Grădiniţe închise şi cu risc de închidere din lipsă de bucătari

Adevarul (Moldova), 14 iulie 2018 11:10

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău informează părinţii despre situaţia alarmantă din capitală privind lipsa bucătarilor în unele instituţiile de educaţie timpurie din sectorul Botanica.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 4 ore
17:00
Copilul de opt ani care s-a intoxicat cu ciuperci împreună cu toată familia s-a stins la spital, în după amiaza zilei de astăzi, 16 iulie. Asta după ce starea fetei, care era critică, s-a înrăutăţit. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei şi Copilului, Maxim Cazacu.
17:00
Cauza penală privind legalitatea desfăşurării licitaţiilor de procurare a carnetelor de paşapoarte cu cip integrat, în care este învinuit preşedintele grupului de lucru inter-ministerial pentru petrecerea licitaţiilor respective, a fost expediată în instanţă de judecată. Procuratura Anticorupţie anunţă despre finalizarea urmăririi penale.
Acum 6 ore
16:40
Proaspăt numit în funcţia de vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Ion Terguţă este invitatul emisiunii „Adevărul Live Moldova” de luni, 16 iulie. Fostul jurnalist va explica de ce a acceptat funcţia respectivă, care sunt şansele ca formaţiunea fondată de ex-premierul Vlad Filat să mai acceadă în Parlament şi cum PLDM va recupera „miliardul din mâinile coordonatorilor de azi”.
15:30
Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici l-a prezentat luni, 16 iulie, angajaţilor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) pe noul director al instituţiei, Octavian Rău. În acest context, Gaburici i-a cerut acestuia să se concentreze pe interconectarea telefonică cu Transnistria, calitatea serviciilor de comunicaţii electronice şi accesibilitatea tarifelor de roaming.
Acum 8 ore
14:00
Pe o porţiune din trotuarul străzii strada Veronica Micle din centrul capitalei, mai exact la intersecţie cu strada Vlaicu Pârcălab, au fost instalate bănci şi vaze pentru flori. Acţiunea un scop dublu: să ridice nivelul confortului pentru pietoni şi să facă imposibilă parcarea neregulamentară a maşinilor. Iniţiativa este implementată de către Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare.
Acum 12 ore
12:10
Preşedintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, însoţit de prima doamnă, Maja Ivanov, efectuează în perioada 16-19 iulie, o vizită oficială în Republica Moldova. Potrivit unei dispoziţii a Primăriei Chişinău, în această perioadă va fi limitat accesul pe mai multe străzi din capitală şi sistate întrunirile solicitate de persoanele fizice şi juridice care şi-au exprimat intenţia de a desfăşura întruniri, transmite IPN.
12:00
În dimineaţa zilei de duminică, 15 iulie, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru a scoate o fetiţă de patru ani din apartamentul unui bloc de locuit din sectorul Botanica al Capitalei. Copila a fost lăsată fără supreveghere.
11:40
Partidul Liberal Democrat are un nou vicepreşedinte. Este vorba despre jurnalistul Ion Terguţă, care exercita funcţia de purtător de cuvânt al formaţiunii. Decizia de numire a fost adoptată la şedinţa Consiliului Politic naţional al PLDM, care a avut loc duminică, 15 iulie. Şi în noua sa funcţie Ion Terguţă a declarat va fi responsabil asigurarea comunicării publice, transmite IPN.
11:20
„Apăraţi poporului, nu uzurpatorul”, „Nu păziţi hoţii”, „Haideţi cu noi, vă fură şi pe voi” au scandat astăzi, în cadrul unui protest, membrii Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM, în faţa Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială Fulger. Protestatarii au îndemnat poliţiştii să fie alături de cetăţeni, dar să nu-l apere pe liderul PDM, Vlad Phatohniuc, sediul PDM în cazul protestelor desfăşurate în preajma sediilor respective.
10:50
Fostul premier Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare, anunţă că are un nou avocat care îi va reprezenta drepturile şi interesele legale în plan extern, adică la CEDO. Este vorba despre avocatul Victor Munteanu, care va coordona şi activitatea avocaţilor care îl vor reprezenta pe fostul premier în plan intern, transmite IPN.
10:20
Cei peste 4 mii de candidaţi restanţieri la bacalaureat participă, începând de astăzi, 16 iulie, până pe 23 iulie, la sesiunea suplimentară de bacalaureat. Astăzi, 208 abiturienţi alolingvi susţin, începând cu ora 10.00, examenul la proba de limbă şi literatura română, transmite IPN.
09:30
Direcţia generală, educaţie, cultură, tineret şi sport a municipiului Chişinău informează că oferă elevilor cu reuşite deosebite oportunitatea de a se bucura, gratuit, de o vacanţă de şapte zile pe litoralul Mării Negre. Proiectul se înscrie în Programul de Cooperare în domeniul educaţiei Bucureşti – Chişinău pentru elevii treptei gimnaziale şi de liceu din cadrul instituţiilor de învăţământ din municipiul Chişinău, transmite IPN.
09:10
Precedentul moldovenesc ar putea deveni o sursă de inspiraţie pentru regimurile oligarhice din Georgia şi Ucraina, dacă acestea vor simţi ameninţarea unei anihilări iminente a sistemelor clientelistice care le aparţin, scrie expertul politic Dionis Cenuşa într-un articol de analiză pentru Agenţia IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:10
Data în care se vor desfăşura următoarele alegeri parlamentare ar putea fi stabilită de legislativ în următoarele două săptămâni. Preşedintele legislativului, Andrian Candu, speră că acest lucru se va întâmpla în sesiunea actuală a Parlamentului pentru a-i oferi timp Comisiei Electorale Centrale pentru pregătiri. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatol Golea” de la RTR Moldova, transmite IPN.
11:10
Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău informează părinţii despre situaţia alarmantă din capitală privind lipsa bucătarilor în unele instituţiile de educaţie timpurie din sectorul Botanica.
11:00
Strategia de dezvoltare a pieţei financiare nebancare pentru anii 2018-2022, precum şi Planul de acţiuni aferent implementării acesteia au fost aprobate în şedinţa Parlamentului de vineri, 13 iulie. Documentele prevăd politici de acţiune, care cuprind peste 60 de măsuri ce derivă din angajamentele asumate de Republica Moldova prin Acordul de Asociere cu UE, transmite IPN.
10:30
Lucrările la apeductul magistral Leova-Iargara, care va aproviziona cu apă 28 de localităţi din raion, vor fi finalizate în luna octombrie. Imediat, la apeduct va fi conectată localitatea Iargara. În cea de-a doua etapă – satele Filipeni, Romanovca şi Cupcui, iar conectarea tuturor localităţilor este planificată pentru sfârşitul anului 2020, a anunţat premierul Pavel Filip în cadrul vizitei sale pe şantier.
10:30
Iubitorii de plăcinte sunt aşteptaţi duminică, 15 iulie, în satul Cigârleni, raionul Ialoveni, la Festivalul bucatelor tradiţionale „La vatra plăcintelor”. Evenimentul se va desfăşura în curtea Casei de Cultură începând cu ora 13.00, transmite IPN.
10:30
Proiectarea şi construirea Arenei Chişinău vor fi efectuate de către compania Summa din Turcia. La concurs a fost depusă o singură ofertă, iar Comisia de selectare, formată din reprezentanţii mai multor entităţi de stat, a declarat-o eligibilă pe toate poziţiile.
10:20
17 persoane, dintre care şase copii, au făcut intoxicaţie la ciuperci în ultimele cinci zile - unul dintre copii a decedat. Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale îndeamnă populaţia să fie prudentă în consumul de ciuperci, iar la primele simptome de intoxicaţie să se adreseze de urgenţă la medic, transmite IPN.
09:10
Patru persoane, dintre care doi copii, au fost rănite, sâmbătă dimineaţa, 14 iulie, în Leţcani, judeţul Iaşi, după ce şoferul ar fi adormit la volan şi apoi a intrat frontal într-un copac de pe marginea drumului, transmite IPN.
13 iulie 2018
21:00
Numirea vicepremierului rus, Dmitri Kozak, în funcţia de reprezentant al lui Vladimir Putin pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Republica Moldova, este o supriză pentru şeful Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu.
17:30
Un grup de jurnalişti de investigaţie va monitoriza, în baza unor indicatori de integritate, listele candidaţilor prezentate de partidele politice şi potenţialii candidaţi ai formaţiunilor politice sau candidaţii independenţi în circumscripţiile naţionale şi uninominale. Acţiunile se vor realiza în cadrul iniţiativei civice „Pentru un Parlament Curat 2018”, lansate de patru organizaţii neguvernamentale vineri, 13 iulie, transmite IPN.
17:00
Premierul Pavel Filip i-a îndemnat pe reprezentanţii administraţiei publice locale din Leova să vină cu iniţiative care să îmbunătăţească viaţa oamenilor din localităţi şi i-a asigurat că vor avea întreg suportul administraţiei publice centrale pentru implementarea acestora. Declaraţia a fost făcută la şedinţa comună dintre echipa guvernamentală şi reprezentaţii APL, care a avut loc astăzi, 13 iulie, în raionul Leova, transmite IPN.
17:00
Proiectul legii pentru ratificarea Contractului de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii privind interconectarea electrică Moldova – România a fost ratificat în şedinţa Parlamentului de vineri, 13 iulie.
16:40
Un copil de patru ani a decedat, iar altul de opt ani se află în stare critică la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci. La spital a ajuns şi mama copiilor care actualmente este internată la Spitalul „Sfântă Treime” din Chişinău. Familia, care este din raionul Floreşti, ar fi cules ciupercile în pădure.
13:00
În a doua jumătate a lunii septembrie, deputaţii ar putea lua o decizie în ceea ce priveşte legislaţia electorală. Aceasta după ce Comisia parlamentară juridică va efectua o analiză amplă a legislaţiei electorale şi va prezenta un raport în acest sens. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la o ediţie specială a emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.
12:40
Trei centre de asistenţă juridică, psihologică şi reabilitare a victimelor torturii, au fost deschise la Chişinău, Comrat şi Tiraspol, cu asistenţa financiară a Uniunii Europene. Costul total al proiectului depăşeşte 700 de mii de euro, transmite IPN.
11:50
Un cetăţean al Republicii Turcia, care se afla în căutare internaţională şi se ascundea pe teritoriul Republicii Moldova, a fost identificat de către ofiţerii Biroului migraţie şi azil al MAI în colaborare cu Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al IGP.
09:00
Deputaţii au votat înprimă lectură proiectul de lege care prevede pedepse mai aspre pentru şoferiicare urcă băuţi la volan. Odată cu intrarea în vigoare a prevederilorrespective, aceştia vor rămâne imediat fără permisul de conducere pentru operioadă de la şase luni în cazul primei abateri până la trei ani în cazul abateriirepetate.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.