Date îngrijorătoare: Peste 58 la sută dintre moldoveni mor din cauza bolilor cardiovasulare

Canal2, 16 aprilie 2018 17:00

Bolile cardiovasulare au luat cele mai multe vieţi anul trecut. Centrul Naţional de Sănătate în Management arată că peste 58 la sută dintre moldoveni mor din cauza acestor maladii. Cifra este în creştere, cu aproape două puncte procentuale, faţă de 2016. Din numărul total al deceselor cauzate de maladiile cardiovasculare, cardiopatia ischemică acută, adică afecţiunea […] Post-ul Date îngrijorătoare: Peste 58 la sută dintre moldoveni mor din cauza bolilor cardiovasulare apare prima dată în CANAL 2.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Canal2

Acum 2 ore
20:00
Post-ul Reporter cu Diana Spătărel, 22 septembrie 2018 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
Acum 4 ore
19:20
Două harpe şi un flaut au răsunat aseară, în parcul Dendrariu din Capitală. Concertul în aer liber a adunat copii şi maturi care au ieşit la plimbare. Spectacolul face parte din seria de concerte ale Moldovan National Youth Orchestra şi este o premieră pentru Chişinău. Proiectul „Harp in the Park” face parte din seria de […] Post-ul Concert inedit în parcul Dendrariu din Capitală apare prima dată în CANAL 2.
19:20
Ziua caldă şi însorită a scos astăzi mai mulţi chişinăieni în parcuri şi zonele de agrement. Unii s-au plimbat sau au încercat să prindă ultimul bronz din acest an, iar o alţii au încins grătarele. În parcul „La Izvor”, din Capitală, mai mulţi oameni au încercat să prindă ultimul bronz din acest an. „Mai stăm […] Post-ul Ziua caldă şi însorită a scos mai mulţi chişinăieni în parcuri şi zonele de agrement apare prima dată în CANAL 2.
18:50
Un locuitor din regiunea transnistreană se numără printre cele 15 victime ale accidentului aviatic produs în Siria, la începutul săptămânii. Este vorba despre Pavel Tcacenco, în vârstă de 35 de ani. Presa din stânga Nistrului scrie că bărbatul s-a născut într-o familie de militari, iar acum cinci ani s-a mutat cu traiul în Rusia, unde […] Post-ul Un locuitor din regiunea transnistreană se numără printre cele 15 victime ale accidentului aviatic produs în Siria apare prima dată în CANAL 2.
18:50
Vârsta nu a oprit-o să facă primul pas în lumea afacerilor. Despre o tânără, în vârstă de 18 ani vorbim, din Căuşeni, care a aplicat la programul de subvenții în avans al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Cu banii planificaţi, antreprenoarea vrea să-și deschidă o brutărie unde va produce covrigi italieni. Conform business […] Post-ul La 18 ani, viseză la o afacere de succes. Tânăra vrea să-și deschidă o brutărie unde va produce covrigi italieni apare prima dată în CANAL 2.
18:40
Au încins o horă pe carosabilul proaspăt reparat în cadrul Programului „Drumuri Bune pentru Moldova” şi l-au transformat într-un ring de dans. Vorbim despre mai mulţi petrecăreţi de la o nuntă din satul Parcova, raionul Edineţ. Imaginile video au fost postate pe internet de către preşedintele raionului, Iurii Garas. În cadrul Programului „Drumuri bune pentru […] Post-ul Au încins o horă pe carosabilul proaspăt reparat în cadrul Programului Drumuri Bune pentru Moldova apare prima dată în CANAL 2.
Acum 6 ore
17:10
Post-ul Reporter cu Diana Spătărel, 22 septembrie 2018 – 16:00 apare prima dată în CANAL 2.
16:30
Teatrul „Eugene Ionesco” din Capitală a găzduit, în premieră, unul dintre cele mai vechi teatre din Georgia, „Valerian Gunia”, din orașul Poti. La Chișinău, actorii vor prezenta trei spectacole. În această perioadă, artiştii georgieni se află într-un turneu prin mai multe țări europene. Primul spectacol jucat la Chişinău de către actorii georgieni se numeşte „Orașele […] Post-ul Actorii georgieni au cucerit scena teatrului Eugene Ionesco din Capitală apare prima dată în CANAL 2.
16:20
Ziua Aviaţiei este sărbătorită la înălţime, la Aeroportul Internațional Chișinău. Amatorii show-urilor printre nori s-au delectat pe parcursul zilei cu trucuri ale piloților din Letonia sau România. În premieră, fiecare vizitator s-a putut afla în pielea unui paraşutist, într-un tunel aerodinamic, amenajat la Aeroport. La sărbătoarea dedicată Zilei Aviaţiei, astăzi, la Aeroportul Chişinău au fost […] Post-ul Ziua Aviaţiei sărbătorită la înălţime. În premieră, fiecare vizitator s-a putut afla în pielea unui paraşutist, într-un tunel aerodinamic, amenajat la Aeroport apare prima dată în CANAL 2.
16:20
Surpriză pentru doi tineri însurăţei din comuna Vărzăreşti, raionul Nisporeni. Aseară, în toiul nunţii, aceştia au avut parte de un oaspete special. Cel care a venit să le ureze „casă de piatră”, a fost chiar liderul democrat, Vlad Plahotniuc, care le-a adus şi daruri. Mireasa a fost cea care a postat imaginile pe o reţea […] Post-ul Surpriză pentru doi tineri însurăţei din comuna Vărzăreşti, raionul Nisporeni apare prima dată în CANAL 2.
16:20
Recoltă inedită de miere, în acest an. În premieră, mierea de mană, unul dintre cele mai rare soiuri, a fost prezentată la un târg apicol din Capitală. Produsul este obţinut exclusiv dintr-o substanţă lipicioasă, care se scurge din coniferi, stejari sau fagi. Târgul de miere, care a avut loc în scuarul Catedralei Mitropolitane, a adunat […] Post-ul Recoltă inedită de miere. Unul dintre cele mai rare soiuri a fost prezentat la un târg apicol din Capitală apare prima dată în CANAL 2.
16:10
Viteza l-a băgat în mormânt pe un motociclist, în vârstă de 18 ani, iar pe un alt tânăr – în spital. Tragedia a avut loc aseară, în apropiere de satul Hiliuţi, raionul Făleşti. Potrivit oamenilor legii, băiatul care a decedat, conducea o motocicletă fără numere de înmatriculare. Acesta ar fi ieşit pe contrasens şi atunci […] Post-ul Viteza l-a băgat în mormânt pe un motociclist, în vârstă de 18 ani, iar pe un alt tânăr – în spital apare prima dată în CANAL 2.
16:10
Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a ajuns la spital, după ce a fost împușcat din greșeală, în picior, de către amicul său, care-şi verifica arma. Incidentul a avut loc aseară, în jurul orei cinci, în satul Zaim, din raionul Căușeni. „Având la sine un pistol de model Baikal deţinut legal a scos […] Post-ul Un bărbat de 41 de ani a ajuns la spital, după ce a fost împușcat din greșeală, în picior, de către amicul său apare prima dată în CANAL 2.
Acum 8 ore
15:00
Au sărbătorit hramul satului cu muzică bună, artişti îndrăgiţi, dar şi oaspeţi aleşi. Locuitorii din comuna Vărzăreşti, raionul Nisporeni, s-au adunat ieri, de la mic la mare, în centrul satului pentru o petrecere în toată legea. Oamenii au ascultat melodiile cântăreţilor dragi, dar şi mesajele celor care au pus umărul la dezvoltarea localităţii, unul dintre […] Post-ul Sărbătoare la Vărzăreşti. Localnicii s-au adunat de la mic la mare în centrul satului pentru o petrecere în toată legea apare prima dată în CANAL 2.
15:00
Post-ul Reporter cu Diana Spătărel, 22 septembrie 2018 – 13:00 apare prima dată în CANAL 2.
Ieri
21:00
Foto: Canal2.md Post-ul Reporter cu Diana Spătărel, 21 septembrie 2018 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
20:30
Post-ul Video:Tema zilei din 21.09.2018 cu ALINA AGAFIȚEI și VICTOR MOCANU apare prima dată în CANAL 2.
20:00
Peste 350 de mii de examinări şi analize de laborator au efectuat medicii de la Spitalul Raional Cantemir cu ajutorul utilajului oferit în calitate de grant de către Guvernul Japoniei. Cele 5 aparate, în valoare de peste 100 de mii de euro, au fost donate instituţiei medicale în anul 2015 în cadrul Programului de Granturi […] Post-ul Medicină modernă la Cantemir. De trei ani, spitalul beneficiază de un utilaj japonez apare prima dată în CANAL 2.
19:00
Deputații PDM Sergiu Sîrbu și Eugen Nichiforciuc au depus o sesizare la Curtea Constituțională, în care solicită instituirea interimatului funcției de președinte al ţării. Asta după ce Igor Dodon a refuzat repetat să-i numească pe Nicolae Ciubuc şi Silvia Radu în funcţiile de miniştri.Deputații au solicitat Curții să examineze sesizarea în regim de urgență pentru […] Post-ul Curtea Constituţională, sesizată în cazul refuzului lui Dodon de a semna decretul privind noii miniştri apare prima dată în CANAL 2.
19:00
Un bărbat a decedat în stradă, după ce ar fi aşteptat ambulanţa timp de 40 de minute. Incidentul a avut loc, aseară, pe una dintre străzile cartierului Telecentru al Capitalei. Potrivit martorilor, care au şi solicitat ajutorul medicilor, ambulanţa a ajuns prea târziu, iar bărbatul nu a mai putut fi salvat. Unul dintre martorii incidentului […] Post-ul Un bărbat din Capitală a decedat, după ce a aşteptat 40 de minute ambulanţa. „Ce doamnă, mata nu ştii în ce ţară trăieşti?” apare prima dată în CANAL 2.
19:00
Moldovenii iau tot mai multe credite. Potrivit Băncii Naţionale, în luna august au fost acordate peste 19 mii de împrumuturi. Cifra este mai mare cu peste trei mii faţă de numărul de credite acordate în aceeaşi lună a anului trecut. Potrivit statisticilor, luna trecută, băncile din ţara noastră au acordat peste 7300 de credite de […] Post-ul Valoarea creditelor acordate, în creştere apare prima dată în CANAL 2.
19:00
Post-ul Vorbe Bune, cu Lilu – 21 septembrie 2018 apare prima dată în CANAL 2.
16:40
Şi-a încercat norocul în Germania, dar a decis să rămână în Moldova, după ce a contractat un credit prin intermediul programului „Prima Casă”. Este povestea unei tinere din Căuşeni, care şi-a procurat recent un apartament în valoare de circa 28 de mii de euro. Aflat într-o vizită la Căuşeni, premierul i-a urat tinerei succes. „- […] Post-ul Tot mai mulţi beneficiari ai programului „Prima Casă” apare prima dată în CANAL 2.
14:10
Cad capete la nivel internaţional din cauza schemei „Laundromat”. Directorul executiv al celei mai mari bănci din Danemarca „Danske Bank”, Thomas Borgen, a demisionat, după ce s-a stabilit că o parte din banii din schemă au fost spălaţi prin intermediul sucursalei acesteia din Estonia. Ilegalităţile au fost scoase la iveală într-un raport, la realizarea căruia […] Post-ul Cad capete din cauza Laundromat-ului. Directorul executiv al Danske Bank a demisionat, după ce s-a stabilit că o parte dintre bani au fost spălaţi prin intermediul sucursalei din Estonia apare prima dată în CANAL 2.
14:00
Lăsau studenţii restanţieri dacă aceştia refuzau să le plătească mită pentru note de promovare. Aşa procedau până nu demult cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Capitală. Pentru o notă de promovare, profesorii cereau până la 1.400 de lei. Astfel, sub controlul CNA, au fost transmise mai multe sume de […] Post-ul Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Capitală, cercetaţi penal pentru corupere pasivă apare prima dată în CANAL 2.
14:00
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Diana Spătărel, 21 septembrie 2018 – 13:00 apare prima dată în CANAL 2.
11:20
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Corina Frumuzachi, 21 septembrie 2018 – 10:00 apare prima dată în CANAL 2.
10:40
Vinurile Moldovei au intrat în vizorul oenologilor din Europa. Într-o carte dedicată vinurilor produse în estul Europei, o expertă britanică subliniază câteva dintre soiurile autohtone care i-au atras atenţia. Printre acestea se numără Feteasca Albă, Feteasca Regală, Rara Neagră şi Viorica. Cartea Carolinei Gilby cuprinde poveşti interesante, date actuale şi informaţii utile legate de istoria […] Post-ul Vinurile Moldovei, apreciate în Europa apare prima dată în CANAL 2.
10:40
Creştinii ortodocşi de stil vechi marchează astăzi Naşterea Maicii Domnului, numită în popor şi Sfânta Maria Mică. În calendarul popular, sărbătoarea semnifică hotarul dintre vară şi toamnă. Potrivit tradiţiei, de Sfânta Maria Mică se fac pelerinaje la mănăstiri, iar credincioşii se duc cu fructe, pâine şi lumânări, pentru a fi sfințite. În mai multe localităţi […] Post-ul Creştinii ortodocşi de stil vechi marchează Naşterea Maicii Domnului, numită în popor şi Sfânta Maria Mică apare prima dată în CANAL 2.
10:20
Foto: canal2.md Post-ul O nouă zi, 21 septembrie 2018 apare prima dată în CANAL 2.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.