Skopje şi Atena, la un pas de a găsi o soluţie pe tema numelui fostei republici iugoslave Ci

10TV, 18 mai 2018 12:50

Premierul macedonean Zoran Zaev a anunţat joi că o ”soluţie acceptabilă” a fost găsită împreună cu omologul său grec Alexis Tsipras în dosarul care blochează procesul de aderare a Macedoniei la UE şi NATO, scrie Adevărul. Însă este necesar ca ”succesele obţinute” să fie confirmate, a precizat el, în urma unei întâlniri cu Tsipras în marja summitului UE cu […] Articolul Skopje şi Atena, la un pas de a găsi o soluţie pe tema numelui fostei republici iugoslave Ci apare prima dată în 10TV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de 10TV

Acum o oră
09:10
Republica Moldova nu mai are nevoie de coordonare cu CSI în domeniul electroenergeticii și planifică ieșirea din mai multe acorduri. Sistemul electroenergetic al CSI este dominat de Rusia, care frecvent acţionează după bunul plac şi conform propriilor interese ignorându-le pe cele ale altor state CSI. Din 2016, statul nostru nu a mai participat la şedinţele ...read more → Articolul VIDEO//Republica Moldova nu mai are nevoie de coordonare cu CSI în domeniul electroenergeticii apare prima dată în 10TV.
Acum 12 ore
22:00
România va continua să sprijine parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova, a afirmat ministrul Apărării Naţionale de la București, Mihai Fifor, într-o întrevedere bilaterală cu omologul său din Republica Moldova, Eugen Sturza. Oficialii au pus pe masa discuțiilor colaborarea dintre Republica Moldova şi România pe dimensiunea apărării, securitatea regională, perspectivele de intensificare a relaţiilor de cooperare ...read more → Articolul VIDEO // România va continua să sprijine parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova apare prima dată în 10TV.
21:50
Rusia nu mai are niciun interes de a iniția vreun conflict militar, ci doar de a păstra o stare de frică permanentă. Teritoriile din stânga Nistrului nu au aparținut niciodată Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de liderului Mișcării populare anti-mafie, SERGIU MOCANU în cadrul emisiunii Sfatul Țării. Federați rusă ține locuitorii R. Moldova în ...read more → Articolul OPINIE // Rusia nu mai are niciun interes de a iniția vreun conflict militar apare prima dată în 10TV.
21:30
SMURD trece din nou Prutul. Un echipaj aero-medical Galați a transportat un adolescent în vârstă de 15 ani cu diverse traumatisme de la Florești la Chișinău. Pe parcursul zborului, pacientul a fost monitorizat de medici și paramedici, fiind în stare de gravitate medie stabilă. De la începutul anului 2018, aceasta este a 15-a intervenție SMURD ...read more → Articolul VIDEO // SMURD a trecut din nou Prutul apare prima dată în 10TV.
21:20
Dodon face abuz de putere și profită de bani cetățenilor care îi aduc în visteria statului. Oamenii sunt tot mai indignați de atitudinea și inactivitatea șefului de la Condrița din ultimele luni. Cetățenii critică deciziile lui Dodon, printre care și cea cu privire la amnistia fiscală și legalizarea capitalurilor, dar și călătoriile de lux pe ...read more → Articolul VIDEO // VOX: Dodon profită de cetățenii statului. Organizează vacanțe pentru sufletul lui rus apare prima dată în 10TV.
21:20
O nouă înfrățire între cele două maluri de Prut! Consiliul judeţean Tulcea şi Consiliul raional Soroca au semnat un acord de colaborare. Președinții unităților administrativ-teritoriale își propun să realizeze cât mai multe proiecte comune și de impact.   Pe data de 14 august, a fost semnat un Acord de colaborare între Consiliul judeţean Tulcea şi ...read more → Articolul VIDEO// Consiliul judeţean Tulcea şi Consiliul raional Soroca au semnat un acord de colaborare apare prima dată în 10TV.
21:20
Cartea românească trece Prutul. Încă 10.000 de volume transferate de Biblioteca Metropolitană București către Biblioteca „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Chișinău. Biblioteca Metropolitană București a transferat cu titlu gratuit către Biblioteca Bogdan Petriceicu Hașdeu din Chișinău, la sfârşitul săptămânii trecute, 10.000 de cărţi. Până acum, au fost transferate 17.000 de cărți, conform promisiunii făcute de Primarul ...read more → Articolul VIDEO / Cartea românească trece Prutul. Al treilea lot din volumele din București, la Chișinău apare prima dată în 10TV.
21:20
Dezastru pe o autostradă din Italia, aflată în apropiere de Genova. Doi cetățeni români și unul din Republica Moldova se află printre victimele tragediei, unde o porțiune dintr-un viaduct de pe Autostrada A10 s-a prabușit cu tot cu mașini. Între timp, 12 persoane sunt încă date dispărute, iar 15 oameni sunt în grija medicilor, la ...read more → Articolul VIDEO // Tragedie în Italia. Doi cetățeni ai României și unul din RM, printre victime apare prima dată în 10TV.
21:10
Socialiștii încearcă cu orice preț să zădărnicească manifestațiile unioniste. Conluzia este făcută în urma celei de-a doua ședințe privind desfășurarea evenimentului unionist de pe 1 septembrie din Piața Marii Adunări Naționale. Reprezentanții primăriei Chișinău spun că socialiștii ar trebuie să cedeze piața organizatorilor manifestației unioniste. Astăzi, 15 august, a avut loc cea de-a doua ședință ...read more → Articolul VIDEO // Lupta, împotriva unioniștilor continuă. Socialiștii pun piedici din nou apare prima dată în 10TV.
21:10
Dodon, cu BUTOAIE după el în pelerinajul de pe muntele Athos. Pe lângă icoane, fotografi și drone, Dodon a luat cu el și zece butoaie pline cu „vin pastoral” pe care le-a lăsat pe la mănăstirile vizitate în calitate de „dar de la președintele Republicii Moldova. Așa cum pentru Dodon limba mai puțin contează, a ...read more → Articolul VIDEO // Pentru Dodon ‘limba’ nu contează. 10 butoaie cu vin de la Condrița pe muntele Athos apare prima dată în 10TV.
21:00
Participanții Marșului Centenar au mai încheiat o etapă. Astăzi unioniștii au ajuns la Tecuci, iar după o zi de pauză vor porni în cea de-a 9-a etapă. Până la finalul marșului participanții mai au de parcurs 3 etape. O penultimă locație a participanților marșului centenar a fost Mărășești-ul. Deși, ajunși la o oră târzie și ...read more → Articolul VIDEO // Marșul Centenar a ajuns la Tecuci. Flacăra Unirii pornește în cea de-a noua etapă apare prima dată în 10TV.
Acum 24 ore
15:10
Compania Smith&Smith recrutează! Tinerii care vor să-și dezvolte potențialul în România, să primească un salariu la nivelul Uniunii Europene și care au studii în economie și IT, sunt așteptați peste Prut,în capitala țării. Condițiile sunt simple: deschidere către nou, studii superioare finalizate și posesia cetățeniei românești. Moldovenii care au cetățenia Română au liber să lucreze ...read more → Articolul VIDEO// Compania Smith&Smith recrutează tinerii care vor să-și dezvolte potențialul în România apare prima dată în 10TV.
11:40
Incident de securitate la Londra. Un bărbat a fost arestat după ce a intrat cu maşina în barierele de securitate ale Parlamentului Marii Britanii. Câţiva biciclişti şi pietoni au fost răniţi, iar doi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Nu se cunoaşte dacă incidentul e cu tentă teroristă. Autorităţile investighează cazul. O maşină a lovit ...read more → Articolul VIDEO//Un bărbat a intrat cu mașina în barierele de securitate al Parlamentului Marii Britanii apare prima dată în 10TV.
10:40
Achizițiile publice din Orheiul lui Shor sunt mai secrete decât raportul Kroll 2. Doar în 2018, Primăria Orhei a contractat achiziții publice în valoare de peste 25 de milioane de lei, fără a prezenta vreun raport de activitate, nici în acest an și nici în ultimii trei. Până la ora actuală Inspecția Financiară nu a ...read more → Articolul VIDEO // Achizițiile publice din Orheiul lui Shor sunt mai secrete decât raportul Kroll 2 apare prima dată în 10TV.
10:00
Pavel Filip se laudă cu majorarea pensiilor și a publicat, pe pagina sa personală de facebook, scrisoarea unei femei care îi mulţumeşte de noua reformă. Oamenii însă, continuă să-și arate dezamăgirea față de conducere. Cetățenii din Republica Moldova sunt nevoiți să îndure condițiile inumane create de stat și să accepte pensiile mici pe care le ...read more → Articolul VIDEO // Pensiile din R. Moldova cresc doar pe hârtii. Oamenii trăiesc din economii mici apare prima dată în 10TV.
Ieri
22:20
Rusia întoarce din nou merele moldovenești înapoi în Republica Moldova. Un lot de 20 de tone de fructe au fost interzise în Federația Rusă. Motivul, spun cei de la Rosselkhoznadzor – depistarea în mere a larvelor de molie orientală. Inspectorii Oficiului Rosselkhoznadzor pentru regiunile Orel și Kursk din Federația Rusă au interzis accesul unui lot ...read more → Articolul VIDEO // Rusia întoarce din nou merele moldovenești înapoi în Republica Moldova apare prima dată în 10TV.
22:00
În timp ce Statele Unite ale Americii pregătesc noi solicitări către Rusia de a-și retrage armata de pe teritoriile ocupate ilegal, în regiunea separatistă transnistreană, trupele ruse de ocupaţie se pregătesc al treilea an, consecutiv, să forţeze Nistrul. Potrivit autorităților separatiste, exercițiile au drept obiectiv „depășirea obstacolelor pe râul Nistru”. Din practica anilor precedenți, însă, ...read more → Articolul VIDEO // Nou pachet de sancțiuni din partea Senatului SUA pentru Federația Rusă apare prima dată în 10TV.
21:40
Dacă-ți planifici vacanța în unul dintre cele mai frumoase orașe din România, atunci Calea Ferată din Moldova îți vine în ajutor! Tichetul pentru clasa a treia de confort va costa doar 90 de lei, cu 42 de lei mai puțin decât până acum. De reduceri se vor putea bucura și pasagerii care vor alege clasa ...read more → Articolul VIDEO // Prețuri mai IEFTINE pentru călătorii. Vezi cât de ieftin vei plăti până la Iași apare prima dată în 10TV.
21:30
Preşedintele Igor Dodon, care a promulgat recent pachetul de legi privind politica bugetar-fiscală şi amnistia de capital, a intrat într-un conflict, care încă nu este vizibil, cu Partidul Socialiştilor, pentru că PSRM a condamnat pachetul de legi privind amnistia fiscală. De această părere este directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT, Igor Boţan. Lidera ...read more → Articolul VIDEO // OPINIE: Igor Dodon a intrat într-un conflict, care încă nu este vizibil, cu PSRM apare prima dată în 10TV.
21:20
Protestele din România desfășurate în ultimele patru zile sunt o adevărată lecție de viață, iar manifestanții demonstrează basarabenilor cum ar trebui și ei să acționeze. Declarațiile au fost făcute de Vladimir Bolea, președintele Organizației Teritoriale PAS, Chișinău, în cadrul emisiunii Sfatul Țării. Potrivit lui Bolea, românii au o educație civică avansată și sunt o națiune ...read more → Articolul VIDEO // OPINIE: Protestele din România sunt o adevărată lecție de viață apare prima dată în 10TV.
20:50
PSRM-iștii albi se reîntorc! Pelerinajul pe Muntele Athos se pare că devine o tradiție pentru Dodon, care și-a filmat pas cu pas vacanța. Șeful statului nu și-a uitat nici fotograful acasă și nici aparatul foto de 8000 de euro. Șeful statul, fotogenic, cum îl cunoaștem și-a realizat propriul film în care prezintă moldovenilor, care trăiesc ...read more → Articolul VIDEO // Amintiri de milioane cu Dodon. Șeful statului se roagă pentru alegerile parlamentare apare prima dată în 10TV.
20:30
Au avut rezultate remarcabile la învățătură tot anul, iar acum sunt remunerați cu o vacanță în România. Cei mai buni elevi moldoveni se vor odihni gratis timp de o săptămână la tabăra Sulina din județul Tulcea. Tinerii au fost selectați pentru rezultate bune la școală și locuri de frunte la concursuri. Aproape 150 de elevi ...read more → Articolul VIDEO // 7 zile de vacanță. Elevi basarabeni, cu rezultate remarcabile, premiați de România apare prima dată în 10TV.
20:20
Marșul Centenar merge pe urmele eroilor Marii Uniri. Unioniștii au ajuns la Mausoleul din Mărăști și urmează să ajungă la Mărășești. Până la sfârșitul marșului unioniștii mai au de parcurs 3 etape. articipanții Marșului Centenar au ajuns la locul unde eroii Reîntregirii Neamului stau alături de comandanții lor în frunte cu Mareșalul Alexandru Averescu. Cu ...read more → Articolul VIDEO // Marșul Centenar, pe urmele eroilor Marii Uniri. Flacăra Unirii a ajuns la Mărăști apare prima dată în 10TV.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:00
Circulaţia călătorilor între România şi Republica Moldova va fi simplificată. Numărul inspectorilor vamali din birourile de frontieră va fi suplimentat în această perioadă, pentru a gestiona fluxul mare de călători. În plus, sunt alocate piste separate pentru redirecţionarea şi accelerarea traficului de călători. Circulaţia călătorilor între România şi Republica Moldova va fi mult mai ușoară, ...read more → Articolul VIDEO // Circulaţia călătorilor între România şi Republica Moldova va fi simplificată apare prima dată în 10TV.
21:40
Patru zile de proteste în România. Oamenii au ieșit în stradă pentru a spune Nu legilor adoptate de putere. Manifestațiile stradale au fost organizate şi promovate de grupuri de români care trăiesc peste hotare. Proteste masive, antiguvernamentale, au fost organizate timp de trei zile în București, la care au participat peste cincizeci de mii de ...read more → Articolul VIDEO// Patru zile de proteste în România. Manifestațiile au fost organizate de către diaspora apare prima dată în 10TV.
20:30
Delegați din toate teritoriile istorice românești se vor întruni la Iași pe 25-26 august curent, pentru a participa la primul Congres al Reîntregirii Neamului. Evenimentul are menirea să coaguleze mesajele de reîntregire a neamului românesc, în ajunul sărbătoririi Zilei Limbii Române, ale delegaților din Bucovina, Basarabia și din alte teritorii românești. La eveniment sunt așteptați ...read more → Articolul VIDEO // Românii de pretutindeni se reunesc la Iași la primul Congres al Reîntregirii Neamului apare prima dată în 10TV.
20:30
O troiță ostășească din curtea bisericii Sfântul Arhanghel Mihail și Gavriil din satul Iurceni, raionul Nisporeni va fi restabilită în decursul următoarelor luni. 32.000 de lei sunt necesare pentru lucrările asupra monumentului istoric și aproximativ 10.000 de lei pentru amenajarea spațiului de onoare. Echipa 10TV a mers la fața locului să ia act de mersul ...read more → Articolul VIDEO/ Nu uitați nicio clipă jertfa lor! S-a inițiat o campanie pentru restaurarea unei troițe apare prima dată în 10TV.
20:20
Marșul Centenarului traversează Carpații în Vrancea. Unioniștii care merg pe jos pe traseul Alba Iulia-Chișinău, cale de 1300 de km, au pornit sâmbătă în etapa a opta a marșului, din Ojdula, și obiectivul lor final pentru această etapă este să ajungă la Mărășești. Cu drapele tricolore, pancarte cu mesajul „Basarabia e România” și tricouri personalizate ...read more → Articolul VIDEO // Marșul Centenar a ajuns la Soveja. Flacăra Unirii parcurge cea de-a opta etapă apare prima dată în 10TV.
12 august 2018
17:40
În anul centenar, mai mult ca oricând, personalităţi de prim rang ale culturii şi spritualităţii româneşti se strâng la Vălenii de Munte, cu ocazia cursurilor de vară ale Universităţii Populare „Nicolae Iorga”.  Consiliul Județean Prahova prin Centrul Județean de Cultură Prahova și Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu Quintus”, împreună cu Direcția Județeană pentru Cultură ...read more → Articolul Universitatea Populară „Nicolae Iorga” la cea de-a LXV-a ediție, dedicată anului centenar apare prima dată în 10TV.
11 august 2018
12:00
Presa din Republica Moldova trece prin vremuri antagoniste în ceea ce priveşte libertatea de exprimare. Cetățenii Republicii Moldova sunt nemulțumiți de nesiguranța și irealitatea redată de mass media. Unii dintre ei renunță să se mai informeze, întrucât nu știu care este adevărul. Printre marile probleme întâlnite de presa din Republica Moldova este concurența neloială, limitarea ...read more → Articolul VIDEO // Presa din RM trece prin vremuri antagoniste în ceea ce privește libera exprimare apare prima dată în 10TV.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.