Noua redacție a proiectului cu privire la eficienţa energetică, aprobată, în a II-a lectură

Interlic, 19 iulie 2018 23:30

Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, noua redacție a proiectului de lege cu privire la eficienţa energetică, în lectură finală. Potrivit autorilor, scopul proiectului este crearea cadrului juridic necesar pentru promovarea şi îmbunătăţirea eficienţei energetice inclusiv prin realizarea planurilor de acţiuni în domeniul eficienţei energetice, prin dezvoltarea pieţei de servicii energetice, precum şi prin implementarea altor măsuri de eficiență energetică. Totodată, acesta conţine un şir de elemente noi, transpuse din Directiva europeană cu privire la eficienţa energetică.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 12 ore
21:40
Echipa de lucru pentru Bugetul Civil Chişinău a aprobat astăzi rezultatele votării pentru proiectele depuse de cetăţeni spre finanţare prin intermediul bugetării participative, dar şi a aprobat lista proiectelor ce vor fi recomandate pentru implementare în anul 2018.
21:30
Mai multe loturi de îmbrăcăminte urmau a fi plasate pe piața autohtonă, deși erau destinate reexportului. Este schema pusă la cale de către un agent economic din Bălți, care a vrut să abuzeze astfel de facilitățile regimului de perfecționare activă.
21:30
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi întrevedere reprezentanții unei companii israeliene, interesată de dezvoltarea proiectelor comune în domeniile turismului, tehnologiilor informaționale, automotive, precum și de exportul de carne de pui din Moldova spre Israel. Reprezentanții companiei WJC au apreciat evoluțiile pozitive înregistrate în aceste domenii și au reiterat disponibilitatea de a investi în țara noastră.
21:30
Noul post vamal de la ”Palanca” este construit în proporție de 50%, fiind deja racordat și la utilitățile de strictă necesitate. Până la această etapă au fost construite rețelele electrice, de alimentare cu gaze și apă. Aceasta este concluzia vizitei de inspectare, întreprinsă, astăzi, de Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.
21:20
Un cetățean al Republicii Moldova a decedat în urma prăbușirii unui pod rutier, ieri, la Genova, Italia. Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe poporului italian și tuturor familiilor îndurerate. Premierul a menționat că autoritățile se vor implica în oferirea asistenței necesare pentru repatrierea corpului concetățeanului nostru.
21:20
„Faptul că 4 cetățeni moldoveni se află acum, după tragicul accident de muncă, în stare gravă într-o țară străină, departe de casă, de rude, de apropiații lor, nu ne poate lăsa indiferenți. Vom oferi tot suportul necesar, pentru a ajuta cetățenii noștri care s-au pomenit într-o situație extrem de dificilă”, a menționat premierul Pavel Filip în legătură cu accidentului de muncă produs ieri pe un șantier de construcție din oraşul Sankt-Petersburg din Federația Rusă.
Ieri
22:50
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Consulatul Republicii Moldova la Milano s-a autosesizat în legătură cu prăbuşirea unui pod rutier, pe autostrada A10, în regiunea oraşului italian Genova.
22:50
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ambasada Republicii Moldova la Moscova s-au autosesizat cu privire la accidentul de muncă la un şantier de construcţii din oraşul Sankt-Petersburg, în rezultatul căruia a avut de suferit 5 cetăţeni ai Republicii Moldova.
22:40
În Republica Moldova vor funcționa Centre specializate de intervenție pentru copii și adulți cu tulburări din spectrul autist (TSA). În acest sens, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un Proiect care prevede Regulamentul - cadru de organizare și funcționare a acestora, care la moment este în proces de avizare și urmează să fie aprobat de Guvern.
22:40
Posibilitățile sporirii schimburilor comercial-economice, dintre statele noastre, în special în domeniul agricol și agro-industrial, prin crearea și facilitarea condițiilor de export-import și respectarea cadrului legislativ internațional în domeniu, organizarea forurilor oamenilor de afaceri, dar şi alte iniţiative de ordin comercial, precum şi interesul Republicii Moldova în aprofundarea relaţiilor bilaterale în domeniul agricol și al industriei vitivinicole, au fost subiectele discutate în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi cu Ministrul Agriculturii și Bunăstării Fermierilor al Indiei, Radha Mohan Singh.
22:30
Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) își exprimă îngrijorarea şi nedumerirea în legătură cu desfăşurarea neautorizată a unor exerciții militare cu forțarea râului Nistru, care ar putea genera noi tensiuni în Zona de Securitate.
22:30
Implementarea Programului de stat “Prima casă” este realizată prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) care este delegată să emită garanții în numele și pe contul statului, în favoarea băncilor care acordă credite persoanelor fizice pentru procurarea unei locuințe în cadrul Programului.
22:20
245 de companii autohtone și străine din domeniul tehnologiei informației au aderat la primul parc IT din țara noastră –„Moldova IT park”, începând cu 1 ianuarie curent, ceea ce constituie mai mult de jumătate din companiile cu profil IT din țară. Și interesul din partea companiilor IT este în continuă creștere – doar în luna iulie numărul rezidenților parcului a crescut cu 28, iar venitul din vânzări s-a majorat până la 1,7 miliarde de lei.
22:20
Este vorba de km 9,130-11,330. Anunțul a fost publicat în Buletinul achizițiilor publice și pe site-ul asd.md. La etapă inițială, urmează să fie reabilitați 2,3 km de drum.
22:10
Cei mai activi participanți ai concursului de fotografie ”EU sunt EUropa”, organizat de Parlament, beneficiază, în perioada 14 - 21 august curent, de o vacanță la mare în România, în cadrul Programului de tabere „ARC”.
22:10
La finele sesiunii de primăvară, Biroul permanent a aprobat Regulamentul cu privire la activitatea muzeului Parlamentului. Preluarea în gestiune a exponatelor sau colecţiilor de bunuri se va face de către persoana responsabilă de activitatea muzeului pe baza unui act în care vor fi enumerate piesele și li se vor atribui numere de inventar.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:00
În perioada 6 – 12 august 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 475,1 milioane lei, fiind perfectate per total 10 960 declarații vamale. La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 286 de încălcări ale legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.
13 august 2018
23:50
Din numărul total de solicitări, 1 458 au fost petiții scrise și 281 au fost adresări verbale. Petiţiile au fost formulate în scris şi transmise prin poştă, inclusiv în formă electronică, sau expuse direct în cadrul audienţelor. Cetățenii și instituțiile au semnalat, prin intermediul solicitărilor, peste două mii de probleme în diferite domenii.
23:50
Serviciul Fiscal de Stat reamintește că au mai rămas 2 zile până la termenul limită, prevăzut de legislația în vigoare, în care contribuabilii pot achita prima rată a impozitului pe bunurile imobiliare și a impozitului funciar, aferent perioadei fiscale a anului 2018.
21:10
Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, ca urmare a suprasolicitării și majorării numărului de pasageri, în zilele de 17, 18, 19 și, respectiv, 24 25, 26 și 27 august 2018 garnitura trenului va fi compusă din două secții. În loc de 4 vagoane vor circula 8.
10 august 2018
22:40
2949 de persoane au fost consultate și examinate gratuit pe parcursul primei săptămâni de desfășurare a campaniei „Un doctor pentru tine”.
22:40
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat astăzi o ședință cu privire la elaborarea și implementarea activităților pentru promovarea exporturilor, atragerea investițiilor și promovarea imaginii țării, prevăzute în Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2020”.
22:40
Documentele adoptate includ 153 de legi și 44 de hotărâri. Au fost votate 5 legi ordinare și 148 de legi organice, inclusiv trei Coduri – Codul administrativ, Codul serviciilor media audiovizuale și modernizarea Codului civil. Totodată, dintre acestea, 23 au fost pentru ratificări, 28 - legi cadru și 102 au presupus modificări și completări. 15 dintre hotărârile adoptate au fost hotărâri cadru, 13 s-au referit la completări și modificări, iar alte 16 – la numiri sau eliberări din funcție.
22:40
În sesiunea de primăvară curentă, Biroul permanent al Parlamentului a adoptat 23 de hotărâri în cadrul celor 23 de ședințe în care s-a convocat. Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pentru sesiunea trecută.
22:30
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI), aflați în vizită de lucru în Republica Moldova. În cadrul dialogului, părțile au discutat despre rezultatele economice înregistrate de țara noastră, consolidarea și dezvoltarea sectorului bancar, securitatea energetică, diversificarea surselor de energie electrică și gaze naturale, precum și despre creșterea exporturilor și diversificarea piețelor de desfacere pentru producătorii autohtoni.
9 august 2018
22:00
Când ați preluat conducerea BNM, sistemul bancar era într-o profundă criză. Mulți erau sceptici în a face pronosticuri optimiste. Totuși, în doi ani, sistemul bancar a depășit criza, iar acum demonstrează tendințe destul de pozitive atât pe indicatori, dar și în ceea ce privește încrederea investitorilor. Cât de sustenabilă pe termen mediu și lung este această revenire și care sunt garanțiile că o nouă criză similară cu cea din 2014-2015 nu se va repeta?
21:50
Serviciul Fiscal de Stat de comun cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare au desfășurat, astăzi, 9 august 2018, o operațiune ordinară de verificare a transportatorilor de pasageri în regim taxi, care a avut loc în municipiul Chișinău.
21:50
La propunerea Consiliului Consultativ, Ministerul Economiei și Infrastructurii va examina ajustarea tarifelor la transportul auto de călători pe rutele regulate naționale, conform calculelor efectuate de Centrul Național de Expertize Juridice în anul 2012. Potrivit raportului de expertiză, tariful pentru transporturile auto de călători prin servicii regulate ar trebui să fie în mărime de 0,58 lei pentru un kilometru.
21:40
20 de mii de locuitori din sudul țării vor avea acces la servicii de alimentare cu apă și canalizare în urma construcției apeductului magistral Leova-Iargara. Pentru lucrările care urmează să fie încheiate în luna octombrie curent, din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) au fost alocate 4 milioane de lei.
21:40
Acestea vor avea dreptul să importe un mijloc de transport o dată la 7 ani, fără a achita taxe fiscale și vamale. Subiectul a fost discutat astăzi, în cadrul grupului de lucru instituit la indicația prim-ministrului Pavel Filip, în urma mai multor sesizări din partea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.