Trei instituţii medicale impuse să plătească despăgubiri unui nou-născut infectat cu HIV

TRM, 13 iunie 2018 18:20

Trei instituţii medicale publice au fost recunoscute vinovate de infectarea unui nou-născut cu HIV. Acestea urmează, conform deciziei instanţei de judecată, să achite 600 de mii de lei pentru a compensa prejudiciul moral cauzat. Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova, al căruia avocat a reprezentat reclamanta şi fiul acesteia în instanţa de judecată, menţionează în pagina web că, deşi au fost constatate şi admise încălcări grave, totuşi nu s-a dispus încasarea integrală a despăgubirilor solicitate şi nici nu s-a constatat divulgarea informaţilor confidenţiale privind starea de sănătate. În aceste condiţii, hotărârea instanţei de fond va fi contestată la Curtea de Apel, menţionează IDOM, citat de IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum o oră
17:20
66 de Centre de Sănătate şi Oficii ale Medicilor de Familie din zece raioane vor beneficia de câte un set de echipamente medicale pentru diagnosticarea precoce a problemelor de sănătate. Acestea au fost procurate în cadrul proiectului „Viaţă Sănătoasă: Reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
17:20
Alerta cu bombă din clădirea Parlamentului s-a dovedit a fi falsă, iar autorul apelului la 112 a fost reţinut. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de şeful Inspectoratului General de Poliţiei, Alexandru Pânzari.
17:20
Anastasia Nichita continuă să obţină rezultate bune în luptele feminine. Eleva Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv a ajuns în finala Campionatului Mondial de tineret din Slovacia, relatează Mesager.
Acum 2 ore
16:20
Cinci noi ambasadori îşi încep misiunea în Republica Moldova. Este vorba despre noi ambasadori din Germania, Portugalia, Lituania, Suedia şi Sudan. Diplomaţii au fost primiţi astăzi de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi în cadrul unei ceremonii oficiale i-au înmânat scrisorile de acreditare.
16:20
Alertă cu bombă în clădirea Parlamentului. Personalul a fost evacuat, zona încercuită, iar serviciile specializate cercetează perimetrul. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati.
16:20
Viziunea pro-Moldova a PDM este o „abordare corectă”. Aprecierea a fost făcută de ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit, în cadrul unei întrevederi pe final de mandat cu liderul democraţilor Vlad Plahotniuc, relatează Moldova 1.
16:20
Zilele Europene ale Patrimoniului vor avea loc în Republica Moldova în perioada 24-28 septembrie şi vor cuprinde un şir de activităţi precum: expoziţii de fotografii şi documente, conferinţe, mese rotunde, vizionări de filme, activităţi pentru copii şi adulţi, ateliere de meşteşugărit şi de preparare a bucatelor tradiţionale, a anunţat astă, 20 septembrie, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, în cadrul unei conferinţe de presă.
Acum 4 ore
15:20
În România va avea loc un referendum pentru redefinirea noţiunii de „familie” în Constituţie. Anunţul a fost făcut de premierul român Viorica Dăncilă, după ce Curtea Constituţională a decis revizuirea legii privind redefinirea familiei. Referendumul se va desfăşura în 6 şi 7 octombrie, relatează Moldova 1.
14:20
O maşină de taxi a explodat în această dimineaţă chiar în timp ce se alimenta la o staţie PECO. Deflagraţia a fost atât de puternică încât maşina a fost făcută ţăndări, relatează Moldova 1.
14:20
Curtea Constituţională a Macedoniei a respins o iniţiativă prin care opoziţia cere anularea referendumului privind schimbarea numelui fostei republici iugoslave, ce va avea loc pe 30 septembrie, scrie mediafax.ro, cu referire la site-ul publicaţiei Balkan Insight.
Acum 6 ore
13:20
Primăria capitalei a lansat astăzi proiectul „Planificare Strategică – Chişinău – Oraş Verde” în cadrul Programului „Oraşe Verzi”. Proiectul este susţinut de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
Dinamica economică a Republicii Moldova, este în creştere, iar până la sfârşitul anului curent, economia ţării ar putea avansa cu peste 5 la sută. Concluzia aparţine specialiştilor de la Expert-Grup, în urma radiografierii trimestriale a economiei moldoveneşti, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12:20
Cel puţin 37 de persoane au decedat în Statele Unite ale Americii în urma uraganului Florence, care a afectat săptămâna trecută statele americane Carolina de Nord, Carolina de Sud şi Virginia şi care a forţat evacuarea a peste un milion de persoane, relatează Associated Press, citat de Mediafax.
12:20
O fată de nouă ani, care mergea pe bicicletă, a fost accidentată mortal în după-amiaza zilei de miercuri, pe traseul Chişinău-Ungheni-Sculeni. Automobilul implicat în accident aparţine Primăriei Sculeni, scrie IPN.
12:20
Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zeci au rămas prinse sub dărâmături joi, în Filipine, după ce peste 20 de case au fost îngropate în urma unor alunecări majore de teren, declanşate în urma ploilor torenţiale, relatează Reuters, citat de Mediafax.
Acum 8 ore
11:20
Un incendiu a izbucnit aseară într-o secţie de producere a ferestrelor şi uşilor din PVC, de pe strada Uzinelor din Chişinău. Salvatorii au reuşit să evacueze de urgenţă lucrătorii din încăpere. O persoană însă a avut de suferit o intoxicaţie uşoară cu fum, ulterior fiind preluată la spital de către Serviciul asistenţă medicală urgentă.
11:20
Militării Brigăzii „Dacia” participă la un curs de instruire cu genericul „Consolidarea integrităţii în operaţiunile de menţinere a păcii” (Building Integrity in Peace Support Operations), desfăşurat în garnizoana Cahul.
11:20
Fiona Hill, asistentă adjunctă a preşedintelui SUA, directoare pentru Europa şi Federaţia Rusă în Consiliul Naţional de Securitate a încurajat continuarea reformelor în Republica Moldova, la întrevederea cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.
11:20
Astăzi, la Chişinău începe primul Forum Economic Moldo-Rus, care reprezintă o platformă de discuţii privind dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11:20
Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat ieri, la Bucureşti cu Ministrul Economiei din România, Dănuţ Andruşcă, despre proiectele comune de infrastructură, inclusiv Transgaz, iniţiativele de afaceri şi investiţiile în regiune, relatează Radio Moldova Actualităţi.
10:20
Premierul Pavel Filip consideră răspunsul preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon de a nu accepta cele două candidaturi la funcţia de miniştri drept o încălcare a Constituţiei. În replică, şeful statului a menţionat că prim-ministrul are miniştri care nu pot lucra eficient. Schimbul de replici a avut loc pe o reţea de socializare.
10:20
Militării Brigăzii „Dacia” participă la un curs de instruire cu genericul „Consolidarea integrităţii în operaţiunile de menţinere a păcii” (Building Integrity in Peace Support Operations), desfăşurat în garnizoana Cahul.
Acum 12 ore
06:20
Au plecat spre Baku cu gândul la medalii. Lotul naţional de judo masculin s-a deplasat la Campionatul Mondial, care se va desfăşura în Azerbaidjan. Competiţia va avea loc în perioada 20-27 septembrie.
06:20
Majoritatea havuzurilor din capitală sunt în stare deplorabilă şi nu mai sunt reparte de ani buni. Havuzurile situate în faţa Hotelului Naţional, care în prezent este proprietate privată au devenit surse de acumulare a gunoiului. Astfel, chiar dacă acestea nu sunt la balanţa Primăriei capitalei, autorităţile municipale sunt puse în situaţia să evacueze deşeurile care se adună în aceste locuri, relatează Mesager.
06:20
Astăzi, la Alba Iulia, s-a dat startul celei de-a 51-a ediţii a Turului Ciclist al României, competiţie la care participă şi echipa naţională a Moldovei.
06:20
În această perioadă, la Alicante, în Spania, au loc Campionatele Europene de tenis de masă pentru seniori, cu participarea reprezentanţilor Republicii Moldova.
Acum 24 ore
20:20
Guvernul va acoperi integral cheltuielile pentru repatrierea cetăţenilor moldoveni, care au suferit în urma accidentelor produse în oraşele Kaluga din Federaţia Rusă şi Genova, Italia, se menţionează într-un comunicat al Executivului.
20:20
A lăsat în amintire performanţa de la US Open şi s-a înscris în luptă pentru un nou trofeu. Jucătorul de tenis Radu Albot a debutat cu dreptul la turneul din seria ATP de 250 de puncte de la Metz.
20:20
Cele 15 indicatoare rutiere din comuna Ciorescu din municipiul Chişinău au fost vandalizate de doi tineri, aflaţi în stare de ebrietate. Potrivit autorităţilor locale, făptaşii, originari din satul Goian, vor suporta cheltuielile pentru restabilirea semnelor şi reinstalarea acestora. Suma ajunge până la 15 mii de lei, relatează Mesager.
20:20
Comercializarea ţigărilor electronice va fi efectuată în baza unei reglementări legislative. Aceasta va prevedea limitări stricte ce ţin de promovarea produsului, vânzarea conform criteriilor de vârstă, dar şi interzicerea folosirii acestora în locurile publice. Subiectul a fost discutat în cadrul Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.