Oamenii de afaceri notează multiple probleme și abuzuri în procesul de desfășurare a controalelor de stat

Edufin.md, 20 iunie 2018 13:10

Din anul 2013, principiile și procedurile de organizare și efectuare a controlului de stat asupra companiilor au fost unificate într-un singur act legislativ, obligatoriu pentru toate autoritățile / instituțiile publice. Însă oamenii de afaceri notează multiple probleme și abuzuri în procesul de desfășurare a controalelor de stat asupra activității de întreprinzător. Este opinia exprimată în … Articolul Oamenii de afaceri notează multiple probleme și abuzuri în procesul de desfășurare a controalelor de stat apare prima dată în EDUFIN.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Edufin.md

Acum 4 ore
11:00
Cea mai mare parte a tinerilor din Republica Moldova aleg să părăsească țara. Acest lucru este confirmat și de datele statistice care arată că generaţia tinerilor este în descreştere continuă. Este vorba de tinerii de vârsta 15-19 ani, ponderea cărora în numărul total al tinerilor s-a micşorat în cinci ani, de la 31,8% în 2009 … Articolul Drama Republicii Moldova: Tinerii fug din țară apare prima dată în EDUFIN.MD.
Acum 6 ore
10:20
Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță că la 27 iulie 2018 își deschide ușile pentru copii. Aceștia vor avea prilejul să viziteze sala de expoziții a BNM, să audieze prezentări despre istoria banilor și instrumentele de plată inovative și să afle despre elementele de siguranță ale monedei naționale. Copiii vor primi în dar un „Îndrumar de … Articolul BNM își deschide ușile pentru copii apare prima dată în EDUFIN.MD.
Ieri
10:30
Cele mai bune idei de afaceri sunt cele simple care urmăresc să rezolve o problemă sau să satisfacă o nevoie. Antreprenorii buni întotdeauna se întreabă „cum poate fi mai bine” sau „ce ar rezolva această problemă?”. Aceste întrebări vă vor face să vedeti lumea din altă perspectivă și ar putea fi stimulul necesar pentru a … Articolul 17 idei de afaceri pe care le puteți începe astăzi apare prima dată în EDUFIN.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:20
Prin Legea nr.180 din 26 iulie 2018 privind declararea voluntară și stimularea fiscală (în continuare Lege), Parlamentul a aprobat procedura de stimulare fiscală care constă în anularea sumelor amenzilor și majorărilor de întârziere (penalităților) la plățile administrate de Serviciul Fiscal de Stat. Astfel, potrivit art.2 lit.a) din Lege, stimularea fiscală la plățile administrate de Serviciul … Articolul Aspecte ale Legii nr.180 din 26 iulie 2018 privind declararea voluntară şi stimularea fiscală apare prima dată în EDUFIN.MD.
20:10
În regiunile de Sud și Nord a Republicii Moldova vor activa două modele noi de cluster. Acestea sunt localizate în Cahul și Soroca oferind posibilitatea asocierii companiilor din industria creativă și textilă pentru a dezvolta proiecte comune. Generarea celor două clustere a fost realizată de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) … Articolul Modele noi de clustere au fost lansate în Moldova apare prima dată în EDUFIN.MD.
11 septembrie 2018
21:40
La data de 4 octombrie 2018, BNM a majorat norma rezervelor obligatorii pentru depozitele atrase în lei până la nivelul record pentru Moldova de 42,5%. Această majorare se datorează ca urmare a trei factori de bază: creșterea accelerată a depozitelor în lei în sistemul bancar, gradul redus de creditare a economiei și surplusului de valută … Articolul Cum depozitele bancare au devenit durerea de cap a Băncii Naționale a Moldovei apare prima dată în EDUFIN.MD.
6 septembrie 2018
21:10
Creditarea economiei continuă să fie în recesiune, chiar dacă ratele dobânzii la credite sunt foarte joase. Soldul creditelor în economie la sfârșitul lunii iunie 2018 a fost mai mic decât nivelul înregistrat la sfârșitul lunii iunie 2017 cu 2,8%, constituind 37,5 miliarde de lei. Băncile preferă să-și țină bani în CBN sau să-i plaseze în … Articolul Băncile preferă să-și țină banii în CBN și VMS decât să crediteze economia apare prima dată în EDUFIN.MD.
24 august 2018
15:30
Potrivit sondajului realizat de CBX-AXA la comanda IDIS Viitorul în luna iulie 2018 – People Watch: Calitatea vieții și migrația în acest an – 12% din moldoveni declară că s-au întors acasă din străinătate și nu intenționează să plece înapoi în viitorul apropiat. Acest indicator este similar cu cel din 2017, însă au avut loc … Articolul 12% dintre moldoveni s-au întors acasă și nu mai intenționează să plece apare prima dată în EDUFIN.MD.
22 august 2018
13:30
Vrei să cumperi un apartament pentru tine și familia ta? Nu știi de unde să începi căutările? Ce trebuie să știi pentru a face alegerea corectă? Mai jos vei găsi 7 sfaturi utile care te vor ajuta să faci cea mai bună afacere: să economisești timp, bani și nervi la procurarea unui apartament. Locația apartamentului … Articolul 7 sfaturi esențiale la cumpărarea unui apartament apare prima dată în EDUFIN.MD.
21 august 2018
21:30
Dacă ai participat la Programul de stat „Prima Casă” și ți-ai cumpărat o locuință și ai copii, atunci poți beneficia de compensație din partea statutului, prin așa numita „Prima Casă 3”. Dacă nu ai participat la Programul de stat „Prima Casă”, îți recomand să citești criteriile de eligibilitate și pașii de urmat. Compensația se acordă … Articolul Vezi care sunt pașii de urmat pentru a aplica la Prima Casă 3 apare prima dată în EDUFIN.MD.
17 august 2018
20:30
Dacă ai participat la Programul de stat „Prima Casă” și ți-a cumpărat o locuință de până la 600.000 lei și mai ești și angajat în sectorul public, atunci poți beneficia de compensație din partea statutului, prin așa numita „Prima Casă 2”. Dacă nu ai participat la Programul de stat „Prima Casă”, îți recomand să citești … Articolul Cum să aplici la Prima Casă 2 – pas cu pas apare prima dată în EDUFIN.MD.
14:30
Nivelul înalt al discreției în activitatea funcționarilor publici în domeniul achizițiilor publice constituie o mare problemă și generează riscuri înalte de corupție și fraude în cadrul procesului de achiziție publică din municipiul Bălți. Funcționarii deseori stabilesc criterii, cerințe de calificare ”prea largi” sau ”prea înguste” intenționat, cu scopul de a exclude un anumit ofertant sau … Articolul Discreția funcționarilor din achizițiile publice de la Bălți generează riscuri de corupție apare prima dată în EDUFIN.MD.
15 august 2018
07:40
Cu ocazia zilei profesionale a lucrătorului din domeniul financiar, echipa EDUFIN Vă urează sincere felicitări şi încredere în capacitatea fiecăruia de a face faţă provocărilor. Necesitatea şi aportul acestei profesii este incontestabilă şi importantă, atât pentru sistemul financiar-economic al statului, cât şi pentru fiecare cetățean în parte. Echipa EDUFIN Vă exprimă înalta apreciere față de … Articolul 15 august – Ziua profesională a lucrătorului din domeniul financiar apare prima dată în EDUFIN.MD.
14 august 2018
09:50
Serviciul Fiscal de Stat reamintește pe pagina oficială că 15 august este termenul limită, prevăzut de legislația în vigoare, în care contribuabilii pot achita prima rată a impozitului pe bunurile imobiliare și a impozitului funciar, aferent perioadei fiscale a anului 2018. Totodată, menționează că, în condițiile neachitării impozitelor respective în termenul prevăzut, pentru fiecare zi … Articolul Atenție!: 15 august – data limită a primului termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare apare prima dată în EDUFIN.MD.
10 august 2018
18:30
Statutul pieței criptovalutare în Republica Moldova este un tabu, pe când țările din întrega lume, discută, recunosc sau interzic utilizarea criptomonedelor. Cei drept, Banca Națională a Moldovei (BNM) a venit cu trei comunicate în diferite perioade de timp, prin care avertizează populația despre riscurile la care se pot expune prin utilizarea criptomonedelor: BNM: Utilizarea monedelor … Articolul Vezi când BNM va veni cu inițiativa de a reglementa piața criptovalutară apare prima dată în EDUFIN.MD.
9 august 2018
19:50
Începând cu 1 august 2018, utilizatorii serviciului Mobile Banking de la banca comercială Victoriabank pot să se bucure de o nouă experiență în utlizarea acestui serviciu. Victoriabank a lansat o nouă versiune a aplicației mobile de internet banking ”VictoriaMobile”. Deținătorii de smartphone Apple au posibilitea să se logheze pe alicație prin Face ID, iar deținătorii de smartphone pe bază de … Articolul Știai că Victoriabank a lansat o nouă aplicație a serviciului Mobile Banking? apare prima dată în EDUFIN.MD.
7 august 2018
11:40
Chișinăul este principalul pol economic al țării, care ocupă 1,5% din teritoriul țării, cu o pătrime din totalul populației Republicii Moldova și cu două treimi din numărul de întreprinderi. Însă se întreprind puține măsuri pentru prosperarea afacerilor din capitală și înființarea altora. Recent, Consiliul municipal Chișinău a aprobat decizia nr. 5/31 din 24 iulie, care … Articolul Noul Consiliu Economic pe lângă Primăria Chișinău va contribui la creșterea oportunităților pentru business apare prima dată în EDUFIN.MD.
3 august 2018
10:00
Întreprinderile Mici și Mijlocii din Republica Moldova se pot înscrie la Concursul Naţional „IMM – Model sustenabil de Responsabilitate Socială”, ediția a IX-a, desfășurat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). Gala premiilor va fi organizată în cadrul Conferinței Internaţionale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii 2018, care va fi desfășurată în luna octombrie … Articolul A fost lansat Concursul Naţional „IMM – Model sustenabil de Responsabilitate Socială”, ediția a IX-a apare prima dată în EDUFIN.MD.
1 august 2018
21:30
Guvernul a aprobat Programul Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”, potrivit căruia cetățenii din diasporă sunt încurajați să susțină dezvoltarea localităților de origine. Finanțarea proiectelor din cadrul Programului se va efectua în baza parteneriatului „1+3”, aportul financiar al diasporei va fi suplinit de către Guvern în comun cu autoritățile publice locale, partenerii de dezvoltare/donatorii. În cadrul … Articolul Vezi ce prevede Programul Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” apare prima dată în EDUFIN.MD.
17:40
Moldovenii care muncesc în străinătate au trimis acasă 117.48 mil. USD mai mult cu 8.5 la sută comparativ cu iunie 2017, dar și numărul moldovenilor care intenționează să emigreze este tot mai mare. Este opinia exprimată în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic” de către jurnalistul, Victor Ursu. Datele BNM arată că potrivit proveniența … Articolul Transferuri mai multe, dar și numărul populației cu intenția de emigrare mai mare apare prima dată în EDUFIN.MD.
31 iulie 2018
09:40
Managerul de proiect al Asociației Obștești Platforma de Educație Financiară „EDUFIN”, Panfilii Alexandru, a participat în calitate de invitat la emisiunea Impact de la Canal 3, unde a discutat cu alți invitați despre necesitatea educației financiare în Republica Moldova. Articolul (video) Necesitatea educației financiare în Republica Moldova apare prima dată în EDUFIN.MD.
30 iulie 2018
11:10
Sondajului realizat de CBX-AXA la comanda IDIS Viitorul în luna iulie 2018, People Watch: Calitatea vieții și migrația arată că în acest an fiecare al 5-lea moldovean intenționează să plece din țară în următoarele 6 luni cu 25% mai mult față de anul trecut când intenția de plecare era manifestată de fiecare al 6-lea moldovean. … Articolul Sondaj: Fiecare al 5-lea intenționează să plece din Moldova în următoarele 6 luni apare prima dată în EDUFIN.MD.
27 iulie 2018
11:10
În cadrul evenimentului „Monitorul financiar #7: Analiza principalelor reforme din sectorul financiar” organizat de Expert-Grup, Viceguvernatorului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Cristina Harea, a transmis un mesaj important în favoarea educației financiare din Republica Moldova. Viceguvernatorul a menționat că BNM își dorește să se lanseze cât mai activ în procesul de educație financiară a societății … Articolul (video) Un mesaj important în favoarea educației financiare din Republica Moldova apare prima dată în EDUFIN.MD.
11:10
Apariția lucrărilor neprevăzute/suplimentare în perioada de implementare a contractului de antrepriză, dar și apariția lucrărilor neprevăzute/adăugătoare în perioada de implementare a contractului de antrepriză sunt printre principalele greșeli în elaborarea ofertelor și desfășurarea contractelor de către autoritățile contractante și operatorii economici. Problemele au fost enunțate în cadrul celor patru workshopuri desfășurate în cadrul proiectului “Îmbunătățiri … Articolul Mărcile comerciale și apariția lucrărilor suplimentare dau peste cap ofertele din achizițiile publice apare prima dată în EDUFIN.MD.
09:50
După mai bine de trei ani de la criza bancară, sistemul financiar al Republicii Moldova continuă să fie supus unui amplu proces de reformă care înregistrează o extindere nu doar la nivel de bănci, dar și către alte instituții nebancare – se arată în cea de-a șaptea ediție a Monitorului financiar – publicație lansată de … Articolul Expert-Grup: Problemele actuale nu mai pot fi abordate doar din perspectiva sectorului bancar apare prima dată în EDUFIN.MD.
09:30
Organizațiile societății civile semnatare își exprimă îngrijorarea și condamnă adoptarea noului proiect de lege (nr. 284) privind declararea voluntară și facilitarea fiscală, care, în esență, reprezintă o nouă tentativă de amnistiere a capitalului obținut din surse dubioase. De asemenea, trezește suspiciuni prezentarea acestei măsuri drept un element a unei reforme fiscale ample fără o analiză … Articolul Șase organizații civile condamnă „mica reformă fiscală” apare prima dată în EDUFIN.MD.
08:40
După implementarea inițiativei impozitul unic de 12% personale cu venituri mici vor avea de pierdut, iar persoanele cu venituri mari cor avea de câștigat, scrie economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță în publicația TREND HUNTER. Doar 10% din sumă vor merge către persoanele cu venituri foarte mic; Beneficiarii de bază sunt persoanele cu venituri mari; Perdanții … Articolul Impozitul unic aduce pierderi de peste un miliard de lei la buget apare prima dată în EDUFIN.MD.
25 iulie 2018
13:00
Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a lansat Proiectul european „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor”. Obiectivul principal al acestui Proiect este axat pe dezvoltarea economică locală, îmbunătățirea competitivității IMM-urilor din regiunea de Sud și orientarea investițiilor străine în economia locală. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană … Articolul (video) Proiectul european „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor” apare prima dată în EDUFIN.MD.
12:10
La sfârșitul lunii iunie a anului 2018, sectorul bancar în continuare tinde a fi caracterizat de un exces de lichiditate care cu greu își găsește contrapartidă în economia reală. Principalii indicatori financiari și prudențiali înregistrează valori ridicate, atât la nivel agregat cât și, în cele mai multe cazuri și la nivel individual, informează Expert-Grup. Suficiența … Articolul Clasamentul performanței bancare în iunie 2018 apare prima dată în EDUFIN.MD.
10:10
21,3% din angajații din Republica Moldova primesc parțial sau total salariul în plic, potrivit Sondajului IDIS Viitorul realizat de „CBS-AXA”, la comanda IDIS „Viitorul”, People Watch: ”Calitatea vieții și migrația” în acest an. Numărul persoanelor care primesc întreg salariu oficial a crescut comparativ cu anul trecut de la 75,1% la 78,7%. În valoare absolută numărul … Articolul Salariile în plic prejudiciază Bugetul Public Național cu 3,5 miliarde lei anual apare prima dată în EDUFIN.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.