(foto) Cum au reușit localnicii din Sculeni să transforme o stație de autobuze în una de poveste

#diez, 13 iunie 2018 18:15

Astăzi, 13 iunie 2018, în comuna Sculeni din raionul Ungheni a fost organizat un eveniment cultural inedit pentru spațiul mioritic – „O stație (de autobuz) literară”. Stația de autobuze din Sculeni, localitate cu vechi tradiții și vad peste Prut, în prezent cu una dintre cele mai traversat punct vamal, a devenit una literară. Articolul (foto) Cum au reușit localnicii din Sculeni să transforme o stație de autobuze în una de poveste apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 5 minute
17:45
Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP) vor avea loc în perioada 24-28 septembrie. În acest an, evenimente dedicate ZEP se vor desfășura în peste 64 de localități din 18 raioane. Articolul (doc) Expoziții de fotografi, vizionări de filme, ateliere de meșteșugărit. Care este programul Zilelor Europene ale Patrimoniului, ediția 2018 apare prima dată în #diez.
17:45
Pictura ontologică se caracterizează prin prezența obiectului perceptiv. iHUB Chișinău împreună cu pictorul Victor Kuzmenko vă invită la o expoziție de artă care vă va ajuta să vă aprofundați în esența picturii ontologice. Articolul (foto) De la galeria Tretyakov, pe pereții iHUB Chișinău. Artistul Victor Kuzmenko te invită la expoziția „Ontological Art” apare prima dată în #diez.
Acum 15 minute
17:30
Un bărbat de 47 de ani riscă până la doi ani de închisoare pentru că a sunat la 112 și a comunicat că ar fi minată clădirea Parlamentului. Articolul Persoana care a comunicat că ar fi minată clădirea Parlamentului a fost depistată. Ce pedeapsă riscă apare prima dată în #diez.
Acum o oră
17:00
Negrul, nuanţa tradiţională a iernii din dulapurile noastre, a devenit tendinţa Săptămânii modei feminine de la Milano pentru firme reputate precum Jil Sander sau Alberta Ferretti, care au mizat pe această non-culoare pentru colecţiile lor din sezonul primăvară/vară 2019, relatează EFE. Articolul Săptămâna modei feminine de la Milano. Care sunt tendințele pentru sezonul primăvară/vară 2019 apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
16:30
Șefului-adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, consideră că utilizarea mașinile civile de polițiștii de patrulare ar diminua numărul de încălcări în traficul rutier. În anul 2017 au fost înregistrate peste 2600 de accidente rutiere, în care au suferit traumatisme peste 2990 de persoane și au decedat peste 300 de persoane, 11 din ei fiind copii minori. Articolul (foto) Gheorghe Cavcaliuc: „Dacă vom utiliza mașinile civile după exemplul german, vom crește responsabilitatea șoferilor” apare prima dată în #diez.
16:30
În 2017, vă povesteam despre tatăl care a refuzat să mai plătească pentru diverse cadouri inițiate de către Comitetul Părintesc, astăzi vă povestim cum a continuat această istorie. Articolul După un an în care n-a plătit pentru cadouri la școală. Povestea tatălui care a înfruntat Comitetul Părintesc apare prima dată în #diez.
16:30
A XVII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului este cea mai mare sărbătoare dedicată tradițiilor milenare în vinificație, încurajează și promovează consumul moderat și responsabil al vinului de calitate. „Carnetul degustătorului” îi va ghida pe oaspeții evenimentului să deguste și să savureze Vinul Moldovei și în același timp o să-i ofere o serie de alte facilități. Articolul Pahar ecologic și degustarea gratuită a 11 vinuri. Ce beneficii poți obține dacă cumperi „Carnetul degustătorului” de Ziua Națională a Vinului 2018 apare prima dată în #diez.
16:15
Naționala Moldovei de fotbal a urcat două poziții în clasamentul FIFA. Tricolorii au urcat de pe poziția 175 pe 173 și are 958 de puncte. Articolul (foto) Naționala Moldovei de fotbal a urcat două poziții în clasamentul FIFA. Ce poziție ocupă tricolorii apare prima dată în #diez.
16:15
O jurnalistă a fost victima unui atac brutal, în timp ce transmitea live din mijlocul unui protest din Ucraina. Darina Bilera, reportera la NewsOne TV, se afla la protestul desfășurat lângă clădirea procuraturii și vorbea despre decizia guvernului de a-l extrăda pe Timut Tumgoev în Rusia, la cererea Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, care îl acuză că este un fost membru al unor grupări armate din regiunea Ingușeția și că ar fi participat la confruntările militare din estul Ucrainei, în Donbass. Articolul (video) „Sunt nevoită să întrerup live-ul din motive de securitate”. O jurnalistă din Ucraina a fost lovită cu pumnii în față în timp ce era într-o transmisiune live apare prima dată în #diez.
16:15
Oficiul Național Erasmus+ a lansat campania națională „Information day”, ediția 2018, cu un eveniment „Și eu sunt Erasmus+”, dedicat studenților din Chișinău. Evenimentul a avut loc la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Articolul Erasmus+ a lansat campania națională „Information day”. Când vor avea loc următoarele întâlniri cu studenții apare prima dată în #diez.
16:00
Vremea se va răci accentuat începând de vineri, când o masă de aer polar din zona Arctică va pătrunde în Europa. Articolul O masă de aer polar ajunge în Europa. Cu cât vor scădea temperaturile în Moldova apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
15:45
Alertă cu bombă la Parlament. Angajații Parlamentului au fost evacuați pentru o perioadă de timp de poliție. După ce poliția a examinat clădirea funcționarilor li s-a permis să revină la locurile de muncă.La fața locului au intervenit pompierii, batalionul de Patrulare și Reacționare Operativă, dar și reprezentanții serviciului Bomteh. Articolul (foto) Alertă cu bombă la Parlament. Legislativul, înconjurat cu panglică galbenă apare prima dată în #diez.
15:15
66 de Centre de Sănătate şi Oficii ale Medicilor de Familie afiliate acestora din 10 raioane ale Republicii Moldova vor beneficia de câte un set de echipamente medicale pentru diagnosticarea precoce a problemelor de sănătate. Setul de echipamente urmează să fie repartizat instituţiilor medicale din: Briceni, Edineţ, Făleşti, Ungheni, Orhei, Criuleni, Ştefan Vodă, Vulcăneşti, Taraclia și Cahul. Articolul Centrele de Sănătate din Moldova vor beneficia de un set de echipamente medicale. Costul acestora se ridică la 60 de mii de franci elvețieni apare prima dată în #diez.
15:00
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat la Chişinău şi Bălţi pe 19 septembrie şi dimineaţa pe 20 septembrie s-a atestat un nivel sporit al poluării aerului cu dioxid de azot. Pentru următoarele zile se prognozează majorarea nivelului poluării aerului atmosferic ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile dispersiei noxelor din aer. Articolul Cod galben de poluare a aerului la Chișinău și Bălți. Care sunt recomandării Serviciul Hidrometeorologic de Stat apare prima dată în #diez.
15:00
În cadrul primei ediții a Raidului Moldovei „Iași-Chișinău” va avea loc o paradă auto-retro în mișcare de la Iași la Chișinău: de la Palatul Culturii la Piața Marii Adunări Naționale, o expoziție de automobile de epocă și un concert. Pe parcursul a două zile Piața Marii Adunări Naționale va găzdui o expoziție de epocă. Articolul Îți plac mașinile retro? Vino la prima ediție a Raidului Moldovei „Iași-Chișinău” și vezi parada automobilelor de epocă apare prima dată în #diez.
15:00
Studioul Disney va lansa seriale axate pe supereroii universului Marvel. Protagoniști urmează să fie actorii care interpretează aceste personaje în filmele studioului. Miniserialelel vor fi lansate pe o platforma de streaming care urmează să fie creată. Articolul Îți place universul Marvel? Studioul Disney va lansa seriale cu actorii care interpretează personaje în filmele studioului apare prima dată în #diez.
14:30
Democrația, așa cum a fost gândită, înseamnă să-ți asumi responsabilitate pentru societatea în care trăiești. Să nu fii guvernat de circumstanțe și deciziile altora, ci să acționezi împreună cu alții pentru a schimba tu lucrurile spre bine. Să nu pleci căutând o viață mai bună, ci să rămâi acasă și să creezi această viață. Articolul Participă la programul „Instigare la democrație” și obține 20.000 de lei pentru proiectul pe care îl vei implementa la tine în localitate apare prima dată în #diez.
14:30
Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului ETHNO JAZZ 201b vine să își bucure publicul din 4 oraşe din țară. Festivalul revine și în acest an cu un program inedit. Concertele vor avea loc, tradițional, în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Mai multe trupe de muzicieni talentați din întreaga lume își vor interpreta operele timp de 3 zile la Chișinău, Bălți, Soroca și Tiraspol. Unii dintre ei au lăsat un mesaj de salut pentru vizitatorii festivalului din acest an. Articolul (video) Au acordat instrumentele muzicale și au pus la punct repertoriul. Muzicienii te invită la Ethno Jazz Festival 2018 apare prima dată în #diez.
14:00
Oportunitate inedită pentru antreprenorii din Republica Moldova. Aceștia vor avea posibilitatea să obțină un stagiu de dezvoltare timp de o lună în Germania. Articolul Antreprenorii care doresc să-și dezvolte afacerea pot beneficia de un stagiu în Germania. Care sunt condițiile apare prima dată în #diez.
14:00
Moldova a debutat la Miss World în 2000, cu Marina Baciu (Moraru). Participantă care din păcate nu mai este printre noi. Moldova niciodată nu a intrat în top cele mai frumoase femei din lume. În anii 2001, 2002, 2012 nu a participat la concurs. Echipa #diez a făcut o cercetare cine a reprezentat de-a lungul timpului Moldova la concurs. Articolul (foto, video) Lista tuturor participantelor din Moldova care ne-au reprezentat vreodată la concursul Miss World apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
13:45
A venit toamna, anotimpul serialelor bune. Trăim în perioada când se produc atât de multe filme și seriale, încât ne trebuie o recomandare ca să nu mai pierdem timpul în căutarea peliculei perfecte.  Articolul (video) Horror, dramă sau acțiune. 5 seriale noi pentru orice gust, pe care să le urmărești în această toamnă apare prima dată în #diez.
13:30
Ce ar fi mai avantajos: să cumpere un butoi de apă – uneori de șapte ori mai scumpă decât cea de la robinet sau să ia cu împrumut câteva găleți de apă de la vecini? Aceasta a fost ani la rândul o adevărată dilemă pentru locuitorii satului Etulia din raionul Vulcănești. Lipsa apei curente și proasta calitate a apei din fântâni au fost principala bătaie de cap a comunității din Etulia, aflată în extremitatea sudică a Republicii Moldova. Deja de o lună, sătenii au apă la robinet, datorită asistenței acordate de Uniunea Europeană prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD). Articolul „Cu apă la robinet suntem acum în rai”. Încă un sat din UTA Găgăuzia are acces la apă potabilă, datorită asistenței Uniunii Europene apare prima dată în #diez.
13:00
Dragostea este atunci când ambii parteneri încearcă să împărtășească aceleași interese, să aibă grijă de el sau ea când este bolnav/ă sau când accepți și valorifici neajunsurile iubitului/iubitei. Dacă treceți peste toate aceste etape și continuați să fiți îndrăgostiți, atunci la sigur veți putea fi mereu împreună. Articolul (foto) Dragostea nu se caută, ea se construiește”. O serie de ilustrații despre cum trebuie de iubit partenerul de viață apare prima dată în #diez.
12:30
Luptătoarea din Moldova, Anastasia Nichita, s-a calificat în finala Campionatului Mondial de tineret din Slovacia. Tânăra este eleva Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv. Articolul Luptătoarea moldoveancă de stil liber, Anastasia Nichita, s-a calificat în finala Campionatului Mondial de tineret. Cu cine se va lupta apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
11:30
Cristiano Ronaldo debutează cu stângul în UEFA Champions League pentru noua sa echipă, Juventus. Atacantul portughez a primit cartonaș roșu și a lăsat echipa în inferioritate numerică din minutul 29. Articolul (foto) Cele mai „red make my CRY” meme-uri după eliminarea lui Ronaldo în Liga Campionilor apare prima dată în #diez.
11:30
Centrul de Resurse Juridice din Moldova a realizat un spot social menit să sporească gradul de informare, conştientizare şi responsabilizare a cetățenilor cu privire la riscurile actelor de corupţie. Articolul „Corupția ucide – la propriu!”. Află povestea unui cetățean ajuns în fața Judecății de Apoi din cauza unui caz ordinar de corupție apare prima dată în #diez.
10:30
Căpitanul echipei Real Madrid, Sergio Ramos a intrat în istoria UEFA Champions League. Fundaşul naționalei Spaniei a devenit jucătorul cu cele mai multe cartonaşe galbene în Liga Campionilor. Articolul (video) Sergio Ramos a intrat în istoria UEFA Champions League. Ce anti-record a înregistrat acesta apare prima dată în #diez.
10:15
Patru studenți, doi din cadrul USM și alți doi care îți fac studiile la ASEM, sunt câștigătorii bursei de merit Easy Credit 2018-2019. Articolul Cine sunt studenții care au câștigat bursa de merit Easy Credit 2018-2019 apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
09:45
Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV Moldova, afiliat PSRM, că nu va semna decretele de numire a noilor miniștri. În scurt timp, prim-ministrul Pavel Filip l-a numit „populist” și că acesta din nou încalcă Constituția. Articolul „Eu nu voi accepta șantaje și ultimatumuri din partea majorității parlamentare”. Igor Dodon a refuzat să semneze decretele de numire a noilor miniștri apare prima dată în #diez.
09:15
În februarie 2017, Elon Musk anunţa planurile companiei sale de a trimite un om în „excursie” în jurul Lunii, în scop turistic. Acesta avea să urce la bordul rachetei Falcon Heavy, cea testată de antreprenor în februarie 2018, însă planurile s-au schimbat puţin. Noua dată de lansare şi numele primului pasager au fost dezvăluite în cadrul unei conferinţe. Articolul Elon Musk a anunțat cine va fi primul turist pe Lună. Este un miliardar și deține un magazin online de îmbrăcăminte apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.