Trei medalii de bronz pentru Moldova la Olimpiadele Balcanice de Informatică

TRM, 14 iulie 2018 11:20

Elevii din Republica Moldova au obţinut trei medalii de bonz în cadrul Olimpiadei Balcanice de Informatică (BOI 2018) şi a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI 2018). Concursurile s-au desfăşurat concomitent în perioada 07 – 13 iulie, în Timişoara, România.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum o oră
20:20
Peste 40 de grădiniţe din capitală riscă să fie închise din lipsă de bucătari. Situaţia este deja alarmantă în sectorul Botanica, unde o grădiniţă nu şi-a reluat astăzi activitatea, deoarece nu are cine pregăti mâncarea pentru copii. Pentru a remedia situaţia creată din cauza salariilor mici, autorităţile locale promit majorarea cu 500 de lei a salariului pentru toate categoriile de angajaţi ai instituţiilor preşcolare, relatează Mesager.
Acum 2 ore
19:20
Olesea Panchiv este una dintre elevele care a reuşit să ia patru de zece la BAC. Tânăra absolventă a liceului „Ion Creangă” din oraşul Cimişlia se bucură că efortul şi munca sa au fost apreciate. În timp ce alţi tineri de vârsta ei se văd departe de casă, ea doreşte să rămână în ţară. Pentru viitor Olesea are un bagaj de vise pe care vrea să le realizeze în cel mai scurt timp, relatează Mesager.
19:20
Astăzi a fost lansată Campania naţională de binefacere „Copil şcolarizat-copil protejat”. Campania este organizată la iniţiativa Inspectoratului General al Poliţiei (IGP) şi are drept scop prevenirea abandonului şcolar în rândul categoriilor defavorizate de copii şi motivarea lor să-şi continue studiile prin sensibilizarea societăţii de a se implica în protejarea, educarea copiilor care sunt supuşi anumitor riscuri, totodată, de a reduce rata criminalităţii juvenile.
19:20
Pe toată durata Campionatului Mondial de fotbal, postul de televiziune Moldova 1 a verificat dacă patronii localurilor şi teraselor au respectat drepturile de autor ale Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului (IPNA) Compania „Teleradio-Moldova”. Cel mai important meci, Franţa - Croaţia nu a fost o excepţie, relatează Mesager.
Acum 4 ore
18:20
Postul public de televiziune, Moldova 1, a fost cel mai vizionat pe durata Campionatului Mondial de Fotbal.Potrivit unui Raport de Audienţă televizată, elaborat de Compania AGB Nielsen Media Research, în ziua marei finale, pe 15 iulie, Moldova 1 a fost vizionat de către 227 de mii de consumatori, fiind lider absolut de audienţă.
18:20
Probleme ce ţin de îmbunătăţirea alimentaţiei copiilor şi elevilor în grădiniţe şi şcoli au fost abordate astăzi într-o şedinţă la Guvern, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip. Printre principalele deficienţe ale sistemului au fost enumerate calitatea neadecvată a alimentelor, lipsa unui mecanism eficient de achiziţie a produselor, nerespectarea regulilor sanitare de preparare a bucatelor, precum şi normele financiare reduse pentru alimentaţia copiilor în instituţiile de învăţământ.
18:20
Copilul de opt ani care s-a intoxicat cu ciuperci împreună cu toată familia s-a stins la spital, în după amiaza zilei de astăzi, 16 iulie. Asta după ce starea fetei, care era critică, s-a înrăutăţit. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei şi Copilului, Maxim Cazacu.
18:20
În Cehia s-au încheiat Campionatele Europene de ciclism şosea pentru juniori şi cadeţi.
18:20
Campionatul Mondial de fotbal s-a încheiat, însă ecourile şi comentariile continuă.
18:20
Echipa de fotbal Petrocub Hînceşti pregăteşte cu multă atenţie a doua manşă a turului întâi preliminar din Europa League. Formaţia pregătită de către Lilian Popescu se află într-un cantonament la Timişoara, în România.
18:20
Aproximativ 200 de persoane au beneficiat până acum de credite în cadrul Programului „Prima Casă”. Alte zece cereri au fost acceptate spre examinare, relatează Mesager.
17:20
Timp de patru zile, în perioada 13-16 iulie, 76 de conducători auto au fost depistaţi beţi la volan, dintre care 51 de şoferi vor fi documentaţi pentru stare de ebrietate avansată, 16 - contravenţional, iar alţi nouă - pe refuz, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 6 ore
16:20
Scriitorul Nicolae Dabija a fost decorat cu medalia „Meritul Ştiinţific”. Distincţia i-a fost înmânată la o conferinţă desfăşurată la Academiei de Ştiinţe a Moldovei, cu ocazia aniversării a 70-a de la naşterea poetului şi publicistului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
16:20
Un avion militar de instrucţie de tipul IAR 99 Şoim s-a prăbuşit în apropierea localităţii Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău (România). Doi piloţi se aflau la bord, scrie digi24.ro.
16:20
Elemente noi de mobilier urban au fost instalate pe strada Veronica Micle din capitală, anunţă Primăria municipiului Chişinău. Decizia de amenajare a şapte bănci, trei coşuri de gunoi şi şase jardiniere stradale, a fost dictată de parcarea neregulamentară a autoturismelor pe trotuare şi pe trecerile pietonale.
15:20
Primăria capitalei va relansa din luna septembrie platforma on-line de raportare ALERTE.MD. Chişinăuienii vor înregistra pe hartă problemele, iar municipalitatea îi va informa cât timp va dura rezolvarea problemei şi despre instituţia responsabilă, relatează Moldova 1.
Acum 8 ore
14:20
Mai multe incidente au avut loc pe celebrul bulevard Champs-Elysees, după ce sute de mii de francezi au ieşit în stradă să sărbătorească victoria de la Campionatul Mondial de Fotbal, scrie antena3.ro.
13:20
Membrii Mişcării de Rezistenţă Naţională „ACUM”, condusă de reprezentanţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, au protestat de dimineaţă în faţa sediului Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
Lucrările de reparaţie planificate în grădiniţele din capitală în perioada vacanţei de vară sunt îndeplinite în proporţie de cel mult 40%. Şefa Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, Rodica Guţu, a anunţat că în perioada următoare vor fi efectuate şi celelalte lucrări în instituţiile preşcolare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 12 ore
12:20
Elevii din Republica Moldova au obţinut trei medalii de bonz şi trei menţiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 03 – 14 iulie, la Cluj-Napoca, România.
12:20
Jucătorul moldovean de tenis Radu Albot a înregistrat un salt de 5 locuri în clasamentul mondial al profesioniştilor, ajungând pe poziţia cu numărul 93 în această ierarhie.
12:20
O fetiţă în vârstă de patru ani, lăsată fără supraveghere într-un apartament de la etajul patru din capitală, a fost salvată de către angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Acţiunea de salvare a minorei a avut loc în dimineaţa zilei de ieri, într-un bloc de pe strada Dacia din municipiul Chişinău.
12:20
Preşedintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, însoţit de prima doamnă, Maja Ivanov, efectuează în perioada 16-19 iulie, o vizită oficială în Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11:20
Preşedintele SUA, Donald Trump, urmează să se întâlnească astăzi la Helsinki cu omologul său rus, Vladimir Putin, la finalul unui turneu diplomatic în cursul căruia liderul de la Casa Albă a criticat în repetate rânduri aliaţii europeni ai Washingtonului, informează BBC News online citat de mediafax.ro.
11:20
Volgograd Arena, stadionul construit special pentru Campionatul Mondial de fotbal, a început să cedeze exact în ziua finalei, după o ploaie torenţială, scrie digi24.ro.
11:20
Elevii cu reuşite deosebite la învăţătură au oportunitatea de a se bucura, gratuit, de o vacanţă de şapte zile pe litoralul Mării Negre. Anunţul a fost făcut de Direcţia generală, educaţie, cultură, tineret şi sport a municipiului Chişinău, iar proiectul se înscrie în Programul de Cooperare în domeniul educaţiei Bucureşti – Chişinău pentru elevii treptei gimnaziale şi de liceu din cadrul instituţiilor de învăţământ din capitală.
11:20
Comitetul Naţional pentru Stabilitate Financiară (CNSF) urmează să fie reorganizat. Ministerul Finanţelor a expus spre consultări publice un proiect de lege, potrivit căruia Comitetul va fi structură de cooperare inter-instituţională, responsabilă de coordonarea realizării politicii macroprudenţiale şi remedierea situaţiilor de criză financiară sistemică, scrie IPN.
11:20
Ministerul Economiei şi Infrastructurii a lansat procesul de elaborare a Programului de Dezvoltare Strategică (PDS) a Ministerului Economiei şi Infrastructurii pentru anii 2019-2021, care reprezintă un document de planificare managerială şi strategică a activităţii autorităţii pe termen mediu.
11:20
Începând de astăzi, 16 iulie, şi până vineri 20 iulie, inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) vor efectua controale şi vor preleva probe de la instalaţiile comerciale ambulante. Săptămâna aceasta vor fi verificate condiţiile de producere la întreprinderile de îmbuteliere a băuturilor răcoritoare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
10:20
Mai mult de patru mii de elevi participă la sesiunea suplimentară de bacalaureat, care a început astăzi şi va dura până pe 20 iulie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.