Procesul de elaborare a Regulamentului privind operarea aparatelor de zbor fără pilot a fost examinat astăzi într-o ședință de lucru la Guvern

Interlic, 19 iulie 2018 23:00

Prim-ministrul Pavel Filip a menționat că tehnologiile în prezent se dezvoltă atât de rapid, încât pe piață apar mai întâi inovațiile și abia după - reglementările. O situație similară s-a creat și în cazul dronelor, utilizate fără să existe un cadru de reglementare în acest sens.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Ieri
23:30
Serviciul Fiscal de Stat a organizat o întrunire cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova în formatul unei mese rotunde, în cadrul căreia au discutat aspecte specifice ale punerii în aplicare a prevederilor pachetului de legi venite să faciliteze activitatea mediului de afaceri în partea ce ține de modificarea cotelor de impozitare a salariului, a scutirilor la plata impozitului pe venit, precum și divizarea perioadei fiscale privind impozitul pe venit pentru anul 2018, în două etape distincte (inițiativa legislativă nr.282 din 24 iulie 2018, aprobată la ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova din 26 iulie 2018). Întrunirea a avut loc ieri, 15 august 2018, în incinta SFS.
22:50
481 km de drumuri din localitățile țării au fost deja construite sau reparate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, ceea ce constituie 37,7% din totalul de 1275 de km prevăzuți pentru reabilitare. Valoarea lucrărilor executate până în prezent este de 692,5 milioane de lei.
22:50
Realizarea Planului de acţiuni privind implementarea Declaraţiei Parlamentului Republicii Moldova cu privire la acceptarea Raportului Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului, în special vizând domeniile prioritare privind educaţia, cultivarea memoriei victimelor Holocaustului, combaterea antisemitismului, îmbunătăţirea legislaţiei naţionale în materie, au fost discutate de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi cu Robert Singer, Vicepreşedintele Congresului Mondial Evreiesc, aflat într-o vizită de lucru în ţara noastră.
22:40
„Trebuie să promovăm și să susținem producătorii locali. Dacă folosirea denumirii oficiale a statului va ajuta un producător să ajungă peste hotarele Republicii Moldova, vom susține utilizarea denumirii țării, dar astfel încât să nu punem în dificultate și să nu scoatem de pe piață alți producători. Denumirea unui produs nu trebuie să devină o barieră pentru dezvoltarea economică a țării, pentru activitatea altor jucători de pe piață”.
22:30
Dinamizarea relațiilor economice și intensificarea schimburilor comerciale bilaterale au fost subiectele discuției dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și Ambasadorul Republicii Slovace în țara noastră, Dušan Dacho.
22:30
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat o ședință cu agenții economici din Republica Moldova care își exportă produsele în Federația Rusă, precum și în statele Uniunii Euroasiatice. Ședința a fost convocată în contextul desemnării atașaților economici, în cadrul Biroului comercial-economic al misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Federația Rusă.
22:20
Postul vamal Tudora dispune de infrastructura necesară pentru efectuarea controlului comun. Astfel, persoanele și mărfurile ar putea fi supuse unui singur filtru de control, pe teritoriul țării noastre, și ar traversa mult mai repede frontiera cu Ucraina. Propunerea a fost înaintată de către Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, care a mers ieri la posturile de la Tudora (RM) și Starokazacie (UKR) pentru a discuta cu omologii ucraineni posibilitățile de accelerare a circulației prin acest post.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:40
Echipa de lucru pentru Bugetul Civil Chişinău a aprobat astăzi rezultatele votării pentru proiectele depuse de cetăţeni spre finanţare prin intermediul bugetării participative, dar şi a aprobat lista proiectelor ce vor fi recomandate pentru implementare în anul 2018.
21:30
Mai multe loturi de îmbrăcăminte urmau a fi plasate pe piața autohtonă, deși erau destinate reexportului. Este schema pusă la cale de către un agent economic din Bălți, care a vrut să abuzeze astfel de facilitățile regimului de perfecționare activă.
21:30
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi întrevedere reprezentanții unei companii israeliene, interesată de dezvoltarea proiectelor comune în domeniile turismului, tehnologiilor informaționale, automotive, precum și de exportul de carne de pui din Moldova spre Israel. Reprezentanții companiei WJC au apreciat evoluțiile pozitive înregistrate în aceste domenii și au reiterat disponibilitatea de a investi în țara noastră.
21:30
Noul post vamal de la ”Palanca” este construit în proporție de 50%, fiind deja racordat și la utilitățile de strictă necesitate. Până la această etapă au fost construite rețelele electrice, de alimentare cu gaze și apă. Aceasta este concluzia vizitei de inspectare, întreprinsă, astăzi, de Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.
21:20
Un cetățean al Republicii Moldova a decedat în urma prăbușirii unui pod rutier, ieri, la Genova, Italia. Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe poporului italian și tuturor familiilor îndurerate. Premierul a menționat că autoritățile se vor implica în oferirea asistenței necesare pentru repatrierea corpului concetățeanului nostru.
21:20
„Faptul că 4 cetățeni moldoveni se află acum, după tragicul accident de muncă, în stare gravă într-o țară străină, departe de casă, de rude, de apropiații lor, nu ne poate lăsa indiferenți. Vom oferi tot suportul necesar, pentru a ajuta cetățenii noștri care s-au pomenit într-o situație extrem de dificilă”, a menționat premierul Pavel Filip în legătură cu accidentului de muncă produs ieri pe un șantier de construcție din oraşul Sankt-Petersburg din Federația Rusă.
14 august 2018
22:50
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Consulatul Republicii Moldova la Milano s-a autosesizat în legătură cu prăbuşirea unui pod rutier, pe autostrada A10, în regiunea oraşului italian Genova.
22:50
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ambasada Republicii Moldova la Moscova s-au autosesizat cu privire la accidentul de muncă la un şantier de construcţii din oraşul Sankt-Petersburg, în rezultatul căruia a avut de suferit 5 cetăţeni ai Republicii Moldova.
22:40
În Republica Moldova vor funcționa Centre specializate de intervenție pentru copii și adulți cu tulburări din spectrul autist (TSA). În acest sens, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un Proiect care prevede Regulamentul - cadru de organizare și funcționare a acestora, care la moment este în proces de avizare și urmează să fie aprobat de Guvern.
22:40
Posibilitățile sporirii schimburilor comercial-economice, dintre statele noastre, în special în domeniul agricol și agro-industrial, prin crearea și facilitarea condițiilor de export-import și respectarea cadrului legislativ internațional în domeniu, organizarea forurilor oamenilor de afaceri, dar şi alte iniţiative de ordin comercial, precum şi interesul Republicii Moldova în aprofundarea relaţiilor bilaterale în domeniul agricol și al industriei vitivinicole, au fost subiectele discutate în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi cu Ministrul Agriculturii și Bunăstării Fermierilor al Indiei, Radha Mohan Singh.
22:30
Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) își exprimă îngrijorarea şi nedumerirea în legătură cu desfăşurarea neautorizată a unor exerciții militare cu forțarea râului Nistru, care ar putea genera noi tensiuni în Zona de Securitate.
22:30
Implementarea Programului de stat “Prima casă” este realizată prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) care este delegată să emită garanții în numele și pe contul statului, în favoarea băncilor care acordă credite persoanelor fizice pentru procurarea unei locuințe în cadrul Programului.
22:20
245 de companii autohtone și străine din domeniul tehnologiei informației au aderat la primul parc IT din țara noastră –„Moldova IT park”, începând cu 1 ianuarie curent, ceea ce constituie mai mult de jumătate din companiile cu profil IT din țară. Și interesul din partea companiilor IT este în continuă creștere – doar în luna iulie numărul rezidenților parcului a crescut cu 28, iar venitul din vânzări s-a majorat până la 1,7 miliarde de lei.
22:20
Este vorba de km 9,130-11,330. Anunțul a fost publicat în Buletinul achizițiilor publice și pe site-ul asd.md. La etapă inițială, urmează să fie reabilitați 2,3 km de drum.
22:10
Cei mai activi participanți ai concursului de fotografie ”EU sunt EUropa”, organizat de Parlament, beneficiază, în perioada 14 - 21 august curent, de o vacanță la mare în România, în cadrul Programului de tabere „ARC”.
22:10
La finele sesiunii de primăvară, Biroul permanent a aprobat Regulamentul cu privire la activitatea muzeului Parlamentului. Preluarea în gestiune a exponatelor sau colecţiilor de bunuri se va face de către persoana responsabilă de activitatea muzeului pe baza unui act în care vor fi enumerate piesele și li se vor atribui numere de inventar.
00:00
În perioada 6 – 12 august 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 475,1 milioane lei, fiind perfectate per total 10 960 declarații vamale. La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 286 de încălcări ale legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.
13 august 2018
23:50
Din numărul total de solicitări, 1 458 au fost petiții scrise și 281 au fost adresări verbale. Petiţiile au fost formulate în scris şi transmise prin poştă, inclusiv în formă electronică, sau expuse direct în cadrul audienţelor. Cetățenii și instituțiile au semnalat, prin intermediul solicitărilor, peste două mii de probleme în diferite domenii.
23:50
Serviciul Fiscal de Stat reamintește că au mai rămas 2 zile până la termenul limită, prevăzut de legislația în vigoare, în care contribuabilii pot achita prima rată a impozitului pe bunurile imobiliare și a impozitului funciar, aferent perioadei fiscale a anului 2018.
21:10
Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, ca urmare a suprasolicitării și majorării numărului de pasageri, în zilele de 17, 18, 19 și, respectiv, 24 25, 26 și 27 august 2018 garnitura trenului va fi compusă din două secții. În loc de 4 vagoane vor circula 8.
10 august 2018
22:40
2949 de persoane au fost consultate și examinate gratuit pe parcursul primei săptămâni de desfășurare a campaniei „Un doctor pentru tine”.
22:40
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat astăzi o ședință cu privire la elaborarea și implementarea activităților pentru promovarea exporturilor, atragerea investițiilor și promovarea imaginii țării, prevăzute în Strategia națională de dezvoltare „Moldova 2020”.
22:40
Documentele adoptate includ 153 de legi și 44 de hotărâri. Au fost votate 5 legi ordinare și 148 de legi organice, inclusiv trei Coduri – Codul administrativ, Codul serviciilor media audiovizuale și modernizarea Codului civil. Totodată, dintre acestea, 23 au fost pentru ratificări, 28 - legi cadru și 102 au presupus modificări și completări. 15 dintre hotărârile adoptate au fost hotărâri cadru, 13 s-au referit la completări și modificări, iar alte 16 – la numiri sau eliberări din funcție.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.