Trei medalii de bronz pentru Moldova la Olimpiadele Balcanice de Informatică

TRM, 14 iulie 2018 11:20

Elevii din Republica Moldova au obţinut trei medalii de bonz în cadrul Olimpiadei Balcanice de Informatică (BOI 2018) şi a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI 2018). Concursurile s-au desfăşurat concomitent în perioada 07 – 13 iulie, în Timişoara, România.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 5 minute
20:20
O nouă şedinţă de judecată a avut astăzi loc în cazul tânărului Andrei Brăguţă, decedat acum un an în penitenciar. În timp ce procurorul de caz solicită pedepse diferenţiate pentru inculpaţi, avocaţii familiei Brăguţă cer pedeapsă maximă pentru tortură, precizând că au fost prezentate suficiente probe pentru a stabili vinovăţia persoanelor inculpate.
20:20
Îşi doresc un sistem medical mai bun, iar acum ştiu cum să contribuie la modernizarea acestuia. Vorbim despre 20 de absolvenţi ai Şcolii de Management în Sănătate Publică. Proaspeţii masteranzi abia aşteaptă să pună în practică toate cunoştinţele pe care le-au acumulat în ultimii doi ani de studii, relatează Mesager.
20:20
O ceremonie plină de fast şi semnificaţii a avut loc la Academia de Arte din Chişinău. Instituţia i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa maestrului Ion Caramitru. Model de rezistenţă şi demnitate, considerat cel mai important om de teatru din întreg spaţiul românesc, iar în diversele funcţii pe care le-a deţinut: Ministru al Culturii din România, Preşedintele Uniunii Teatrale, directorul Naţionalului „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, Ion Caramitru a susţinut constant valorile culturale din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 2 ore
19:20
Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat astăzi întreprinderea „Coroplast Harness Technology”, din subzona ZEL Bălţi, oraşul Căuşeni, specializată în producerea cablajelor auto. În prezent, la fabrică activează 410 angajaţi. Numărul acestora va creşte până la 1000 de persoane, odată cu darea în folosinţă a noii hale de producţie. În acest scop, vor fi investite circa 20 milioane de dolari.
19:20
Republica Moldova şi Federaţia Rusă îşi intensifică acordurile de cooperare economică. Mai multe contracte de colaborare între întreprinzători ruşi şi cei moldoveni au fost semnate în cea de-a doua zi a Forumul Economic moldo-rus. La eveniment a participat şi preşedintele Igor Dodon, care consideră că embargourile ruseşti sunt consecinţa semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (UE), relatează Mesager.
Acum 4 ore
18:20
Autorităţile publice locale din Căuşeni au solicitat sprijinul Guvernului pentru soluţionarea problemei ce ţine de reparaţia drumurilor care leagă localităţile de oraş. Discuţiile au avut loc astăzi în cadrul şedinţei comune a membrilor Cabinetului de miniştri şi reprezentanţilor administraţiei publice locale din raionul Căuşeni, potrivit unui comunicat al Guvernului.
18:20
O comisie de anchetă va investiga cazul bărbatului decedat aseară pe strada Lech Kaczynski din capitală. Despre aceasta a anunţat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, pe pagina sa de socializare, menţionând că va urmări în continuare cum decurge ancheta. Cazul a devenit cunoscut din postarea Mariei Şleahtiţchi, care ieri seara fusese martoră a unei întâmplări nefaste.
18:20
Luptătoarea din Moldova, Anastasia Nichita, după ce a devenit campioană europeană printre tineret în Italia, a cucerit în premieră aurul la Mondialele de tineret, relatează Mesager.
17:20
Ediţia a paisprezecea a Târgului Mierii este organizată în perioada 21-23 septembrie, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”. Astăzi, în prima zi a târgului, aproape 20 de apicultori, din diferite raioane, şi-au expus produsele apicole, relatează Moldova 1.
17:20
Tot mai mulţi moldoveni accesează programul Prima Casă. Până acum, peste 400 de beneficiari au primit credite pentru procurarea locuinţelor sau le-au fost acceptate solicitările de finanţare. În timpul unei vizite de lucru la Căuşeni, premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu unul dintre beneficiarii programului şi a discutat cu antreprenorii care au primit subvenţii în avans din partea statului, relatează Mesager.
17:20
Ultimele patru cazuri suspecte de rujeolă nu au fost confirmate. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 282, relatează Mesager.
17:20
Mai mulţi şoferi de maxi-taxi şi de taxi din capitală au fost amendaţi. Asta după ce poliţiştii au verificat starea tehnică a vehiculelor, iar în 35 de cazuri au întocmit procese-verbale, relatează Mesager.
17:20
Companiile străine contribuie eficient la îmbunătăţirea climatului investiţional din ţară. Este opinia autorităţilor, expusă la cea de-a 15-a aniversare a Asociaţiei Investitorilor Străini. În toţi aceşti ani, investiţiile totale ale companiilor membre au depăşit un miliard de euro, relatează Mesager.
Acum 6 ore
16:20
Staţii de alimentare a automobilelor electrice instalate pe principalele trasee urbane, palmieri solari de generare a energiei electrice din surse regenerabile, staţii de colectare a PET-urilor, platformă online de participare civică a chişinăuienilor, sunt câteva din activităţile ce vor fi realizate în capitală de Proiectul „Oraşe verzi durabile pentru Moldova” în perioada 2018-2019. Iniţiativa este implementată de PNUD Moldova şi finanţată de Facilitatea Globală de Mediu (GEF), scrie într-un comunicat de presă al Primăriei.
16:20
Partidul Democrat din Moldova (PDM) a sesizat Curtea Constituţională solicitând constatarea circumstanţelor care justifică interimatul funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova. Sesizare vine după ce şeful statului Igor Dodon a refuzat să semneze decretele de numire în funcţie a noilor miniştri, Silvia Radu şi Nicolae Ciubuc.
15:20
Şeful statului încearcă să împiedice activitatea Guvernului, din moment ce nu a acceptat candidaturile Silviei Radu şi a lui Nicolae Ciubuc la cârma Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului. De această părere sunt unii analişti politici, care spun că Igor Dodon riscă din nou să fie suspendat temporar din funcţie. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea „Moldova în Direct”, relatează Moldova 1.
Acum 8 ore
14:20
Cod Galben de poluare a aerului în Chişinău şi Bălţi. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic, concentraţia de dioxid de azot în atmosferă depăşeşte de două ori norma admisibilă, relatează Moldova 1.
14:20
Numărul porcilor din Moldova a scăzut semnificativ, în ultima perioadă, din cauza epidemiei de pestă porcină. În localităţile din Ştefan Vodă, unele dintre cele mai afectate de virus, au mai rămas 130 de capete. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) îi îndeamnă pe cei care deţin porci în gospodării să-şi înregistreze animalele pentru a putea solicita despăgubiri de la stat, în cazul apariţiei focarului. La intrarea şi ieşirea din Tudora sunt instalate filtre şi este interzisă transportarea cărnii de porc în localitate. Şoferii sunt inspectaţi respectă normele sanitare, relatează Moldova 1.
13:20
Etapa cu numărul 21 a Diviziei Naţionale de fotbal are în planificare patru meciuri, toate programate pe data de 22 septembrie.
13:20
În localitatea Calfa (Anenii Noi) a avut loc astăzi deschiderea Oficiului Medicilor de Familie, după ce a fost complet reutilat, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 12 ore
12:20
Cinci profesori de la Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică (CEEE) din Chişinău sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă, după ce ar fi cerut şi primit sistematic bani de la studenţi. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au stabilit că profesorii ar fi primit remunerări ilicite de la discipoli pentru lichidarea restanţelor la mai multe discipline, scrie într-un comunicat de presă al CNA.
12:20
Preşedintele vietnamez, Tran Dai Quang, unul dintre cei trei lideri importanţi din ţară, s-a stins din viaţă vineri la vârsta de 61 de ani, după o perioadă lungă în care s-a confruntat cu o boală gravă, scrie Reuters, citat de Mediafax.
12:20
Elevii din Republica Moldova au obţinut o medalie de bronz şi şase premii la Olimpiada Internaţională la Limba Franceză, ediţia a IV-a, desfăşurată în perioada 15-19 septembrie, la Ohrid, Republica Macedonia.
12:20
Alegerile başcanului UTA Găgăuzia vor avea loc pe 19 mai 2019. O decizie în acest sens a fost aprobată vineri, 21 septembrie, de către Adunarea Populară, transmite IPN
11:20
Membrii tuturor fracţiunilor parlamentare au avut, ieri, întrevederi separate cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, aflată în vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 20-21 septembrie curent, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului.
11:20
27 de proiecte investiţionale noi create de lucrătorii migranţi sau rudele lor vor beneficia de susţinere financiară graţie Programului „PARE 1+1”. Titularii afacerilor au semnat deja contractele de finanţare nerambursabilă în sumă totală de 6,63 milioane de lei.
10:20
Echipa naţională de rugby a Moldovei va lua startul într-o nouă campanie europeană, în această toamnă. Haiducii au retrogradat în cea de-a treia divizie continentală şi vor disputa primul meci la Stockholm, în compania Suediei, în data de 20 octombrie.
10:20
Vor obţine experienţă în domeniu, burse de studii şi salarii motivaţionale. Vorbim de cei peste 50 de elevi de la Colegiul Pedagogic „Alexei Mateevici” din capitală, care vor fi angajaţi în calitate de educatori în grădiniţele din municipiu. Decizia a fost luată de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării pentru a rezolva problema lipsei de cadre în instituţiile de educaţie timpurie, relatează Mesager.
09:20
Etapa a doua a Turului Ciclist al României s-a desfăşurat pe un traseu cuprins între Sibiu-Făgăraş şi Braşov, pe o distanţă de 162 de kilometri.
09:20
Vremea se va răci brusc la sfârşitul săptămânii când temperaturile vor coborâ cu circa 4 grade Celsius, însă vremea rece va fi de scurtă durată, arată datele emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.