Liviu Dragnea: PSD va organiza la București un miting de susținere a familiei tradiționale

Europa Libera, 16 aprilie 2018 17:01

Partidul Social Democrat din România va organiza luna viitoare un miting de amploare în Bucureşti, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul Comitetului Executiv Naţional al partidului său. Prin acest miting,  spune Dragnea, social-democraţii vor să îşi manifeste susţinerea faţă de familia tradiţională: „Cea mai importantă decizie este cea legată de propunerea pe care am făcut-o colegilor mei să organizăm un miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale. Vreau să organizăm acest miting şi am luat şi astăzi decizia asta, pentru a nu mai exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect'', a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Europa Libera

Acum 4 ore
18:30
O barcă cu 39 de refugiați sirieni s-a scufundat în largul coastelor libaneze când încerca să ajungă ilegal în Cipru. Armata libaneză a salvat toți naufragiații cu excepția unui băiat de cinci ani, care a murit înecat, informează Reuters.Trei dintre oamenii aflați în barcă sunt internați în spital în stare gravă. Militarii libanezi spun că este probabil prima încercare din ultimul an a refugiaților de a ajunge pe mare în Cipru din Liban, unde refugiații sirieni alcătuiesc un sfert din populație.Ciprul, țară din UE, se află la o distanță de 180 km de coasta nordică a Libanului. 
18:30
Papa Francisc i-a îndemnat pe lituanieni să-și folosească experiența suferințelor îndurate sub ocupațiile nazistă și sovietică pentru a deveni un model de toleranță într-o lume intolerantă.Papa a spus sâmbătă la Vilnius, într-o aluzie la animozitățile față de migranți în Europa, că lumea de astăzi este marcată de forțe politice ce exploatează frica pentru a justifica violența și respingerea celor diferiți de noi. Papa a început sâmbătă un turneu în țările baltice, Lituania, Letonia și Estonia, care marchează anul acesta 100 de ani de la cucerirea independenței.Papa Ioan Paul al Doilea a fost până acum singurul suveran pontif care a vizitat țările baltice, în 1993. Lituania, Letonia și Estonia au făcut parte din Imperiul Rus și pentru scurt timp din Rusia sovietică înainte de a-și declara independența în urmă cu un secol.Micile țări au fost ocupate de Uniunea Sovietică în 1940 și de Germania în timpul celui de-al doilea război mondial. Și-au redobândit independența în 1991. Astăzi sunt toate membre în UE și NATO. 
18:30
Blocul Unității Naționale (BUN) a anunțat că și-a amânat „marșul automobilistic unionist” programat pentru duminică, 23 septembrie, la Chișinău, pentru că în aceeași zi Partidul Liberal va ține o manifestare asemănătoare și o strângere de semnături pentru unirea cu România.Amânarea manifestării a fost confirmată pentru IPN de Ion Leașcenco, președintele BUN. El a spus că „în acest an al centenarului (unirii cu România)”, liberalii ar fi putut găsi altă zi pentru propriul lor marș, care a fost anunțat după cel al unioniștilor.Acțiunea BUN va avea loc la 21 octombrie.
Acum 8 ore
15:40
În Rusia oamenii au ieșit sâmbătă în stradă să protesteze din nou împotriva planului guvernului de a ridica vârsta de pensionare cu cinci ani. Mii de oameni au participat la Moscova o demonstrație organizată de comuniști și alte grupări de stânga.Poliția a estimat numărul participanților la 20.000. Proteste au avut loc și în multe alte orașe rusești, majoritatea fiind autorizate. Ideea guvernului de mări vârsta de pensionare la 65 de ani pentru bărbați și 60 pentru femei a stârnit controverse. Rușii mai vârstnici se tem că nu vor apuca să primească pensie, în vreme ce tinerii cred că ținându-i pe bătrâni mai mult la munca scad șansele găsirii unei slujbe pentru tineri.Propunerea a provocat o scădere a popularității președintelui Vladimir Putin.
15:30
Vaticanul a anunțat că a semnat un acord istoric cu China, deși criticii înțelegerii spun că ar fi o mare concesie făcută regimului comunist. Acordul preliminar ar urma să dea Vaticanului dreptul de a-și spune cuvântul în numirea episcopilor catolici în China.Până acum, China și-a numit propriii episcopi într-o biserică catolică chineză recunoscută de stat. Acordul a fost semnat la 22 septembrie de adjuncții miniștrilor de externe ai Vaticanului și Chinei, la Beijing.Vaticanul a spus că acordul nu este politic, ci pastoral. Cei aproximativ 12 milioane de catolici chinezi sunt divizați între o biserică ilegală, care jură credință Vaticanului, și Asociația Catolică Patriotică, o organizație supravegheată de stat.Ideea acordului cu Vaticanul a fost criticată de unii catolici chinezi, care văd în înțelegere o cedare din partea Sfântului Scaun în fața presiunii regimului comunist.
15:01
Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a comentat acuzațiile din presa socială privind sosirea întârziată a ambulanței chemate în ajutorul unui bărbat care a murit până la urmă pe o stradă din capitală la 20 septembrie.Într-un comunicat de presă citat de IPN, serviciul de salvare spune că ambulanța chemată joi pe strada Lech Kaczynski a ajuns în opt minute, dar nu a reușit să prevină decesul. Unul din martorii incidentului, Maria Șleahtițchi, soția fostului ministru al educației, Mihail Șleahtițchi, a scris pe o rețea de socializare că ambulanța a venit la 40 de minute de la primul apel la numărul 112 și că în timpul convorbirilor telefonice serviciul de salvare ar fi cheltuit mai mult timp cu stabilirea identității bărbatului care avea nevoie de ajutor, decât cu ajutorarea lui.Într-o postare pe Facebook, Andrian Candu, spicherul parlamentului, a spus că ambulanța ar fi sosit la 27 de minute după apel, în loc de 15, cât ar fi normal, și că a fost demarată o anchetă.
15:01
La Palatul Național „Nicolae Sulac” din capitală continuă sâmbătă Târgul de Cariere, care se organizează de două ori pe an, primăvara și toamna, începând din 2006.Potrivit MOLDPRES, la noua ediție începută vineri participă zeci de angajatori care oferă locuri de muncă pentru persoane cu grade diferite de experiență în muncă. Sunt prezentate de asemenea programe de stagii și ocazii de voluntariat.Locurile de muncă oferite sunt mai ales în domeniile IT, Retail, Financiar-bancar, Automotive, Marketing, Servicii și Limbi străine, a mai informat MOLDPRES.
15:01
Un oficial european a criticat reforma fiscală aprobată în vară de puterea de la Chișinău și a spus că asistența macrofinanciară pentru R. Moldova de la UE nu va veni înaintea alegerilor parlamentare moldovenești din februarie.Într-un interviu pentru Europa Liberă, europarlamentarul Petras Auštrevičius, autorul celui mai recent raport privind aplicarea prevederilor Acordului de Asociere al R. Moldova cu UE, a spus că reforma fiscală a fost „pripită”.El a mai spus că guvernarea de la Chișinău nu a îndeplinit condițiile politice pentru acordarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro. „Doar după următoarele alegeri și după ce noua putere se instalează putem reveni la această decizie”, a mai spus oficialul european.
15:01
Papa Francisc începe sâmbătă un turneu în țările baltice, Lituania, Letonia și Estonia, care marchează anul acesta 100 de ani de la cucerirea independenței. Papa își începe călătoria în Lituania predominant catolică, unde va aduce omagii victimelor represiunilor naziste și sovietice.„Libertatea... este o comoară care trebuie apărată mereu și predată mai departe, ca o moștenire scumpă, generațiilor noi”, a spus Francisc într-un mesaj video publicat înaintea călătoriei. Papa Ioan Paul al Doilea a fost până acum singurul suveran pontif care a vizitat țările baltice, în 1993.Lituania, Letonia și Estonia au făcut parte din Imperiul Rus și pentru scurt timp din Rusia sovietică înainte de a-și declara independența în urmă cu un secol. Micile țări au fost ocupate de Uniunea Sovietică în 1940 și de Germania în timpul celui de-al doilea război mondial. Și-au redobândit independența în 1991. Astăzi sunt toate membre în UE și NATO.
15:01
Cel puțin trei oameni au fost uciși, iar 20 au fost răniți într-un atac asupra unei parade militare în Iran. Ministrul de externe al Iranului a spus că autorii atacului ar fi fost trimiși de „un regim străin” sprijinit de Statele Unite.Presa de stat iraniană a informat că indivizi înarmați au deschis focul asupra paradei din orașul Ahvaz, din sud-estul Iranului, sâmbătă, 22 septembrie. Televiziunea iraniană a spus că ținta atacului au fost oficiali iranieni adunați la ceremonia care marca aniversarea sfârșitului războiului dintre Iran și Irak din anii 1980-1988.S-au dat publicității date contradictorii despre numărul victimelor. Agenția oficială de știri IRNA a spus că au murit trei oameni, inclusiv doi atacatori. Agenția semi-oficială de presă Tasnim a spus că ar fi murit cel puțin opt membri ai Gărzii Revoluționare.
15:01
Bilanțul morților după scufundarea unui feribot în Lacul Victoria, în Tanzania, a ajuns la 148, a informat sâmbătă ministrul tanzanian al transportului.Isack Kamwelwe a spus că au fost recuperate încă 12 cadavre, dar sunt indicii că multe alte trupuri neînsuflețite se află în vasul scufundat. Nava MW Nyerere s-a răsturnat joi și s-a scufundat la numai câțiva metri de docul de pe insula Ukara. Primele investigații indică supraîncărcarea navei drept posibilă cauză a tragediei.Feribotul avea o capacitatea de 101 pasageri. Estimările arată că la bord se aflau peste 300 de oameni, dar numărul exact de pasageri rămâne necunoscut.
15:01
15:01
15:01
Acum 24 ore
07:30
Valentina Ursu în dialog cu locuitori de la Ciuciuleni, Hâncești și cu Olga Poparcea, stabilită de 14 ani în Maroc.
Ieri
20:40
Interviu cu expertul Transparency International, fost ministru al finanţelor.
20:30
Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, a declarat astăzi, după şedinţa Consiliului Permanent al formaţiunii, că nu este mulţumit cu guvernul actual, dar nici cu cele anterioare, de la Guvernul Ungureanu încoace, scrie Agerpres.„Eu aş vrea să văd o guvernare coerentă, corectă, bună, ceea ce n-am văzut, din păcate, de când am plecat noi de la guvernare, din Guvernul Ungureanu, a spus Kelemen Hunor.El a adăugat că nu e treaba sa ce se întâmplă în principalul partid de guvernământ și nu a vrut să comenteze apelurile unor membri de baza ai PSD, printre care primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, pentru demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, din fruntea partidului și de la președinția Camerei Deputaţilor.
20:30
Președintele Statelor Unite Donald Trump a postat pe reţeaua de socializare Twitter un mesaj în care își exprimă îndoiala în legătură cu acuzațiile de hărțuire sexuală aduse judecătorului Brett Kavanaugh, nominalizat pentru un post la Curtea Supremă. Donald Trump a scris că dacă situaţia ar fi fost într-adevăr aşa cum este descrisă de Christine Blasey Ford, cea care a adus aceste acuzaţii, pentru ceva petrecut pe când erau colegi de liceu, cazul ar fi ajuns de atunci în justiţie, fiind adus de părinții liceenei. Și judecătorul Kavanaugh a negat acuzațiile. Doamna Ford a cerut o investigaţie a FBI-ului în acest caz, dar Comitetul Juridic, în fața căruia femeia ar urma să depună mărturie, a refuzat această solicitare. Avocaţii doamnei Ford au anunțat că este posibil ca clienta lor sa apară în fata comitetului săptămâna viitoare.
20:30
Scandalul din Danemarca, legat de banca Danske Bank și de filiala sa din Estonia, se extinde și în Marea Britanie, agenția națională britanică pentru infracţiuni (NCA) a anunțat că investighează și ea cazul, să vadă dacă au fost folosite și companii britanice în schema de spălare de bani prin care au trecut peste 200 de miliarde de euro. Anunţul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al agenției britanice. Potrivit cotidianului Financial Times de astăzi, citând persoane apropiate cazului, ziarul scrie că după cetățeni ruşi, cel mai mare număr de clienţi ai sucursalei băncii daneze din Estonia prin care se făceau tranzacțiile considerate „suspecte” era al unor companii cu înregistrate în Marea Britanie. Comisara Uniunii Europene pentru competiţie, Margrethe Vestager, a descris acest caz drept „un giga scandal” și a promis să ia masurile necesare pentru a pune capăt acestei extinse operații de fraudă financiară.
20:10
 La Chișinău, deputaţii democraţi cer Curţii Constituționale să-l suspende temporar pe Igor Dodon, după ce şeful statului a refuzat repetat să numească doi noi membri ai Cabinetului de miniştri. Sesizarea a fost depusă, vineri, de Sergiu Sîrbu şi Eugen Nichiforciuc. Comentatorul politic Igor Volniţchi crede că evitarea blocajului instituțional ar putea avea consecințe nefaste.  Europa Liberă: Președintele Dodon a expediat deja o scrisoare premierului, prin care l-a informat că nu acceptă să numească cei doi candidați la funcțiile de ministru al Sănătății, Muncii, Protecției Sociale și al Agriculturii și Industriei Alimentare, propuși de PD. Cum ați văzut Dvs. aceste remanieri?Dna Radu urmează, după toate probabilitățile, să joace un rol important în campania electorală... Igor Volnițchi: „Poziția președintelui se pare că e una fermă. La un moment dat, dumnealui chiar sugera: „Dacă nu vă place, nu aveți decât să recurgeți din nou la suspendare”. Cred că anume la suspendare se va ajunge, or, în special numirea Silviei Radu este o procedură mult prea complicată pentru președintele Dodon, care e și lider al socialiștilor. Dna Radu urmează, după toate probabilitățile, să joace un rol important în apropiata campanie electorală a alegerilor parlamentare. Probabil numirea dumneaei în funcție are legătură directă cu alegerile parlamentare și președintele, fiind și lider al socialiștilor, înțelege bine acest lucru, de aceea putem intui că va merge până la capăt de această dată, în sensul că preferă mai degrabă o nouă suspendare decât să se implice și să facă un joc favorabil guvernării.”Europa Liberă: Premierul zicea că ar fi o nouă încălcare a Constituției.Igor Volnițchi: „Intrăm deja pe un tărâm mult prea complicat și aici se fac diverse presupuneri. Nu-i exclus că de data aceasta guvernarea ar putea merge mult mai departe decât o simplă suspendare; nu-i exclus că ar putea urma careva solicitări de interpretări a Legii Supreme, în sensul în care să se vadă cum să se procedeze cu președintele, dacă el refuză repetat să promulge anumite legi, să aprobe în funcție anumite candidaturi ale unor miniștri ș.a.m.d.; nu-i exclus că de data asta democrații vor încerca să dea o interpretare mult mai largă acțiunilor președintelui, iar această interpretare va sta la baza unor acțiuni posibil de mare răsunet în Moldova.”Europa Liberă: Să vă referiți și la legitimitatea actualei garnituri guvernamentale, doar trei miniștri au fost confirmați în Parlament.Nu-i exclus că de data asta democrații vor încerca să dea o interpretare mult mai largă acțiunilor președintelui... Igor Volnițchi: „Sigur că aceasta ridică anumite semne de întrebare vizavi de legitimitate, or este clar scris în legislație că atunci când se remaniază, se modifică mai mult de jumătate din componența Guvernului, se cere minimum o procedură formală de reconfirmare în funcție a Cabinetului de miniștri. Sigur că pot fi și alte opinii, precum că această remaniere nu a fost făcută printr-o singură acțiune, ci în cadrul mai multor acțiuni de acest fel și această normă legală, chipurile, nu ar avea aici careva efecte. Sigur că juriștii ar trebui să examineze și să spună în ce măsură acest Guvern mai este legitim după atâtea remanieri, însă, dincolo de aspectul legal, guvernarea transmite un semnal foarte prost pentru sine întregii societăți că în acești doi ani și ceva, din 20 ianuarie 2016 și până în prezent, nu a avut capacitatea de a găsi cele mai bune candidaturi și de fiecare dată, rechemând un ministru, și-a confirmat indirect această incapacitate, a confirmat indirect și ineficiența guvernării în general.”Europa Liberă: Dar cine acumulează mai mult capital politic în situația asta – guvernarea sau Președinția?Igor Volnițchi: „Dacă vă referiți la refuzul președintelui de a semna, la această etapă sigur președintele este pe cal alb, însă, dacă vor urma acele acțiuni despre care spuneam eu că ar putea să aibă loc ca urmare a unor eventuale interpretări a Legii Supreme, s-ar putea ca deja președintele să fie cel defavorizat.”Europa Liberă: S-ar ajunge și la suspendarea lui din funcție?Igor Volnițchi: „S-ar putea ajunge, însă aici este un...”Europa Liberă: La un impeachment în Parlament?Igor Volnițchi: „Da, despre un eventual impeachment s-a discutat și anterior. Spicherul Andrian Candu chiar îi făcea din deget președintelui, spunându-i că el nu are posibilitatea să dizolve Parlamentul, pe când Parlamentul are posibilitatea să-l suspende din funcție. Nu cred că au fost pur și simplu declarații. S-ar putea de revenit la ele, însă repet: aici e un băț cu două capete. Încă nu se știe care ar putea fi efectele. Primul efect ar putea fi, într-adevăr, înlăturarea lui Igor Dodon de la Președinție și poate o parte a societății ar aplauda acest lucru. Mă refer la cei care susțin în special partidele din dreapta pro-europeană, cei care susțin PD-ul, partidul de guvernare, dar s-ar putea să avem și efecte inverse: victimizarea președintelui și consolidarea unei importante părți a electoratului în jurul figurii sale.”Europa Liberă: Mai ales că dl Dodon a anunțat că ar putea să fie primul pe lista Partidului Socialiștilor în alegerile parlamentare. Igor Volnițchi: „Asta e. Și aici iarăși cred că se cere o interpretare și presupun că cei de la guvernare, am văzut că și pe cei din dreapta pro-europeană îi interesează aspectul respectiv. Unul din liderii partidelor relevante pentru electoratul pro-european a declarat că se cere o interpretare juridică a acestei intenții a președintelui, pentru că, pe de o parte, președintele se zice că trebuie să fie apolitic și din acest motiv președintele Dodon atunci când a fost învestit în funcție a plecat din funcția de președinte al PSRM-ului, dar pe de altă parte, nu-mi amintesc să fi existat în lege sau să existe în acest moment careva prevederi clare care s-ar referi anume la situația despre care vorbește șeful statului.”
20:00
Referendumul pentru familie din România nu era necesar, a declarat, vineri, la Radio France Internationale, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, în opinia căruia consultarea populară din 6 şi 7 octombrie nu va avea niciun efect juridic.Şeful CNCD subliniază că, „indiferent de rezultatul referendumului, din punct de vedere juridic, nu avem nicio schimbare, pentru că şi în acest moment actuala Constituţie permite căsătoria doar între persoane de sex diferit şi noțiunea de familie o interpretează într-un sens larg, nu doar familia care rezultă din căsătorie”. Ca urmare, a precizat Asztalos Csaba, „această revizuire a Constituţiei nu comportă nicio consecință juridică”.
19:40
Parchetul General a anunțat, vineri, oficial începerea urmăririi penale împotriva conducerii Jandarmeriei și împotriva secretarului de stat din Ministerul de Interne, Mihai Dan Chiric, acuzați în dosarul privind violențele comise de jandarmi împotriva manifestanților la protestul din data de 10 august, informează site-ul G4media. Astfel, s-a declanșat urmărirea penală împotriva maiorului Cazan Laurenţiu Valentin, în prezent împuternicit director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, comisarului-şef de poliţie Chirică Mihai Dan, secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, colonelul Cucoș Gheorghe Sebastian, în prezent prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române și colonelul Sindile Ionuț-Cătălin, în prezent împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române.
19:40
Înotătorul american și campion olimpic, cu 23 de medalii olimpice cîștigate, Michael Phelps a cerut noilor lideri ai agenției mondiale anti-doping WADA să lupte împotriva dopajului în sport. Phelps a făcut declarația la o zi după ce WADA a ridicat suspendarea agenției ruse anti-dopping, RUSADA, într-o decizie controversată. Și fostul director al WADA David Howman a criticat noua conducere a agenției, cea care a decis ieri ridicarea suspendării pentru RUSADA. „Sportul nu este despre a face performanță pentru că tot organismul tău este sub influența unor substanțe care îți măresc performanțele”, a spus înotătorul american.
19:31
19:20
Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat că negocierile cu Uniunea Europeană referitoare la retragerea Marii Britanii din Uniune sunt în impas. În opinia șefei guvernului conservator de la Londra, cel mai bine ar fi ca Bruxelles-ul și Londra să ajungă la o înțelegere, dar dacă acest lucru este imposibil, este mai bine ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană fără nicio înțelegere, decât cu una proastă.Data plănuită pentru retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana este luna martie 2019.
19:00
Partidul Democrat din Moldova (PDM) a sesizat Curtea Constituţională solicitând constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de preşedinte al Republicii Moldova. Demersul vine după ce şeful statului Igor Dodon a refuzat să semneze decretele de numire în funcţie a noilor miniştri, Silvia Radu şi Nicolae Ciubuc, propuși de Partidul Democrat, într-o nouă remaniere guvernamentală.Sesizarea a fost depusă de deputații democrați Sergiu Sârbu și Eugeniu Nichiforciuc. Democraţii susțin că, prin suspendarea pe o perioada de timp a președintelui Moldovei, se va putea debloca situaţia actuală. Nu este prima dată când PDM recurge la aceasta soluție, a făcut-o de trei ori până acum, de două ori pentru că președintele nu a fost de acord cu numiri în guvern și o dată în legătură cu legea anti-propagandă.
19:00
Uniunea Europeană ar putea elibera următorii bani către Republica Moldova numai după alegerile din februarie anul viitor, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius. „Vrem să rămânem parteneri cu R Moldova, dar vrem ca ambele părți să își respecte angajamentele, nu doar noi”, este mesajul politicianului lituanian, autorul celui mai recent raport privind aplicarea prevederilor Acordului de Asociere al R.Moldova cu UE. Austrevicius – care reprezintă în Parlamentul European Alianța Liberalilor cu Democrații – a mai declarat în interviul cu Europa Liberă  că se poate vorbi de rezultate satisfăcătoare în reformele făcute în serviciile financiare, în sistemul bancar, dar „nu același lucru se poate spune despre reformele în sistemul judiciar sau în aplicarea statului de drept”. „Așadar, noi ne uităm la imaginea globală, iar în multe domenii reformele sunt incomplete”, a declarat Europei Libere europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius.
18:50
„Rusia rămâne a fi cel mai mare partener comercial al Moldovei”, se arată el convins, contrar datelor statistice și mai multor studii independente.
18:31
Centrul Memorial pentru Drepturile Omului din Rusia a anunțat că un judecător din Cecenia a ordonat ca procesul împotriva activistului său Oyub Titiev să se desfășoare în spatele ușilor închise.În opinia procurorilor, în dosarul activistului ar exista informații legate de securitatea statului, iar unii martori vor fi si ei interogați în spatele ușilor închise pentru a apăra informațiile personale ale unor agenți.Organizaţia Memorial spune că speră ca procesul să se redeschidă publicului după ce vor fi audiați anumiți martori.Avocatul activistului a declarat că decizia judecătorului de a nu permite prezenta publicului la proces încalcă legislația internațională în domeniul drepturilor omului.
18:31
Președintele Donald Trump, în adresa sa de la Națiunile Unite de săptămâna viitoare, va vorbi despre Iran, despre cazul otrăvirii cu agent neurotoxic al fostului agent dublu Serghei Skripal în Marea Britanie și despre Coreea de Nord, a anunțat ambasadoarea americana la ONU, Nikki Haley. Declarația a fost făcută la televiziunea Fox News. Donald Trump se va adresa adunării Generale a ONU, marţi, 25 septembrie, și a doua zi. El va prezida ședința Consiliului de Securitate ONU care are pe agendă Iranul, neproliferarea nucleară și atacurile chimice din Siria și Marea Britanie, potrivit declarației ambasadoarei Haley.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.