CECC a respins astăzi sesizările mai multor candidaţi electorali

TRM, 16 mai 2018 19:20

Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău (CECC) a respins astăzi mai multe sesizări depuse de fracţiunile politice prin care solicitau anularea înregistrării unor candidaţi electorali. În acest sens, CECC a respins două sesizări depuse de Partidul Socialiştilor, una de Partidul Unităţii Naţionale (PUN) şi cea de-a patra au respins sesizarea candidatului Alexandr Roşco.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum o oră
13:20
Peste 115 campanii de promovare a vinului moldovenesc au fost organizate pe parcursul anului trecut, pe pieţele ţintă ale vinificatorilor autohtoni – Cehia, România, Polonia şi China. Datele se conţin în raportul directorului Oficiului Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), Gheorghe Arpentin, prezentat astăzi, în cadrul şedinţei Comisiei agricultură şi industrie alimentară, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
În turul II al alegerilor locale noi pentru primăria Chişinău, Partidul Verde Ecologist va susţine un candidat pro-european. Preşedintele de partid, Anatolie Prohniţchi, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că formaţiunea promovează doar vectorii europeni şi proiecte ecologiste europene, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 2 ore
12:20
Astăzi, 23 mai, este marcată Ziua Parlamentului Republicii Moldova. Cu acest prilej, în holul Legislativului a fost inaugurat un panou cu o lungime de peste cinci metri şi înălţimea de trei metri, cu 300 de fotografii ale oamenilor din ţară şi inscripţia „Eu sunt vocea ta”.
Acum 4 ore
11:20
Un incendiu izbucnit aseară, 21 mai, într-un depozit amplasat în preajma oraşului Străşeni. Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 22:21. La faţa locului au intervenit peste 80 de pompieri cu 14 autospeciale.
11:20
Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului” din raionul Ungheni găzduieşte, în perioada 21-26 mai, Tabăra Cioplitorilor în lemn, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la provincial.md.
11:20
Angajaţii Laboratorului experimental antiincendiar al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au stabilit primele versiuni în cazul incendiului produs luni, 21 mai, într-un depozit din preajma oraşului Străşeni. Specialiştii au efectuat cercetarea statică şi dinamică a locului incendiului, înaintând spre examinare trei versiuni.
10:20
Nouă cetăţeni români şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii între un microbuz înmatriculat în România şi un camion, în zona Cegledbercel, Ungaria. Victimele sunt şapte bărbaţi şi două femei, notează Mediafax.
10:20
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) organizează astăzi, 23 mai, a VIII-a ediţie a Forumului profesiilor: „O carieră de succes acasă”, în cadrul căruia va avea loc Târgul locurilor de muncă pentru Tineret. La eveniment vor participa aproximativ 60 de angajatori din diverse ramuri de activitate, care le vor propune participanţilor peste 2000 de oferte de muncă.
Acum 8 ore
06:20
Prezenţă constantă şi extrem de spectaculoasă la turneele finale, Nigeria a avut ghinion şi va fi într-o grupă imposibilă, unde va întâlni Argentina, Croaţia şi Islanda. Toate meciurile de la Campionatul Mondial la Moldova 1 şi Moldova 2 din 14 iunie.
06:20
Sunt diferiţi, dar egali. Oamenii cu nevoi speciale din ţară trag un semnal de alarmă asupra problemelor sistemice existente la nivel local în asigurarea respectării drepturilor lor. În acest sens, cu susţinerea promotorilor locali şi a parajuriştilor, a fost oferită asistenţă juridică primară la nivel local în peste 20 de localităţi din ţară. Acestea sunt rezultatele proiectului „Sprijinirea asistenţei juridice primare accesibile pentru persoane cu dizabilităţi din regiunile Moldovei”, făcute publice astăzi, relatează Mesager.
06:20
„Unitate în lumină şi diversitate în culori şi forme” – acesta este genericul unei expoziţii internaţionale a plasticienilor si sculptorilor francofoni, inaugurată astăzi la Chişinău. Evenimentul a fost deschis de ministrul Afacerilor Externe si Integrării Europene,Tudor Ulianovschi şi de directorul Biroului Regional al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, pentru Europa Centrală şi de Est, Rennie Yotova. La inaugurarea vernisajului au fost prezenţi reprezentanţi ai Guvernului, misiunilor diplomatice, acreditate la Chişinău, pictori, sculptori, critici de artă, precum şi simpli vizitatori, relatează Mesager.
Acum 24 ore
20:20
La Chişinău va fi organizat, în această toamnă, Congresul Mondial al Familiei. Anunţul a fost făcut de către şeful statului, Igor Dodon, după întrevederea cu preşedintele Organizaţiei Internaţionale pentru Familie, Brian Brown. La eveniment sunt aşteptate personalităţi marcante din întreaga lume, relatează Mesager.
20:20
Curaj, tenacitate, precizie şi antrenament. Mult, foarte mult antrenament. Chiar dacă de cele mai multe ori misiunile pe care le execută sunt ţinute departe de ochii lumii, militarii din batalionul cu destinaţie specială „Fulger” sunt pregătiţi în fiecare zi pentru a executa cele mai complicate operaţiuni, inclusiv combaterea terorismului. După ce îşi scot cagula, luptătorii din umbră sunt însă oameni din mulţime, la fel ca şi noi. Unul dintre ei este şi plutonerul Valeriu Juncu. În timpul liber este pasionat de karting şi adoră să petreacă timpul cu cei doi copii ai săi.
19:20
Alegerile locale din 20 mai au demonstrat că electoratul este în căutarea unor noi forţe politice, iar prezenţa scăzută la vot demonstrează acest lucru. Este opinia liderilor Partidului „Voinţa Poporului”, Ştefan Urâtu, expusă la o conferinţă de presă privind rezultatele scrutinului de duminică, relateazăMoldova1.
19:20
Liderul Partidului „Şor” a comentat rezultatele alegerilor locale noi din 20 mai în mai multe localităţi din ţară, printre care municipiul Chişinău şi Bălţi. În opinia lui Ilan Şor, la Chişinău alegerile au fost ilegale, iar la Jora de Mijloc – adevărate. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Mesager.
19:20
Candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) pentru funcţia de primar de Chişinău, Andrei Năstase, nu a acceptat invitaţia contracandidatului său din partea Partidului Socialiştilor (PSRM), Ion Ceban, de a participa la dezbateri publice în centrul capitalei. După ce l-a aşteptat preţ de câteva minute, Ceban a declarat că Năstase nu a venit deoarece nu poate confirma şi nu are dovezi pentru acuzaţiile adresate lui şi Partidului Socialiştilor, relatează Mesager.
18:20
Partidul Liberal Reformator (PLR) din Republica Moldova îl va susţine pe candidatul comun al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), Andrei Năstase, în turul II al alegerilor locale din municipiul Chişinău, se menţionează într-un comunicat de presă, emis astăzi de formaţiunea politică.
18:20
Cinci posturi autohtone de televiziune au fost sancţionate de membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) cu avertizare publică. Sancţiunile vin în urma monitorizării principalelor buletine de ştiri de la aceste posturi TV, în perioda 20 aprilie - 20 mai 2018, realizată în urma mai multor sesizări la acest subiect, printre care şi cea a membrei CCA Olga Guţuţui, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18:20
Un nou post de salvatori şi pompieri voluntari a fost inaugurat astăzi, 22 mai, în localitatea Mărăndeni, raionul Făleşti. Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului General Pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Liliana Puşcaşu, postul va asigura forţa primară pentru intervenţii la incendii şi situaţii excepţionale, până la venirea pompierilor profesionişti, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17:20
Observatorii OSCE au anunţat o nouă escaladare a conflictului militar din estul Ucrainei. Doar luni doi militari ucraineni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 9 au fost răniţi. Şi în rândul insurgenţilor au fost înregistrate victime – 15 dintre ei au fost ucişi, iar 13 răniţi, relatează Moldova 1.
17:20
Condiţiile decente în şcoli sunt o necesitate, nu un moft. Mai mulţi elevi din capitală, alături de societatea civilă, s-au mobilizat pentru a sensibiliza oamenii despre starea toaletelor din şcolile din ţară. Ei au organizat o expoziţie fotografică, pentru a atrage atenţia asupra lipsei condiţiilor de igienă din şcoli, relatează Mesager.
16:20
Directorul general al Întreprinderii Municipale S.A „Apă Canal Chişinău”, Veronica Herţa şi-a dat demisia. Anunţul a fost făcut de Herţa pe pagina de Facebook, unde a precizat că Adunarea Generală a întreprinderii a acceptat deja cererea de demisie.
16:20
Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a depus o contestaţie la Judecătoria Orhei, prin care cere anularea alegerilor din comuna Jora de Mijloc. Potrivit formaţiunii politice, în cadrul scrutinului desfăşurat duminică, 20 mai, în Jora de Mijloc, ar fi fost comise încălcări ale legislaţiei electorale.
15:20
Organizaţia Mondială Împotriva Torturii (OMCT) a emis un Apel urgent către autorităţile Republicii Moldova privind cazul lui Serghei Cosovan, ţinut în arest preventiv în Penitenciarul nr. 16-Pruncul, timp de peste şapte luni.
14:20
Transportatorii din Moldova vor avea posibilitatea să stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei, după semnarea Protocolului la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicaţia internaţională auto din 20 martie 1993.
14:20
În perioada 22-27 mai, la Chişinău, Bender şi Tiraspol se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Zilelor Spaţiului Public. Scopul evenimentului este să evidenţieze problemele spaţiilor publice din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Ieri
13:20
Postul public de televiziune Moldova 1 a reflectat în mod echilibrat şi neutru campania pentru alegerile locale. Constatare se conţine în raportul de monitorizare, realizat în perioada 29 aprilie – 19 mai, de către Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).
13:20
Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu va anunţa public candidatul pe care îl va susţine în turul II al alegerilor locale noi din municipiul Chişinău. Declaraţia a fost făcută de către vicepreşedintele PDM, Vladimir Cebotari, după şedinţa săptămânală a formaţiunii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
Campania mobilă în domeniul electoral „Democraţia contează” se va desfăşura astăzi în municipiul Chişinău. Preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) vor merge în două instituţii de învăţământ din capitală, pentru a-i informa pe tineri despre importanţa participării la vot, dar şi despre drepturile pe care le au în cadrul alegerilor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12:20
Partidul Naţional Liberal (PNL) din Republica Moldova îl va susţine pe candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, în turul II al alegerilor locale din municipiul Chişinău, se menţionează într-un comunicat de presă, emis astăzi de formaţiunea politică.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.