Skopje şi Atena, la un pas de a găsi o soluţie pe tema numelui fostei republici iugoslave Ci

10TV, 18 mai 2018 12:50

Premierul macedonean Zoran Zaev a anunţat joi că o ”soluţie acceptabilă” a fost găsită împreună cu omologul său grec Alexis Tsipras în dosarul care blochează procesul de aderare a Macedoniei la UE şi NATO, scrie Adevărul. Însă este necesar ca ”succesele obţinute” să fie confirmate, a precizat el, în urma unei întâlniri cu Tsipras în marja summitului UE cu […] Articolul Skopje şi Atena, la un pas de a găsi o soluţie pe tema numelui fostei republici iugoslave Ci apare prima dată în 10TV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de 10TV

Acum 10 minute
13:40
Sandu Chiriţa, elev la Liceul Tehnologic Resurse Educaţionale și Training Tehnologic „B. Z. Herţli” din mun. Chişinău. La acest concurs, elevul a primit anul trecut Premiul special. Din partea țării noastre la concurs au participat trei elevi, care au fost selectați în cadrul etapei republicane „Mold SEF”, desfășurate anul curent. Elevul Chiriţa Sandu a participat […] Articolul Un tânăr din RM a obținut locul II la Concursul internațional de Științe și Inginerie din SUA apare prima dată în 10TV.
Acum 30 minute
13:30
Un apel anonim a pus pe jar autoritătile din Italia. „Este o bombă lângă Vatican” – aceste este mesajul cu care o femeie ar fi anunţat autorităţile că într-o bancă aflată la câţiva paşi de Piaţa San Pietro se află un dispozitiv explozibil. Asta relatează presa italiană în aceste clipe, chiar în aceste momente poliţia […] Articolul ULTIMA ORĂ: Alertă cu bombă la Vatican. Piața San Pietro, evacuată apare prima dată în 10TV.
13:20
Rezultatele unui sondaj de opinie realizat în Ucraina de grupul sociologic Rating arată că 43% dintre ucraineni s-ar pronunţa în favoarea aderării ţării lor la NATO, dacă un referendumul pe această temă ar avea loc în viitorul apropiat. 33% dintre ucraineni ar vota împotrivă, 7% nu intenționează să voteze, iar 18% se declară indecişi, potrivit […] Articolul Peste 40% dintre ucraineni susţin aderarea Ucrainei la NATO apare prima dată în 10TV.
Acum 2 ore
12:50
La aproximativ o lună de la semnarea protocolului cu Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, echipele Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași au finalizat lucrările de reparații în vederea desfasurarii circulației în condiții de siguranță la Vama Albița. Lucrările au vizat frezări, plombări, reprofilări, aduceri la cotă, reparații cu mixtură asfaltică pe suprafețe întinse și […] Articolul FOTO // Așa arată Vama Albița după lucrările de reparație a drumului apare prima dată în 10TV.
12:50
Procurorii anticorupție din Republica Moldova vor avea ocazia să beneficieze în aceste zile de un schimb de experiență cu omologii din România. Această activitate se desfășoară în cadrul evenimentului organizat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, în parteneriat cu Expert Forum (EFOR România) și cu Centrul de Resurse Juridice din Moldova […] Articolul Procurorii români trec Prutul. Vor combate corupția la Chișinău apare prima dată în 10TV.
12:40
Un elicopter s-a prăbușit în urmă cu câteva momente. Aparatul de zbor era folosit la activități agricole. În urma unui apel pe numărul 112, în dispeceratul ISU Cluj s-a anunțat faptul că un elicopter de mici dimensiuni, utilizat la activități agricole, s-a prăbușit în zona unui deal de pe raza municipiului Turda. Imediat au fost alertate o autospecială complexă de stingere […] Articolul ULTIMA ORĂ! Un elicopter s-a prăbușit în zona unui deal din România! Două persoane, la bord apare prima dată în 10TV.
12:40
Un nou cutremur lovește România. Seismul a avut loc în zona seismică Vrancea și a prezentat o intensitate de 2,1 grade pe scara Richter. Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite: În ziua de 22/05/2018 la ora 17:49:35 (ora României) s-a produs în Zona seismică Vrancea, judetul Buzău un cutremur cu magnitudinea 2.1 pe scara Richter, la adâncimea […] Articolul Cutremur în România! Adâncimea la care s-a produs este extrem de mică apare prima dată în 10TV.
12:30
Peste 750 km de autostradă ar putea fi construiţi în baza noii legislaţii privind parteneriatul public-privat (PPP). Conform datelor prezentate de vicepremierul Viorel Ştefan, autostrada Tg. Neamţ-Iaşi-Ungheni 100 km+ Pod peste Prut, parte a Coridorului V, inclusă în Masterplanul de Transport, proiect care asigură legătura Moldovei cu Transilvania şi Europa, este cap de listă în […] Articolul Autostrada care „unește” România și Republica Moldova, CAP DE LISTĂ LA GUVERNUL ROMÂNIEI apare prima dată în 10TV.
12:20
Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu a venit cu o primă reacție în urma alegerilor de la Chișinău. Suntem o forță politică, pentru noi este o victorie l-am bătut pe candidatul Partidului Liberal și candidatul Partidului Național Liberal și alte partide politice de ani de zile pe arena politică moldovenească.  “Deși cu […] Articolul VIDEO // Traian Băsescu: Am REUȘIT! Suntem o NOUĂ FORȚĂ politică apare prima dată în 10TV.
12:20
Locutorii comunei Moara Vlăsiei din județul Ilfov, România, au donat localității înfrățite din R. Moldova – Puhoi din raionul Ialoveni, un bust al lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Bustul a fost sfințit iero, de hramul satului Puhoi, de un sobor de preoți, în prezența primarului Petru Frunze, a conducerii Primăriei Moara Vlăsiei, în frunte […] Articolul FOTO // CENTENAR: Ștefan cel Mare și Sfânt, adus din Ilfov la Puhoi apare prima dată în 10TV.
12:01
Ex-președintele României, președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu a venit cu o primă reacție în urma alegerilor de la Chișinău. Suntem o fosrță politică, pentru noi este o victorie o-am bătut pe candidatul Partidului Liberal și candidatul Partidului Național Liberal și alte partide politice de ani de zile pe arena politică moldovenească.  […] Articolul VIDEO // Traian Băsescu: Am REUȘIT! Suntem o nouă forță politică puternică apare prima dată în 10TV.
Acum 4 ore
11:50
Nouă români au murit în accidentul rutier ce a avut loc marţi 22 mai  în apropiere de Budapesta, informează Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE). Victimele accidentului rutier din Ungaria sunt români. Cele nouă persoane care au decedat în urma unui accident rutier ce a avut loc marţi, în apropiere de Budapesta, sunt de cetăţenie română, […] Articolul FOTO/VIDEO Nouă români au murit în seara zilei de ieri într-un groaznic accident în Ungaria apare prima dată în 10TV.
11:40
Europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius consideră că indicatorii economici ai Republicii Moldova dau motive de optimism Uniunii Europene, însă rămâne îngrijorătoare situația politică. Mai mult, spune oficialul, realegerea lui Putin va însemna pentru Moldova un singur lucru: Rusia nu va lăsa Moldova în pace. În opinia sa, la alegeri influența rusească va juca un rol important, […] Articolul Europarlamentar: Schimbările din legea electorală nu au fost dorite de oameni apare prima dată în 10TV.
11:40
Astăzi ești așteptat la a VIII-a ediție a Forumului profesiilor “O carieră de succes acasă” și Târgului locurilor de muncă pentru Tineret. Evenimentul este organizat la inițiativa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Forumul profesiilor “O carieră de succes acasă” și Târgul locurilor de […] Articolul Ești în căutarea unui job? Forumul Profesiilor te așteaptă la Chișinău apare prima dată în 10TV.
Acum 24 ore
20:50
Republica Moldova va lua parte, alături de România, la şefia Uniunii Europene a declarat ministrul României pentru afaceri europene Vlad Negrescu, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. Valorile și istoria comună ne dau dreptul ca Republica Moldova să fie parte a acestei familii, a declarat oficialul de la București. Priorităţile următoarei reuniuni a Comisiei […] Articolul VIDEO // Republica Moldova alături de România la şefia Uniunii Europene apare prima dată în 10TV.
20:40
Cunoaște-ți Țara în acest weekend alături de familie, părinți și rude. Organizatorii vă propun o porție de relaxare pe cinste, într-o plimbare pe Lacul Roșu, explorarea capitalei Moldovei istorice – Iași, Cetatea Neamțului, dar și Cheile Bicazului.   În turul de sâmbătă și duminică, 26-27 mai, veți descoperi ținutul Moldovei istorice. Cetatea Neamțului este una […] Articolul VIDEO// Cunoaște-ți țara în acest weekend apare prima dată în 10TV.
20:40
Basarabeanul Ion Lazarenco va înota 100 de kilometri în râul Prut marcând astfel Centenarul Marii Uniri. Alături de fratele său de peste Prut, înotătorul Avram Iancu vor străbate apele râului de la Oancea până la vărsarea Prutului în Dunăre. Asta după ce a parcurs mii de kilometri și a parcurs în înot șapte strâmtori. Moldoveanul […] Articolul VIDEO // Unirea prin înot! Râul Prut devine mai mic în Anul Centenarului apare prima dată în 10TV.
20:40
Fostul președinte al României, Ion Iliescu a fost huiduit la Parchetul Militar de un contestatar, care l-a numit ”criminal” și ”comunist”. Iliescu s-a prezentat în fața instanței pentru a i se aduce oficial la cunoștință că se extinde urmărirea penală împotriva sa în dosarul Revoluției din 1989, pentru crime contra umanității.   Fostul șef de […] Articolul VIDEO// Anchetă extinsă în dosarul Revoluției apare prima dată în 10TV.
20:40
Se strâng rândurile. Andrei Năstase este susținut și de partidul Popular European, condus de Iurie Leancă în turul 2 al alegerilor din municipiul Chișinău. Asta după ce ieri, PUN și PL și-au anunțat susținerea pentru candidatul dreptei în alegerile din 3 iunie.   Taberele se adună în jurul candidaților care vor cere votul chișinăuienilor în […] Articolul VIDEO// PPEM spune ”DA” apare prima dată în 10TV.
20:30
Românii de pretutindeni colectează în continuare semnături pentru Unire. Românii din Suedia au pus mână de la mână și s-au alăturat eforturilor din Țară, din Republica Moldova și alte state pentru a colecta 1 milion de semnături pentru modificarea Constituției în vederea adăugării unui preambul privind UNIREA României cu Basarabia.   În urma dezbaterilor care […] Articolul VIDEO// Suedia semnează pentru Unire apare prima dată în 10TV.
20:30
Zi de sărbătoare în județul Dâmbovița. Palatul Brâncovenesc de la Potlogi a fost gazda unui eveniment de suflet dedicat Centenarului Marii Uniri, intitulat Centenar-Potlogi 2018 care a celebrat cel mai important moment din istoria României – Marea Unire din anul 1918 într-o ambianță de poveste fiind un exemplu pentru întreg spațiul românesc.   Un spectacol […] Articolul VIDEO// ”Centenar 2018” la Potlogi apare prima dată în 10TV.
20:20
Ucraina şi România vor introduce trenuri pe ruta Cernăuţi-Suceava la începutul anului 2019. Astfel, ruta Cernăuți-Suceava va fi suplinită cu două perechi de trenuri.  Hotărârea de a introduce trenuri pe ruta Cernăuți-Suceava a fost luată în urma întâlnirii între adjunctul ministrului pentru Integrare Europeană, Viktor Dovhan şi secretarul de stat din Ministerul Transporturilor din România, […] Articolul VIDEO// Trenul care unește apare prima dată în 10TV.
20:20
Asociația Obștească „Unirea – Onoare, Demnitate și Patrie” este în căutare de tineri energici, activi, care doresc să aibă parte de cea mai tare experiență de voluntariat. Tinerii cu marea dorință de reunire și care aplică la campania de colectare a semnăturilor pentru Unirea Republicii Moldova cu România, vor fi remunerați de către organizatori cu […] Articolul VIDEO// Voluntarii Unirii remunerați cu vacanțe apare prima dată în 10TV.
20:20
Alegeri fără observatori. La scrutinul din 20 mai candidatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu nu avut parte de observatori în secțiile de votare. Partidul Unității Naționale nu a delegat reprezentanți pentru a securiza voturile propriul candidat pentru funcția de Primar al municipiului Chișinău. În urma alegerilor de duminică fostul candidat la funcția de primar al […] Articolul VIDEO // Constantin Codreanu fără observatori la alegerile din Chișinău apare prima dată în 10TV.
18:40
Ion Iliescu a aflat astăzi că procurorii militari au extins ancheta în cazul său, în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care anchetatorii i-au legat numele de moartea a peste 700 de persoane şi rănirea altor peste 2000. Fostul preşedinte este cercetat deja pentru infracţiunii contra umanităţii, informează Digi24. Fostul președinte Ion Iliescu a plecat […] Articolul Fostul președinte Ion Iliescu, huiduit la Parchetul General: “Criminalule!” apare prima dată în 10TV.
17:50
Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte aproximativ 800 sunt spitalizate, în Iran, după ce au consumat ciuperci otrăvitoare, informează BBC News online. Sute de cazuri de toxiinfecţii alimentare au fost semnalate în zece provincii din vestul Iranului. Bilanţul provizoriu este de 11 morţi şi peste 800 de persoane internate în spitale, informează agenţia de presă […] Articolul Cel puţin 11 morţi şi sute de persoane spitalizate, după ce au consumat ciuperci otrăvitoare apare prima dată în 10TV.
17:20
Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni din Capitală. Un avion, care efectua o cursă pe ruta Hanovra-Istanbul, a aterizat azi-noapte pe aeroportul Otopeni din cauza unei urgenţe medicale. Victima este un bărbat de 60 de ani, care a făcut un stop cardio-respirator în timpul zborului. La scurt timp după aterizare, bărbatul a fost declarat decedat de […] Articolul Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Un bărbat a murit în timpul zborului apare prima dată în 10TV.
17:01
Românii din Suedia strâng semnături pentru Unire. Astfel, aceștia se alătură eforturilor din Țară, din Republica Moldova și alte state în care s-au stabilit români de a colecta 1 milion de semnături pentru modificarea Constituției în vederea adăugării unui preambul privind reîntregirea națională. Decizia a fost luată în urma unor dezbateri care au avut loc în 3 […] Articolul CENTENAR 2018: Românii din Suedia semnează pentru Unire apare prima dată în 10TV.
16:20
Transportatorii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei, după semnarea Protocolului la Acordul dintre Guvernul de la Chișinău şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto din 20 martie 1993. Potrivit unui comunicat, citat de Radio Chișinău, negocierile privind proiectul Protocolului au avut loc […] Articolul VESTE BUNĂ pentru transportatorii din Republica Moldova care merg în Ucrainei apare prima dată în 10TV.
15:50
Numărul cetățenilor din R. Moldova care își doresc reUnirea cu România este în continuă creștere, dar nu ar exista voință politică la Chișinău și București pentru a înfăptui acest ideal al românilor în Anul Centenarului a declarat deputata liberal-democrată de la Chișinău, Maria Ciobanu, în deschiderea Conferinței președinților de secții a Adunării Parlamentare a Francofoniei […] Articolul DECLARAȚIE: De la an la an se mărește numărul cetățenilor care-și doresc ReUnirea cu Țara-mamă apare prima dată în 10TV.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.