Detalii despre ”miliardomat”: Platon și serviciile speciale rusești au încercat să distrugă sistemul bancar și să discrediteze toată clasa politică

Politics, 13 iunie 2018 18:20

Frauda masivă de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank nu a fost un simplu jaf, ci o diversiune economică împotriva Republicii Moldova, în care au fost implicați fostul premier Vlad Filat, condamnat pentru corupție, și raiderul numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon. Această părere a fost exprimată de fostul viceministru al Afacerilor Interne, Ghenadie Cosovan, în cadrul emisiunii Fabrika, de la Publika TV.”Aceasta nu a fost jaf, dar a fost o diversiune economică asupra R. Moldova. Prin care au încercat să distrugă sistemul bancar și a fost discreditată toată clasa politică. Ei doreau să facă un colaps în sistemul bancar”, a declarat Ghenadie Cosovan. Potrivit lui, în spatele operațiunii erau serviciile speciale de la Moscova.”Am avut norocul sau nenorocul să mă aflu în epicentru acestor evenimente, unei etape a acestor evenimente, deoarece forțele speciale ruse încercau să mă racoleze începând cu toamna anului 2013, martie 2014.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 10 minute
15:50
Peste o mie de oameni protestează în centrul capitalei la manifestația organizată de PPDA-PAS-PLDM-PL. Aceștia sunt supărați că Judecătoria Chișinău a invalidat alegerile din Chișinău pentru multiple încălcări comise de ambii candidați, iar Curtea de Apel a menținut această decizie. Inițial, protestatarii s-au adunat în fața primăriei Chișinău, după care au mers în Piața Marii Adunări Naționale. Atât organizatorii, cât și forțele de ordine îndeamnă manifestanții să respecte ordinea publică, să nu recurgă la violențe și să fie atenți la posibile provocări.
Acum 2 ore
14:50
 Câteva sute de oameni au venit în fața primăriei la protestul organizat de PPDA-PAS-PLDM-PL. Manifestanții sunt supărați că Judecătoria Chișinău a invalidat alegerile din Chișinău pentru multiple încălcări comise de ambii candidați, iar Curtea de Apel a menținut această decizie. Din imaginile făcute cu drona la ora 13.55 se vede cum oamenii abia se adună în fața primăriei.
Acum 4 ore
13:40
 Liderul PPDA, Andrei Năstase, s-a săturat să tot tulbure apele şi visează la un concediu. Acesta şi-a etalat starea de sfârşeală într-o intervenţie live pe Facebook.“Și eu m-am zaibit, și eu m-am zaibit ca și, cum îl chema... Alexandru îmi pare, Sandu, Sandu și eu la fel ca și tine m-am zaibit deja”, a declarant Năstase, făcând trimitere la un protestatar din faţa Primăriei Chişinău, care avea o pancartă pe care scria „M-am zaibit”. Şi zilele trecute, lideru PPDA spunea că a obosit și vrea în vacanță. „Stau câte o dată şi mă gândesc că poate am şi eu dreptul la un mic concediu, dar ce va ajunge ţara asta în asemenea condiţii”, le-a declarat jurnaliştilor Andrei Năstase după ședința Curţii de Apel, care a păstrat decizia de invalidare a alegerilor din 3 iunie.
Acum 24 ore
18:40
Coloanele blindatelor și camioanelor care aparțin trupelor ruse, staționate în stânga Nistrului și care aveau însemnele și numerele de înmatriculare ascunse, au fost filmate de către martori oculari. Portalul vesti.md a publicat mai multe filmulețe în care apar transportoarele auto blindate și camioanele militare.Potrivit delegației Chișinăului în Comisia Unificată de Control, tehnica militară (aproximativ 40 de unități) aparține Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) și s-a deplasat neautorizat spre depozitul de muniții de la Cobasna, raionul Râbnița, însoțite de automobilele speciale ale structurilor neconstituționale de miliție.Este de menționat că situația dată este asemănătoare evenimentelor din peninsula ucraineană Crimeea, înainte de anexarea acesteia de către Rusia.
18:00
 Concertul anunţat pentru duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale, se transferă în parcul Universităţii Tehnice din sectorul Râşcani al Capitalei. Pe scenă vor urca mai mulţi artişti şi trupe renumite din Rusia, Ucraina, România, dar şi de la noi. Concertul va începe la ora 16:00, iar intrarea este liberă. Unul dintre invitaţii speciali ai evenimentului va fi rapperul rus "Basta". Pe scenă va urca şi celebrul interpret din Ucraina, "Monatik". Atmosfera va fi încinsă şi de trupa "Akcent" din România, dar şi de formaţiile autohtone Doredos şi SunStroke Project. Iar organizatorii mai promit şi un invitat surpriză. Totodată, în cadrul evenimentului vor fi premiați 100 de absolvenți din toată țara, care au rezultate foarte bune la învăţătură. Concertul are loc cadrul Festivalului pentru tineret "Generația Viitorului".
18:00
  Liderul comunității LGBT din Moldova, Angelica Frolov, împreună cu alți reprezentanți ai minorităților sexuale participă activ la acțiunile opoziției și cheamă oamenii la protestul de duminică, în sprijinul liderului PPDA, Andrei Năstase. Aceasta a anunțat pe rețele de socializare că nu poate rămâne indiferentă față de ceea ce se întâmplă în țară. Precizăm că nu este un gest în premieră al fruntașei LGBT. Astfel, în campania pentru alegerile prezidențiale din anul 2016, Angelica Frolov și-a manifestat sprijinul deschis pentru  lidera PAS, Maia Sandu, aliata lui Andrei Năstase. La rândul său, Maia Sandu a participat, în ziua de 8 martie, la marșul de solidaritate organizat de ONG-ul pentru apărarea drepturilor lesbienilor gay-ilor și transexualilor Genderdoc-M și Platforma pentru egalitate de gen.
17:30
 La diferență de doar nouă zile, trupele ruse de ocupație din transnistria, au încălcat azi dimineață încă odată prevederile Acordului din 1992. Astfel mai multe blindate, care pe 14 iunie s-au deplasat pe traseul Râbnița – Tiraspol spre zona Grigoriopol – Dubăsari, astăzi s-au reîntors. Lucrul cel mai grav este că vehiculele nu aveau semne disctinctive și nici numere de înmatriculare iar, la somația observatorilor militari, acestea nu au oprit dar și-au continuat drumul. Comisia Unificată de Control a sesizat că astăzi în jurul orei 04.00 dimineața, la fel la ora 06.00 și la 11.00, mai multe vehicule blindate, care probabil reveneau de la depozitul de muniții Colbasna nu au oprit la somația observatorilor militari. Astfel delegația moldovenească a cerut de urgență ieșirea la fața locului a observatorilor militari dar și a membrilor Comisiei Unificate de Control pentru a inspecta incidentul.  Contactată de Deschide.
16:50
 Eveniment de excepţie la Complexul Etno-Cultural Vatra. Pe 23-24 iunie, aici se va desfăşura cea de-a 4-a ediție a Festivalului Medieval. Organizatorii îşi propun că reconstituie istoric obiceiurile și tradițiile de nuntă, iar vizitatorii sunt aşteptaţi la cel mai mare Ospăț Medieval organizat vreodată. În cadrul unei scene teatralizată de Nuntă la Curtea Domnească, sute de personaje își vor da întâlnire: mirele și mireasa, domnitori, aristocrați, nobili, cavaleri, străjeri, luptători în armură cu săbii și topoare, arlechini și bufoni.De asemenea, vizitatorii vor avea parte de două zile de ”Chef Medieval”, cu vinuri în butoaie, purceluși la proțap, bucate pregătite la ceaun.Tot la Vatra, se va desfăşura și Turneul internațional de lupte 1 la 1, 3 la 3 și lupte în masă.
Ieri
15:40
 Ambasadorul Moldovei, Cristina Balan, a prezentat președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, scrisorile de acreditare, în cadrul unei ceremonii oficiale de la Casa Albă.Cu această ocazie, diplomatul a menționat importanța Dialogului Strategic Republica Moldova - SUA pentru relațiile dintre cele două țări şi importanța susținerii SUA în planul stabilității şi securității regionale. De asemenea, în mesajul transmis președintelui SUA, ambasadorul Cristina Bălan a prezentat prioritățile mandatului său, cu accent pe dezvoltarea cooperării în domeniul securității, întărirea dimensiunii economice şi a schimburilor comerciale, încurajarea investițiilor, consolidarea securității energetice, precum şi intensificarea cooperării în domeniul educației şi inovației.
15:40
 Ambasadorul Moldovei, Cristina Balan, a prezentat președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, scrisorile de acreditare, în cadrul unei ceremonii oficiale de la Casa Albă.Cu această ocazie, diplomatul a menționat importanța Dialogului Strategic Republica Moldova - SUA pentru relațiile dintre cele două țări şi importanța susținerii SUA în planul stabilității şi securității regionale. De asemenea, în mesajul transmis președintelui SUA, ambasadorul Cristina Bălan a prezentat prioritățile mandatului său, cu accent pe dezvoltarea cooperării în domeniul securității, întărirea dimensiunii economice şi a schimburilor comerciale, încurajarea investițiilor, consolidarea securității energetice, precum şi intensificarea cooperării în domeniul educației şi inovației.
15:20
 Inițiativa rezoluției privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, adoptată de Adunarea Generală ONU, aparține Partidului Democrat din Moldova, formațiune politică acuzată de opoziția extra-parlamentară că ar avea un protocol secret de colaborare cu Partidul Socialiștilor, formațiune pro-rusă. Însă, prin adoptarea acestui document, speculațiile gratuite au devenit nule, consideră jurnalistul român, Victor Nichituș, într-o postare pe blogul său. Acesta mai spune că documentul în cauză este un pas uriaș în direcția retragerii trupelor străine de pe teritoriul țării noastre.”Majoritatea cabinetelor de miniștrii de la Chișinău au vorbit despre retragerea trupelor rusești, dislocate în stânga Nistrului, au vorbit mult, dar au acționat puțin.
12:40
 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București salută rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) privind retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, se arată pe contul de Twitter al MAE.“Salutăm adopţia rezoluţiei Adunării Generale a ONU privind ‘retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova. România a contribuit la aceasta'”, arată MAE pe Twitter.Adunarea Generală a ONU a adoptat vineri proiectul de rezoluţie propus de Chişinău privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova, cu 64 de voturi pentru, 15 împotrivă şi 83 de abţineri.
12:30
 Demersul Guvernului Filip la Adunarea Generală a ONU este o premieră pentru istoria contemporană a Republicii Moldova şi demonstrează curaj politic şi voinţa nedisimulată de a asigura suveranitatea reală a statului nostru asupra teritoriului naţional. Declarația a fost făcută de către Vlad Darie, ex-consilier prezidențial (1991-1993) și deputat în Parlamentul Republicii Moldova (1990-1994), transmite MOLDPRES.Potrivit fostului parlamentar, rezoluţia ONU privind „Retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova” este un succes remarcabil, care a demonstrat lumii că țara noastră nu este un vasal al Moscovei, ci un stat care are reale aspiraţii spre independenţă şi libertate. „Conflictele separatiste au fost planificate încă de Uniunea Sovietică.
12:00
 Pericol de provocări cu vărsări de sânge la protestul anunțat de câteva partide de opoziție. Poliția a anunțat că deține suficiente probe care confirmă bănuiala rezonabilă că pentru acțiunea de astăzi a PPDA-PAS-PLDM-PL se pregătesc violențe. Șeful Direcției Urmărire Penală de la IGP, Grigore Moga, a anunțat că poliția a inițiat o cauză penală pentru pregătirea dezordinilor în masă la protestul planificat în fața primăriei. Potrivit lui, au fost identificate mai multe persoane care instigăla violență, ură, incendiere a clădirilor, opunere rezistență poliției, etc. Îndemnurile la acțiuni ilegale sunt făcute inclusiv de pe profuluri false pe rețele de socializare, dar autorii acestora au fost deja identificați. ”A fost acumulat suficient material probatoriu care confirmă intenția de destabilizare a întrunirilor pașnice”, a mai spus Moga.
11:20
 Scepticismul unor foști ambasadori ai Moldovei în SUA cu privire la rezoluția votată la ONU arată că, în perioada în care au fost în funcție, aceștia au fost preocupați mai mult de propria lor persoană și nu de interesele țării. Aprecierea a fost dată de prim-ministrul Pavel Filip, care a fost rugat să comenteze declarațiile ex-ambasadorului Igor Munteanu. Acesta consideră că rezoluția privind retragerea trupelor ruse din Moldova, votată de ONU este doar un gest simbolic.”Daca cineva face așa declarații, mai ales un fost ambasador al Moldovei în SUA, dar am văzut și alte declarații, înseamnă că acești diplomați s-au aflat mai mult la McDonald’s, decât au lucrat pentru Moldova. Iata așa ajung ambasadori oamenii care merg mai mult pentru sinecură.
09:20
 Unul dintre indivizii care au agresat muzicanții trupei Tamala, în centrul Chișinăului, este Alexei Lupea, un susținător înflăcărat al lui Andrei Năstase. Acesta a fost identificat de către internauți, care au analizat imaginile video de la locul incidentului. Lupea este cel care în imagine smulge de la unul dintre artiștii geanta cu bani și o aruncă în mijlocul drumului. Profilul de Facebook al acestuia este plin de poze în care bărbatul apare alături de Năstase, de postări laudative la adresa liderului PPDA și critici pentru guvernare.În acest mod este demontat și mitul rușinor lansat de Năstase, precum că incidentul a fost organizat de provocatori și nu de simpatizanții săi.Amintim că, în seara zilei de 21 iunie, artiștii trupei Tamala din statul african Mali, au fost lovițicu picioarele de către un grup de simpatizanți ai lui Năstase.
22 iunie 2018
21:50
 Adunarea Generală a ONU a aprobat rezoluția înaintată de Republica Moldova pentru retragerea trupelor rusești de pe teritoriul țării noastre. 64 de state au susținut dorința noastră de a ne fi respectate suveranitatea și integritatea teritorială și le sunt recunoscător, fiecărui stat în parte. E o decizie istorică și poate cea mai importantă de la obținerea independenței. E un succes al diplomației moldovenești, al Guvernului, dar mai presus, al țării noastre și al tuturor oamenilor de aici.
21:10
Destabilizarea situației de la Chișinău, din ultimele zile, este un plan diabolic, pus la cale de Rusia. De această părere este lidera unei asociații a moldovenilor din Canada, Ala Mândâcanu. Ea consideră că scopul acestor acţiuni este deturnarea cursului european al Republicii Moldova.“Eu văd clar că destabilizarea stuaţiei din Republica Moldova este un plan diabolic, pus în acţiune abil şi profesionist. Şi stiu cui îi slujeşte. Numai nu ştiu încă toţi actorii… nu va trece mult şi vom afla. Dar dacă scopul final este stoparea cursului european al Republicii Moldova (acest lucru va fi clar în cateva luni, după alegerile parlamentare) maă interesează: are sau nu Occidentul capacităţi de apărare a statelor cu care a încheiat acorduri? Are societatea moldavă o centură de protecţie contra invaziei hibride? Are statul Republica Moldova securitate şi este stăpân oare în propria casă?, se întreabă Ala Mândâcanu, într-o postare pe Facebook.
21:10
Votarea la ONU a rezoluției privind retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul țării noastre este un succes istoric. Aprecierea vine din partea președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, într-un mesaj pe Facebook. Politicianul a ținut să mulțumească moldovenilor pentru acest succes în fortificarea independenței Republicii Moldova.Liderul democraților a mai subliniat că ”acest succes vine într-o guvernare, care a fost acuzată pe nedrept de acțiuni duplicitare și promovarea intereselor Moscovei, speculații pe care mereu le-am contrazis prin acțiuni concrete și ferme, așa cum este și rezultatul de astăzi”.Șeful PDM a exprimat recunoștință și statelor care au susținut demersul Moldovei. ”Mulțumiri tuturor țărilor, care au semnat împreună cu noi rezoluția și tuturor celor, care au sprijinit Moldova prin votul lor. A fost o dovadă de solidaritate și de parteneriat solid.
21:10
Din 22 iunie, persoanele asigurate vor beneficia de mai multe medicamente compensate. Lista medicamentelor compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) a fost extinsă cu 11 denumiri comune internaționale.Pe listă s-a inclus glimepiridum pentru tratamentul diabetului zaharat și brimonidinum+timololum pentru tratamentul glaucomului, ambele cu rata de compensare de 100%.Cu rata medie de 70% vor fi compensate mai multe medicamente destinate tratamentului maladiilor cardiovasculare, și anume: telmisartanum în cazul pacienților hipertensivi cu diabet zaharat; nebivololum – pentru pacienții hipertensivi cu insuficiență cardiacă, cu vârsta de peste 65 de ani; perindoprilum – pacienților hipertensivi cu cardiopatie ischemică și infarct miocardic; carvedilolum – celor cu angină pectorală stabilă, insuficiență cardiacă.
19:00
Șirul de minciuni debitate de Maia Sandu nu are sfârșit. În încercarea de a ieși basma curată din incidentul rușinos de aseară, când un grup de simpatizanți de-ai săi și ai lui Andrei Năstase au lovit cu picioarele în câțiva artiști stradali, liderul PAS dă vina pe poliție.”Poliția a stat pasivă. Deci, noi eram cei care îi rugam să vină și să intervină, să oprească această provocare. Ei stăteau cuminți, în calitate de spectatori”, a declarat Maia Sandu într-o conferință de presă susținută astăzi în apropiere de locul în care susținătorii opoziției au împărțit pumni și picioare tinerilor de culoare.Din imagini se vede clar, însă, cum poliția îi ține la distanță pe protestatarii care se dau la artiști trupei Tamala, din statul african Mali.  Această minciună nu este prima din ultimele zile, lansate de Maia  Sandu.
18:20
Cele mai stringente probleme ale locuitorilor din raionul Fălești și soluțiile pentru depășirea acestora au fost discutate astăzi în cadrul unei ședințe comune a administrației publice centrale (APC) cu reprezentanții administrației publice locale (APL) din regiune.Premierul Pavel Filip a menționat că noul format de întrevederi, care presupune intervenția consolidată a echipei guvernamentale în fiecare raion al țării, va intensifica conlucrarea între APC și APL, sporind, astfel, receptivitatea autorităților la nevoile cetățenilor.Prim-ministrul a spus că, dacă la preluarea mandatului eforturile Executivului erau orientate spre stabilizarea situației economice din țară și deblocarea finanțării externe, în prezent, autoritățile sunt concentrate pe promovarea reformelor și a proiectelor de modernizare a țării.
18:00
Toată lumea se află, probabil, sub imperiul Campionatului Mondial de fotbal, care domină media, chiar și politicul. În acest context, ministrul Monica Babuc a participat la o ședință cu directorii școlilor sportive aflate în gestiunea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Discuțiile s-au axat pe identificarea soluțiilor pentru reabilitarea infrastructurii sportive și îmbunătățirea calității procesului educațional și de instruire în acest domeniu, relevă serviciul de presă al ministerului.În debutul ședinței, Monica Babuc a menționat că situația școlilor sportive din țară necesită a fi ameliorată, iar pentru asta trebuie conjugate toate eforturile. „Mai avem foarte mult de muncit la modernizarea infrastructurii sportive, dar și la elaborarea curriculei pentru toate genurile de sport practicate. Dezvoltarea școlilor sportive este o condiție indispensabilă pentru obținerea performanțelor în acest domeniu.
17:30
 Pe internet circulă o fotografie în care apare președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc alături de o tânără. Autorul postării, un anume Vladimir Ursu afirmă că în poză este judecătoarea Rodica Berdilo. Din cauza faptului că Rodica Berdilo a devenit cunoscută recent, iar fizicul ei nu este bine cunoscut de publicul larg, poza a devenit în scurt timp virală pe internet acumulând peste 4000 de distribuiri. Totuși, în poză nu este judecătoarea Berdilo ci o domnișoară pe nume Cristina Salicova având pseudonim pe Facebook Kristinelu Bombonelu.  Aceasta este o fată din Nisporeni care din spusele ei nici nu a visat să ajungă judecătoare. Între două femei există doar o asemănare fizică, iar mulțimea de internauți care au distribuit această poză au fost induși în eroare de fapt.
17:20
 Liderul PAS, Maia Sandu, nu scapă nicio ocazie de a se umple de penibil, iar ultima sa declaraţie este de-a dreptul halucinantă. Aceasta a spus, fără a clipi, că ordinea publică de la acţiunile de protest ar fi fost vegheată inclusive de poliţişti aduşi de peste hotare. “Forţele de ordine cheltuie resurse enorme, judecând după numărul de poliţişti aduşi la protest. Au fost aduşi aici nu doar din Chişinău, dar şi din afara ţării”, a declarat Maia Sandu.O altă declaraţie deşănţată a liderului PAS, Maia Sandu, a fost făcută la emisiunea „În profunzime” de la PRO TV. Aceasta a spus că mai multe persoane au relatat că au găsit în gențile lor obiecte străine, la protest de miercuri, din faţa Primăriei Chişinău. „Mai multe persoane ne-au raportat că au ajuns acasă și au găsit în gențile lor obiecte străine, inclusiv cuțite de tăiat hârtia”, a spus Maia Sandu.
17:00
Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a plecat joi seara la Washington, unde are programată o întâlnire cu preşedintele american Donald Trump, pe agenda vizitei sale în SUA figurând principalele dosare legate de Orientul Mijlociu, în special procesul de pace israeliano-palestinian, potrivit AFP.Întâlnirea cu Donald Trump va avea loc la 25 iunie la Casa Albă, iar cei doi lideri vor discuta chestiuni de "interes comun, inclusiv terorismul, ameninţarea reprezentată de Iran, criza din Siria şi o pace durabilă între israelieni şi palestinieni", potrivit unui comunicat al preşedinţiei americane.Aliată a SUA şi una din cele două ţări arabe - cu Egiptul - Iordania este legată printr-un tratat de pace cu Israel, fiind un actor istoric în procesul de pace şi gardian al locurilor sfinte musulmane din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel. Ea pledează pentru soluţia cu două state, adică crearea unui stat palestinian care să coexiste cu Israelul.
16:00
 Printre partidele vizate se numără şi Rusia Unită, formaţiunea de guvernământ din această ţară.Potrivit documentului, aprobat joi de preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, persoanelor vizate le este interzis să viziteze Ucraina şi să transfere fonduri în afara ţării. Sancţiunile sunt valabile pe o perioadă de trei ani, a informat Consiliul de siguranţă naţională şi apărare de la Kiev.Pe listă se află şi Ella Pamfilova, preşedintele Comisiei Electorale Centrale din Rusia, cât şi mai mulţi oficiali din cadrul acestei instituţii.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:30
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat pe 20 iunie 2018, la Chișinău,  atelierul de lucru cu genericul „Rolul și competențele Instituțiilor în sectorul Agriculturii ecologice din Republica Moldova”. Scopul a fost de a discuta despre proiectul Legii privind producția agroalimentară ecologică şi etichetarea produselor ecologic, document ce va modifica cadrul legislativ normativ actual, precum și a evidenția rolului instituțiilor în domeniul agriculturii ecologice conform actelor legislativ – normative în vigoare.
15:20
 Liderul PPDA, Andrei Năstase, și-a ieșit din pepeni, în momentul în care a fost întrebat de reporter despre agresarea tinerilor cântăreţi ambulanţi, de culoare, de către protestatarii din faţa Primăriei Chişinău.Acesta a evitat să ofere un răspuns clar și a încercat să dea vină pe provocatori. Ulterior, după conferință de presă, acesta i-a reproșat jurnalistei că îi pune întrebări incomode. Acest moment a fost surprins în imagini. Amintim că membrii unei trupe de artiști ambulanți au fost îmbrânciți și loviți cu picioarele de simpatizanții lui Andrei Năstase, din fața primăriei Chişinău. Incidentul s-a produs în preajma sediului Poștei Moldovei și a fost filmat de trecători.
15:20
Liderul PPDA, Andrei Năstase, îi consideră provocatori pe oamenii care au participat ieri la acţiunea de protest din faţa Primăriei Capitalei. Astfel a reacţionat Năstase la întrebarea jurnaliştilor despre artiştii ambulanţi, agresaţi de un grup de simpatizanţi ai Platformei DA.“V-aţi înrebat cine a încercat aceste provocări? Protestatari sunt foarte şi foarte mulţi”, a declarant Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe ede presă.Amintim că membrii unei trupe de artiști ambulanți au fost îmbrânciți și loviți cu picioarele de simpatizanţii lui Andrei Năstase. Acţiunile agresorilor au fost filmate de oamenii ce treceau prin preajmă. Un martor ocular susţine că s-a oprit doar să privească prestația tinerilor de culoare, și a surprins momentul în care protestatarii de la primărie au pus capăt concertului, lovind cu picioarele în artiști.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.