O nouă intervenţie SMURD în Moldova

TRM, 13 iunie 2018 18:20

În această dimineaţă a avut loc o intervenţie aero-medicală efectuată de către un echipaj SMURD Iaşi, pentru transportarea la Bucureşti a unui copil în vârstă de şase luni. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, băiatul a fost diagnosticat cu insuficienţă hepatică acută şi se află în stare stabilă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 12 ore
19:20
Derek J. Hogan va fi noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe, în prezent, Hogan ocupă funcţia de secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA, din 2017, relatează Moldova 1.
19:20
Intoxicaţie în masă într-o tabără de copii din oraşul Taraclia, unde 25 de copii au ajuns la Spitalul raional cu febră, dureri abdominale şi vomă. Cazul s-a întâmplat ieri, 23 iunie. Informaţia a fost confirmată de către primarul oraşului Taraclia, Serghei Filipov, relatează Mesager.
Acum 24 ore
14:20
La Chişinău are loc astăzi, 24 iunie, un nou protest faţă de decizia de invalidare a scrutinului din capitală. Protestul vine după ce Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a invalidat scrutinul, motivând decizia prin faptul că în ziua alegerilor, primarul ales, Andrei Năstase ar fi făcut agitaţie electorală. Ulterior, Curtea de Apel a menţinut hotărârea primei instanţe.
13:20
Mai multe localităţi din Republica Moldova au fost afectate în urma ploilor torenţiale de vineri, 22 iunie. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), precipitaţiile puternice au distrus hectare întregi de culturi agricole în oraşul Comrat, dar şi în satele Carbalia, Congazcic şi Beşalma, din Găgăuzia.
13:20
Servicii medicale mai aproape de pacienţi şi condiţii mai bune pentru personalul medical. În satul Brăneşti, raionul Orhei, a fost inaugurat un centru de asistenţă medicală urgentă. Instituţia dispune de toate condiţiile necesare pentru acordarea primului ajutor, iar renovarea corespunde tuturor cerinţelor europene. De asemenea, medicii se pot bucura şi de o autospecială nouă, relatează Moldova 1.
12:20
În Turcia au loc astăzi, 24 iunie, alegeri prezidenţiale şi legislative anticipate, considerate cruciale pentru viitorul ţării. Cele aproape 181 de mii de secţii de vot s-au deschis la ora 08:00 (05:00 GMT) şi se vor închide la 17:00 (14:00 GMT).
12:20
Magistraţii Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) urmează să se pronunţe luni, 25 iunie, asupra validării mandatului primarului ales al capitalei, Andrei Năstase. Şedinţa este programată pentru ora 15:30, fiind ultima şansă privind validarea scrutinului, după ce Judecătoria Centru şi Curtea de Apel au invalidat rezultatul alegerilor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11:20
Peste 30 de scafandrieri au participat, pe parcursul săptămânii curente, la un exerciţiu de instruire desfăşurat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Aplicaţiile au avut loc în localitatea Duruitoarea, raionul Râşcani, în preajma lacului de acumulare Costeşti-Stânca.
11:20
O delegaţie a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 24 – 28 iunie curent, anunţă un comunicat emis de Parlament.
10:20
Acest sfârşit de săptămână ne aduce pe micile ecrane trei meciuri din etapa a doua a grupelor G şi H. În debutul zilei, Anglia se deplasează la Novgorod pentru duelul cu Panama. Tot astăzi vor evolua naţionalele Japoniei împotriva Senegalului şi Polonia – Columbia.
10:20
La Chişinău astăzi se desfăşoară cea de-a III-a ediţie a Zilei Naţionale a Portului Popular. Evenimentul are loc, între orele 11:00 – 16:00, la Palatul Republicii.
Ieri
19:20
Emoţii mari au trăit astăzi absolvenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”. 56 de tineri şi tinere au primit astăzi diplomele de licenţă şi gradul de locotenent. Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip, a felicitat viitorii militari pentru alegerea unei meserii responsabile, unde curajul şi profesionalismul sunt la ordinea zilei, relatează Mesager.
19:20
Fotograful de la Preşedinţia Republicii Moldova, Valerii Corcimari, şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident în Munţii Alpi din Italia. El fost găsit fără suflare în această dimineaţă, după ce acum trei zile a fost dat dispărut, relatează Mesager.
19:20
Instanţa de judecată a acceptat demersul procurorului în cazul omorului de la Hânceşti. Poliţistul bănuit că ar fi împuşcat mortal un tânăr de 20 de ani, dar şi proprietarul bazei de odihnă unde s-a produs crima, au primit mandate de arest preventiv pentru 30 de zile. Cei doi pledează nevinovaţi, relatează Mesager.
18:20
Conducătorii auto nemulţumiţi de preţurile ridicate la carburanţi au ieşit sâmbătă, 23 iunie, la o nouă acţiune de protest, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
18:20
48 de afaceri create de lucrătorii migranţi sau rudele acestora vor beneficia de susţinere financiară prin intermediul Programului de Atragere a Remitenţelor în Economie „PARE 1+1”, gestionat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi finanţat de Uniunea Europeană. Titularii proiectelor investiţionale au semnat astăzi, 23 iunie, contractele de finanţare în sumă totală de 11,46 de milioane de lei.
17:20
De obicei, lucrează mai mult în singurătate, la masa de scris, iar o dată în an, scriitorii ajung în lumina reflectoarelor, urcă pe podium şi se bucură de recunoaştere şi apreciere. Şi în acest an, cei mai talentaţi condeieri din ţara noastră au fost scoşi în prim plan, în cadrul Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din Moldova. Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului (IPNA) Compania „Teleradio-Moldova” este partenerul media al evenimentului, relatează Moldova 1.
17:20
Republica Moldova are oficial o nouă ambasadoare în Statele Unite ale Americii (SUA). Cristina Balan a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui american, Donald Trump, relatează Mesager.
17:20
Conducătorii auto nemulţumiţi de preţurile ridicate la carburanţi au ieşit sâmbătă, 23 iunie, la o nouă acţiune de protest, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
15:20
Satul Brăviceni, din Orhei, este printre puţinele sate din ţara noastră de unde tot mai puţini localnici pleacă peste hotare. Şi asta pentru că au din ce în ce mai multe oportunităţi de a-şi găsi surse de existenţă. În ultimii cinci ani, cu suportul Guvernului Poloniei, aici au fost implementate peste 20 de proiecte în agricultură şi deschise zeci de locuri de muncă, relatează Moldova 1.
14:20
Direcţia generale urmărire penală a Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) a pornit o cauză penale în temeiul bănuielii rezonabile cu privire la pregătirea dezordinilor în masă. Anunţul a fost făcut de către şeful Direcţiei, Grigore Moga, într-o conferinţă de presă, în cadrul căreia au fost anunţate măsurile ce vor fi întreprinse de către oamenii legii pentru asigurarea ordinii publice şi securităţii circulaţiei rutiere în timpul desfăşurării protestului ce ar urma să aibă loc duminică, în centrul capitalei.
14:20
S-a stins din viaţă fostul preşedinte al Legislativului, Dumitru Moţpan, la vârsta de 78 de ani. Anunţul a fost făcut de către Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului, prin intermediul unui comunicat de presă.
13:20
Un număr de 28 de localităţi din 14 judeţe din România, inclusiv Bucureştiul, au fost afectate de ploile căzute în ultima perioadă, fiind inundate 439 de locuinţe şi 455 de curţi, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din ţara vecină, citat de Agerpres.
12:20
Astăzi marcăm Ziua suveranităţii Republicii Moldova. Declaraţia de suveranitate a fost adoptată pe 23 iunie 1990 într-un context istoric complex, marcat de o paradă a suveranităţii, proces care a cuprins întreg spaţiul sovietic de atunci, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11:20
Învinsă surprinzător în meciul de debut de la Mondial (0-1 cu Mexic), Germania, care era una dintre favoritele acestei competiţii, şi-a dezamăgit fanii, iar partida de astăzi cu Suedia devine o adevărată finală în tentativa de a obţine un loc în optimile grupei F. Meciul va începe la ora 21:00, urmând să aibă loc pe stadionul din Soci. În celelalte confruntări ale zilei se vor duela Belgia cu Tunisia şi Coreea de Sud cu Mexic.
11:20
Sâmbătă, 23 iunie, este zi lucrătoare pentru bugetari. Aceştia muncesc pentru ziua de 1 iunie, când au avut liber, transmite IPN.
11:20
Aprobarea de către Adunarea Generală a ONU a proiectului de rezoluţie privind retragerea completă şi necondiţionată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova reprezintă un semnal de încredere şi solidaritate din partea comunităţii internaţionale. O declaraţia în acest sens a fost făcută de către prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, în cadrul unei conferinţe de presă.
10:20
Zeci de gospodării din capitală, dar şi din alte localităţi ale ţării au fost inundate în urma ploilor torenţiale înregistrate în seara zilei de 22 iunie. Totodată, mai multe sate au rămas fără curent electric din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
09:20
Din cauza temperaturilor ridicate, în satul Ciripcău, raionul Floreşti, a fost dat start campaniei de recoltare a orzului şi rapiţei, deşi până acum recoltarea grânelor începea abia în prima săptămână a lunii cuptor, relatează Mesager.
06:20
Anul european al patrimoniului cultural, aniversarea a 100 de ani de la destrămarea Imperiului Habsburgic şi 135 de ani de la naşterea marelui scriitor Franz Kafka, dinastie monarhică cu o tradiţie de patru secole care a influenţat evoluţia evenimentelor istorice pe continentul european au fost marcate la Biblioteca Naţională a Moldovei printr-o suită de evenimente. Parteneri şi participanţi activi au fost Ambasada Austriei la Chişinău şi Forumul Cultural Austriac din Bucureşti, relatează Mesager.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.