De la reşedinţele unui fost premier s-au confiscat 72 de saci cu bijuterii şi bani

Moldova.org, 18 mai 2018 12:50

De la reşedinţele fostului premier al Malaeziei, Najib Razak, s-au confiscat vineri 72 de saci cu bijuterii şi bani, informează agenţia malaeziană de presă Bernama, scrie Agerpres. Najib Razak a pierdut alegerile de săptămâna trecută şi a fost acuzat de fraudarea fondului de stat pentru dezvoltare 1MDB cu sute de milioane de dolari. Începând de […] The post De la reşedinţele unui fost premier s-au confiscat 72 de saci cu bijuterii şi bani appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 30 minute
13:20
„Aliații Statelor Unite ale Americii, Georgia, Ucraina și R. Moldova, sunt amenințați de ingerințe belicoase din partea Moscovei, iar Washington ar trebui să susțină activ aceste foste state sovietice”. De această părere este analistului din domeniul securității Gregory Keeley, care a semnat un editorial pe portalul dailycaller.com, notează Ziarul Național. Acesta amintește că, anterior, președintele […] The post Analist american: Rusia distribuie propagandă în Moldova prin intermediul organizațiilor finanțate de Putin appeared first on Moldova.org.
Acum 2 ore
11:50
La 27 mai se va desfășura a III-a ediție a Festivalului iProsop în satul Selemet, r-nul Cimișlia. Festivalul va reuni peste 30 de meșteri populari, ansambluri folclorice din țară și peste hotare, artiști emeriți, colective etnice de găgăuzi, ucraineni, bulgari și rusi, care vor fi prezenți cu cele mai frumoase colecții de prosoape. Acțiunea este […] The post Vino la iProsop – de Duminica Mare! La 27 mai se va desfășura a III-a ediție a Festivalului iProsop în satul Selemet, r-l Cimișlia appeared first on Moldova.org.
Acum 4 ore
11:20
Un grup de experţi responsabili de Procesul de Revizuire şi Planificare al Parteneriatului (PARP) Republica Moldova – NATO, efectuează, în perioada 22-24 mai, o vizită în Republica Moldova. Potrivit şefului Direcţiei Politici de Apărare şi Planificare a Apărării, colonel Alexandru Harea, scopul vizitei este evaluarea stadiului actual de implementare a Obiectivelor de Parteneriat asumate de […] The post Experţi responsabili de Procesul de Revizuire şi Planificare al Parteneriatului RM – NATO la Ministerul Apărării appeared first on Moldova.org.
11:10
La intrarea în sala de ședințe plenare a Parlamentului a fost instalat un panou cu o lungime de peste cinci metri și înălțimea de trei metri, cu 300 de fotografii ale oamenilor din țară și inscripția „Eu sunt vocea ta”. Panoul a fost instalat la inițiativa președintelui Legislativului de Ziua Parlamentului, sărbătorită la 23 mai. […] The post Un panou cu 300 fotografii ale oamenilor din țară și inscripția „Eu sunt vocea ta”, instalat la intrarea în sala de ședințe a Parlamentului appeared first on Moldova.org.
10:50
Elevi din R.Moldova a obținut locul II la Concursul internațional de Științe și Inginerie „Intel ISEF”. Întrecerea, care s-a desfășurat în perioada 13-19 mai, în Pittsburgh, Pennsylvania, SUA, a întrunit peste 1750 de elevi din cca 80 de ţări ale lumii, inclusiv din toate statele SUA. În cadrul celei mai grandioase și prestigioase competiții internaționale […] The post Elevi din R.Moldova a obținut locul II la Concursul internațional de Științe și Inginerie „Intel ISEF” appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
20:31
Adunarea Generală a Societății pe Acțiuni Apă-Canal Chișinău l-a numit astăzi pe Valeriu Meșca în funcția de director general al întreprinderii. Aceasta după ce  a acceptat cererea de demisie a Veronicăi Herța. Valeriu Meșca a fost în perioada 2005-2016 director general Îa Fabrica de sticlă din Chișinău, iar în 2011 a fost decorat cu ordinul […] The post Valeriu Meșca, noul director al Apă-Canal Chişinău appeared first on Moldova.org.
18:20
O fetiță este primul bebeluș născut în ultimii 12 ani pe o insulă aparținând Braziliei, unde nașterile sunt interzise, iar femeile însărcinate sunt obligate să meargă pe continent pentru a-și aduce pe lume copiii, relatează The Guardian. Nașterea bebelușului a fost o surpriză pentru toată lumea, inclusiv pentru mamă, care susține că nu știa că […] The post Primul bebeluș născut în ultimii 12 ani în locul unde nașterile sunt interzise appeared first on Moldova.org.
18:01
Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a pronunţat sentinţa prin care un bărbat din Nisporeni, în vârstă de 52 de ani, recunoscut vinovat de trafic de persoane pentru cerșetorie, a fost condamnat la 8 ani închisoare cu executare în penitenciar de tip închis. Inculpatului i s-a incriminat că, în anul 2008, în timp ce se afla pe […] The post Un bărbat din Nisporeni, condamnat la 8 ani închisoare. A obligat o femeie cu un copil să cerșească timp de 7 ani în Rusia appeared first on Moldova.org.
16:50
Curtea Constituțională a declarat neconstituțional un text din Regulamentul cu privire la modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor introduse pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit textului aflat în conflict cu Constituția, în cazul în care transportul mărfii este asigurat cu mijlocul de transport propriu al cumpărătorului, cheltuielile de transport până la locul de […] The post Neclaritățile din obligația de declarare la vamă a cheltuielilor de transport la importul de marfă au fost anulate de CCM appeared first on Moldova.org.
16:10
Primăria municipiului Chişinău a anunţat astăzi că, în perioada 25 mai – 8 iunie, în capitală se va desfășura Săptămâna apei curate ”Apa – izvorul vieții”. Astfel, autoritățile administrației publice locale din Chișinău vor realiza acțiuni privind ameliorarea stării surselor și îmbunătățirea calității apei potabile: inventarierea, amenajarea, curățarea și dezinfectarea fântânilor și izvoarelor. O dispoziție […] The post Săptămâna apei curate ”Apa – izvorul vieții” la Chișinău: Fântânile și izvoarele vor fi verificate, curățate și amenajate appeared first on Moldova.org.
16:01
Partidul Acțiune și Solidaritate a cerut în instanță anularea alegerilor din comuna Jora de Mijloc din Orhei, unde primar a devenit reprezentatul Partidului Șor. În contestația depusă, formațiunea invocă faptul că Partidul Șor ar fi depășit plafonul maxim de cheltuieli stabilit pentru alegerile din comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei. „Încălcarea de bază se referă […] The post PAS cere anularea alegerilor din Jora de Mijloc: Partidul Șor ar fi depășit plafonul maxim de cheltuieli appeared first on Moldova.org.
15:20
Un câine al Poliției de Frontieră a „pus la pământ” un ucrainean, care a încercat să fugă de oamenii legii, în timp ce aceștia descoperiseră că bărbatul este căutat de autoritățile de drept din R. Moldova pentru mai multe infracțiuni. Incidentul a avut loc astăzi, în punctul de trecere comun Briceni-Rossoșani. Astfel, pentru efectuarea formalităţilor […] The post Un câine al Poliției de Frontieră a „pus la pământ” un ucrainean care a încercat să fugă de oamenii legii appeared first on Moldova.org.
14:50
Veronica Herța a anunțat că astăzi că Adunarea Generală a întreprinderii i-a acceptat cererea de demisie din funcția de director general al SA Apă-Canal Chișinău. „ Public anunţ, că astăzi de către Adunarea Generală a fost acceptată cererea de demisie din poziţia de Director General. Eu nu m-am ținut niciodată de funcții. Demnitatea mea este mai […] The post Veronica Herța a demisionat din funcția de director al Apă-Canal Chișinău: Nu m-am ținut niciodată de funcții appeared first on Moldova.org.
14:01
Decizia fundamentală a viitorului Republicii Moldova depinde de cetăţenii acestei ţări, a declarat marţi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cu prilejul unei dezbateri organizate de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, scrie Agerpres. „Este firesc să avem o preocupare prioritară pentru Parteneriatul Estic cu ţările din estul frontierelor României, dar, de asemenea, în mod […] The post Ministrul de Externe al României: De rezultatul alegerilor parlamentare va depinde şi linia viitoare a politicii externe a R.Moldova appeared first on Moldova.org.
Ieri
13:20
Partidul Democrat din Moldova nu va comunica public opţiunea partidului privind turul II din Chișinău, dar speră că la 3 iunie cetăţenii se vor mobiliza şi  vor participa activ la vot, a declarat la un briefing vicepreședintele formațiunii Vladimir Cebotari. „În ceea ce priveşte turul II al alegerilor din capitală. Acesta a fost discutat astăzi în […] The post PDM nu va comunica public opţiunea privind turul II din Chișinău: Nu avem favoriţi appeared first on Moldova.org.
13:01
Organizația Mondială Împotriva Torturii (OMCT) a emis un Apel urgent către autoritățile Republicii Moldova privind cazul lui Serghei Cosovan, ținut în arest preventiv în Penitenciarul nr. 16-Pruncul, timp de peste șapte luni. Cosovan este diagnosticat cu ciroză hepatică și nu primește asistența medicală adecvată stării sale de sănătate. Ca urmare a ținerii prelungite în arest […] The post Organizația Mondială Împotriva Torturii solicită intervenția autorităților în cazul Cosovan. Acesta este grav bolnav și se află în Penitenciarul Pruncul appeared first on Moldova.org.
13:01
Reprezentanţi ai Ministerului Apărării al Republicii Moldova şi Ministerului Apărării Naţionale din România evaluează politicile de management al resurselor umane şi învăţământ militar. Potrivit şefului Direcţiei politici de dezvoltare a resurselor umane şi învăţământ militar, colonel Alexandru Roman,  în cadrul activităţii, care se desfăşoară în perioada 22-24 mai, la Chişinău, participanţii discută despre modalităţile de […] The post Ministerului Apărării din Moldova şi cel al Apărării Naţionale din România evaluează politicile de management al resurselor umane appeared first on Moldova.org.
11:50
Transportatorii din Moldova vor avea posibilitatea să stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei, după semnarea protocolului la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto din 20 martie 1993. La Ministerul Economiei și Infrastructurii au avut loc negocierile pe marginea proiectului protocolului. În mod special, […] The post Transportatorii din Moldova vor avea posibilitatea să stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei appeared first on Moldova.org.
11:40
Bărbatul de 32 de ani, care a fost reținut  în cazul tinerei găsită moartă într-o geantă pe malul lacului din Grătiești a primit 30 de zile de arest. Decizia a fost luată ieri de magistraţii Judecătoriei Chişinău. Potrivit Canal3 care face referire la surse din cadrul organele de anchetă, individul nu şi-ar recunoaşte vina. Sursa […] The post Detalii în cazul tinerei găsită moartă într-o geantă pe malul lacului din Grătiești. Ce ar fi spus principalul bănuit appeared first on Moldova.org.
11:10
Suma achizițiilor publice a constituit 8,6 milioane de lei cu 14,6% mai mult în anul 2017 față de anul precedent, dar economista IDIS Viitorul, Diana Enachi a declarat în cadrul emisiunii ”15 minute de realism economic” că deși se fac mai multe achiziții publice încălcările și neregulile continuă să existe.   Printre cele mai frecvente […] The post Expert: Achizițiile publice, bântuite de încălcări appeared first on Moldova.org.
11:01
Reforma actelor permisive a adus oamenilor de afaceri economii de peste 12 milioane de dolari anual. Concluzia respectivă aparține experților Corporației Financiare Internaționale din cadrul Grupului Băncii Mondiale. Astfel, până la reformă, reprezentanții mediului de afaceri cheltuiau excesiv pentru obținerea a 416 acte permisive. Astăzi, Nomenclatorul actelor permisive aprobat de Parlament conține  doar 152 de […] The post Guvernul anunță că eliminarea actelor permisive în afaceri au adus economii de 12 milioane dolari antreprenorilor appeared first on Moldova.org.
11:01
Reforma actelor permisive, pe care Guvernul a promovat-o pe parcursul anului trecut, a adus oamenilor de afaceri economii de peste 12 milioane de dolari anual, a anunțat astăzi Executivul făcând referire la concluzia experților Corporației Financiare Internaționale din cadrul Grupului Băncii Mondiale. Astfel, până la reformă, reprezentanții mediului de afaceri cheltuiau excesiv pentru obținerea a […] The post Guvernul: Reforma actelor permisive a adus oamenilor de afaceri economii de peste 12 milioane dolari appeared first on Moldova.org.
10:50
La iniţiativa Ambasadei Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, 16 companii vinicole moldoveneşti participă cu un pavilion comun  la Expoziţia „Top Wine China”. Potrivit ambasadorului Republicii Moldova în China, Denis Jelimalai, participarea țării noastre la această expoziție are drept scop promovarea vinurilor moldoveneşti, stabilirea relaţiilor noi de afaceri, consolidarea parteneriatelor existente şi cunoaşterea tendinţelor pieţei […] The post Companiile din Republica Moldova participă cu peste 80 de tipuri de vinuri la „Top Wine China” appeared first on Moldova.org.
09:50
O grupare specializată în falsificarea actelor, formată din trei cetăţeni străini şi trei moldoveni, a fost deconspirată de poliţie. Membrii grupării se ocupau cu confecţionarea, transportarea şi comercializarea documentelor false – buletine de identitate şi premise de conducere bulgăreşti. Astfel, în urma măsurilor speciale de investigaţii, poliţiştii au achiziţionat buletine de identitate şi permise de […] The post Trei cetăţeni străini şi trei moldoveni falsificau și vindeau buletine de identitate şi premise de conducere bulgăreşti// VIDEO appeared first on Moldova.org.
09:40
Savanţii de la NOAA, cu ajutorul submersibilului Hercules, au observat un exemplar viu de D. enigmatica pe coasta Insulei San Benedicto din Oceanul Pacific, la adâncimea de 974 de metri, într-un întuneric aproape complet, scrie Descopera.ro. Dacă nu este examinată îndeaproape, D. enigmatica seamănă mult cu o pungă de plastic şi, de asemenea, îi lipsesc […] The post Savanţii au reuşit să întâlnească o meduză enigmatică ce seamănă cu o pungă de plastic// VIDEO appeared first on Moldova.org.
09:20
„Zonele Economice Libere reprezintă un avantaj competitiv pentru noi în raport cu alte țări. De aceea, împreună trebuie să depunem tot efortul pentru a dubla volumul de producție, cifra de afaceri și numărul locurilor de muncă, dar și pentru a oferi condiții cât mai optime pentru investitori, infrastructura necesară”. Afirmația a fost făcută de ministrul […] The post Ministrul Economiei: ZEL-urile trebuie să-și dubleze cifra de afaceri și să ofere condiții optime pentru investitori appeared first on Moldova.org.
09:10
Procuratura Anticorupție a trimis în instanța de judecată un dosar penal în privința a doi ofițeri de urmărire penală și a unui ofițer de sector din cadrul Inspectoratului de Poliție Strășeni, fiind învinuiți de corupere pasivă și corupere activă. Aceasta, după ce unul din ofițerii de urmărire penală, prin intermediul colegului său – ofiţer de […] The post Trei polițiști din Strășeni, trimiși în judecată. Au primit 1000 euro de la un bărbat bănuit de huliganism appeared first on Moldova.org.
09:01
Partidul Popular European din Moldova își exprimă sprijinul pentru Andrei Năstase în turul II al alegerilor locale din Chișinău . Anunțul a fost făcut de președintele Iurie Leancă, în urma ședinței Biroului Permanent al formațiunii.  Liderul PPEM a menționat că decizia formațiunii pe care o conduce reprezintă o continuitate a poziției sale de la începutul […] The post PPEM își exprimă sprijinul pentru Andrei Năstase în turul II al alegerilor din Chișinău appeared first on Moldova.org.
08:01
14 autospeciale și 80 pompieri au intervenit în seara zilei de 21 mai la lichidarea unui incendiu ce a izbucnit dintr-un depozit amplasat în preajma orașului Strășeni. La lichidarea arderii a fost mobilizat și un tren de intervenții la incendii. Din fericire, în urma arderii nimeni nu a avut de suferit. Apelul la Serviciul 112 […] The post 14 autospeciale și 80 pompieri au intervenit la lichidarea unui incendiu din Strășeni. A fost mobilizat și un tren de intervenții// VIDEO appeared first on Moldova.org.
21 mai 2018
22:30
În cel mult două săptămâni, drumul care trece prin centrul satului Logănești, raionul Hâncești, va fi reabilitat. În total, o porţiune de zece kilometri urmează să fie reparată. Porţiunea reparată face legătura cu două drumuri naționale: Chișinău – Cimișlia și Chișinău – Leuşeni. Costul lucrărilor este de 12,5 milioane de lei. Proiectul este finanțat din […] The post Drumul care trece prin centrul satului Logănești, Hâncești, reabilitat appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.