(foto) Cum au reușit localnicii din Sculeni să transforme o stație de autobuze în una de poveste

#diez, 13 iunie 2018 18:15

Astăzi, 13 iunie 2018, în comuna Sculeni din raionul Ungheni a fost organizat un eveniment cultural inedit pentru spațiul mioritic – „O stație (de autobuz) literară”. Stația de autobuze din Sculeni, localitate cu vechi tradiții și vad peste Prut, în prezent cu una dintre cele mai traversat punct vamal, a devenit una literară. Articolul (foto) Cum au reușit localnicii din Sculeni să transforme o stație de autobuze în una de poveste apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 4 ore
18:00
Pe 24 iunie s-a încheiat a 12-a etapă din Divizia Națională (DN). Fotbaliștii au înscris 10 goluri. În derby-ul dintre Zimbru și Sheriff, echipa din Tiraspol iarăși a învins formația din Capitală. Liderii campionatului sunt Sheriff și Milsami. Mai multe detalii și curiozități le puteți afla mai jos. Articolul (grafice, video) Divizia Națională 2018: Zimbru din nou învinsă de Sheriff, Rogac salvează Petrocubul de la înfrângere apare prima dată în #diez.
17:45
E început de săptămână și vară în calendar. Indiferent de faptul dacă ești în vacanță, la muncă sau te gătești de examene, încearcă să-ți diversifici timpul și să obții cunoștințe noi și energie pozitivă. În acest sens echipa #diez vine cu o serie de recomandări de evenimente pentru ziua de marți, 26 iunie. Articolul Recomandări #diez. Evenimente interesante și utile pentru ziua de marți, 26 iunie apare prima dată în #diez.
17:45
În cadrul Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din Moldova, care s-a desfășurat pe 22 iunie, au fost premiați autorii celor mai bune cărți ale anului 2017. Premiile au fost acordate de către juriu și de către Consiliul Uniunii Scriitorilor din Moldova. Articolul Uniunea Scriitorilor din Moldova a desemnat cele mai bune cărți ale anului 2017. Cine sunt autorii acestor volume apare prima dată în #diez.
17:15
Ai rezultate de cercetare despre regiunea Dunării pe care dorește să le împărtășești? Sau dorești să-ți exprimi gândurile și să înveți de la experți lucruri noi? Vrei să afli care sunt punctele forte și punctele slabe ale regiunii? Înregistrează-te dacă ești interesat de procesele politice, economice, istorice și sociale ale regiunii și descoperă ateliere interesante, prezintă-ți ideile și cercetările. De asemenea, o să aveți posibilitatea să vă bucurați excursii și programe sociale organizate în orașul Krems. Articolul Participă la o școală de vară în Austria, învață lucruri noi și prezintă-ți ideile și cercetările despre regiunea Dunării apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
16:30
Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat investigarea cazurilor de intoxicație în masă de la o tabără de copii din orașul Taraclia. În acest sens, premierul a dispus, de urgență, crearea unui grup de lucru, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care ar urma să stabilească circumstanțele care au determinat apariția cazurilor de intoxicație, dar și persoanele responsabile. Articolul Premierul a solicitat verificarea tuturor taberelor de copii din țară, după cazurile de intoxicație de la Taraclia apare prima dată în #diez.
16:30
În pregătirile pentru vacanța la plajă sau lungile zboruri cu avionul, găsește un moment de respiro și așază-te, fie la piscină, fie pe canapea cu o carte în poală și o limonadă rece alături. #diez ți-a pregătit o listă de 30 de lecturi pe care nu le poți trece cu ochii decât de la o copertă la alta! Articolul Lectură estivală. 30 de titluri de cărți care ar trebui să apară în bibliotecă oricărui cititor în această vară apare prima dată în #diez.
16:15
A demarat seria de excursii și pelerinaje la mănăstirile și cetățile lui Ștefan cel Mare în cadrul Anului Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei. Articolul (foto) Peste 300 de tineri din localitățile rurale urmează să viziteze cetățile și mănăstirile ctitorite de Ștefan cel Mare apare prima dată în #diez.
16:15
ARC Essay Contest este o competiție pentru cei pasionați de arta scrisului. Proiectul este organizat de Centrul American de Resurse și premiat de Secția Cultură și Presă a Ambasadei S.U.A. Articolul „Rolul Generației Tinere în Combaterea Corupției”. Participă la Concursul Eseurilor în cadrul Centrului American de Resurse apare prima dată în #diez.
16:15
Untul face parte din produsele pe care le consumăm zilnic. Din acest motiv, trebuie să examinăm atent ambalajul acestuia, mai ales că etichetele untului și amestecurilor de grăsimi vegetale sunt, în unele cazuri, aproape identice. Nutriționiștii recomandă să consumăm untul de calitate, care conține o cantitate de grăsimi animale de cel puțin 80%. Articolul (video) Alegem untul veritabil. Care produse sunt mai puțin dăunătoare pentru sănătatea voastră apare prima dată în #diez.
16:00
Astăzi, 25 iunie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) urmează să ia decizia finală în privința mandatului de primar al liderului PPDA, Andrei Năstase. Soarta alegerilor locale va fi decisă de trei judecători: Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh. Articolul (live video) Curtea Supremă de Justiție ia decizia finală în privința mandatului de primar al lui Andrei Năstase apare prima dată în #diez.
15:45
Fiind una dintre principalele instituţii financiare din ţară cu o înaltă responsabilitate socială, Moldindconbank devine prima Bancă care își propune să sprijine doritorii de ași achiziţiona propria locuinţă prin intermediul programului „Prima Casă”, micşorând de două ori sau cu -1,5% marja de profit, admisibilă în cadrul programului. Articolul Mai simplu și avantajos. Moldindconbank micșorează dobânda la creditul „Prima Casă” apare prima dată în #diez.
15:30
Sute de oameni protestează în aceste clipe în fața Curții Supreme de Justiție. Aceștia scandează: „Năstase e primarul!”. Oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva invalidării mandatului lui Andrei Năstase. Articolul (video live) Sute de oameni protestează în fața Curții Supreme de Justiție. „Continuăm. Validați mandatul” apare prima dată în #diez.
15:15
Un consumator asigurat este un consumator protejat. Această expresie se referă și în cazul în care intenționați să alegeți o tricicletă pentru copilul dumnevoastră. Specialiștii Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței îndeamnă consumatorii să țină cont de următoarele caracteristici atunci când procură acest produs. Articolul Specialiștii îți sugerează 7 sfaturi pentru a alege cea mai potrivită tricicletă pentru copilul tău în sezonul estival apare prima dată în #diez.
15:00
Banca Națională a Moldovei a publicat Raportul anual pentru anul 2017 în care scoate în evidență mai multe aspecte și tendințe economice atât naționale, cât și internaționale. Potrivit documentului, PIB-ul național s-a majorat cu 4.5% în comparație cu anul 2016, susținut de creșterea consumului intern și a producției din sectorul agrar. Principalul factor de stabilizare a valutei naționale și întărirea acesteia față de valutele principale de schimb din țară (euro și dolarul) au constituit remitențele în valoare de 1.2 miliarde de dolari SUA. Articolul Raportul BNM: Leul moldovenesc s-a apreciat semnificativ față de principalele valute, în 2017 apare prima dată în #diez.
15:00
Agenția PRofile și hotelul Jolly Alon organizează, în data de 20 iulie, Gala Vinurilor din soiuri autohtone „O Seară Fetească”, sub egida Oficiului Național al Viei și Vinului și brandului național Vinul Moldovei. Articolul 1000 de sticle cu vin din tipuri autohtone de struguri vor fi degustate la o seară dedicată fetelor. Cum poți participa apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
14:30
14 copii din tabăra „Ciaca” au fost internați cu suspiciune la toxiinfecție în spitalul raional din Taraclia. Cazul dat a fost sesizat de către Agenției Naționale Siguranța Alimentelor la data de 23 iunie.  Articolul 29 de copii de la o tabără de vară din Taraclia au fost internați cu suspiciune la toxiinfecție. ANSA continuă ancheta apare prima dată în #diez.
13:30
Kit Harington și Leslie Rose, actorii din Game of Thrones, s-au căsătorit la o mică biserică din Scoția. La nuntă au fost invitați și colegii lor de pe platoul de filmare Sophie Turner (Sansa Stark), Maisie Williams (Aria Stark), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) și Peter Dinklage (Tyrion Lannister). Articolul (foto, video) Actorii din Game of Thrones, Kit Harington și Leslie Rose, s-au căsătorit. Cum a arătat nunta actorilor apare prima dată în #diez.
12:45
Alegerile locale din Chișinău, în urma cărora a câștigat Andrei Năstase nu au fost validate. Un motiv de invalidare a fost liveurile de pe Facebook realizate de Năstase în ziua alegerilor, 3 iunie. Acesta a fost acuzat că a făcut agitație electorală. Mai mult, instanța a menționat că aceste videouri au influențat numărul de alegători care au ieșit la vot, fapt care s-a decis în baza vizualizărilor acumulate. În acest context, un tânăr din Moldova a adresat o scrisoare deschisă fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, în care cere acestuia să vină cu reacție. Articolul Scrisoarea deschisă a unui tânăr moldovean către fondatorul Facebook: „Vă rog să explicați câteva lucruri instanței judecătorești din Moldova” apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
12:30
Începând cu 3 iulie, Tekwill Academy lansează cursul Android Fundamentals. În cadrul cursului, veți învăța cum puteți, de sine-stătător, să parcurgeți pas cu pas, toate etapele - de la construirea unei aplicații Android până la plasarea acestea pe Google Play Store. Articolul Învață pas cu pas cum să construiești o aplicație Android. Cum te poți înregistra la cursul organizat de Tekwill Academy apare prima dată în #diez.
12:15
Naționala de fotbal a Moldovei va debuta în Liga Națiunilor, o competiție nou-înființată de către UEFA. La acest turneu vor participa 55 de echipe care au fost repartizate în 4 ligi: 12 echipe în Liga A, 12 echipe în Liga B, 15 echipe în Liga C, 16 echipe în Liga D. Articolul Susține selecționata Moldovei la Liga Națiunilor. Federația Moldovenească de Fotbal pune în vânzare abonamente la meciurile de acasă apare prima dată în #diez.
12:15
Ambasada SUA din Republica Moldova organizează prima tabără de fotbal american din țară. Timp de două zile, un antrenor american va instrui toți participanții taberei, dar și va demonstra tehnicile jocului vizitatorilor. Articolul În Moldova va avea loc prima tabără de fotbal american. Cum te poți înregistra pentru participare apare prima dată în #diez.
11:15
YouTube a anunțat introducerea noilor schimbări, care îi ajută pe creatori să câștige bani pe platformă. Astfel, abonarea la unele canale va fi cu plată și va fi disponibilă procurarea mărfurilor personalizate ale youtuberului direct de pe platformă. Articolul (video) YouTube introduce abonări cu plată și posibilitatea de vinde mărfuri personalizate direct de pe canal apare prima dată în #diez.
11:00
Circa trei mii de persoane au protestat ieri, 24 iunie, în centrul capitalei împotriva invalidării mandatului de primar al liderului PPDA, Andrei Năstase, susține ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Mariana Bețivu. Articolul Câte persoane au ieșit ieri la protest în Piața Marii Adunări Naționale, potrivit IGP apare prima dată în #diez.
11:00
Ministerul Economiei și Infrastructurii informează conducătorii auto că se interzice, provizoriu, circulația mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 de tone pe drumurile naționale. Restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30 de grade Celsius, între orele 10:00 și 20:00. Măsura restricționării circulației rutiere a fost luată pentru protejarea asfaltului. Articolul Atenție! Restricție provizorie pentru transportul de mare tonaj pe drumurile naționale apare prima dată în #diez.
11:00
Săptămâna trecută, Centru Național Anticorupție a plasat în izolatorul instituției 13 persoane, alte 11 au fost transportate în penitenciar, iar 32 au fost puse în arest la domiciliu. La cancelarie au fost înregistrate 961de materiale, iar la linia naţională anticorupţie au pervenit 58 de apeluri, dintre care doar 5 sunt de competenţa CNA. Articolul Sinteza săptămânii a CNA: Au fost sechestrate bunuri în valoare de circa 6 milioane de lei apare prima dată în #diez.
10:30
Compania germană „Fritzmeier Group”, cu o experiență aproape de un secol în domeniul prelucrării metalului își lărgește domeniul de activitate în Moldova. Compania angajează oameni pentru deschiderea unui punct de producere în mun. Cahul. Articolul O firmă germană cu o reputație de un secol angajează maiștri în sudură și ingineri mecanici. Ce trebuie să faci apare prima dată în #diez.
10:30
Astăzi, 24 iunie începe cea de a treia etapă și ultima din grupe a Campionatului Mondial de Fotbal. Microbiștii din întreaga lume vor avea parte astăzi de patru meciuri de foc, cel mai așteptat meci al zilei de astăzi este Uruguay vs Rusia care vor lupta pentru prima poziție în grupa A. Articolul Uruguay vs Rusia și alte trei meciuri la care să te uiți astăzi. Programul duelurilor din 25 iunie al Cupei Mondiale 2018 apare prima dată în #diez.
10:15
Elevii din Republica Moldova au obținut o medalie de argint și o trei medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Concursul s-a desfășurat în perioada 19-24 iunie 2018 în orașul Rhodes, Grecia. Articolul Elevii din Moldova au adus acasă o medalie de argint și trei de bronz de la Olimpiada Balcanică de Matematică apare prima dată în #diez.
09:30
În perioada 12-14 octombrie, la Roma, Italia, se desfășoară a șasea ediție a Maker Faire Rome. Un spațiu unde invențiile creativitatea și resursele se întâlnesc, la târg pot participa entuziaști de toate vârstele, cu mai multă sau mai puțină experiență, și care vin din oricare domeniu de creativitate. Mai sunt zile numărate până la termenul limită, motiv pentru care vă oferim detalii despre cum puteți să participați. Articolul Ai mâini dibace și ești pasionat de tehnologii? Participă la Maker Faire Rome – cel mai mare târg european de inovații apare prima dată în #diez.
09:00
Mai mulți locuitori ai Capitalei vor rămâne fără apă la robinete, în legătură cu executarea lucrărilor planificate. Articolul Mai mulți locuitori ai Capitalei vor rămâne fără apă la robinete. Care sunt adresele vizate apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.