Candu: Data viitoarelor parlamentare ar putea fi stabilită în două săptămâni

Adevarul (Moldova), 14 iulie 2018 11:10

Data în care se vor desfăşura următoarele alegeri parlamentare ar putea fi stabilită de legislativ în următoarele două săptămâni. Preşedintele legislativului, Andrian Candu, speră că acest lucru se va întâmpla în sesiunea actuală a Parlamentului pentru a-i oferi timp Comisiei Electorale Centrale pentru pregătiri. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatol Golea” de la RTR Moldova, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 6 ore
15:20
Un grup de deputaţi ai Partidului Democrat a depus vineri, 21 septembrie, o sesizare la Curtea Constituţională prin care solicită constatarea circumstanţelor care justifică interimatul funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova în vederea exercitării atribuţiilor constituţionale de numire a candidaţilor la funcţia de miniştri propuşi de prim-ministru, dat fiind refuzul repetat al şefului statului de a numi noii miniştri.
Acum 8 ore
15:00
Staţii de alimentare a automobilelor electrice instalate pe principalele trasee urbane, palmieri solari de generare a energiei electrice din surse regenerabile, staţii de colectare a PET-urilor, platformă online de participare civică a chişinăuienilor, sunt câteva din activităţile ce vor fi realizate în Chişinău de Proiectul „Oraşe verzi durabile pentru Moldova” în perioada 2018-2019, informează Primăria Capitalei.
14:30
SummaryChisinau (IPN)Cu ocazia aniversării a 74-a de la crearea Aviaţiei Civile din Republica Moldova, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, sâmbătă, 21 septembrie, va avea loc un show aviatic grandios, potrivit organizatorilor.
Acum 12 ore
13:00
Experţii Institutului pentru Politici şi Reforme Europene (IPRE) au constatat că mass-media care promovează în Moldova interesele Federaţiei Ruse şi-au mărit numărul ştirilor manipulatorii pe parcursul ultimilor trei ani. Fenomenul propagandei mediatice ruseşti reprezintă una din principalele provocări pentru spaţiul informaţional al R. Moldova, iar acţiunile autorităţilor continuă să fie insuficiente pentru a opri propaganda externă prorusă.
12:40
Alegerile başcanului UTA Găgăuzia vor avea loc pe 19 mai 2019. O decizie în acest sens a fost aprobată vineri, 21 septembrie,  de către Adunarea Populară, transmite IPN.
10:30
Analistul politic Anatol Ţăranu crede că suspendarea creează o imagine proastă pentru Republica Moldova. Procedura respectivă spune că legalitatea nu este respectată, legile nu sunt perfecte şi nu sunt scrise în aşa fel încât să nu lase nicio posibilitate pentru demnitari să ocolească normele legale.
09:40
Fostul primar interimar şi candidatul la funcţia de ministru al Sănătăţii, Silvia Radu, ar putea fie examinată în calitate de premier de compromis după următorul scrutin. De această părere este expertul Ion Tăbârţă.
09:40
Partidul Democrat şi-a schimbat viziunea, poziţionându-se ca fiind un partid pro-Moldova, pentru că este înfrtânt pe câmpul european. În plus, această schimbare ar fi avut loc pentru că cetăţenii şi-ar fi pierdut încrederea în viziunea pro-europeană. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
Acum 24 ore
01:00
Un bărbat de 47 de ani riscă până la doi ani de închisoare pentru că a sunat la 112 şi a comunicat că ar fi minată clădirea Parlamentului.
Ieri
16:10
Preşedintele Igor Dodon a primit joi, 20 septembrie, scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori noi, transmite IPN.
16:10
O fetiţă de trei ani a murit înecată într-o gură de canalizare. Tragedia s-a produs miercuri, 19 septembrie, în satul Bulăieşti, raionul Orhei.
16:10
Situaţia R.Moldova nu este deloc fericită în contextul în care regimul lui Plahotniuc a ales să ”distrugă şi ultima brumă de democraţie”, prin anularea rezultatului alegerilor pentru primăria Chişinăului în vară, iar Occidentul a înţeles că politica acestuia vopsită în culori pro-europene este doar o cacealma.
14:10
Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat joi, 20 septembrie, Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca. În cadrul vizitei, premierul a remarcat că în urma aprobării programului „Armata profesionistă 2018-2021”, în acest an numărul militarilor prin contract a crescut cu peste 300, iar numărul militarilor în termen a scăzut cu 400.
13:30
Poliţiştii din Chişinău au reţinut şase persoane, originare din Capitală şi raionul Ungheni, cu vârstele cuprinse între 32 ani şi 60 de ani, suspectate de păstrarea şi realizarea în cantităţi deosebit de mari a substanţelor stupefiante de tip ,,Heroină’’, pe teritoriul Capitalei
11:30
O fată de nouă ani, pe bicicletă, a fost accidentată mortal, în după-amiaza de miercuri, 19 septembrie, pe traseul Chişinău-Ungheni-Sculeni. Automobilul implicat în accident aparţine Primăriei Sculeni.
11:30
Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, afirmă că Igor Dodon este obligat de Constituţie să semneze decretul de numire în funcţie a miniştrilor propuşi de Guvern.
10:40
În Chişinău au început lucrările de modernizare a terenurilor de sport din curţile blocurilor de locuinţă, primul fiind terenul sportiv din strada Miron Costin, 10. Acestea vor avea gazon artificial, vor fi îngrădire şi iluminate pe timp de noapte.
10:40
Mai mulţi lucrători ai unei secţii de producere a ferestrelor şi uşilor din PVC, de pe strada Uzinelor, 206 din Chişinău, au fost evacuaţi după ce acoperişul încăperii în care se aflau a fost cuprins de flăcări. Potrivit Inspectoraului General pentru Situaţii de Urgenţă, o persoană a suferit intoxicaţie cu fum, fiind preluată de medici, transmite IPN.
01:40
Igor Dodon a anunţat în seara de miercuri, 19 septembrie, că a refuzat să semneze decretul de numire în funcţie a celor doi noi miniştri din Guvernul Filip. În rezultat, prim-ministrul Pavel Filip a comunicat că se va adresa din nou Curţii Constituţionale (CC) „pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituţional pe care şeful statului încearcă să-l provoace”.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:40
„Ne asumăm în continuare realizarea programului de guvernare fundamentat pe Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, pentru că unicul parcurs pe care îl avem este parcursul european”, a declarat premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi de rămas bun cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, transmite IPN.
18:40
Porcii din localităţile din R. Moldova afectate de pesta porcină africană vor fi sacrificaţi, iar proprietarii animalelor - despăgubiţi. Totodată, perioada de vânat a mistreţilor va fi extinsă pe tot parcursul anului
18:40
O nouă şedinţă de judecată în dosarul fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor, primar de Orhei, a avut loc astăzi, 19 septembrie, la Curtea de Apel Cahul. Judecătorii au admis demersul avocaţilor cu privire la efectuarea unei expertize financiar-contabile, solicită la şedinţa precedentă.
15:30
Situaţia cu privire la pesta porcină africană în Republica Moldova devine tot mai alarmantă. Purtători ai virusului sunt nu doar mistreţii, dar şi furajele infestate. În doar zece zile, au fost înregistrate 17 focare de pestă porcină. În legătură cu situaţia complicată, miercuri, 19 septembrie, la Guvern a fost convocată şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, transmite IPN.
14:20
Un grup de activişti îi cere preşedintei PAS, Maia Sandu, să prezinte scuze publice pentru că a spus că „toate acţiunile lui Igor Dodon arată că, în esenţă, el este un distrugător de familii”.
12:40
Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Wess Mitchell. Oficialul american a salutat rezultatele obţinute de Republica Moldova în domeniul financiar-bancar şi a încurajat continuarea eforturilor de combatere a corupţiei.
12:30
Un grup de iniţiativă cheamă partidele politice, organizaţiile şi persoanele care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România să participe duminică, 30 septembrie, la o adunare pentru a discuta formarea unei liste comune de candidaţi pentru scrutinul parlamentar din februarie.
11:10
Igor Dodon a semnat miercuri, 19 septembrie, decretele cu privire la demiterea a doi miniştri din Guvernul Filip. Este vorba despre Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici, şi Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari.
10:40
În Moldova este nevoie de o campanie de informare a populaţiei despre necesitatea vaccinării copiilor şi despre riscul campaniilor anti-vaccinare. Cadrul legislativ naţional ar urma să fie înăsprit, prin introducerea sancţiunilor pentru părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii. Situaţia privind rujeola a fost raportată în cadrul unor audieri organizate de către comisa parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie, transmite IPN.
10:10
Vicepreşedintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu consideră că Partidul Democrat din Moldova pregăteşte opinia publică pentru o posibilă coaliţie cu Partidul Socialiştilor şi Partidul Şor în viitorul Parlament. De asemenea, nu este exclusă varianta de a forma un bloc electoral sub un brand electoral nou, a spus liberalul în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
10:10
Cei şapte profesori turci ai Liceului „Orizont”, expulzaţi pe 6 septembrie în Turcia, ar fi fost plasaţi în penitenciare diferite şi nu toţi au avocaţi. Cel puţin unul dintre ei ar fi suferit o fractură la cot, însă despre condiţiile în care sunt deţinuţi nu se cunoaşte nimic. Despre aceasta a relatat, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, Galina Tufekci, soţia directorului filialei din Ceadâr-Lunga, care, la fel, a fost expulzat în Turcia.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.