:30
În cadrul vizitei sale în India, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a Republicii Moldova a vizitat Muzeul Naţional Gandhi din New Delhi. Aceasta este prima deplasare la New Delhi a unui demnitar din Moldova în ultimii 25 de ani. Articolul (foto, video) În timpul vizitei sale în India, ministrul Tudor Ulianovschi a trecut și pe la muzeul Gandhi apare prima dată în #diez.
18:30
Chiar dacă e joi și săptămâna de muncă încă nu s-a încheiat, nu e un motiv să te limitezi și să renunți la distracții. Echipa #diez vine cu câteva recomandări, care te vor ajuta să iei o pauză într-o zi însorită de vară. Articolul Recomandări #diez. Evenimente la care poți merge joi, 16 august apare prima dată în #diez.
18:30
Cel mai așteptat eveniment al Seriei A este debutul atacantului portughez, Cristiano Ronaldo. Forţele speciale antitero vor asigura securitatea la meciul de debut al fotbalistului, în care formaţia sa, Juventus Torino, va întâlni, în deplasare, echipa Chievo Verona. Articolul Debutul lui Ronaldo, păzit de forțele antitero. Când va avea loc primul meci a portughezului la Juventus apare prima dată în #diez.
17:45
Iurie Munteanu este un tânăr din Moldova pasionat de muzică. Acum tânărul face parte din echipa Moldova Youth Orchestra și în cadrul celei de-a doua expediții muzicale La La Play cutreieră Moldova și propagă muzica clasică, acolo unde ea încă nu a răsunat. Articolul (foto) Oameni La La Play. Contrabasistul care și-a anulat călătoria în Italia pentru a cânta în Munții Moldovei apare prima dată în #diez.
17:30
Jürgen Lingl-Rebetez este un artist german care creează opere de artă din lemn. Și-a început cariera de artist ca pictor, dar după ce a descoperit sculptura în lemn, Lingl-Rebetez a rămas dedicat doar acestei arte. Articolul (foto) Un artist din Germania crează sculpturi din lemn care parcă iau viață apare prima dată în #diez.
17:15
De curând, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică al Universității Tehnice din Moldova a fost renovată. Lucrările de reparație au luat sfârșit, iar culoarele și aulele noi, dar și rectorul UTM își așteaptă studenții cu nerăbdare.  Articolul (foto) Cum arată Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică de la UTM după renovarea capitală apare prima dată în #diez.
17:15
Utilizatorii aplicației Uber vor fi „evaluaţi” folosind tehnologii de inteligenţă artificială, compania determinând astfel când aceştia călătoresc în scop de serviciu sau personal. Funcţia Profile Recommendations este destinată serviciului Uber for Business. Articolul Aplicația Uber va folosi o nouă funcție destinată celor care călătoresc cu scopuri de serviciu apare prima dată în #diez.
17:00
Tânăra poetă Ioana Isac a lansat cea de-a doua audiopoezie pe muzica artistului român Musai (Mișu Indrei). „Te spun la 108” a apărut cu multe încurajări din partea publicului, care a fost încântat de prima audiopoezie lansată acum doi ani.  Articolul (audio) „Te spun la 108” – Ioana Isac a lansat o nouă audiopoezie pe muzica unui artist din Cluj apare prima dată în #diez.
15:30
Conform raportului realizat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” împreună cu „Centrul de Drept al Femeilor”, fenomenul hărțuirii sexuale ia amploare în Moldova. Fiecare a cincea femeie angajată din Republica Moldova se confruntă cu unele forme subtile de hărțuire sexuală la locul de muncă, iar 4 din 100 se confruntă cu forme grave de hărțuire. Articolul 20% dintre femei au fost supuse hărțuirii sexuale la locul de studii. A fost lansat un nou raport ce studiază acest fenomen în Republica Moldova apare prima dată în #diez.
15:15
Comunitatea Occupy Guguță desfășoară astăzi, 15 august, pe Aleea Clasicilor, un performance original la care vor participa rând pe rând 10 tinere. Scopul acestei acțiuni este de a feminiza Aleea Clasicilor și de a diversifica meseriile prezentate aici. În acest context, organizatorii vin cu un mesaj către guvernanți, spunând că doresc „ca pe Aleea Clasicilor să apară și busturi de femei”. Articolul (foto) „Societatea nu poate fi democratică până când nu este și feministă”. Pe Aleea Clasicilor a apărut un monument viu de femeie apare prima dată în #diez.
15:00
Ross Edgley, un înotător britanic, a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă deplasare înot în cea de-a 74-a zi de când călătoreşte pe apă în jurul ţărmului Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Acesta a doborât recordul deţinut de Benoit Lecomte care a petrecut 73 de zile înotând în Oceanul Atlantic, în 1998. Articolul (video) Ross Edgley a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă deplasare înot. Ce distanță a parcurs acesta apare prima dată în #diez.
14:30
O companie din Japonia a inventat dispozitivul „Soția mea”. Acesta foloseşte un asistent virtual pentru a simula o relaţie cu utilizatorul. Dispozitivul Boku no Yome costă aproximativ 1350 de dolari şi necesită un abonament lunar de 13,5 dolari pentru actualizări software şi noi funcţii. Articolul (video) 1350 de dolari pentru o soție în Japonia. O companie niponă a inventat dispozitivul „Soția mea” apare prima dată în #diez.
14:30
Muzică, dansuri, plăcinte și multe alte produse din dovleac. Festivalul Etno Gastronomic Bostaniada revine și în această toamnă în Moldova cu cea de-a 7-a ediție și multe surprize pentru participanții festivalului. Articolul Plăcinte și alte bunătăți cu dovleac. Ce alte activități te așteaptă la Festivalul Etno Gastronomic Bostaniada apare prima dată în #diez.
14:15
Domeniul economic și în special tranzacționarea FOREX este, în momentul de față, în topul preferințelor tinerilor. De aceea, brokerul Pelliron a decis să încurajeze pe toți cei care doresc să își creeze o carieră de trader și le oferă posibilitatea de a-și vedea contul achitat de către acesta. Câștigă 1000 de dolari răspunzând la următoarele întrebări. Articolul (quiz) Vrei să-ți deschizi un cont de tranzacționare și nu ai bani incipienți? Pelliron îți testează cunoștințele și îți oferă 1000 de dolari apare prima dată în #diez.
13:45
Printre victimele înregistrate ca urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului Genova este şi un cetăţean al Republicii Moldova cu dublă cetăţenie. Articolul Printre victimele înregistrate ca urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului Genova este şi un moldovean apare prima dată în #diez.
13:30
Kaufland a demarat activitățile necesare începerii construcției magazinului pe strada Kiev din sectorul Rîșcani al Capitalei. Potrivit proiectului și în conformitate cu autorizațiile necesare din partea instituțiilor de resort, compania și-a asumat responsabilitatea de a transplanta molizii de pe strada Kiev pe teritoriul Liceului Teoretic Rus de Stat Chiril și Mefodii, situat pe str. Alexandru Hijdeu nr. 72. Articolul (foto, video) Ce a făcut Kaufland cu brazii din Chișinău. Cum decurg lucrările de construcție a magazinului din sectorul Râșcani al Capitalei apare prima dată în #diez.
13:15
Moldova va mai avea un reprezentant la Jocurile Olimpice de tineret la proba tirul sportiv. Kirill Ușanlî este tânărul sportiv din Moldova care a fost selectat pentru această probă. Articolul Moldova va mai avea un reprezentant la Jocurile Olimpice de tineret. Cine este sportivul care va merge la Buenos Aires apare prima dată în #diez.
13:00
Naționala feminină a Moldovei la futsal va disputa două meciuri amicale împotriva României în perspectiva pregătirii pentru Preliminariile Campionatului European 2019. În faza preliminară a Campionatului European, selecționata Moldovei a fost repartizată în grupa C, alături de Belarus și Armenia. Articolul Naționala feminină a Moldovei la futsal va disputa două meciuri amicale împotriva naționalei României apare prima dată în #diez.
12:30
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vrea să ofere moldovenilor o săptămână liberă la final de luna august. Într-un proiect de hotărâre publicat pe site-ul particip.gov.md, autoritățile vor să declare nelucrătoare zilele de 28, 29 și 30 august, care se află între cele două sărbători oficiale - Ziua Independenței (pe 27 august) și Ziua Limbii Române (pe 31 august). Cele trei zile ar urma să fie recuperate în lunile septembrie și octombrie. Articolul „Ajunge atâta odihnă!” Cum reacționează moldovenii la propunerea Guvernului de a oferi 9 zile libere la sfârșit de august apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.