VIDEO | R.Moldova și Canada au semnat Acordul privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor

Radio Chisinau, 13 iunie 2018 18:35

Ministrul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și Ministrul canadian pentru Comerț Internațional, François-Philippe Champagne au semnatl la Ottawa Acordul privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor (FIPA), anunță un comunicat al MAEIE.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
15:40
Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a chemat oamenii să protesteze până când nu vor fi recunoscute alegerile. „Noi o să cerem, atâta timp cât va fi necesar, ca votul furat să ne fie întors. Dacă nu se întâmplă acest lucru, să fim gata la luptă de rezistență”, a îndemnat el.
15:40
Proiectul de finanţare pentru transformarea în muzeu a vechii şcoli din Broşteni, județul Botoşani, România, unde a învăţat Ion Creangă, nu poate fi semnat de autorităţile locale din cauza unei datorii vechi de zece ani către Finanţe, care au blocat conturile Primăriei .
Acum 30 minute
15:25
Vicepreședintele PDA Alexandru Slusari, a arătat că justiția nu a anulat alegerile prezidențiale la care au fost comise multiple încălcări. „Dacă nu luptăm și nu rezistăm, până la alegerile parlamentare zeci de mii de oameni au să plece din Republica Moldova”, a declarat el.
15:20
Autorităţile se opun solicitărilor operatorilor de telefonie mobilă privind micșorarea taxei achitată în Fondul Republican de susținere a populației. Asta chiar dacă banii se utilizează în alte scopuri, potrivit portalului de știri economice Mold-Street.
Acum o oră
15:00
și începutul dictaturii, a declarat Maia Sandu. Ea a sugerat că liderul PDM Vlad Plahotniuc ar sta în spatele deciziei instanțelor. 
14:50
Ambasada Statelor Unite în România și-a arătat opoziția față de construirea gazoductului Nord Stream II, care în viziunea sa, ”ar spori abilitatea Rusiei de a-și folosi resursele energetice pentru acțiuni de constrângere politică și influență malignă”, o poziție reiterată în repetare rânduri de către Washington.
Acum 2 ore
14:40
Câteva mii de persoane protestează la Chișinău împotriva deciziei de invalidarea alegerilor din Capitală.
14:30
FIFA a deschis, sâmbătă, o procedură disciplinară ce-i vizează pe jucătorii naţionalei elveţiene Granit Xhaka, născut în Elveţia, într-o familie din Kosovo, şi Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo, pentru modul în care au sărbătorit, printr-un gest pro-albanez, la meciul câştigat în faţa Serbiei, scor 2-1, la Cupa Mondială, informează News.ro.
14:10
Duminică, 24 iunie, în România şi în comunităţile româneşti din întreaga lume este marcată Ziua Universală a Iei. Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită ia, a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine care a dorit ca bluza tradiţională românească împreună cu tradiţia noastră moştenită din timpuri imemoriale, să devină un adevărat brand de ţară, recunoscut în întreaga lume.
13:50
Președintele SUA Donald Trump și-a anunțat intenția de a-l desemna pe diplomatul Derek J. Hogan în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, potrivit unui anunț al Casei Albe.
Acum 4 ore
13:30
Următoarele trei luni vor aduce un regim termic călduros, cu valori termice peste mediile climatologice lunare, în iulie şi august, respectiv apropiate de norme în septembrie, dar şi cu deficite importante de precipitaţii estimate, în principal, în ultimele două luni de vară, relevă prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul iulie - septembrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) de la București.
13:10
Consiliul Superior al Magistraturii afirmă că criticile aduse sistemului judiciar în urma invalidării alegerilor din municipiul Chișinău sunt de natură să afecteze credibilitatea în procesul înfăptuirii justiţiei, precum şi independenţa şi imparţialitatea judecătorului. Aceasta este o condiţie obligatorie pentru existenţa statului de drept şi garant fundamental a unui proces echitabil, se arată într-un comunicat al instituției.
12:35
Anglia va susţine duminică al doilea său meci la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, contra naţionalei statului Panama, la care este titular portarul Jaime Penedo, de la Dinamo Bucureşti.
12:15
Pentru Republica Moldova, acordul de asociere cu Uniunea Europeană însemnă dezvoltarea economică şi atragerea de investiţii. Oportunităţile şi beneficiile primilor patru ani de asociere se simt în creşterea economică semnificativă. Experţii spun ca economia ţării a fost resuscitată, având în vedere că aceast document a fost semnat exact în ajunul uneia din cele mai profunde crize prin care a trecut Republica Moldova.
11:55
O delegație a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 24 – 28 iunie curent.
Acum 6 ore
11:00
Deşi poate părea neverosibil, plasticul folosit poate fi un bun cu valoare în comerţul global. Din 1992 şi până acum, China a importat 106 milioane de tone de pungi vechi, sticle, ambalaje şi alte produse din plastic în valoare de 57,6 miliarde de dolari, informează Bloomberg.
11:00
Tiraspolul califică Rezoluția privind retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului drept o inițiativă a Chișinăului îndreptată împotriva așa-zișilor pacificatori din Transnistria și declară că nu va admite acest lucru.
10:55
Rusia a bombardat sâmbătă seara zone controlate de rebeli în sudul Siriei, pentru prima oară de când ea a acceptat, în urmă cu aproape un an, un armistiţiu în această parte a ţării, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.
10:35
Secţiile de vot s-au deschis duminică în Turcia pentru alegeri prezidenţiale şi legislative anticipate considerate cruciale pentru viitorul ţării şi în care preşedintele Recep Tayyip Erdogan vizează un nou mandat, dar se confruntă cu o opoziţie revigorată de un candidat social-democrat, Muharrem Ince, relatează AFP.
10:15
O nouă manifestaţie de protest va avea loc, astăzi, la Chişinău, faţă de decizia judecătorilor, de invalidare a alegerilor pentru funcţia de primar al Capitalei Republicii Moldova, câştigate de unul dintre liderii opoziţiei, Andrei Năstase.
09:50
Târgul pomușoarelor – Summer Berry Fair se deschide duminică la Chișinău. Începând cu ora 10.00, agricultori din 12 raioane ale Republicii  Moldova, inclusiv din stânga Nistrului, își vor expune oferta de pomușoare în Parcul Catedralei Mitropolitane din centrul orașului. La prima ediție din acest an, vedetele festivalului vor fi murele și zmeura, transmite IPN.
Acum 8 ore
09:35
Campioana mondială en titre, Germania, a învins dramatic formaţia Suediei cu scorul de 2-1 (0-1), sâmbătă seara, pe Stadionul Fişt din Soci, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.
09:20
Ofiţerul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a fost invitată să părăsească un restaurant din Virginia în cursul serii de vineri, ca formă de protest împotriva politicilor preşedintelui Trump.
Acum 24 ore
20:25
Selecţionata Mexicului s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2018, după ce a reuşit să învingă cu scorul de 2-1 (1-0) reprezentativa Coreei de Sud, sâmbătă, pe stadionul Rostov Arena din Rostov pe Don, în Grupa F a competiţiei care are loc în Rusia.
20:10
Zeci de mii de susţinători ai Uniunii Europene au mărşăluit sâmbătă în centrul Londrei, de pe bulevardul Pall Mall şi până la palatul Parlamentului, pentru a cere guvernului britanic organizarea unui al doilea referendum privind termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează EFE, dpa şi Reuters.
19:50
Câteva zeci de unități de tehnică blindată și auto militare ale armatei ruse staționate ilegal în stânga Nistrului, s-au deplasat în mai multe rânduri pe traseul Dubăsari-Grigoriopol-Tiraspol, începând cu această noapte, la scurt timp după adoptarea rezoluției ONU, care a provocat nemulțumirea Moscovei.
19:35
Un complet din trei judecători ai Curții Supreme de Justiție va examina luni, 25 iunie, începând cu ora 15.30 contestația privind deciziile Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău de invalidarea alegerilor pentru funcția de primar al Capitalei.
19:30
Noaptea de Sânziene este sărbătorită în satul turistic Şirnea, comuna braşoveană Fundata, printr-o serie de manifestări care au început sâmbătă, la ora 18.00, precizează într-un comunicat de presă transmis AGERPRES organizatorii evenimentului.
19:20
Echipa de juraţi care evaluează vinurile volumului trei al ghidului „The Wine Book of Romania/ Cartea Vinurilor Româneşti” a alcătuit un top 10 al vinurilor de 4,5 şi 5 stele care să reprezinte România şi Moldova oriunde în lume, informează un comunicat.
18:55
Atât moldovenii din Belgia, cât și cei din Marea Britanie au anunțat acțiuni de protest pentru mâine, 24 iunie 2018, concomitent cu protestul de Chișinău, după ce alegerile pentru funcția de primar al capitalei, pe care le-a câștigat Andrei Năstase, au fost invalidate.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.