Agricultorii îşi vor putea iriga mai uşor terenurile

TRM, 16 mai 2018 19:20

Producătorii agricoli vor obţine mai uşor acces la apele de suprafaţă pentru irigarea terenurilor. În acest sens, Guvernul a aprobat un proiect de lege ce prevede o serie de modificări în unele acte legislative, inclusiv Legea apelor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 4 ore
06:20
Echipa naţională masculină de volei a Moldovei debutează astăzi, 15 august, în campania preliminară pentru Campionatul European ediţia 2019.
06:20
17 proiecte au fost aprobate de către grupul de lucru al Primăriei Chişinău pentru Bugetul Civil. Este vorba despre opt proiecte mari şi nouă mici. Acestea au fost depuse de către locuitorii capitalei prin intermediul bugetării participative, relatează Moldova 1.
06:20
Echipa naţională de volei a Moldovei a câştigat senzaţional astă-seară, în debutul preliminariilor pentru Campionatul European din 2019, contra redutabilei selecţionate din Muntenegru.
Acum 24 ore
20:20
Au venit din toate colţurile lumii la cea mai mare acţiune de salubrizare din ţară. Astăzi, zeci de tineri s-au adunat pentru a curăţa de gunoaie o porţiune a Parcului Valea Morilor din capitală şi să anunţe că pe data de 15 septembrie, de Ziua Globală a Curăţeniei, moldovenii împreună cu milioane de voluntari din 150 de ţări vor curăţa planeta de deşeuri, relatează Mesager.
20:20
Un băiat în vârstă de 15 ani din raionul Floreşti, care a fost rănit în urma unui accident rutier, a fost transportat astăzi la Chişinău de către un echipaj aero-medical SMURD din Galaţi.
20:20
Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) semnalează un nou caz de aflare ilegală în Zona de Securitate a militarilor din Grupul operativ al trupelor ruse (GOTR), se menţionează într-un comunicat emis de CUC.
20:20
La înălţimea venerabilei vârste de 90 de ani pe care-i va sărbători pe data de 3 septembrie, maestrul Ion Druţă vine în faţa cititorilor cu o nouă carte: „Căsuţa de la răscruce”. A apărut la o editură din Chişinău, iar din filele volumului se desprinde acelaşi Druţă, scriitorul plin de har, fidel adevărului şi deseori incomod, relatează Mesager.
19:20
Misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Moldova îşi exprimă îngrijorarea cu privire la exerciţiile militare cu forţarea râului, desfăşurate în Zona de Securitate de către Grupul Operativ al Trupelor Ruse pe 14 şi 15 august, se menţionează în comunicatul Misiunii.
19:20
Locuitorii din raionul Anenii Noi au parte de drumuri noi. Mai multe porţiuni de drum au fost deja renovate, în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. În total, vor fi asfaltaţi aproximativ 45 de km de drum, pentru care au fost alocate peste 80 de milioane de lei. Unele artere nu au mai fost reabilitate capital niciodată, relatează Mesager.
18:20
Condiţii inadecvate de păstrare a produselor şi ustensile pentru bucătărie uzate. Asta au găsit inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), care au desfăşurat un control inopinat la grădiniţa numărul 153 din capitală, relatează Mesager.
18:20
Aproximativ 2 mii de pliante despre programul Congresului Diasporei ediţia a VIII-a şi agenda Programului guvernamental DOR, ediţia a VI-a au fost distribuite astăzi celor ajunşi pe Aeroportul Internaţional din Chişinău, relatează Mesager.
17:20
Artist al Poporului, tenorul Mihail Munteanu este omagiat cu prilejul împlinirii onorabilei vârste de 75 de ani. Ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc i-a adresat maestrului un mesaj de felicitare în care exprimă gratitudine pentru contribuţia substanţială la dezvoltarea culturii naţionale.
17:20
Primăria municipiului Orhei respinge acuzaţiile referitoare la lipsa de transparenţă în achiziţiile publice. Asta după ce marţi, Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale IDIS „Viitorul” a publicat un raport de monitorizare, conform căruia, deşi pentru anul 2018 Primăria Orhei a planificat achiziţii publice în valoare de peste 25 milioane lei, din 2015 autorităţile de la Orhei nu au prezentat niciun raport de activitate, nu au informat publicul despre rezultatele auditului intern, iar ultimul control al Curţii de Conturi a fost desfăşurat în 2014.
17:20
Documentarul „Călăraşi - un ţinut la poarta raiului” în regia cineastului Dumitru Grosei a urcat pe cea mai înaltă treaptă la Festivalul Internaţional de Film Etnografic, relatează Mesager.
17:20
Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, le cere instituţiilor de drept să investigheze faptele ilegale săvârşite de persoane necunoscute, care au creat mai multe pagini false pe reţeaua de socializare Facebook. Aceştia au utilizat denumirea şi sigla PPPDA, dar şi numele său în calitate de preşedinte al partidului şi au difuzat informaţii false şi denigratoare, relatează Mesager.
16:20
262 de tineri şi-au cumpărat locuinţe în cadrul programului guvernamental „Prima Casă”, care a devenit operaţional din 26 martie. Alte două cereri de creditare au fost acceptate, iar 17 sunt în proces de examinare, relatează Moldova 1.
15:20
În sectorul Ciocana al capitalei, pe strada Igor Vieru, au fost defrişaţi mai mulţi copaci. În acest sens, locatarii din preajmă au apelat la Radio Moldova Actualităţi, spunând că sunt nemulţumiţi de situaţie şi că, potrivit lor, nu se cunoaşte dacă acţiunea este legală. Contactată telefonic, noul pretor al Sectorului Ciocana, Sinilga Şcolnic, a comunicat că a aflat despre acest caz după ce mai mulţi chişinăuieni au depus petiţii în acest sens şi că la faţa locului au fost trimişi specialişti din cadrul preturii, pentru a investiga cazul, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14:20
Organizaţiile societăţii civile de nivel local sunt îndemnate să aplice la un program de granturi pentru dezvoltarea serviciilor sociale comunitare. Suma totală pentru Programul de granturi este de 1,5 milioane de euro, iar fiecare aplicant poate solicita maximum 50 de mii de euro.
14:20
Un cetăţean al Republicii Moldova se numără printre victimele înregistrate în urma prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului Genova, Italia. Despre aceasta anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, care face referire la informaţiile de ultimă oră furnizate de către autorităţile italiene. Cetăţeanul moldovean avea dublă cetăţenie, română şi moldovenească. Consulul General al Republicii Moldova la Milano s-a deplasat la Genova.
14:20
Corpul neînsufleţit al celui de-al şaptelea cetăţean moldovean, decedat în spitalul din regiunea Kaluga, Federaţia Rusă, unde a fost internat în urma tragicului accident de pe data de 4 august, a fost adus astăzi acasă de către Inspectoratul General al Situaţiilor de Urgenţă (IGSU).
13:20
Încasările în numerar în sistemul bancar au însumat peste 53 milioane de lei în primele şase luni ale anului sau cu 4% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează Biroul Naţional de Statistică (BNS) cu referire la datele Băncii Naţionale a Moldovei.
12:20
În ultimele 24 de ore, peste 1 100 de şoferi au încălcat regulile de circulaţie. Dintre aceştia, 811 au depăşit limita de viteză, opt au fost prinşi în stare de ebrietate la volan, iar 13 şoferi nu aveau permis de conducere, informează Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP).
11:20
Chipul actorului Mihai Curagău va apărea de astăzi pe timbre şi plicuri poştale puse în circulaţie de Poşta Moldovei. Ediţia intitulată „Mihail Curagău. Actor de teatru şi cinema. 75 de ani de la naştere” a fost emisă cu un tiraj de zece mii de exemplare.
11:20
Cei patru cetăţeni moldoveni care au avut de suferit în urma accidentului de muncă, produs marţi, 14 august, pe un şantier de construcţie din oraşul Sankt-Petersburg din Federaţia Rusă, ar putea să fie aduşi acasă. Prim-ministrul Pavel Filip a cerut Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) să acorde ajutor celor patru conaţionali aflaţi în stare gravă la spitalele din Rusia şi să asigure, în comun Întreprinderea de Stat „Calea Ferată a Moldovei”, transportarea acestora la Chişinău pentru acordarea asistenţei medicale necesare.
11:20
Peste trei mii de persoane s-au adresat timp de o zi la corturile anticaniculare, instalate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), după ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat Codul Galben de caniculă.
10:20
Astăzi, 15 august, este ultima zi în care contribuabilii pot achita prima rată a impozitului pe bunurile imobiliare. Dacă acesta nu va fi achitat în termenul prevăzut, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica o penalitatea, relatează Moldova 1.
10:20
Recolta de struguri se preconizează a fi mai mare cu 12 %, în comparaţie cu anul trecut, iar calitatea mai bună. Specialiştii Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM, propun ca preţul per kilogram să fie majorat în acest an, relatează Radio Moldova Actualităţi.
10:20
Un cetăţean român a fost identificat printre persoanele ce şi-au pierdut viaţa după prăbuşirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia, în apropierea oraşului Genova, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României, care precizează că operaţiunile de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare. Bilanţul prăbuşirii unui segment de autostradă, în Italia, a ajuns la cel puţin 38 de morţi, relatează Mediafax.
Ieri
06:20
„Cu limba noastră cea frumoasă noi am crescut şi creştem” – sunt versurile sugestive din creaţia regretatului poet Dumitru Matcovschi, care reprezintă expoziţia inaugurată la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Pentru această expoziţie, din fondurile celei mai importante instituţii a cărţii au fost scoase titluri valoroase despre şi în limba română. Aici iubitorii de carte pot vedea cel mai vechi exemplar al unei culegeri de studiere a limbii române, editată la Viena în 1826. Unele volume au fost expuse în premieră, relatează Mesager.
14 august 2018
20:20
Cinci cetăţeni ai Republicii Moldova au avut de suferit în urma unui accident de muncă, produs la un şantier de construcţii din oraşul Sankt-Petersburg, Federaţia Rusă, anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) printr-un comunicat de presă.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.