(foto) Serviciul AMU a primit primele 10 ambulanțe noi din cele 69 procurate. Unde vor fi repartizate acestea

#diez, 24 aprilie 2018 12:45

Serviciul AMU a primit 10 ambulanțe noi din totalul de 69 procurate, altele 59 urmează să fie livrate până la sfârșitul lunii. Ambulanțele vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia. Articolul (foto) Serviciul AMU a primit primele 10 ambulanțe noi din cele 69 procurate. Unde vor fi repartizate acestea apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 12 ore
20:15
Studenți ai facultății de Construcții, Geodezie și Cadastru și ai facultății de Urbanism și Arhitectură de la Universitatea Tehnică a Moldovei au participat, în perioada 12-16 mai 2018, la o conferință la Cluj-Napoca. În cadrul acesteia, tinerii din Moldova, divizați în două echipe, au participat la un concurs studențesc unde au plănuit macheta unui pod pietonal din lemn. Articolul (foto, video) Studenți de la UTM, premiați la un concurs studențesc la Cluj. Au realizat macheta unui pod pietonal de lemn apare prima dată în #diez.
20:00
Studenți ai facultății de Construcții, Geodezie și Cadastru și ai facultății de Urbanism și Arhitectură de la Universitatea Tehnică a Moldovei au participat, în perioada 12-16 mai 2018, la o conferință la Cluj-Napoca. În cadrul acesteia, tinerii din Moldova, divizați în două echipe, au participat la un concurs studențesc unde au plănuit macheta unui pod pietonal din lemn. Articolul (foto, video) Studenți de la UTM, premiați la un concurs studențesc la Cluj. Au realizat macheta unui pod de lemn pietonal apare prima dată în #diez.
19:00
Unul dintre luptătorii K1 suspectați că au ucis în bătăi un bărbat de 30 de ani în fața unui club de noapte din Capitală a primit 30 de zile de arest în izolator, la cererea procurorilor.  Articolul 30 de zile de arest pentru primul suspect în cazul tânărului ucis în bătaie în fața unui club de noapte din Capitală apare prima dată în #diez.
18:45
Unul dintre luptătorii K1 suspectați că au ucis în bătăi un bărbat de 30 de ani în fața unui club de noapte din Capitală a primit 30 de zile de arest în izolator, la cererea procurorilor.  Articolul 30 de zile de arest pentru primul suspect reținut în cazul tânărului ucis în bătaie în fața unui club de noapte din Capitală apare prima dată în #diez.
17:15
Dacă îți plac filmele diferite, așa cum ne plac și nouă, și dacă stilul Hollywoodian te-a obosit, noi îți sugerăm să accesezi o platformă recent lansată, care cuprinde zeci de filme produse în Europa de Est și Centrală, însoțite de subtitrări în diverse limbi, printre care și româna la unele dintre producții.   Articolul Platforma pe care poți să urmărești online zeci de filme din Europa de Est și Centrală, sortate pe țări și genuri apare prima dată în #diez.
16:45
Cel mai bun jucător de tenis moldovean își continuă parcursul la Marele Șlem francez Roland Garros. Radu Albot a reușit să se califice astăzi în runda a doua a prestigioasei competiții. Articolul Tenismenul moldovean, Radu Albot, s-a calificat în runda a doua la Roland Garros apare prima dată în #diez.
16:00
Elevii și studenții se pot înscrie la un curs gratuit de mobile journalism, în cadrul căruia vor afla tehnici interesante de utilizare a telefonului mobil pentru a se promova online. Cursul se va desfășura în luna iunie. Articolul Învață cum să-ți folosești smartphone-ul pentru a crea istorii video interesante la un curs gratuit de mobile journalism apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
15:00
Chișinăul este astăzi capitala internațională a deserturilor, iar asta pentru că la intersecția străzilor Micle și Pîrcălab emoțiile sunt vii la cel Mai Dulce Festival din Estul Europei. Oamenii se îmbrățișează, dansează, mănâncă dulcișor, iar în același timp, inundă feed-urile rețelelor de socializare cu fotografii savuroase. Dacă mergeți la eveniment, nu ezitați să folosiți hashtagul acestei ediții #tepupmaidulce. Articolul (foto) Oamenii se îmbrățișează și mănâncă dulcișor. Cum se vede pe Instagram festivalul Mai Dulce apare prima dată în #diez.
14:15
Una dintre provocările cu care se confruntă tinerii din Moldova este dificultatea de a obține un loc de muncă. Tinerii mai menționează posibilitățile limitate de a iniția o afacere, dar şi incapacitatea de asigurare financiară a tinerii familii. Datele se conțin într-un sondaj prezentat la Conferinţa Națională a consiliilor raionale şi municipale de tineret, desfășurată vineri, 26 mai, la Chişinău, transmite IPN. Articolul Studiu: Care sunt dificultățile cu care tinerii din Moldova se confruntă la obținerea unui loc de muncă apare prima dată în #diez.
13:45
Pe acoperișul Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” va fi inaugurată instalația „sky transmitter” - un proiect artistic realizat de către artistul german de sunet şi media, Frank Schulte. Acesta este combinat cu un proiect de grădinărit urban, realizat în colaborare cu studenţii colegiului. Articolul (foto) Pe acoperișul colegiului „Alexandru Plămădeală” va fi inaugurat un transmițător de idei. Cum va funcționa apare prima dată în #diez.
13:15
Toggl.com a publicat o serie de imagini comice prin care arată cum s-ar fi schimbat scenariile unor filme faimoase dacă personajele ar fi avut acces la telefoane mobile. Concluzia este că un așa mic detaliu ar fi putut schimba chiar și deznodământul. Articolul (foto) Cum s-ar schimba scenariile unor filme faimoase, dacă personajele ar fi folosit telefoane mobile apare prima dată în #diez.
12:45
În noaptea de 26 spre 27 mai, în jurul orei 01:30, pe strada Albișoara din capitală a avut loc un accident rutier, soldat cu decesul unui copil născut în 2018. Articolul Un bebeluș de câteva luni a murit în urma unui accident rutier. Șoferul se afla în stare de ebrietate apare prima dată în #diez.
12:30
În beciurile de la Cricova s-a dat ieri cea mai sclipitoare petrecere a anului, iar asta pentru că vedeta serii a fost vinul spumant. Vizitatorii au fost răsfățați cu spumante savuroase, muzică de excepție și un show de lumini absolut spectaculos. Am adunat într-un articol câteva „mărturii” preluate de pe rețelele de socializare. Articolul (foto) Bule printre picături de ploaie sau cum s-a văzut pe Instagram cea mai sclipitoare petrecere din beciurile de la Cricova apare prima dată în #diez.
12:15
Autorului vlogului „Ortodoxia pentru că așa trebuie”, Ion Andronache, a anunțat astăzi despre intenția de a deschide un centru de zi pentru oameni în etate, unde aceștia ar putea face împreună diverse activități. Centrul ar fi disponibil gratuit pentru vizitatori, iar serviciile oferite acolo ar fi susținute financiar de donatori. Articolul (video) La un an de la lansarea vlogului, Ion Andronache anunță despre ideea deschiderii unui centru de zi pentru oamenii în etate apare prima dată în #diez.
11:15
Inspectoratul General al Poliției a anunțat despre faptul reținerii a încă unui suspect în cazul bărbatului decedat în urma unei altercații violente din fața unui club de noapte din Capitală. Potrivit autorităților, și acest suspect este luptător K1. Articolul Încă un luptător K1 a fost reținut în cazul tânărului ucis în bătaie de câțiva sportivi apare prima dată în #diez.
11:00
Clădirea liceului Gheorghe Asachi din Chișinău urmează să fie restaurată. Proiectul de execuție de restaurare a fost avizat pozitiv cu unanimitate de voturi de către membrii Consiliului Național al Monumentelor Istorice. Potrivit lui Ion Ștefăniță, directorul Agenţiei de inspectare şi restaurare a monumentelor, decizia a fost luată la ședința Consiliului din 25 mai. Articolul (foto) Clădirea liceului Gheorghe Asachi din Chișinău urmează să fie restaurată. Cum ar putea arăta instituția apare prima dată în #diez.
10:30
Serviciul InfoTrafic al INP a anunțat că începând cu ora 11.00, în Capitală se va desfășura un marș religios. În aceste condiții, circulația pe câteva străzi din Chișinău va fi sistată. Articolul Pe mai multe străzi din Capitală, circulația rutieră va fi sistată. Se organizează un marș religios apare prima dată în #diez.
09:00
A devenit o tradiție ca la fiecare început de vară, cei mai activi fotografi ai naturii să fie premiați de Wikimedia pentru imagini ale ariilor protejate din Republica Moldova. În 2018, Wikimedians of Romania and Moldova organizează cea de-a treia ediție a Wiki Loves Earth Moldova, în perioada 1-30 iunie. Articolul O nouă ediție Wiki Loves Earth. Cum poți câștiga premii fotografiind ariile protejate din Moldova apare prima dată în #diez.
08:30
1000 de coriști din toată țara vor concura pentru Marele Premiul a Concursului „Hora Primăverii”. Cei mai buni vor intra în posesia unor premii bănești. Evenimentul are loc astăzi la Sala cu Orgă, începând cu ora 10.30. Articolul 1000 de coriști din toată țară își dau întâlnire pe scena Sălii cu Orgă. Cei mai buni vor fi premiați apare prima dată în #diez.
08:00
Polițiștii au reținut un suspect în cazul bărbatului de 30 de ani care s-a stins la spital, după ce a fost bătut în fața unui centru comercial din Capitală. Poliția confirmă că este vorba despre un luptător K1, însă nu dă nume, transmite PRO TV. Articolul A fost reținut un suspect în cazul tânărului ucis în bătaie de câțiva sportivi. Poliția confirmă că este un luptător K1 apare prima dată în #diez.
08:00
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat sâmbătă că întâlnirea sa cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pe 12 iunie, la Singapore, este încă posibilă, informează Agerpres. Articolul Întâlnirea dintre Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un poate avea loc pe 12 iunie apare prima dată în #diez.
Ieri
20:15
Pisicile probabil sunt cele mai populare animale în lumea virtuală. Într-o pisică totul este adorabil, începând de la pernuțele lăbuțelor și finalizând cu năsucurile umede.  Articolul (foto) Năsucuri „mimimi”. Cum arată de aproape cel mai umed organ al felinelor apare prima dată în #diez.
18:30
Duminica este ziua în care îți poți permite luxul unui somn mai lung. Sfârșitul săptămânii trebuie petrecut în așa mod, încât să-ți încarci bateriile cu energie pentru un nou început. Echipa #diez îți recomandă o serie de evenimente la care să mergi duminica, 27 mai.  Articolul Recomandări #diez. Evenimente pentru un sfârșit de săptămână cât mai reușit apare prima dată în #diez.
17:45
Un tânăr de 30 de ani, în noaptea de 19 mai, când sărbătorea ziua de naștere a unui prieten, a fost ucis cu bestialitate. El a fost bătut de mai mulți luptători K1. După 6 zile de la internare, aflat în comă de gradul III, tânărul a decedat. Văduva de 29 de ani, rămasă cu un copil de 7 ani a scris un mesaj pe rețelele de socializare în care cere un singur lucru, să i se facă dreptate. Articolul „Vreau doar un pic de dreptate”. Mesajul soției tânărului ucis în bătaie de câțiva sportivi K1 apare prima dată în #diez.
17:15
Un agent economic din Capitală a fost obligat de către Judecătoria Chișinău să achite despăgubiri companiei Hugo Boss de zeci de mii de lei, pentru încălcarea drepturilor exclusive asupra mărcilor. Mai exact, Hugo Boss Trade Mark Management Gmbh&Co. KG și Hfc Prestige International Operations Switzerland Sarl s-au adresat în instanță împotriva comerciantului din Republica Moldova și au solicitat repararea prejudiciului moral și material. Companiile au fost reprezentate de către avocatul Dorian Chiroșca, scrie bizlaw.md. Articolul Act de contrafacere. Un comerciant din Chișinău va plăti despăgubiri de zeci de mii de lei companiei Hugo Boss apare prima dată în #diez.
16:45
La 20 mai curent, portalul Kp.md a publicat un articol în care autorul redă discuția unor locuitori din satul Tețcani, Briceni, care spun că, de câteva zile, deasupra localităților din raion ar zbura avioane românești de tipul An-24, iar scopul acestora este de a pulveriza un reagent care dispersează norii. Articolul Stop Fals: Românii „fură” ploaia din Moldova pentru ca moldovenii să cumpere legume și fructe din UE apare prima dată în #diez.
13:45
Moldova intră în zodia festivalelor culturale! În următoarele două luni, mai multe localități ale țării vor respira artă și tradiții, găzduind un șir de evenimente incluse în Agenda evenimentelor cultural turistice „Pomul Vieții” 2018, la care sunt așteptați vizitatori străini, dar și localnici dornici să-și redescopere baștina. Articolul Lista festivalelor din Moldova care se vor organiza în următoarele 2 luni sub umbrela brandului turistic de țară „Pomul Vieții” apare prima dată în #diez.
13:00
Aproximativ 50 de studenți și elevi care au participat la mai multe concursuri şi programe de burse ale Ambasadei Germaniei la Chișinău au fost premiați în cadrul Sărbătorii de vară a limbii germane, vineri, 25 mai. La ediția din acest an au fost acordate și trei burse care le vor oferi liceenilor absolvenți posibilitatea să meargă în Germania pentru studii de licență, transmite IPN. Articolul Călătorii în Germania și burse de schimb academic. Au fost premiați cei mai buni cunoscători ai limbii germane din Moldova apare prima dată în #diez.
12:45
Kit Harington şi Rose Leslie, doi actori din distribuţia serialului de televiziune „Game of Thrones” („Urzeala Tronurilor”), se vor căsători luna viitoare în Scoţia, informează Press Association. Articolul „Wedding is coming”. Kit Harington şi Rose Leslie se vor căsători în luna iunie apare prima dată în #diez.
12:15
În clasa a XII-a elevii se află în febra pregătirilor pentru BAC. În timp ce unii încearcă să trișeze, alții muncesc mult pentru a obține rezultate remarcabile și de ce nu, să obțină note de 10 din oficiu. Una dintre ei este și Sabina Tontici, care este elevă în clasa a XII-a la liceul „Orizont” din Chișinău. Datorită nopților petrecute în fața cărților și a efortului depus timp de 12 ani, tânăra urmează să susțină în luna iunie doar un examen de bacalaureat. Articolul Elevi aproape cu 10 pe linie la BAC. Cunoaște-o pe Sabina Tontici: „Îmi voi continua studiile în SUA” apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.