foto | Paștele Blajinilor la Soroca: Rromii și-a pomenit morții cu ouă decorate cu cristale Swarovski

Zugo.md, 16 aprilie 2018 17:00

Ieri și astăzi, locuitorii Republicii Moldova și-au pomenit apropiații decedați, mergând pe la cimitire și dând de pomană celor săraci. Locuitorii din nordul țării, cu precădere cei din Soroca, s-au evidențiat și în acest an datorită meselor bogate de printre morminte.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 4 ore
19:10
Cum ar fi să te trezești dimineața și să auzi ciripitul păsărilor sau să nu îți fie frică să lași copiii în stradă cu gândul că viața lor poate fi pusă în pericol de șoferi? Locuitorii unui oraș din Spania știu cum e asta și deja de câțiva ani se bucură de această liniște pe care mulți și-o doresc.
18:30
Un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost găsit fără suflare în această dimineață printre mormintele din cimitirul central de pe strada Armenească. Acesta ar fi decedat în urma unei supradoze de droguri.
Acum 8 ore
15:20
După accidentul în care a fost implicat cu câteva zile în urmă, Președintele se pare că s-a recuperat. Igor Dodon a postat mai multe fotografii unde, împreună cu familia, a mers la strâns roada.
15:00
Mulți dintre noi se visează prinți sau prințese, mai ales când suntem mici. Rămânem, deseori, impresionați de viața pe care o duc membrii Familiei Regale, dar și de modestia pe care o manifestă. Reședințele acestora sunt adevărate bijuterii și te face să crezi că ești în poveste.
15:00
Emoționată și cu titlul bine meritat de „Regina Orhei”, Luciana Gurduz azi și-a luat zborul spre Kemer, Turcia, acolo unde își va petrece vacanța câștigată la cel mai așteptat concurs de frumusețe al anului din Orhei.
15:00
De la hram la nuntă nu e decât un singur.. pas. Liderul PD, Vlad Plahotniuc, după ce a dansat hora la hramul satului Vărzărești, a mers și la o nuntă din localitate unde nu a ezitat să vorbească și la microfon.
15:00
Pe mai multe străzi din Chișinău va fi suspendat traficul rutier de pe 28 septembrie, ora 18:00, până pe 30 septembrie, ora 23:00. Circulația va fi restricționată în legătură cu efectuarea unor lucrări de reparaţie capitală a reţelelor termice.
15:00
Hainele sport ale celebrului brand Nike vor fi cusute în Republica Moldova. Fabrica de producere urmează să fie construită în orașul Taraclia.
15:00
Democratul Vlad Plahotniuc a petrecut aseară alături de oamenii din satul Vărzărești. Liderul PD a mers acasă, în raionul Nisporeni, pentru a sărbători hramul comunei. Acesta s-a fotografiat alături de doritori și a dansat hora. Momentul, filmat de un martor ocular, a fost expediat la adresa redacției.
15:00
Preotul din Negureni, Telenești susține că ar fi fost dat afară din lăcaș de către primarul satului și un polițist, pentru că nu ar fi plătit taxele mitropoliei, dar și că ar fi furat din biserica unde slujea.
15:00
Încă vă aflați pe băncile din gimnaziu și nu știți ce liceu să alegeți pentru a vă continua studiile? O echipă entuziastă de tineri bucureșteni, viitori studenți la universități de prestigiu din România și din afara țării, îsi doresc sa împărtășească experiența de licean cu voi. Astfel, vă invită la evenimentul „Let's High School”.
15:00
Grădina Publică „Ștefan cel Mare şi Sfânt” se va transforma duminică, 23 septembrie, pentru câteva ore, într-o bibliotecă modernă. Biblioteca municipală „B.P. Hasdeu” invită cetăţenii să participe la diverse activități interactive și să cunoască serviciile și oportunitățile de care pot beneficia în bibliotecile publice din țară, transmite IPN.
15:00
În acest an, echinocţiul de toamnă are loc pe 23 septembrie, la ora 04:54. Din acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, până la solstiţiul de iarnă, marcat pe 21 decembrie.
15:00
Moldoveanca Odri Bârcă a dat pe spate juriul de la Vocea României, datorită timbrului care are „foarte multă forță”. Tânăra a decis să încânte publicul cu piesa „Issues”, de Julia Michaels.
15:00
Dacă nu ai avut timp de concediu în timpul verii, dar vrei să mergi într-o vacanță în care vei prinde un bronz de invidiat și te vei odihni călduros chiar la începutul toamnei, atunci avem câteva sugestii perfecte.
15:00
Finlanda și-a construit în ultimii ani o campanie eficientă de turism, prin care încurajează străinii să viziteze țara. În 2016, Finlanda a introdus programul „FinRelax”, prin care îi încuraja pe turiști să urmeze un program din 5 pași pentru a se relaxa în natură.
15:00
Un tânăr moldovean a plecat emoționat la Vocea României, reușind să impresioneze publicul cu timbrul lui deosebit. Eduard Malareu a ales să cânte celebra piesă a lui Ed Sheeran, Perfect, iar primele note au cucerit-o imediat pe Irina Rimes.
15:00
În cadrul celei de-a patra ediții a sezonului 8 al concursului de peste Prut și-au încercat norocul trei moldoveni. Cireașa de pe „tortul” Vocii României a fost o chișinăuiancă care, la numai 17 ani, și-a luat curajul, pasiunea și vocea puternică și a mers să cucerească juriul și publicul showului.
15:00
Trecerea la ora de iarnă în acest an se face în noaptea dintre 28 octombrie şi 29 octombrie 2018 (sâmbătă spre dumincă), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineţii de 29 octombrie 2018 devine ora 3:00.
Ieri
20:00
Istorii reale și prețul pe care sunt nevoite unele persoane să-l plătească pentru a avea ceea ce-și doresc vor fi ecranizate într-un film realizat de Eugen Damaschin. „Beautiful Corruption” - producția care va putea fi urmărită începând cu 28 septembrie și timp de 7 zile la cinematograful „Patria-Loteanu”, intrarea fiind liberă.
19:30
Potrivit lui Ion Midrigan, vicedirector stația AMU Chișinău, ambulanța solicitată aseară în cazul bărbatului care a decedat pe o stradă din sectorul Telecentru al capitalei a ajuns la fața locului în 18 minute și nu 40 așa cum afirmă martorii.
19:10
Inculpații care figurează în dosarul Brăguța ar putea petrece ani grei după gratii. Acuzatorul de stat a cerut în cadrul ședinței de astăzi ca aceștia să fie condamnați la 13 ani de închisoare, în timp ce avocații familiei tânărului decedat cer pedeapsa maximă pentru tortură, și anume 15 ani de detenție.
18:50
Premierul Pavel Filip s-a arătat încântat de curajul unei tinere din Căușeni, care a decis să-și deschidă propria brutărie. Pentru acesta ea beneficiat de o subvenție în avans din partea statului, în sumă de 600.000 de lei.
18:30
18:20
O competiție extremă, din cadrul circuitului de ultramaratoane de sute de kilometri RacingThePlanet, a devenit una din țintele ultramaratonistului moldovean Iulian Bercu, pentru anul viitor.
18:00
Acest weekend va fi unul generos cu evenimente și temperaturi înalte. Astfel, pentru a profita din plin de cele două zile libere pe care le aveți, echipa ZUGO a pregătit o listă de destinații unde vă puteți relaxa, distra, bucura de muzică și o companie bună.
17:10
Stații de alimentare a automobilelor electrice, palmieri solari de generare a energiei electrice din surse regenerabile și staţii de colectare a PET-urilor. Sunt câteva din instalații care vor apărea în oraș până la finele anului viitor, grație proiectului „Oraşe verzi durabile pentru Moldova”.
16:50
A hotărât să plece din Moldova pentru o perioadă scurtă de timp, însă viața a avut alte planuri pentru ea. Dana Muntean este o tânără care indiferent de greutăți a continuat să lupte și să muncească pentru a atinge noi culmi, una dintre cele mai recente fiind un job la Facebook.
16:50
În acest an, echinocţiul de toamnă are loc pe 23 septembrie, la ora 04:54. Acesta este momentul când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.
16:10
Să-ți creezi un site nu este ușor, însă adevărata provocare constă anume în menținerea, ulterioară, a acestuia. Cel mai important aspect al menținerii este obținerea unui flux permanent de trafic către website.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.