De la reşedinţele unui fost premier s-au confiscat 72 de saci cu bijuterii şi bani

Moldova.org, 18 mai 2018 12:50

De la reşedinţele fostului premier al Malaeziei, Najib Razak, s-au confiscat vineri 72 de saci cu bijuterii şi bani, informează agenţia malaeziană de presă Bernama, scrie Agerpres. Najib Razak a pierdut alegerile de săptămâna trecută şi a fost acuzat de fraudarea fondului de stat pentru dezvoltare 1MDB cu sute de milioane de dolari. Începând de […] The post De la reşedinţele unui fost premier s-au confiscat 72 de saci cu bijuterii şi bani appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 10 minute
09:50
481 km de drumuri din localitățile țării au fost deja construite sau reparate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, ceea ce constituie 37,7% din totalul de 1275 de km prevăzuți pentru reabilitare. Valoarea lucrărilor executate până în prezent este de 692,5 milioane de lei, anunță un comunicat al Guvernului. Alte 241 de milioane de […] The post Guvernul: 481 km de drumuri – reparate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” appeared first on Moldova.org.
Acum 30 minute
09:40
Un tânăr din raionul Fălești a ajuns să fie reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, după ce ar fi primit 1000 de euro mită pentru a mușamaliza un dosar penal pornit pe tâlhărie. Acesta ar fi susținut că, împreună cu tatăl său, are influență asupra procurorilor din cadrul Procuraturii Glodeni și că-i poate determina pe […] The post Un tânăr din Fălești ar fi primit 1000 euro mită pentru a mușamaliza un dosar. Susținea că are influență asupra procurorilor appeared first on Moldova.org.
09:40
Postul vamal Tudora dispune de infrastructura necesară pentru efectuarea controlului comun. Astfel, persoanele și mărfurile ar putea fi supuse unui singur filtru de control, pe teritoriul țării noastre, și ar traversa mult mai repede frontiera cu Ucraina. Propunerea a fost înaintată de către directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, care a mers ieri la posturile de […] The post Postul vamal Tudora ar putea deveni punct comun de control appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
19:50
Şase bombardiere ruseşti au fost interceptate deasupra Mării Negre de către avioane de vânătoare britanice desfăşurate în România şi care securizează spaţiul aerian al NATO, potrivit unei comunicat difuzat de Royal Air Force (RAF), transmite AFP. Aparatele de tip Eurofighter Typhoon au decolat luni dimineaţa de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu (sud-est) „ca răspuns la […] The post Şase bombardiere ruseşti, interceptate în apropierea României de avioanele de luptă ale Royal Air Force appeared first on Moldova.org.
19:10
Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) semnalează un nou caz de aflare ilegală în Zona de Securitate a militarilor din Grupul operativ al trupelor ruse (GOTR). În legătură cu aplicațiile militare desfășurate ilegal în ajun pe malul stâng al Nistrului, în regiunea plajei din s.Târnauca și în preajma podului de pietoni peste […] The post Militarii ruși patrulează ilegal în Zona de Securitate appeared first on Moldova.org.
18:50
Numărul total al întreprinderilor cu capital străin înregistrate în Republica Moldova la data de 1 august 2018 a constituit 11302. Cele mai multe companii provin din România, 1746 la număr, arată datele statistice ale Departamentului înregistrare și licențiere a unităților de drept din cadrul Agenției Servicii Publice. Cifra reprezintă 15,4% din totalul întreprinderilor străine care […] The post În R.Moldova sunt înregistrate 11 300 de companii cu capital străin. De unde provin cele mai multe appeared first on Moldova.org.
18:50
Echipa de lucru pentru Bugetul Civil Chişinău a aprobat astăzi rezultatele votării pentru proiectele depuse de cetăţeni spre finanţare prin intermediul bugetării participative, dar şi a aprobat lista proiectelor ce vor fi recomandate pentru implementare în anul 2018. Prin urmare, în anul 2018 din contul Bugetului Civil Chişinău vor fi realizate următoarele proiecte: a) Proiecte […] The post Ce proiecte vor fi realizate în cadrul Bugetului Civil Chişinău în ediţia din anul 2018 appeared first on Moldova.org.
17:50
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi întrevedere reprezentanții unei companii israeliene, interesată de dezvoltarea proiectelor comune în domeniile turismului, tehnologiilor informaționale, automotive, precum și de exportul de carne de pui din Moldova spre Israel. Reprezentanții companiei WJC au apreciat evoluțiile pozitive înregistrate în aceste domenii și au reiterat disponibilitatea de a investi […] The post O companie israeliană, interesată de turism și tehnologiile informaționale din Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
17:40
Patru cetățeni ai Republicii Moldova au fost răniţi marți pe un şantier de construcție din oraşul Sankt–Petersburg. Accidentul s-a produs în dimineața zilei, în urma prăbușirii unei schele, pe care se aflau muncitorii. Aceștia reparau fațada unei clădiri, când schela a cedat, iar muncitorii au căzut de la nivelul etajelor trei și patru. Moldovenii au […] The post Imagini VIDEO cu accidentul de pe șantierul din Sankt-Petersburg, în urma căruia au fost accidentați patru moldoveni appeared first on Moldova.org.
16:20
Ministrul Apărării Eugen Sturza s-a întâlnit astăzi, la Constanţa, cu omologul său român, Mihai Fifor. Cei doi oficiali au discutat despre securitatea regională, colaborarea dintre Republica Moldova şi România pe dimensiunea apărării, perspectivele de  intensificare a relaţiilor de cooperare dintre armatele celor două ţări, precum şi parteneriatele Republicii Moldova cu NATO şi UE. Ministrul Sturza l-a informat pe omologul său român despre acţiunile iniţiate şi […] The post Ministrul Apărării Eugen Sturza s-a întâlnit, la Constanţa, cu omologul său român Mihai Fifor appeared first on Moldova.org.
16:00
Noul post vamal de la Palanca este construit în proporție de 50%, fiind deja racordat și la utilitățile de strictă necesitate. Până la această etapă au fost construite rețelele electrice, de alimentare cu gaze și apă. Aceasta este concluzia vizitei de inspectare efectuată, astăzi, de directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie. Șeful Vămii a dorit să […] The post Noul post vamal de la Palanca este construit în proporție de 50%. Șeful Vămii a inspectat lucrările de reconstrucție appeared first on Moldova.org.
15:40
Un băiat de 15 ani, care a suportat traumatisme în urma unui accident rutier, a fost transportat cu un elicopter SMURD de la Florești la Chișinău. Echipajul aero-medical SMURD din Galați a fost solicitat în după amiaza zilei de 15 august. Potrivit IGSU al MAI, minorul a suportat diverse traumatisme în urma unui accident rutier în […] The post Un băiat de 15 ani a fost transportat cu un elicopter SMURD de la Florești la Chișinău// VIDEO appeared first on Moldova.org.
15:30
Platforma DA denunță publicațiile mincinoase apărute recent pe o pagină falsă de Facebook, adresând un denunț în acest sens Procuraturii Chișinău, Direcției de Poliție Chișinău, Serviciului de Informație și Securitate. Platforma DA solicită investigarea faptelor săvârșite de persoane necunoscute, care au creat mai multe pagini pe rețeaua de socializare Facebook utilizând denumirea și sigla partidului, […] The post Platforma DA solicită să fie identificate persoanele, care au creat pagini false cu sigla partidului și numele lui Andrei Năstase appeared first on Moldova.org.
14:40
Un contingent al Armatei Naţionale se antrenează alături de militari americani, la un exerciţiu, desfăşurat în perioada 10- 28 august, la Fort Bliss, Texas, Statele Unite ale Americii. Scopul exercițiului este sporirea nivelului de interoperabilitate între subunităţile celor două armate, consolidarea capacităţilor de apărare, precum şipregătirea militarilor moldoveni pentru participare în operaţiuni de menţinere a […] The post Militarii Armatei Naţionale, la antrenamente în SUA appeared first on Moldova.org.
14:20
Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție a anunțat astăzi despre reținerea angajatului unei unității militare a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, bănuit de trafic de influență. Temei pentru pornirea urmăririi penale a servit informația parvenită de la Direcția Securitate Internă a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI și denunțul depus de persoana de la care […] The post Militar din Bălți, reținut pentru trafic de influență appeared first on Moldova.org.
14:10
Un cetățean al Republicii Moldova a decedat în urma prăbușirii unui pod rutier, ieri, la Genova, Italia. Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe poporului italian și tuturor familiilor îndurerate. Premierul a menționat că autoritățile se vor implica în oferirea asistenței necesare pentru repatrierea corpului concetățeanului nostru. „Guvernul va interveni și de această […] The post Un moldovean, decedat la Genova. Premierul solicită implicarea structurilor responsabile pentru repatrierea victimei appeared first on Moldova.org.
13:10
Potrivit informaţiilor de ultimă oră furnizate de către autorităţile italiene, se confirmă că printre victimele inregistrate ca urmare a prăbuşirii podului rutier din oraşul Genova este şi un cetăţean al Republicii Moldova cu dublă cetăţenie, a anunțat Ministerul de Externe de la Chișinău. Potrivit sursei citate, consulul general al Republicii Moldova la Milano s-a deplasat […] The post Important! Un cetăţean al R.Moldova, printre victimele înregistrate în urma prăbuşirii podului rutier din Genova appeared first on Moldova.org.
12:40
Perioadele de arşiţă ar putea deveni o trăsătură caracteristică a climei la nivel mondial cel puţin în următorii patru ani, susţin oamenii de ştiinţă. Cercetătorii au ajuns la concluzia că temperaturile medii înregistrate pe tot globul la suprafaţa pământului şi a apei ar putea fi anormal de ridicate între anii 2018 şi 2022, informează marţi […] The post Vremea va fi anormal de călduroasă în următorii patru ani, prognozează specialiştii appeared first on Moldova.org.
12:00
Mai multe loturi de îmbrăcăminte urmau a fi plasate pe piața autohtonă, deși erau destinate reexportului. Este schema pusă la cale de către un agent economic din Bălți, care a vrut să abuzeze astfel de facilitățile regimului de perfecționare activă. Ilegalitățile au fost deconspirate de către serviciile specializate ale Vămii, urmare a informațiilor operative intrate […] The post Loturi de îmbrăcăminte urmau a fi plasate pe piața autohtonă, deși erau destinate reexportului. Ce au descoperit vameșii appeared first on Moldova.org.
11:50
După mai multe întrevederi şi discuţii pe care le-am avut pe parcursul vizitei în India, m-am convins că deschiderea ambasadei ţării noastre la New Delhi va permite intensificarea contactelor inter-instituționale şi aprofundarea relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Republica India, a căror potenţial urmează a fi valorificat pe deplin în perioada următoare. Declaraţia a fost […] The post Tudor Ulianovschi: „Sunt convins că putem aduce relaţiile moldo-indiene la un nivel calitativ nou” appeared first on Moldova.org.
11:30
Polțiștii capitalei au identificat suspectul care a anunţat despre prezenţa unui obiect explozibil în incinta Preşedinţiei Rep. Moldova amplasată pe pe bd. ,,Ștefan cel Mare și Sfînt” 154. Aceasta după ce la 10 august, un necunoscut a alertat poliţia că instituţia este minată. Urmare a implicării prompte a serviciilor competente, autorul alertei a fost identificat […] The post Un bărbat reținut, după ce a anunțat că sediul Președinției este minat. Ce le-a declarat polițiștilor appeared first on Moldova.org.
11:10
Moldovenii, accidentați marți pe un șantier din Sankt–Petersburg, se află în stare gravă. Premierul Pavel Filip a cerut instituțiilor responsabile să ofere suportul necesar persoanelor care au avut de suferit. Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va acorda ajutor celor patru conaționali aflați în stare gravă la spitalele din Sankt–Petersburg. De asemenea, IGSU va […] The post Moldovenii accidentați pe un șantier din Sankt-Petersburg se află în stare gravă. Premierul solicită măsuri pentru susținerea acestora appeared first on Moldova.org.
Ieri
08:20
Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) își exprimă îngrijorarea şi nedumerirea în legătură cu desfăşurarea neautorizată a unor exerciții militare cu forțarea râului Nistru, care ar putea genera noi tensiuni în Zona de Securitate. În dimineața zilei de 14 august, pe malul stâng al Nistrului, în regiunea plajei din s.Târnauca, raionul Slobozia […] The post O nouă sfidare în Zona de Securitate: Pe malul stâng al Nistrului a fost stabilită concentrarea tehnicii blindate de tip TAB appeared first on Moldova.org.
08:10
262 de tineri și-au cumpărat deja locuințe în cadrul programului guvernamental „Prima Casă”. Alte două cereri de creditare au fost acceptate, iar încă 17 sunt în proces de examinare. Din numărul total de credite, 14 au fost oferite pentru angajații din serviciul public, conform condițiilor „Prima Casă 2”, statul compensând acestora jumătate din creditul contractat. […] The post Programul „Prima Casă”: Peste 260 de tineri și-au cumpărat locuințe appeared first on Moldova.org.
14 august 2018
19:20
Accident de muncă la un şantier de construcţii din oraşul Sankt-Petersburg. În urma acestuia a avut de suferit cinci cetăţeni ai Republicii Moldova, anunță Ministerul de Externe de la Chișinău. Muncitorii moldoveni au fost internaţi în spital cu diferite grade de traumatisme şi se află sub monitorizarea medicilor. Ambasada Republicii Moldova la Moscova este în […] The post Accident de muncă la un șantier de construcţii din Sankt-Petersburg. Cinci moldoveni, transportați la spital// VIDEO appeared first on Moldova.org.
18:10
Grupul operativ de trupe ruse, aflat ilegal în regiunea transnistreană, se pregătește intensiv pentru aplicațiile militare cu forțarea râului Nistru. În acest sens este pregătită tehnica blindată, TAB-urile și altă tehnică blindată, se arată într-un comunicat de presă al Districtului Militar Vest al Federației Ruse. Expertul IDIS Viitorul, Rosian Vasiloi, menționează pe blogul său că, […] The post GOTR se pregătește intensiv pentru aplicații militare cu forțarea râului Nistru appeared first on Moldova.org.
17:20
În Republica Moldova vor funcționa Centre specializate de intervenție pentru copii și adulți cu tulburări din spectrul autist (TSA). În acest sens, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect care prevede Regulamentul – cadru de organizare și funcționare a acestora, care la moment este în proces de avizare și urmează să fie […] The post În Republica Moldova vor funcționa centre specializate de intervenție pentru copii și adulți care suferă de autism appeared first on Moldova.org.
16:01
Călătorii mai rapide, mai ieftine și mai confortabile spre Iași. Calea Ferată din Moldova a anunțat că, începând cu 24 august, cei care vor opta pentru o călătorie cu trenul la Iași, vor scoate din buzunar mai puțini bani pentru bilet. Astfel, tichetul pentru clasa a treia de confort va costa 90 de lei, cu […] The post Călătoria cu trenul de la Chișinău până la Iași se ieftinește. Cât va costa biletul şi când va circula trenul appeared first on Moldova.org.
15:10
Un pod rutier pe de autostrada A10 s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Genova, a anunţat poliţia italiană. Cel mai probabil, cauza prăbușirii a fost proasta întreținere a infrastructurii.  Presa internațională scrie că un prim bilanț al tragicului accident indică 11 morți. Autoritățile din Italia caută supraviețuitori și se tem că numărul victimelor va fi […] The post Accident tragic în Italia! Un pod rutier s-a prăbușit în apropierea orașului Genova// VIDEO appeared first on Moldova.org.
14:10
Pantofii medicali au ieșit demult din spațiul spitalelor! Deloc neobișnuit ținând cont că trendurile sunt dictate în zilele noastre, în primul rând, de comfort, calitatea materialelor și sustenabilitate.  Saboții medicali pe care ne-am obișnuit să-i vedem pe picioarele medicilor și lucrătorilor medicali au fost “împrumutați” cu succes de profesioniștii din alte domenii, dar sunt purtați […] The post Motivele pentru care trebuie să alegi pantofii medicali, chiar dacă nu ești medic! appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.