Rusia a folosit exporturile de gaze pentru a dezbina statele Uniunii Europene

10TV, 16 aprilie 2018 17:01

Rusia a folosit exporturile de gaze pentru a dezbina statele Uniunii Europene, Gazprom oferind Germaniei preţuri mai mici, în defavoarea statelor est-europene care au plătit mai mult, în timp ce Comisia Europeană era conştientă de acest lucru, arată documente dezvăluite în exclusivitate de presa britanică. Documentele arată cum preşedintele rus Vladimir Putin a controlat abuziv […] Articolul Rusia a folosit exporturile de gaze pentru a dezbina statele Uniunii Europene apare prima dată în 10TV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de 10TV

Acum 6 ore
10:40
Mașini de epocă din România și R.Moldova în centrul Chișinăului. Sub egida Centenarului Marii Uniri va fi organizat o paradă auto-retro de la Iași până în capitala Republicii Moldova. Evenimentul va avea loc în acest weekend.  Retromobil Club România împreună cu membrii Cluburilor de Automobile din Moldova vor organiza o paradă auto-retro în mișcare de ...read more → Articolul VIDEO // Mașini de epocă din România și R.Moldova în centrul Chișinăului. Sub egida Centenarului Marii Uniri va fi organizat o paradă auto-retro apare prima dată în 10TV.
10:10
Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană și NATO ar putea fi incluse ca prioritate națională în Constituția Ucrainei. Despre aceasta a anunțat președintele Petro Poroșenko. Mai mult, lideul de la Kiev spune că în Constituția țării nu mai poate fi loc de Rusia și staționare trupelor străine. Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană și NATO ar putea ...read more → Articolul VIDEO // Ucraina ia decizii radicale. Poroșenko vrea aderarea în UE și NATO ca prioritate națională în Constituție apare prima dată în 10TV.
Acum 24 ore
22:20
Unirea nu este un dat, ci este o mare înfăptuire, o construcţie, un edificiu, iar edificiile nu se lasă de izbelişte, ci se apără, se ocrotesc şi se primenesc în fiecare zi. Acesta a fost mesajul preşedintelui Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, la conferinţa internaţională cu tema “România şi evenimentele istorice din perioada 1914 – 1920. ...read more → Articolul Ioan-Aurel Pop: „Unirea nu este un dat, ci este o mare înfăptuire, o construcţie, un edificiu, iar edificiile nu se lasă de izbelişte, ci se apără” apare prima dată în 10TV.
22:00
Partidul Liberal este incomod guvernării. Odată cu plecarea acestuia de la guvernare deciziile se iau mult mai ușor. Opinia, care aparține președintelui parlamentului, Andrian Candu, a fost readusă aminte cetățenilor de către vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, în cadrul emisiunii Sfatul Țării. Mai mult, acesta afirmă că partidului din care face parte i-au fost puse ...read more → Articolul VIDEO // Partidul Liberal este incomod guvernării. Valeriu Munteanu afirmă că partidul din care face parte a avut multe piedici când era la guvernare apare prima dată în 10TV.
21:50
Președintele Igor Dodon a expediat o scrisoare premierului Pavel Filip prin care l-a informat că nu acceptă să numească cei doi candidați la funcțiile de ministru al sănătății, muncii și protecției sociale, precum și al agriculturii și industriei alimentare, propuși de Partidul Democrat. Șeful statului susține că principalul argument pentru refuzul dea o numi pe ...read more → Articolul VIDEO // Ping-Pong politic cu Dodon și Filip / Pavel Filip: „Dodon își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă” apare prima dată în 10TV.
21:31
Guvernul dorește înlăturarea unioniștilor, iar sistemul mixt de vot este alcătuit în așa fel, încât partidele declarate pro-moldoveniste să câștige. De această opinie este președintele partidului liberal, Mihai Ghimpu expusă în cadrul emisiunii Moldova Live. Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a explicat de ce Republica Moldova are nevoie de Unire și care sunt beneficiile acesteia. ...read more → Articolul VIDEO // Mihai Ghimpu: ”Guvernul dorește înlăturarea unioniștilor. Sistemul mixt este alcătuit așa încât partidele pro-moldoveniste să câștige” apare prima dată în 10TV.
21:20
România va continua să acorde Republcii Moldova sprijin în realizarea proiectelor investiționale, a celor de infrastructură, inclusiv Transgaz, dar și în cazul inițiativelor de afaceri şi investițiile în regiune. Despre viitoarea colaborare pe aceste segmente între cele două state au discutat Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici la întrevederea cu omologul său de la București, ...read more → Articolul VIDEO // Chiril Gaburici: ”România rămâne principalul partener al R. Moldova”. România va continua să sprijine realizarea proiectelor investiționale. apare prima dată în 10TV.
21:00
Investițiile companiilor din România în R. Moldova au crescut spectaculor. În urma unei întrevederi a reprezentanților Congresului autorităților locale din moldova cu Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, s-au stabilit un șir de modalități de dezvoltare a localităților prin intermediul investițiilor românești, dar și a celor europene. În timpul apropiat, o companie de confecții ...read more → Articolul VIDEO // Un investitor din România vine în RM pentru a crea sute de locuri de muncă. Domeniul de activitate: confecții și tricotaje apare prima dată în 10TV.
20:50
Reprezentanții Alianței pentru Centenar, Ion Leașcenco și Vlad Bilețchi, au fost citați în aceste zile de către inspectoratul de poliție Buiucani într-o cauză neclară, cu grave devieri procedurale. Ambii unioniștii au anulat audierea pentru ziua de 24 septembrie, pentru a fi audiați în prezența unui avocat. Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, a fost citat ...read more → Articolul VIDEO // Liderii unioniști de la Chișinău, citați de poliție într-o cauză neclară. Audierea a fost anulată apare prima dată în 10TV.
20:40
Inițiativa unioniștilor de colectare a milionului de semnături a fost publicată astăzi, 19 septembrie, în Monitorul Oficial. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de către președintele Platformei unioniste ”Acțiunea 2012”. Amintim că, la data de 26 iulie, inițiativa de modificare a Constituției, demarată de unioniști, a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ al ...read more → Articolul VIDEO // Inițiativa unioniștilor de colectare a milionului de semnături pentru Unire a fost publicată în Monitorul Oficial apare prima dată în 10TV.
Ieri
22:30
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip va cere suspendarea președintelui Igor Dodon. Asta după ce Dodon a refuzat candidaturile de miniștri propuse de PDM. Premierul este de părere că prin acest pas, președintele încalcă, din nou, Constituția. “Refuzul președintelui Igor Dodon de a accepta cele două candidaturi de miniștri propuse este o nouă încălcare a Constituției, ...read more → Articolul ULTIMA ORĂ // Pavel Filip va cere DEMISIA lui Dodon la Curtea Constituțională. Șeful statului a refuzat numirea în funcție a noilor miniștri apare prima dată în 10TV.
22:20
Merele din Republica Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume – cea a Indiei. Autoritățile indiene au stabilit cerințele fitosanitare de import, iar în timpul apropiat urmează a fi identificat exportatorul din R. Moldova și importatorul din India, pentru a fi exportat primul lot de mere. „Accentul trebuie pus ...read more → Articolul VIDEO // Merele din R. Moldova vor fi exportate în India. Cele mai multe produse moldovenești ajung, în prezent, pe piața Uniunii Europene apare prima dată în 10TV.
22:00
Ilan Șor este lăsat să-și pregătească campania electorală. Sub pretextul efectuării unei expertize financiare, Curtea de Apel Cahul a amânat ședința de judecată până în luna decembrie. Primarul de Orhei, implicat în furtul miliardului și care este condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare a fost primit cu ovațiuni de către susținătorii care îl ...read more → Articolul VIDEO // Ilan Șor este lăsat să-și pregătească campania electorală. Curtea de Apel Cahul a amânat ședința de judecată până în luna decembrie apare prima dată în 10TV.
21:40
Președintele Igor Dodon a semnat decretele privind demiterea Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici și Ministrului Sănatății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari. Despre aceasta Dodon a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook. „Menționez că pe parcursul a 1 an și 9 luni de mandat am demis deja 17 miniștri din ...read more → Articolul VIDEO // Igor Dodon a semnat decretele privind demiterea Ministrului Agriculturii și Ministrului Sănatății apare prima dată în 10TV.
21:40
1 milion 500 de mii de lei! Atât a cheltuit Republica Moldova pentru pregătirea și desfășurarea manifestațiilor dedicate Zilei Independenței. Suma a fost repartizată pentru organizarea Paradei Portului Popular și a concertului festiv de la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Banii au fost repartizați din bugetul public, iar sponsori ai manifestațiilor nu au existat. Până în ...read more → Articolul VIDEO // 1 milion 500 de mii de lei! Atât a cheltuit R. Moldova pentru marcarea Zilei Independenței. Banii au fost repartizați din bugetul public apare prima dată în 10TV.
21:20
Inițiativa unioniștilor de colectare a milionului de semnături a fost publicată astăzi, 19 septembrie, în Monitorul Oficial. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de către președintele Platformei unioniste ”Acțiunea 2012”. Amintim că, la data de 26 iulie, inițiativa de modificare a Constituției, demarată de unioniști, a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ al ...read more → Articolul ULTIMA ORĂ // Inițiativa unioniștilor de colectare a milionului de semnături pentru Unire a fost publicată în Monitorul Oficial apare prima dată în 10TV.
21:20
Primarul antiunionist din Bălți merge după „bune practici” în România. Cunoscut ca un aprig luptător cu românismul, Nicolai Grigorișin nu are nicio problemă cu România atunci când poate obține ceva. Pro-rusul va merge la Botoșani pentru a prelua bunele practici în gestionarea eficientă a entităților din subordinea primăriei Bălți. Edilului lui Usatâi nu a oferit ...read more → Articolul VIDEO // Primarul de Bălți, la lecții în România. Luptătorul antiunionist, Grigorișin va prelua bune practici de gestionare a primăriei apare prima dată în 10TV.
21:10
Republica Moldova și România își consolidează eforturile în domeniul justiției. Cele două state vor lansa, în comun, un curs electronic de instruire în domeniul justiției pentru toți cei care vor să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul statului de drept. Proiectul se va desfășura pe o platformă de instruire a Consiliului Europei. Decizia celor două părți a ...read more → Articolul VIDEO // România și R. Moldova lansează în comun un curs în domeniul justiției apare prima dată în 10TV.
21:00
Poduri noi peste Prut și o nouă linie cale ferată. Aceasta este dorința ministrului Economiei și Infrastructurii expusă în cadrul Summit-ului Inițiativa celor 3 Mări de la București. Oficialul mizează în continuare pe sprijinul oferit de România în acest sens. În discursul său, ministrul Economiei și Infrastructurii a vorbit despre importanța dezvoltării infrastructurii și interconectarea ...read more → Articolul VIDEO // Poduri noi peste Prut și o nouă linie cale ferată. Sunt noile proiecte pe care RM dorește să le implementeze cu sprijinul României apare prima dată în 10TV.
20:50
Republica Moldova şi-ar putea pierde existenţa prin federalizarea spre care conduc măsurile de reglementare a diferendului transnistrean. Este concluzia preşedintelui Asociaţiei pentru Politica Externă, Victor Chirilă. Expertul susţine că în felul acesta integrarea europeană va fi inevitabil abolită, iar teritoriul va fi reintegrat geopolitic în sfera de influenţă a Rusiei, “care va dispune de noul ...read more → Articolul VIDEO // Federalizarea – fatală pentru R. Moldova. Subiectul preferat al lui Dodon, în vizorul experților în politică externă apare prima dată în 10TV.
20:30
O alianță pro-moldova între PD și PSRM, va permite acestor două partide sa ia puterea viitorului legislativ. Vasile Costiuc, Președintele Partidului Democrația Acasă, consideră că această alianță deja se pregătește, iar acest lucru le va oferi posibilitatea să spele banii statului așa cum au făcut-o până acum. După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, PD ...read more → Articolul VIDEO // Alianța PRO-MOLDOVA. Costiuc: PD și PSRM pregătesc o coaliție pentru a accede în viitorul Parlament apare prima dată în 10TV.
20:20
Igor Dodon se arată nemulțumit de faptul că serviciile secrete din acest stat nu expulzează din cetățenii români, care pledează pentru unirea Republici Moldova cu România. Mai mult, acesta declară că deputații români care participă la manifestațiile unioniste, dar și unioniștii din Republica Moldova trebuie declaraţi „persoana non grata”. Făcând trimitere la cei șapte cetățeni ...read more → Articolul VIDEO // Dodon vrea expulzarea cetățenilor români după modelul turcilor. Șeful statului: trebuie declarați ”persona non grata” apare prima dată în 10TV.
20:10
Unioniștii sunt îndemnați să participe la alegeri cu o singură listă de candidați. Un grup de inițiativă care pledează pentru formarea unei liste comune de candidați la funcția de deputat din partea partidelor unioniste organizează o adunare în acest sens la sfârșitul lunii. Menționăm că în R. Moldova există cel puțin cinci partide care pledează ...read more → Articolul VIDEO // Uniți la alegerile parlamentare. Partidele unioniste sunt chemate la dialog de un grup de intelectuali apare prima dată în 10TV.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:30
100 de kilometri pentru 100 de ani. Doi români au alergat în Spania pentru a marca Marea Unire de la 1918. Cu tricolorul în mână, ultramaratonistul Levente Polgar să marcheze astfel Centenarul Marii Uniri pe un traseu care traversează munții din nordul Madridului și are o lungime de 100 de km. Alergare pentru Marea Unire. ...read more → Articolul VIDEO // 100 de kilometri pentru 100 de ani. Doi români au alergat în Spania pentru a marca Marea Unire de la 1918 apare prima dată în 10TV.
13:10
Centenarul Marii Uniri, celebrat la înălțime. La 2 mii de metri altitudine, în munții Bucegi, aproximativ o mie de persoane au participat la ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman. Printre participanți au fost și reprezentanți ai Republicii Moldova. La evenimentul dedicat celebrării ...read more → Articolul VIDEO/Centenarul Marii Uniri/ 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Caraiman. Au participat și unioniști din Republica Moldova apare prima dată în 10TV.
12:50
După ce la sfârșitul lunii iulie a fost scoasă la vânzare, compania aeriană ”Air Moldova” ar putea trece în proprietatea unei companii românești. Autoritățile susțin că privatizarea este necesară pentru atragerea capitalului privat, modernizarea flotei aeriene, îmbunătățirea calității serviciilor prestate, dar și atragerea pasagerilor de tranzit. Compania Aeriană ”Air Moldova” ar putea să ajungă în ...read more → Articolul VIDEO // Compania aeriană „Air Moldova” ar putea trece în proprietatea unei companii românești apare prima dată în 10TV.
12:40
Numărul celor care își doresc Reîntregirea malurilor de Prut a crescut de două ori în ultimii ani. Datorită implicării Guvernului României în soluționarea problemelor sociale ale Republicii Moldova, cetățenii sunt mult mai convinși că Unirea cu România este unica șansă pentru a avea un viitor mai bun. Opiniile au fost expuse de către Petru Frunze, ...read more → Articolul VIDEO / Petru Frunze: ”Datorită implicării României în soluționarea problemelor RM, cetățenii sunt convinși că Unirea este șansa unui viitor mai bun” apare prima dată în 10TV.
12:20
Un bust al Regelui Ferdinand I al României a fost ridicat pe soclu la Varnița, raionul Anenii Noi. Iniţiativa aparţine Căminului Cultural „Sfântul Gheorghe” din Varniţa și face parte din campania de restabilire a busturilor închinate regelui Întregitor. Ordinea alocuțiunilor a fost deschisă de către directorul adjunct al Liceului Teoretic Varnița, Zinaida Botnaru, care a ...read more → Articolul VIDEO // Regele Ferdinand revine acasă / Un bust al Regelui Ferdinand I al României a fost ridicat la Varnița, raionul Anenii Noi apare prima dată în 10TV.
12:10
Ialoveni a devenit o a doua casă pentru reprezentanții județului Ilfov, care la data de 16 septembrie au semnat un acord de înfrățire cu autoritățile din Ialoveni. Irinel Scrioșteanu, administrator public al județului Ilfov, a declarat, în cadrul emisiunii Sfatul Țării, că Județul Ilfov, find o regiune dezvoltata cu un PIB cu mult peste media ...read more → Articolul VIDEO/Irinel Scrioșteanu: ”Am venit să cunosc Basarabia și am descoperit România profundă! Ilfov va fi alături de Ialoveni până la realizarea Unirii” apare prima dată în 10TV.
11:50
România, țara gazdă a celei de-a treia ediții a Summitului Inițiativei celor Trei Mări, precum și a primului Forum de Afaceri al Inițiativei, s-a aflat în centrul celor mai importante angajamente asumate la nivelul Uniunii Europene. Așa, România s-a plasat în avangarda deciziilor interconectării regionale a țărilor ce reprezintă 28% din PIB-ul UE. Primul pas ...read more → Articolul VIDEO // Summitul Inițiativei celor Trei Mări: România se află în centrul celor mai importante angajamente asumate la nivelul Uniunii Europene apare prima dată în 10TV.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.