Programul “Prima Casă”: 121 de familii tinere vor beneficia deja de un cămin/ VIDEO

Moldova.org, 15 iunie 2018 01:40

În mai puţin de trei luni de la lansarea Programului Prima Casă, 121 de locuinţe şi-au deschis uşile, iar 121 de familii tinere vor beneficia de un cămin. Informaţia se conţine într-un spot video, publicat pe canalul oficial de Youtube al programului. Valoarea totală a contractelor de creditare este de 68 de milioane de lei, […] The post Programul “Prima Casă”: 121 de familii tinere vor beneficia deja de un cămin/ VIDEO appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 4 ore
02:50
Ploaia de ieri, din Chișinău, a mai răcorit asfaltul și, posibil, mințile înfierbântate ale multor oameni care au căzut în capcana jocurilor politice din ultimile zile. Protestul anunțat și pentru aseară, în fața Primăriei, a fost anulat de către o forță care nu ține cont de culoare politică, de însăși Natura. Acest lucru ne permite […] The post Opinie: Cum Kremlinul îi folosește pe Năstase și Dodon în jocul politic din Republica Moldova appeared first on Молдова.орг.
02:50
Miros de cauciuc ars şi zgomot de motoare în Capitală. Pasionaţii de adrenalină şi-au dat întâlnire la cea de-a doua etapă a Campionatului Moldovei de Autoslalom. Peste 20 de piloţi de curse şi-au demonstrat priceperea de a manevra maşinile. “Începând de la motor, a fost făcut motorul, a fost pregătită să ridice la 500 de […] The post Miros de cauciuc ars şi zgomot de motoare la cea de-a doua etapă a Campionatului Moldovei de Autoslalom appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
17:10
La aproape trei ore de la începutul protestului de astăzi, care a pornit din fața sediului Primăriei municipiului Chișinău și s-a mutat în Piața Marii Adunări Naționale, numărul protestatarilor ajunge la câteva mii. Pentru ce au ieșit aceștia în stradă? Sunt doar susținători ai liderului PPDA sau au și alte motive să fie revoltați? Reportera […] The post FEȚELE PROTESTULUI // Cine sunt oamenii care au ieșit astăzi în PMAN appeared first on Moldova.org.
17:10
Protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale au adoptat o rezoluție prin care anunță că vor continua protestele până ce va fi validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase. În rezoluție se menționează că anularea rezultatelor alegerilor din Chișinău este neconstituțională, ilegală și semnifică sfârșitul democrației în R. Moldova. „Anularea rezultatelor alegerilor din Chișinău este […] The post Rezoluție aprobată în PMAN: Protestele vor continua până la validarea mandatului lui Andrei Năstase appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
15:30
Protestul de astăzi se deosebește de precedentele printr-un număr mare de pancarte ingenioase. Vă invităm să urmăriți o galerie foto cu acestea: The post FOTO // Vezi cum arată pancartele protestatarilor de astăzi appeared first on Moldova.org.
15:21
Peste o sută de reprezentanți ai organelor forțelor de ordine sunt pregătiți să intervină în caz de provocări în timpul protestului ce are loc acum în centrul Capitalei. Aceștia au fost aduși cu autobuzele și mașinile blindate în spatele Guvernului. Poliția anunță că este la datorie în legătură cu protestul și vine cu câteva reguli […] The post FOTO // Poliția este pregătită pentru provocări appeared first on Moldova.org.
14:01
O manifestaţie de protest cu genericul „Protestăm. Nu Cedăm. Oprim Dictatura!” are loc, astăzi, la Chişinău, faţă de decizia judecătorilor de invalidare a alegerilor pentru funcţia de primar al capitalei. Manifestația începe la ora 14:00, în fața Primăriei Chișinău, ulterior oamenii vor merge în PMAN. Liderii PAS și PPDA Maia Sandu și Andrei Năstase au […] The post „Protestăm. Nu Cedăm. Oprim Dictatura!”. Protest în centrul capitalei față de decizia de invalidare a alegerilor din Chișinău// LIVE appeared first on Moldova.org.
13:10
Un grup de tineri ac tivi s-au adunat lângă cafeneaua Guguță pentru a pregăti pancartele cu care urmează să participe la protestul de astăzi, împotriva deciziilor judecătorești de nevalidare a alegerilor locale noi. „Ne pregătim frumos de protest. Luăm cu noi carton, markere, capsatoare, scoci, și tot restul ce credeți voi că e necesar pentru […] The post (FOTO) Pregătiri pentru protest // Un grup de tineri s-au adunat pentru a lucra la lozinci și pancarte appeared first on Moldova.org.
12:40
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) susține că mesajele lansate în spațiul public, după invalidarea de către Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel a alegerilor pentru funcția de primar, sunt de natură să afecteze credibilitatea în procesul înfăptuirii justiţiei, precum şi independenţa şi imparţialitatea judecătorului. În spaţiul public au fost lansate şi amplificate mesaje prin care […] The post CSM despre declarațiile privind invalidarea alegerilor: Sunt de natură să afecteze credibilitatea în procesul înfăptuirii justiţiei appeared first on Moldova.org.
11:10
O delegație a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 24 – 28 iunie. Din componența delegației conduse de președintele AP OSCE George Tsereteli (Georgia), membrul Grupului AP OSCE pentru Moldova fac parte secretarul general al AP OSCE, Roberto […] The post Președintele Adunării Parlamentare a OSCE George Tsereteli efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
11:10
Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, spune că i-a fost cerut să plece dintr-un restaurant din statul Virginia pentru că lucrează pentru Donald Trump. Ea a publicat sâmbătă un mesaj pe contul oficial de Twitter. „Seara trecută, proprietara de la Red Hen din Lexington, Virginia, mi-a spus să plec pentru că lucrez pentru […] The post Ofiţerul de presă al Casei Albe a fost dat afară dintr-un restaurant appeared first on Moldova.org.
11:01
Un monument ridicat în memoria celor 10.000 de soldați români, morți în Bătălia de la Țiganca, a fost inaugurat în localitatea Fălciu din județul Vaslui.  „Este un monument care ne face să înțelegem jertfa de sânge a celor care, în urmă cu 77 de ani, au murit pe aceste maluri ale Prutului, pentru România Mare, […] The post „Ostași, vă ordon să treceți Prutul”. Monument dedicat celor 10 000 de soldați români, morți în bătălia de la Țiganca, inaugurat în Vaslui appeared first on Moldova.org.
10:10
Peste 200 de persoane s-au adunat, ieri seara, în fața Catedralei „Maicii Domnului”, ca să-l susțină pe preotul Maxim Melinti, căruia mitropolia i-a interzis să oficieze slujbe bisericești. La protest au participat membri activi ai parohiei din Ghidighici, locuitorii satului, activiști civici, precum și primarul de Ghidighici, Isac Serafim. Citește „Membrii Parohiei de la Ghidighici […] The post Peste 200 de oameni au protestat în susținerea preotului Maxim Melinti. Provocările nu au lipsit appeared first on Moldova.org.
Ieri
20:40
Valerii Corcimari, fotograful președintelui Igor Dodon a decedat în Italia în urma unui tragic accident în Munţii Alpi din Italia. El fost găsit fără suflare în această dimineaţă, după ce acum trei zile a fost dat dispărut. Fotograful a căzut într-o prăpastie în timp ce urca pe un vârf muntos, pe un itinerar stabilit din […] The post Valerii Corcimari, fotograful președintelui Dodon, a murit într-un tragic accident în munți appeared first on Moldova.org.
20:01
Concert de zile mari în Capitală! Alex Calancea Band și formatia Lupii vor evolua mâine la Palatul Republicii. Concertul începe la 14.30 și este parte a Zilei Naţionale a Portului Popular. Tot la Palatul Republicii vizitatorii vor putea învățaA cum să confecţioneze o ie adevărată. Zilei Naţionale a Portului Popular este marcată în acest an […] The post Alex Calancea Band și formația Lupii vor evolua în cadrul Zilei Naționale a Portului Popular appeared first on Moldova.org.
19:40
Concertul anunţat pentru duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale se transferă în parcul Universităţii Tehnice din sectorul Râşcani al Capitalei. Pe scenă vor urca mai mulţi artişti şi trupe renumite din Rusia, Ucraina, România, dar şi de la noi. Concertul va începe la ora 16:00, iar intrarea este liberă. Unul dintre invitaţii speciali ai evenimentului […] The post Concert în Parcul UTM: Vor evolua Formația Akcent, Doredos și Sunstroke Project appeared first on Moldova.org.
19:31
Președintele Donald J. Trump și-a anunțat astăzi intenția de a-l nominaliza pe Derek J. Hogan din Virginia, pentru a fi ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Derek J. Hogan este membru al echipei de conducere a Serviciului de Externe Senior, unde a funcționat ca diplomat american încă din 1997. […] The post Află cine ar putea fi noul ambasador SUA în Moldova appeared first on Moldova.org.
18:40
La 23 iunie, în jurul orei 04:00 și apoi la orele 06:30, 11:15 și 13:15, pe traseul Dubăsari-Grigoriopol-Tiraspol a fost fixată deplasarea neanunțată a 4 coloane de unități de tehnică blindată și auto militare ale Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR). Delegația R.Moldova la CUC precizează că au observate 11 TAB-uri și 25 autocamioane (URAL, […] The post Pe traseul Dubăsari-Grigoriopol-Tiraspol au fost fixate 4 coloane de tehnică blindată și auto militare ale GOTR! appeared first on Moldova.org.
18:01
Ministerul de Externe rus a denunțat rezoluția adoptată ieri de Adunarea Generală a ONU privind retragerea trupelor ruse staţionate de mai bine de 26 de ani în Republica Moldova, pe stânga Nistrului. „Adoptarea acestei rezoluţii riscă să submineze progresele fragile care s-au profilat în ultimele luni în ceea ce priveşte reglementarea conflictului transnistrean”, a declarat […] The post Ministerul de Externe despre rezoluția ONU: „Contingentul militar rus rămâne garantul păcii și stabilității în Transnistria” appeared first on Moldova.org.
17:50
Polițistul care a împușcat mortal tânărul de 20 de ani din Hâncești și proprietarul bazei de odihnă unde s-a întâmplat totul au primit mandate de arest pentru 30 de zile. Cei doi pledează nevinovați, iar procurorul pe acest caz Victor Cazu declară că acuzații sunt cercetați pentru omor comis intenționat. Astăzi șeful adjunct a poliției […] The post Mandat de arest pentru polițistul care l-a împușcat mortal tânărul de la Hâncești appeared first on Moldova.org.
17:30
Urmăriți într-o scurtă galerie foto prețurile legumelor la Piața Centrală din Chișinău. The post FOTO // Prețurile la legume în Piața Centrală appeared first on Moldova.org.
15:20
Oamenii pasionați de mașini și viteză au ocazia să-și testeze forțele la cea de-a două etapă a Campionatului Moldovei de Autoslalom. Competiția se va desfășura duminică, 24 iunie, în Capitală, pe şoseaua Hânceşti. Cursa, care va demara la ora 11 şi va dura până la ora 18, este organizată de Federaţia de Automobilism din Republica […] The post Mâine va avea loc Campionatul Moldovei la Autoslalom appeared first on Moldova.org.
14:50
Klaus Iohannis, șeful statului român a anunțat, astăzi, la Sibiu, că va participa la alegerile prezidențiale din 2019. „Am luat o decizie importantă şi vreau să vă comunicat acum, în această dimineaţă frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru un nou mandat de preşedinte al României”, a fost anunțul scurt făcut de Klaus Iohannis, la Colegiul […] The post VIDEO // Klaus Iohannis a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte appeared first on Moldova.org.
14:20
Poliția a pornit o cauză penală în temeiul bănuielii rezonabile cu privire la pregătirea dezordinilor în masă la protestul de duminică din centrul capitalei. Reprezentanții Direcției Generale Urmărire Penală au identificat mai multe persoane care promovau și îndemnau la acțiuni violente pe profiluri false pe rețele de socializare. Grigore Moga, șeful Direcției generale urmărire penală, […] The post Poliția a pornit o cauză penală cu privire la pregătirea dezordinilor în masă appeared first on Moldova.org.
13:50
A trecut în neființă fostul președinte al Legislativului Dumitru Moțpan. Președintele Parlamentului Andrian Candu, corpul de deputați și Secretariatul Parlamentului transmit sincere condoleanțe familiei, rudelor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat. Dumitru Moţpan a fost vicepreşedinte al Parlamentului în perioada 1994-1997 şi preşedinte al Parlamentului în anii 1997-1998. A fost deputat în primul […] The post Fostul președinte al Parlamentului Dumitru Moțpan a decedat appeared first on Moldova.org.
13:30
Este vorba de Cristina Balan, care a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al Republicii Moldova, Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump. Ambasadoarea Cristina Balan a menționat importanța Dialogului Strategic Republica Moldova – SUA pentru relațiile dintre cele două țări şi importanța susținerii SUA în planul stabilității şi […] The post Moldova are o nouă ambasadoare în Statele Unite ale Americii appeared first on Moldova.org.
13:20
Statele Unite ale Americii monitorizează atent procedurile judiciare legate de invalidarea alegerilor din Chișinău și așteaptă ca guvernul moldovean să garanteze un proces transparent al instanței fără intervenție politică, se arată într-un comunicat de presă difuzat de Departamentul de Stat al SUA. „Statele Unite monitorizează îndeaproape procedurile judiciare în curs de desfășurare pentru invalidarea rezultatelor […] The post Departamentul de Stat SUA monitorizează atent procesul judiciar privind invalidarea alegerilor la Chișinău appeared first on Moldova.org.
12:01
Potrivit fostului parlamentar și ex-consilier prezidențial, Vlad Darie, rezoluţia ONU privind „Retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova” este un succes remarcabil, care a demonstrat lumii că țara noastră nu este un vasal al Moscovei, ci un stat care are reale aspiraţii spre independenţă şi libertate. „Conflictele separatiste au […] The post Vlad Darie: Rezoluția ONU a demostrat lumii că Moldova nu este un vasal al Moscovei appeared first on Moldova.org.
11:40
Un amplu proiect de infrastructură a fost implementat la Edineț. Este vorba de finalizarea lucrărilor de construcție a unui bloc administrativ în Parcul Industrial Edineț și de îmbunătățirea infrastructurii la acest obiectiv economic. Valoarea totală a proiectului se cifrează la 12,3 milioane de lei, bani care au fost alocați de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. The post Un proiect de 12 milioane a fost implementat la Edineț appeared first on Moldova.org.
11:40
Uniunea Avocaților din Republica Moldova a anunțat astăzi că vor organiza, pe 26 iunie, o acțiune de protest împotriva aplicării excesive a măsurii preventive sub formă de arest. Protestul va avea loc, între orele 10.00 – 12.00, în fața sediului Curții de Apel Chișinău. În plus, la 26 iunie, avocații și avocații stagiari, pe întreaga […] The post Avocații, în grevă. Vor protesta în fața Curții de Apel Chișinău appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.