Producătorii de film din Moldova vor primi un suport financiar de la stat de 25%

#diez, 14 iulie 2018 11:15

Statul va institui un mecanism de atragere a investiţiilor în domeniul producţiilor de film şi alte opere audiovizuale. Proiectul noii legi privind instituirea Schemei de investiţii în domeniul producţiilor de film şi altor opere audiovizuale a fost, astăzi, examinat în cadrul ședinței plenare și aprobat, în prima lectură. Articolul Producătorii de film din Moldova vor primi un suport financiar de la stat de 25% apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 2 ore
19:30
În prima zi a Târgului de Cariere, desfășurat la Palatul Național „Nicolae Sulac”, sute de persoane au avut ocazia să facă cunoștință cu potențialii angajatori și cu ofertele de muncă ale acestora. În această ediție a Târgului au fost prezenți circa 50 de companii atât din Republica Moldova, cât și din România, care au venit la Chișinău să angajeze pe cei mai buni profesioniști din țara noastră. Articolul Cum s-a desfășurat prima zi a Târgului de Cariere de la Chișinău. Nu ratați ocazia să câștigați un post de muncă bine plătit apare prima dată în #diez.
19:00
Ce planuri aveți pentru ziua de sâmbătă? Fiți pregătiți să aveți o zi productivă și interesantă, deoarece, weekendul promite a fi unul fierbinte. Echipa #diez a selectat câteva evenimente light pentru oameni care doresc să-și diversifice ziua sau seara. Articolul Cele mai frumoase evenimente la care să mergi sâmbăta seara. #diez vă recomandă să fiți bucuroși apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
18:45
ata medie ponderată a dobânzii la creditele noi în monedă naţională, acordate de băncile moldoveneşti, a coborât în luna august 2018 la un nou minim istoric, de 8,45 la sută anual, față 9,76 la sută în perioada similară a anului precedent. Este a patra lună consecutiv când rata dobânzii la finanțările în monedă națională se menține sub 9 la sută, arată date ale Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) Articolul Rata dobânzii la creditele bancare în lei a coborât la un nou minim istoric, 8,45 la sută anual apare prima dată în #diez.
18:45
„Erau prea multe solicitări și nicio mașină liberă”. Este răspunsul autorităților în cazul bărbatului care decedat ieri în stradă, după ce i s-a făcut rău. Mai mult, ambulanța care a fost solicitată de nenumărate ori ar fi ajuns, potrivit martorilor, în 40 de minute, iar cei de la Serviciul 112 spun că în 18 minute, ne asigură responsabilii. Articolul „Nu a fost nicio mașină liberă”. Răspunsul Serviciului 112 în cazul bărbatului care a murit în stradă până la venirea ambulanței apare prima dată în #diez.
18:00
Elevii din Republica Moldova revin la uniformele școlare. Aceasta după ce un sondaj realizat de IMAS a arătat că 80% din respondenți sunt pentru introducerea uniformelor școlare. Astfel, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a demarat un proces de consultări publice în care se va consulta cu părinții și elevii din țară referitor la introducerea uniformei școlare în instituțiile de învățământ. Articolul (foto) Cum arată noile uniformele școlare ale elevilor liceului „Liviu Deleanu” din Chișinău apare prima dată în #diez.
17:30
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, este șocat de incidentul de ieri seara, de pe strada Lech Kaczynski, din sectorul Centru al Capitalei. Articolul Andrian Candu va monitoriza personal ancheta în cazul bărbatului care a murit înainte ca ambulanța să ajungă la el apare prima dată în #diez.
17:15
Ai avut o săptămână grea și vrei să te distrezi în weekend sau poate ai o voce frumoasă și un timbru melodios cu care vrei să-ți încânți prietenii? Echipa #diez a adunat pentru tine o listă a localurilor karaoke, unde poți să cânți până dimineața.  Articolul Recomandări #diez. Lista localurilor karaoke din Chișinău, unde poți să cânți până dimineața (partea I) apare prima dată în #diez.
17:15
Campania socială lansată de Centrul de Informații GENDERDOC-M, #subogheal, are scopul de a relata oamenilor cât este de absurdă sintagma „Faceți ce vreți, dar sub ogheal”, pe care o spun când este vorba de relațiile homosexuale. În acest sens, GENDERDOC-M publică istorii persoanelor LGBT care povestesc cum trăiesc cu „oghealul în cap” ani la rând. Articolul Istorii de „#subogheal”. Ioan nu s-a simțit niciodată confortabil în sexul în care s-a născut și vrea să devină cardiochirurg apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
16:30
A fost stabilită data alegerilor noului guvernator al autonomiei Găgauzia. Deputaţii Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri (APG) au decis în cadrul ședinței de lucru că alegerile vor avea loc pe 19 mai 2019. Articolul Alegerile pentru bașcanul Găgauziei sunt programate după cele parlamentare. Care este data scrutinului apare prima dată în #diez.
16:30
Primul soi de mere cu pulpă roșie a fost creat în Moldova. Varietatea de mere cu miezul roșu a fost obținută printr-o încrucișare făcută în anul 2009, dintre genitori de la planta mamă cu tendința spre miezul roșu. Articolul (foto) În Moldova a fost creat primul soi de mere cu miez roșu. Cum arată fructul modificat apare prima dată în #diez.
15:30
UEFA Europa League revine. În primele meciuri din cadrul grupelor au fost marcate peste 60 de goluri. Meciul serii a fost jucat pe Red Bull Arena Leipzig, unde RasenBallsport Leipzig a întâlnit pe teren propriu echipa Salzburg din Austria. Articolul (video) UEFA Europa League revine. Peste 60 de goluri au fost marcate în primele meciuri din cadrul grupelor apare prima dată în #diez.
15:00
Sergiu Sîrbu și colegul său de partid Eugeniu Nichiforciuc au depus o cerere de suspendare a lui Igor Dodon la Curtea Constituțională (CC). Motivul invocat în document este neîndeplinirea prerogativelor constituționale ale lui Igor Dodon în vederea semnării decretului de numire în funcție a noilor miniștri. Articolul (doc) Igor Dodon riscă din nou să fie suspendat temporar. Doi deputați ai PDM au sesizat Curtea Constituțională apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
14:45
O cobră pe măsuţa de cafea, o ţestoasă de 50 de kilograme în grădină şi un aligator de doi metri în pat. Un francez, în vârstă de 67 de ani, pasionat de reptile îşi împarte spaţiul locativ cu 400 de vieţuitoare. Articolul (video) Cobre, aligatori și sopârle. Un francez locuiește într-o casă cu 400 de reptile apare prima dată în #diez.
14:45
Pe principalele trasee urbane vor fi instalate stații de alimentare a automobilelor electrice, palmieri solari de generare a energiei, stații de colectare a PET-urilor și platforme online de participare civică a chişinăuienilor. Acestea sunt doar câteva din activităţile ce vor fi realizate de Proiectul „Oraşe verzi durabile pentru Moldova” în perioada 2018-2019. Articolul În Chişinău vor apărea stații de alimentare a automobilelor electrice și palmieri solari. Ce alte inovații vor fi implementate în capitală apare prima dată în #diez.
14:15
Echipa AdMe.ru a decis să afle ce și cât poți mânca într-un restaurant din mai multe colțuri ale lumii, dacă în buzunar ai exact 30 de dolari. Mai precis, aceștia au luat în calcul prețurile medii (fără tips și tva), iar localurile alese au fost din categoria clasei de mijloc. Articolul (foto) Ce și cât poți să mănânci în 12 țări ale lumii, dacă în buzunar ai doar 30 de dolari apare prima dată în #diez.
13:00
Elevii din Republica Moldova au obținut o medalie de bronz și șase premii la Olimpiada Internațională la Limba Franceză, ediția a IV-a, desfășurată în perioada 15 – 19 septembrie 2018, la Ohrid, Republica Macedonia (FYROM). Articolul (foto) Rezultatul elevelor din Moldova. O medalie de bronz și șase premii la Olimpiada Internațională la Limba Franceză apare prima dată în #diez.
13:00
Tenismenul moldovean, Radu Albot, s-a calificat în sferturile de finală la proba de simplu a turneului din seria ATP 250 „Moselle Open 2018”. Turneul are loc în orașul Metz, Franța. Articolul Tenismenul moldovean, Radu Albot, s-a calificat în sferturile de finală la „Moselle Open 2018”. Cine va fi următorul adversar al sportivului apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
12:30
Femeile și fetele din Republica Moldova care își doresc o carieră în IT pot participa la un program de instruire, care le va permite să obțină cunoștințele și abilitățile necesare poziției de Front End Developer. Pe parcursul a 6 luni, cele 500 de participantele înrolate vor studia online, câte minim 15 minute pe zi, pentru a acumula 8 000 de puncte la cele patru cursuri din specialitate: HTML, CSS, Javascript, VueJS+ES 6. Articolul Vrei o carieră în IT? 500 de femei și fete pot participa la un program de instruire gratuit apare prima dată în #diez.
12:15
Legea 121 cu privire la asigurarea egalității a devenit mai accesibilă. Informația cuprinsă în lege a fost transcrisă într-o versiune simplă de citit și de înțeles, ceea ce asigură accesibilitate tuturor persoanelor, inclusiv celor cu dizabilități intelectuale, cognitive și de învățare. Articolul Legea cu privire la asigurarea egalității a fost transcrisă și e mai simplă de citit. Vezi noua versiune a acesteia apare prima dată în #diez.
11:45
Regizorul Eugen Damascan intră în atenția publicului cu o nouă producție autohtonă. De această dată este vorba despre lungmetrajul „Beautiful Corruption”. Articolul (video) „Beautiful Corruption”. Noul film realizat de Eugen Damaschin va putea fi vizionat în 70 de localități din țară apare prima dată în #diez.
11:15
Ești student la UTM și vrei să faci un internship la marile companii Google sau Facebook? Absolventul UTM, Alex Truhin (Alex Bumbu), angajat la Facebook, le-a explicat studenților de la Facultatea Calculatoare Informatică și microelectronică experiența sa. Articolul (foto, video) Cum să faci un internship la Google sau Facebook. Alex Truhin, angajat al companiei Facebook, le-a povestit studenților de la UTM despre experiența sa apare prima dată în #diez.
11:15
O competiție extremă, din cadrul circuitului de ultramaratoane de sute de kilometri RacingThePlanet, a devenit una din țintele ultramaratonistului moldovean Iulian Bercu, pentru anul viitor. Articolul (foto) Premieră pentru Moldova! În 2019, un sportiv moldovean va alerga un ultramarathon unic de 250 km din Noua Zeelandă apare prima dată în #diez.
10:45
Cinci profesori de Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Chişinău sunt cercetați penal pentru pretinderea banilor de la studenți pentru lichidarea restanțelor. Cadrele didactice le-ar fi creat intenționat impedimente studenților, care refuzau să plătească pentru note, în special celor din ultimul an de studii, lăsându-i restanţieri. Pentru o notă de promovare, aceştia i-ar fi condiţionat să achite sume cuprinse între 300 și 1400 de lei. Articolul 5 profesori sunt cercetați de CNA pentru corupere pasivă. Dascălii ar fi cerut până la 1400 de lei pentru lichidarea restanțelor apare prima dată în #diez.
10:00
Cea de-a VII-a ediție a Festivalului etno-gastronomic Bostaniada 2018 va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, pe malul Lacului din Bălăbănești, Criuleni. Cea mai mare atracție a festivalului sunt expozițiile de bostani și concursul Cel mai mare dovleac. De asemenea, festivalul va fi un loc unde turiștii străini vor face cunoștință cu gastronomia și băuturile tradiționale, vinul nou și folclorul moldovenesc, iar cetățenii Republicii Moldova își vor aminti gustul copilăriei prin plăcintele cu bostan, sucurile de casă și vinul tulburel. Articolul Muzică live, mâncăruri tradiționale și vinuri moldovenești. Care este programul Festivalului Bostaniada 2018 apare prima dată în #diez.
09:30
Centrul de Urbanism te invită, astăzi, 21 septembrie, să te alături mișcării globale PARK(ing) Day. Este o mișcare prin care oamenii își revendică spațiul urban. Articolul „O zi fără mașini parcate în locuri destinate pietonilor”. Alătură-te mișcării PARK(ing) Day și revendică-ți dreptul de a merge pe trotuar apare prima dată în #diez.
09:00
Luptătoarea din Moldova, Anastasia Nichita, a devenit campioana mondială la lupte de stil liber, campionat desfășurat în Slovacia. În marea finală, tânăra a învins-o pe sportiva din Japonia, Sae Nanjo, cu scorul 5-4. Articolul Anastasia Nichita a devenit campioană mondială printre tineret, în Slovacia. A obținut a 7-a medalie în carieră apare prima dată în #diez.
08:45
alt DJ lansează un nou single, un super featuring cu Dara, „Înapoi”. Artistul este nimeni altul decât Serge Istrati aka Sasha Lopez, cel din spatele multor hituri ce au cucerit atât Romania, cât și Europa. Articolul (video) alt DJ și Dara au lansat un nou single. Piesa „Înapoi” promite a fi cel tare hit al toamnei apare prima dată în #diez.
08:15
Incubatorul de Afaceri din Sîngerei a marcat 5 ani de activitate. Cu acest prilej instituția a organizat un eveniment festiv prin care au fost scoase în evidență rezultatele activității și impactul acestora în viața economică și socială a regiunii. Articolul Incubatorul de afaceri din Sîngerei a contribuit la crearea de peste 250 de locuri de muncă timp de 5 ani de activitate apare prima dată în #diez.
08:00
Deși există o mulțime de aplicații care te ajută să înveți și să descoperi lucruri noi, mai sunt elevi care, deocamdată, nu le au în telefonul lor mobil. De aceea, proiectul Educația digitală vine cu o listă de cinci instrumente pe care le sugerează tinerilor să învețe mai ușor la școală. Articolul (video) Educația digitală: Top 5 aplicații mobile care te ajută să înveți mai ușor la școală. Cum le descarci apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
22:30
Elena Udrea a născut astăzi, în Costa Rica, o fetiță, cu puțin timp înainte de termen. Primul copil al Elenei Udrea va purta numele Eva Maria, după cum a anunțat Udrea în urmă cu câteva săptămâni. Elena Udrea a născut pe cale naturală, în jurul orei 14:00, ora României. Articolul Elena Udrea a născut o fetiță înainte de termen, în Costa Rica. Cum o va chema apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.