Dodon: Atacul asupra Siriei întreprins de SUA, Marea Britanie şi Franţa a fost unul ilegal

Adevarul (Moldova), 16 aprilie 2018 17:00

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, afirmă că atacul cu rachete asupra Siriei, întreprins în dimineaţa zilei de sâmbătă, 14 aprilie, de SUA, Marea Britanie şi Franţa, a fost unul ilegal pe motiv că s-a produs „până la efectuarea unei investigaţii detaliate”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 15 minute
10:30
Bunul imobil Stadionul Republicat urmează să fie transmis cu titlu oneros în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA, transmite IPN cu referire la un proiect de lege aprobat de Guvern.
10:30
Deşi Strategia de reformă a Administraţiei publice (RAP) este, în linii mari, un document bun, Planul de acţiuni al Strategiei nu întotdeauna corespunde problemelor identificate de aceasta. O serie de indicatori de rezultat sunt confuzi, neclari şi nu corespund obiectivelor generale şi specifice.
10:30
Sportivii K-1 Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru vor compărea pe banca acuzaţilor pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unei persoane.
Acum 30 minute
10:20
Sheriff Tiraspol s-a calificat în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Formaţia antrenată de Goran Sablic a dispus de campioana Georgiei, Torpedo Kutaisi, cu 3-0, după ce în tur cedase cu 1-2, transmite IPN.
Acum o oră
09:50
Preşedinţii a 28 de consilii raionale din Republica Moldova, afiliaţi Partidului Democrat, se declară nedumeriţi şi dezamăgiţi că o rezoluţie recent votată în Parlamentul European, examinată la propunerea unor lideri ai opoziţiei extraparlamentare din Republica Moldova, a formulat recomandarea de suspendare a asistenţei macrofinanciare pentru ţară.
09:50
De la 1noiembrie anul curent, familiile defavorizate vor beneficia de o majorare a cuantumului ajutorului pentru perioada rece a anului, transmite IPN cu referire la un proiect de lege aprobat de Guvern.
09:50
Acordarea cetăţeniei pentru investiţii ar putea fi un coridor prin care să fie readuşi în ţară banii furaţi din sistemul bancar moldovenesc, având în vedere că investigaţiile privind frauda bancară nu sunt finalizate şi beneficiarii direcţi şi indirecţi nu au fost responsabilizaţi. De această părere este expertul economic Veaceslav Negruţă, exprimată în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
Acum 2 ore
09:20
Patru persoane, printre care trei copii, şi-au pierdut viaţa într-un grav accident de circulaţie care s-a produs în seara de miercuri, 18 iulie, ora 22.30 pe traseul Leuşeni-Chişinău, în apropierea satului Leuşeni.
Acum 24 ore
16:10
Anunţul guvernării, precum că de la 1 septembrie se vor majora cheltuielile pentru alimentaţia copiilor în şcoli şi grădiniţe cu 2 lei este o „bătaie de joc”, consideră conducerea Platformei Demnitate şi Adevăr. În calitate de exemplu a fost numit proiectul „Arena Chişinău”, unde vor fi redirecţionate circa 200 mln lei.
15:10
„Recomand angajaţilor Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) să circule cu transportul public, pentru a simţi pe propria piele problemele din domeniul transportului. Cer să veniţi cu reacţii imediate”. Indicaţiile vin din partea ministrului Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a avut miercuri, 18 iulie, discuţii cu angajaţii ANTA asupra problemelor din domeniul transporturilor.
14:40
Spectacolele de teatru sau alte activităţi contra cost, cu implicarea persoanelor străine, altele decât de pe teritoriul grădiniţelor, au fost interzice în instituţiile de educaţie timpurie municipale. Decizia a fost luată de către Direcţia generală educaţie, cultură, tineret şi sport a municipiul Chişinău, transmite IPN.
14:00
Primarul de Bălţi, Nicolai Grigorişin, s-a pomenit într-o situaţie jenantă în cadrul unei înâlniri pe care a avut-o vineri, 13 iulie, la Bălţi, cu ambasadorul Japoniei la Chişinău, Masanobu Yoshii. Edilul oraşului a avut nevoie de traducător în timpul discursului rostit de diplomatul nipon în limba română.
14:00
Trei bărbaţi cu vârstă cuprinsă între 33 şi 38 de ani, domiciliaţi în Chişinău, membrii activi ai organizaţiei criminale „Kitaeţ”, au fost reţinuţi de ofiţerii INI şi PCCOCS, după ce au şantajat şi au jefuit o familie din Capitală.
12:50
Preţurile plafon la carburanţi ar putea fi stabilite de către Agenţia pentru Reglementare în Energetică trimestrial şi nu o dată la două săptămâni cum este în prezent. Propunerea se regăseşte într-un proiect de lege, înregistrat în Parlament de către deputatul neafiliat Vladimir Cernat, transmite IPN.
11:40
Creşte numărul persoanelor cercetate penal în dosarul de corupţie la gările şi staţiilor auto din Republica Moldova. Alţi patru angajaţi ai instituţiei au statut de bănuit, doi dintre care au fost anunţaţi în căutare.
Ieri
10:40
Lidera PAS, Maia Sandu, a anunţat că a făcut un apel către postul public de televiziune, Moldova 1, cu solicitarea de a fi organizată o dezbatere cu prim-ministrul Pavel Filip, pentru a clarifica „lucrurile faţa în faţă, cu argumente, în prezenţa telespectatorilor”.
09:40
Persoanele care au accesat credite prin programul „Prima Casă” vor putea solicita ulterior compensaţie pentru apariţia copiilor. Acest lucru se va face în cadrul programului „Prima Casă 3”, anunţat de Partidul Democrat.
17 iulie 2018
19:00
Federaţia Rusă a fost obligată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului să achite circa 90.000 de euro pentru cinci cetăţeni moldoveni. Înalta Curte de la Strasbourg le-a dat câştig de cauză lui Ştefan Mangâr, Vitalie Vasiliev, Igor Daţco, Constantin Condrea şi Alexandru Pohilă, care în 2006 au fost condamnaţi în regiunea transnistreană în timp ce, în calitate de poliţişti, efectuau o acţiune de investigaţie în oraşul Tiraspol.
19:00
Curtea Supremă de Justiţie a restituit cererea lui Andrei Năstase cu privire la revizuirea hotărârii de invalidare a alegerilor locale noi din Chişinău. Decizia a fost adoptată marţi, 17 aprilie, în lipsa părţilor, transmite IPN.
18:30
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunţat marţi, 17 iulie, hotărârea în cauza fermierilor din raionul Dubăsari, a căror terenuri au fost sechestrate de administraţia secesionistă de la Tiraspol. Curtea a dispus încasarea prejudiciilor suportate de reclamanţi din contul Federaţiei Ruse în cuantum total de 2.499.300 milioane de euro.
16:40
Membrii Comitetului Mişcării de Rezistenţă Naţională „ACUM”, din care fac parte formaţiunile politice PAS, PLDM, PDA şi mai mulţi membri ai societăţii civile de opoziţie, au organizat marţi, 17 iulie, o conferinţă de presă la IPN. Evenimentul însă nu a putut începe, pentru că în sală erau prezenţi zeci de simpatizanţi ai primarului de Orhei, Ilan Şor, care au scandat lozinci împotriva organizatorilor conferinţei de presă.
15:10
Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi, 17 iulie, despre lansarea programului „Prima Casă 3”. După care, premierul Pavel Filip, în cadrul aceluaişi breafing de presă, marţi, 17 iulie, a venit cu mai multe detalii.
14:20
Cinci persoane, dintre care trei cetăţeni din Republica Moldova şi doi din Ucraina, au fost reţinute fiind suspectate de contrabandă cu tutun în proporţii deosebit de mari. Potrivit oamenilor legii, masa totală a mărfurilor de contrabandă care urma să ajungă în Ucraina este de peste 16 mii de kilograme, fiind estimată în bani la peste 1,1 milioane de lei, transmite IPN.
12:20
Ambasada SUA la Chişinău a emis un comunicat de presă marţi, 17 iulie, prin care înseamnă Moldova „să pună capăt justiţiei selective, să elimine corupţia şi să sporească transparenţa în sistemul judiciar pentru a asigura un viitor european luminos”.
11:30
Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au descins în dimineaţa de marţi, 17 iulie, în mai multe autogări din ţară pentru a efectua percheziţii în cadrul câtorva dosare de corupţie, comise de un grup de angajaţi ai Întreprinderii de stat Gările şi Staţiile Auto.
11:10
Igor Dodon avut luni, 16 iulie, la Moscova, prima sa întrevedere de lucru în calitate de şef de stat cu Dmitri Kozak, vicepremierul Federaţiei Ruse şi reprezentantul special al lui Vladimir Putin pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Republica Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:10
Poliţia solicită ajutorul societăţii în vederea identificării a trei persoane ce apar în imagini fotorobot. Indivizii sunt căutaţi pentru că ar fi agresat fizic un bărbat de 46 de ani, după care au sustras de la acesta mijloace financiare şi au plecat într-o direcţie necunoscută.
10:00
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, susţine că în cei patru ani în care există Acord de Asociere Republica Moldova-UE, s-au făcut multe eforturi pentru îndeplinirea angajamentelor, multe reforme, inclusiv în domeniul economic. Dar au fost şi neajunsuri. În primul rând, reforma justiţiei, care nu s-a realizat şi pe care încă o aşteaptă atât cetăţenii Republicii Moldova, cât şi partenerii internaţionali.
10:00
Ambasadorul Uniunii Europene la în Republica Moldova, Peter Michalko, susţine că UE aşteaptă din partea autorităţilor de la Chişinău să găsească soluţia care va respecta votul exprimat de către chişinăuieni.
16 iulie 2018
17:00
Copilul de opt ani care s-a intoxicat cu ciuperci împreună cu toată familia s-a stins la spital, în după amiaza zilei de astăzi, 16 iulie. Asta după ce starea fetei, care era critică, s-a înrăutăţit. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei şi Copilului, Maxim Cazacu.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.