Rușinos: Moldovenii sunt lideri în topul celor mai mari consumatori de alcool

Sputnik, 15 iunie 2018 02:50

Moldovenii conduc detașat topul celor mai mari consumatori de alcool din Europa.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 5 minute
05:10
Judecătorii din Moldova nu vor scăpa de sancțiuni disciplinare nici atunci când nu vor mai fi în funcție.
Acum 6 ore
01:10
Injuriile aduse chiar și într-un spațiu privat, reparațiile în apartamente după ora 18:00, neacordarea de prioritate legală pietonilor sau cicliştilor, toate vor fi sancționate drastic.
00:30
Se modifică articolele din lege care se referă la primarul, viceprimarul, președintele și vicepreședintele raionului în cazul aflării lor în concediu de maternitate.
24 iunie 2018
23:20
Reținerea curselor avia la care aveți bilet poate duce nu doar la spulberarea planurilor stabilite, dar și la o compensare bănească din partea operatorului de transport
Acum 8 ore
22:40
Zilnic, subdiviziunile teritoriale ale ASP, responsabile de eliberarea actelor de identitate și evidență a populației, recepționează în medie 3150 de cereri, în timp ce în luna aprilie se înregistrau 2000 de solicitări.
22:00
Zeci de mii de români au ieșit în această seară la un nou protest. Manifestanții condamnă proiectele de modificate a Codului Penal promovate de Guvernul de la București.
21:30
Studenții moldoveni sunt ademeniți de universitățile de peste hotare. Ce face Universitatea Tehnică a Moldovei pentru a-i motiva să-și facă studiile acasă, în Republica Moldova, am încercat să aflăm de la rectorul UTM, Viorel Bostan.
Acum 12 ore
20:40
În sate, suma alocată pentru alimentația preșcolarilor constituie aproximativ 21 de lei, iar în Chișinău - 28 de lei.
20:00
Să dormi opt ore nu este un moft, ci o regulă care trebuie respectată cu strictețe pentru a fi sănătos.
19:30
Tinerii moldoveni care doresc să-și facă studiile la universitatea din Roma, Italia, se vor bucura de un șir de facilități, în special reduceri de până la 50 la sută pentru taxa de studii.
18:40
Lista zilelor naționale și comemorative în Republica Moldova a fost completată cu o nouă dată.
18:30
În jur de 3 mii de oameni au manifestat astăzi în centrul Capitalei pentru a cere validarea mandatului primarului ales la 3 iunie.
18:00
Încrederea sporită a populației în leul moldovenesc și stabilitatea cursului de schimb au permis BNM să lanseze în iunie 2017 proiectul de introducere a monedelor metalice de 1 leu și 2 lei.
17:30
Drumurile care servesc activităților agricole, precum și drumurile proiectate în acest scop dar și fâșiile forestiere proiectate dar neplantate vor putea fi scoase la vânzare.
16:50
Cazul a fost discutat în Parlament. Conducerea MAI a raportat cum a acționat în cazul a doi polițiști care s-au comportat impropriu unui statut de om al legii.
Acum 24 ore
16:10
Instanța de judecată a pus accent pe niște chestiuni care în alte cazuri, în alte procese electorale, erau trecute cu vederea. Așa a comentat jurnalistul Sputnik Moldova, Sergiu Praporșcic, decizia instanței de a nu valida mandatul de primar a lui Andrei Năstase.
15:30
Actele de huliganism săvârșite pe teritoriul sau în incita instituțiilor medicale publice sau private vor fi sancționate cu o amendă de până la 67,5 mii de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.
14:40
Un deputat din Parlamentul Republicii Moldova a declarat că practicarea prostituției în țara noastră a devenit un flagel. Vezi ce l-a motivat să spună asta.
14:00
Cunoscută pentru talentul său actoricesc dar și muzical desăvârșit, Aliona Triboi a venit în această săptămână, la „Sputnik-Matinal".
13:30
A intrat în vigoare noua Lege a Serviciului Vamal. Cele mai importante articole ale noii legi sunt cele referitoare la serviciul funcționarului vamal.
12:50
Dreptul la pensionarea anticipată în Moldova ar putea fi din nou valabil în Moldova. Ce se discută în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
12:10
De aproape trei decenii, meșterul popular Simion Lungu, din satul Vădeni, raionul Soroca, coase costume naționale excepționale.
11:40
Tot ce trebuie să știi despre un pașaport românesc. Ce faci dacă ți-ai pierdut cetățenia română.
11:00
Parlamentul britanic a votat deja legea cu privire la Brexit, formal Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se va retrage din UE în martie 2019.
10:00
În ultimele zile, opinia publică și-a îndreptat atenția spre Primăria municipiului Chișinău. Asta după ce Judecătoria Chișinău, dar și Curtea de Apel nu au validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase. Asta din motiv că aceasta ar fi făcut agitație electorală în ziua scrutinului.
09:30
Guvernul a avizat proiectul de lege de modificare a Codului Penal propus de Ministerul Justiției și care prevede înăsprirea pedepselor pentru tratamentul crunt aplicat animalelor.
08:40
La fiecare trei ani toți salariații din Moldova vor fi supuși unui examen de atestare la locul de muncă, în rezultatul acestuia angajații ar putea fi avansați ori concediați. Unii salariați vor scăpa de acest stres.
07:20
Cetățenii Republicii Moldova pot economisi mai mulți bani, dacă până la data de 2 iulie vor achita acest serviciu care este obligatoriu.
06:40
Angajatorii se obligă să acopere costurile de deplasare și acomodare, precum și achitarea salariilor în aceleași condiții ca și lucrătorii locali, iar lucrătorii migranți să se reîntoarcă în țară la expirarea contractului de muncă.
05:30
La schimbul valutar va trebui să spuneți cum vă cheamă, unde trăiți, unde lucrați și de unde aveți banii.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.