CECC a respins astăzi sesizările mai multor candidaţi electorali

TRM, 16 mai 2018 19:20

Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău (CECC) a respins astăzi mai multe sesizări depuse de fracţiunile politice prin care solicitau anularea înregistrării unor candidaţi electorali. În acest sens, CECC a respins două sesizări depuse de Partidul Socialiştilor, una de Partidul Unităţii Naţionale (PUN) şi cea de-a patra au respins sesizarea candidatului Alexandr Roşco.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 12 ore
20:20
Cinci cetăţeni ai Republicii Moldova au avut de suferit în urma unui accident de muncă, produs la un şantier de construcţii din oraşul Sankt-Petersburg, Federaţia Rusă, anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) printr-un comunicat de presă.
20:20
Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) îşi exprimă îngrijorarea şi nedumerirea în legătură cu desfăşurarea neautorizată a unor exerciţii militare cu forţarea râului Nistru, care ar putea genera noi tensiuni în Zona de Securitate, se menţionează într-un comunicat al CUC.
20:20
Pentru anul 2018, Primăria municipiului Orhei a planificat achiziţii publice în valoare de peste 25 milioane lei. Totuşi, din 2015 autorităţile de la Orhei nu au prezentat niciun raport de activitate, nu au informat publicul despre rezultatele auditului intern, iar ultimul control al Curţii de Conturi a fost desfăşurat în 2014. Concluziile se conţin într-un raport de monitorizare a achiziţiilor publice, prezentat astăzi la Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale IDIS „Viitorul”. Contactaţi de Moldova 1, reprezentaţi Primăriei Orhei au declarat că vor veni mâine cu un comentariu la acest subiect, relatează Mesager.
20:20
300 de mii de lei au fost deja colectaţi în cadrul Campaniei „Copil şcolarizat - copil protejat”, iniţiată de către Inspectoratul General al Poliţiei (IGP). Sâmbătă, poliţiştii vor merge la 1900 de copii cu risc de abandon şcolar, din toate raioanele republicii, pentru a le înmâna haine şi rechizite, relatează Mesager.
19:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a avizat proiectul de lege privind drepturile speciale ale alegătorilor din străinătate. Subiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi din partea membrilor CEC, relatează Mesager.
19:20
Sindicatele solicită Guvernului să declare zilele de 28, 29 şi 30 august drept zile libere. Acestea însă să poată recuperate în zilele de sâmbătă din timpul anului. Confederaţia Naţională a Sindicatelor îşi motivează cererea prin faptul că la sfârşitul perioadei estivale, tot mai mulţi angajaţi solicită concedii din cont propriu, relatează Mesager.
19:20
Călătoriile cu trenul spre Iaşi vor fi mai ieftine. Din 24 august, pentru clasa a treia de confort, biletul va costa 90 de lei, cu 42 de lei mai puţin decât acum, relatează Mesager.
18:20
Alte şapte cazuri de rujeolă au fost confirmate de laborator. Majoritatea celor infectaţi sunt micuţii nevaccinaţi, care provin din familii cu mulţi copii. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) nu exclud că cifra ar putea creşte în următoarele zile. Pentru a preveni îmbolnăvirea, tot mai mulţi părinţi din capitală iau cu asalt centrele medicale pentru a-şi vaccina copiii, relatează Mesager.
18:20
Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 19 au fost rănite după ce un autocar a intrat în coliziune cu un alt vehicul în Ecuador, anunţă autorităţile locale, citate de site-ul agenţiei Associated Press, notează Mediafax.
18:20
În următorii şapte ani, în ţara noastră vor fi create şapte centre specializate de incluziune socială a copiilor cu autism. Proiectul de ajutorare a copiilor cu dizabilităţi psiho-neuro-motorii este finanţat de Agenţia Cehă pentru Dezvoltare de şi implementat de Asociaţia Obştească AO „SOS AUTISM” şi „ADRA Moldova”, relatează Mesager.
16:20
Accesul unui lot de circa 20 de tone de mere din Republica Moldova a fost interzis pe teritoriul Federaţiei Ruse din cauza depistării larvelor de molie orientală. Despre aceasta a anunţat Serviciul rus de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar Rosselhoznadzor, printr-un comunicat.
Acum 24 ore
15:20
Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) solicită autorităţilor ca la elaborarea proiectului Bugetului Public Naţional pentru anul 2019 să fie prevăzute resurse financiare pentru acoperirea cheltuielilor ce ţin de acordarea tichetelor de masă angajaţilor din sectorul bugetar, mai cu seamă pentru categoriile de personal cu salarii mici din domeniul învăţământului, culturii şi asistenţei sociale. Solicitarea se conţine într-o scrisoarea adresată de către preşedintele CNSM, Oleg Budza, prim-ministrului Pavel Filip.
15:20
O porţiune a unui viaduct al autostrăzii A10 s-a prăbuşit marţi lângă oraşul Genova, în nord-vestul Italiei şi este posibil să existe autovehicule căzute în gol, au anunţat serviciile de pompieri, transmit AFP, Reuters şi dpa, citate de Agerpres.
15:20
Un nou focar de pestă porcină africană a fost înregistrat în oraşul Vulcăneşti, într-o gospodărie individuală, care avea zece porci. Trei animale au fost găsite moarte, iar celelalte şapte au fost sacrificate şi arse. Informaţia a fost confirmată pentru Radio Moldova Actualităţi de către şeful Direcţiei supraveghere sanitar-veterinară a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Vitalie Carauş.
13:20
Lucrările de dezinsecţie în subsolurile blocurilor de locuit din capitală au fost reluate. În continuare, activităţi de dezinsecţie se vor desfăşura în toate blocurile din Chişinău, inclusiv în cele administrate de către gestionarii privaţi. După finalizarea lucrărilor planificate, se va interveni suplimentar conform solicitărilor locuitorilor capitalei, a declarat pentru Radio Moldova Actualităţi, şeful Secţiei amenajare şi salubrizare din cadrul Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, Vasile Efros.
13:20
Cei mai vulnerabili în faţa caniculei sunt copiii, femeile gravide şi persoanele care suferă de hipertensiune, afirmă specialiştii. Pentru a preveni efectele negative ale caniculei, medicii vin cu o serie de recomandări, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12:20
La Galaţi (România) a avut loc, în perioada 10-11 august, a cincea ediţie a Cupei Dunării - Memorialul „Nicolae Rainea” la futsal.
12:20
Microbuzele şi autocarele care se deplasează spre punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe ar putea fi redirecţionate către punctul de trecere Tudora-Starokazacie, în timp ce prin punctul Palanca-Maiaki-Udobnoe ar putea să fie autorizată doar trecerea autoturismelor, pentru degajarea circulaţiei transfrontaliere.
12:20
Lucrările de reparaţie a drumului G109 Delacău-Bulboaca-R2 au fost scoase la licitaţie. Anunţul a fost publicat în Buletinul achiziţiilor publice. La etapă iniţială, urmează să fie reabilitaţi 2,3 km de drum, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.
11:20
La Cluj-Napoca, în România, a avut loc Cupa Europei la judo pentru juniori. Delegaţia Republicii Moldova, prezentă la această competiţie, a înregistrat câteva locuri fruntaşe.
11:20
În legătură cu intrarea în vigoarea a Codului Galben de caniculă, emis de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, salvatorii vor reinstala astăzi corturile anticaniculă, în mai multe regiuni ale ţării.
11:20
134 de elevi din Republica Moldova, care au înregistrat rezultate remarcabile la învăţătură, se vor odihni, timp de o săptămână, la o tabăra de vară din Sulina, judeţul Tulcea, România.
10:20
245 de companii autohtone şi străine din domeniul tehnologiei informaţiei au aderat la primul parc IT din ţara noastră – „Moldova IT Park”, începând cu 1 ianuarie curent, ceea ce constituie mai mult de jumătate din companiile cu profil IT din ţară, se menţionează într-un comunicat de presă emis de Guvern.
10:20
Poliţia de Frontieră informează că şi astăzi, 14 august, în punctul comun de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe se atestă trafic intensiv. Pe direcţia de ieşire din ţară s-a format o coloană din circa 70 de maşini, în timp ce la intrarea în ţară aşteaptă aproximativ zece unităţi de transport.
09:20
De astăzi, 14 august, creştinii ortodocşi de stil vechi intră în Postul Adormirii Maicii Domnului, numit în popor şi Postul Sfintei Marii. Acesta va dura două săptămâni. Astfel enoriaşii se pregătesc pentru cele două mari sărbători din luna august, Schimbarea la Faţă a Domnului şi Adormirea Maicii Domnului.
09:20
În cabinele tuturor ascensoarelor din municipiul Chişinău vor fi instalate panouri informative ce vor conţine numerele de telefoane ale serviciului de depanare în caz de blocaj. O dispoziţie în acest sens a emis primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu.
Ieri
20:20
Şeful Secţiei radiologie şi imagistică de la Institutul Mamei şi Copilului, care şi-a recunoscut parţial vina în dosarul „Tomograf 2”, va rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii de la Curtea de Apel, după ce procurorii au cerut ca medicul să fie plasat în arest în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), relatează Mesager.
20:20
Femeile trebuie să aibă statut egal cu cel al bărbaţilor şi trebuie să fie parte a procesului decizional. Prevederea se conţine în Rezoluţia 1325 a Consiliului de securitate al ONU. Despre Planul Naţional de Acţiuni privind implementarea Rezoluţiei s-a discutat astăzi la seminarul internaţional „Femeia, Pacea şi Securitatea”, desfăşurat la Chişinău. Participanţii au analizat bunele practici la nivel global, dar şi conflictele din regiunile lor, relatează Mesager.
19:20
Republica Moldova vrea aprofundarea relaţiilor comercial-economice în agricultură şi industria vitivinicolă, tehnologiile IT, farmaceutică şi medicină, industria textilă şi de producere cu India. Subiectul a fost discutat de către ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi, cu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie şi Mediul de Afaceri din India, relatează Mesager.
19:20
Procurorii militari de la Bucureşti au început audierile în ancheta extinsă, privind modul de intervenţie a jandarmilor la protestele diasporei de vineri din capitala României. Oamenii legii i-au invitat la Parchetul Militar pe toţi cei care au fost răniţi în urma intervenţiei jandarmilor şi pe cei care pot furniza informaţii importante despre violenţele din Piaţa Victoriei. Victimele au povestit detalii şocante din timpul protestelor, relatează Mesager.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.