Fundaţia miliardarului George Soros - alungată din Ungaria

1MD, 16 mai 2018 19:20

Organizaţia lui George Soros îşi va închide biroul din Budapesta şi se va muta la Berlin, capitala Germaniei, a anuntat Fundatia pentru o Societate Deschisa (Open Society Foundations).

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de 1MD

Acum 24 ore
11:40
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, subliniind că, indiferent dacă trăiesc în ţară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă şi mai aproape unii de alţii, legaţi de aceeaşi dragoste de ţară. Preşedintele susţine că diaspora românească ajută la promovarea identităţii ţării, iar instituţiile noastre trebuie să le redea încrederea românilor în ţară, astfel încât să poată reveni acasă.
09:20
Marcarea Pogorârii Sfântului Duh peste sfinţii apostoli, e cunoscută în popor drept Duminica Mare sau Rusaliile, ocazie cu care se încheie ciclul pascal: Învierea, Înălţarea şi Pogorârea Duhului Sfânt.
09:00
Atacantul portughez al formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a declarat, sâmbătă seară, că Liga Campionilor ar trebui să se numească CR7, după numele lui şi numărul de pe tricou purtat la madrileni.
Ieri
23:50
23:30
Agenţia spaţială americană NASA a anunţat sâmbătă decesul astronautului Alan Bean, al patrulea om care a păşit pe Lună, transmite Reuters. Fostul membru al misiunii Apollo 12 din 1969 avea 86 de ani.
23:20
Finala Ligii Campionilor, în care se întâlnesc echipa spaniolă Real Madrid şi formaţia engleză Liverpool, a început, sâmbătă seară, pe Stadionul Olimpic din Kiev, anunţă News.ro.
11:40
Savatie Baștovoi este invitat in cadrul festivalului francez de literatura "Salon du livre des Balkans".
11:20
Romanul tranziţiei moldoveneşti "Le royaume de Sasha Kozak", tradus de Florica Ciodaru-Courriol şi publicat de Belleville Editions, a luat Premiul "Coup du Coeur" la Salon du Livre des Balkans.
10:30
Cetățenii Republicii Moldova trebuie să înțeleagă puterea enormă pe care o au prin exercițiul de vot. E foarte important să conștientizeze această forță mare pe care o are votul lor. De această părere este jurnalistul Vitalie Călugăreanu, exprimată în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.
10:20
Traian Băsescu anunţă că, la finalul mandatului de senator, îşi va încheia activitatea politică. Fostul şef al statului nu va candida pentru un loc în Parlamentul European.
08:10
Peste 13 miliarde de dolari au fost «spălați» prin bănci din Estonia între 2012 şi 2016, a anunțat vineri poliția din republica baltică în raportul său anual.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:20
AO Centrul Media pentru Tineri și Eastern Europe Studies Centre (EESC) readuc în Moldova „Școala pentru presă responsabilă”, instruire de două zile, pentru actuali și viitori jurnaliști, interesați de specificul jurnalismului în Europa de Est. Ediția din 2018 are subiectul -„Intervievarea și metodele de obținere a informațiilor”.
18:20
În prezent, copiii se află într-o stare psihică deplorabilă. Fiecare al cincilea copil are o tulburare psihologică. Statistic, răspândirea sindromului deficitului atenției a crescut cu 43 %, iar depresia cu 37 %. Cazurile de suicid printre copiii de 10-14 ani are o rată mai mare cu 200 % decât în trecut.
17:40
Jurnalista Elena Robu, cunoscută grație emisiunilor de la Moldova1 și Unimedia, prezintă pe blogul său elenarobu.md o analiză de ultimă oră a scenei politice moldovenești.
13:30
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 24 mai a.c., un mesaj cu prilejul împlinirii a 143 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal. Mesajul a fost prezentat de către domnul Laurenţiu Ştefan, Consilier Prezidenţial, Departamentul Politică Internă, în cadrul evenimentului organizat cu această ocazie de către Partidul Naţional Liberal.
13:10
Diplomaţia rusă a denunţat joi ca „acuzaţii gratuite” vizând „să discrediteze” Rusia concluziile anchetatorilor internaţionali potrivit cărora racheta care a doborât zborul MH17 deasupra Ucrainei în 2014 aparţinea armatei ruse, relatează AFP, citată de Agerpres.
13:00
Cel mai cunoscut vampir al tuturor timpurilor, Contele Dracula, care a inspirat zeci de filme și povestiri în lumea întreagă, împlinește 121 de ani.
11:50
Adunarea Interparlamentară a legislativelor din Georgia, Moldova şi Ucraina va fi creată în scurt timp.
09:00
Koo Bon-Moo, preşedintele celui de-al patrulea cel mai mare conglomerat sud-coreean – LG – a murit. Acesta avea 73 de ani şi a transformat un producător local de electrocasnice într-o putere globală pe piaţa de tehnologie în două decenii, potrivit Bloomberg.
24 mai 2018
16:50
Boțan a criticat comportamentul și activitatea majorității parlamentare, pe care acuzat-o de lipsă de consecvență, transmite deschide.md.
16:40
Are 25 de ani și este originară din Republica Moldova, iar recent a impresionat cu silueta sa bine sculptată și reliefată, în cadrul unui concurs de bodybuilding din Statele Unite ale Americii.
13:50
Pe parcursul anului trecut, 45% din vinurile produse în Republica Moldova au fost exportate în țările europene, 20% – în țările Comunității Statelor Independente, iar 17% – în China.
12:50
Ei au calificat acțiunile poliției drept neproporționale și inadecvate, solicitînd audierea ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, pe marginea acestui subiect.
09:50
Nu s-a marcat in timpul regulamentar, asa ca meciul, disputat pe stadionul Zimbru, a ajuns in prelungiri.
09:30
A declarat europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius într-un interviu acordat Radio Europa Liberă, citat miercuri de Radio Chişinău.
08:20
07:50
Primăria București, Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești”, în colaborare cu Biserica „Sf.M.Mc.Gheorghe” Mogoșoaia, organizează în data de 27 mai 2018, de la ora 18.00, în spațiul verde al peluzelor din fața Cuhniei, conferința ”Rusaliile- hramul neamului românesc”, susținută de Pr. Constantin Necula, profesor universitar doctor la Universitatea din Sibiu.
07:40
Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, i-a acordat oficial miercuri mandatul de premier lui Giuseppe Conte, nominalizat ca şef al guvernului de coaliţia formată din partidul Lega, de extremă dreaptă, şi Mişcarea 5 Stele (M5S).
23 mai 2018
21:50
Poliţia din Vatican a închis miercuri zona Bazilicii Sfântul Petru în urma unei alerte cu bombă la o bancă din apropiere, informează presa internaţională.
21:20
Un bărbat în vârstă de 52 de ani, originar din Nisporeni, a fost condamnat la opt ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru trafic de persoane. Termenul va fi executat într-un penitenciar de tip închis.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.