Dodon: Atacul asupra Siriei întreprins de SUA, Marea Britanie şi Franţa a fost unul ilegal

Adevarul (Moldova), 16 aprilie 2018 17:00

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, afirmă că atacul cu rachete asupra Siriei, întreprins în dimineaţa zilei de sâmbătă, 14 aprilie, de SUA, Marea Britanie şi Franţa, a fost unul ilegal pe motiv că s-a produs „până la efectuarea unei investigaţii detaliate”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 30 minute
16:10
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunţă două iniţiative legislative. Una dintre ele prevede ca drapelul istoric al Moldovei să fie recunoscut şi arborat obligatoriu de către toate instituţiile publice. A doua iniţiativă conţine prevederi potrivit cărora în Parlament ar urma să se regăsească şi deputaţi de alte naţionalităţi.
Acum 4 ore
13:40
Platforma pentru Egalitate de Gen şi Coaliţia Naţională „Viaţa fără Violenţă în Familie” îşi exprimă dezamăgirea şi regretul faţă de avizul negativ dat de către Guvern unui proiect de lege care presupune extinderea serviciilor de creşă la nivel naţional.
13:40
Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a sesizat mai multe instituţii publice, dar şi internaţionale, vizavi de „abuzul“ comis recent de Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Sesizarea a fost transmisă Delegaţiei Uniunii Europene, corpurilor diplomatice,  Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, precum şi Consiliului de Presă, Asociaţiei Promo-LEX, CCA.
13:40
La nivel municipal a fost constituită o comisie care se va ocupa de elaborarea unei noi concepţii de amplasare a platformelor pentru colectarea deşeurilor menajere din capitală. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de către primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, transmite IPN.
13:40
Administraţia Institutului de Zoologie al AŞM susţine că incendiul de vineri, 20 aprilie, a provocat pagube enorme. Acoperişul a ars aproape în totalitate şi va trebui înlocuit, iar cheltuielile estimate în acest sens ar putea depăşi patru milioane de lei. Valoarea pagubelor va fi şi mai mare în condiţiile în care sălile de la etajul patru, dotate cu echipamente, au fost inundate.
13:40
Sediul Departamentului mentenanţă din cadrul SA „Apă-Canal Chişinău” a fost spart şi vandalizat pe parcursul nopţii trecute, de vineri spre sâmbătă. Furnizorul de apă menţionează că din primele informaţii se cunoaşte că au fost sparte uşile a cinci birouri, iar obiecte de preţ nu au fost sustrase, transmite IPN.
13:40
Candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar al Chişinăului, Ion Ceban, susţine că, imediat ce va ajunge la şefia Primăriei, va înăspri controlul cu privire la dotarea cu echipamente de protecţie împotriva incendiilor a tuturor instituţiilor municipale, a centrelor comerciale, dar şi a altor obiective publice.
Acum 8 ore
09:30
Sâmbătă, 21 aprilie, este zi lucrătoare pentru bugetari. Aceştia muncesc pentru ziua de luni, 30 aprilie, când vor avea liber. Astfel, peste o săptămână, bugetarii se vor odihni patru zile, de sâmbătă, 28 aprilie, până marţi, 1 Mai, când este marcată Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii, transmite IPN.
09:30
Instruirea în domeniul securităţii la locul de muncă în ultimii ani s-a redus dramatic. Studiile superioare în acest domeniu s-au redus de la cinci ani de instruire la patru ani, a explicat Efim Olaru, şef al Programului Antiincendiu de la Universitatea Tehnică din Moldova, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la Canal2, transmite IPN.
Acum 24 ore
22:40
Noul punct de trecere a frontierei comune moldo-ucrainene Palanca, aflat în prezent în construcţie, va fi inaugurat la finele anului curent, în luna decembrie. Persoanele care vor traversa frontiera vor fi supuse unui singur filtru de control, iar timpul de aşteptare în vamă se va reduce cu circa 20 %.
18:00
Proiectul noului Cod al Audiovizualului, redenumit în Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, a fost aprobat de Parlament în prima lectură în şedinţa de vineri, 20 aprilie. Acesta prevede un şir de reglementări noi referitoare la principiile de comunicare audiovizuală, în temeiul cărora trebuie să activeze toţi furnizorii de servicii media. Proiectul a fost criticat de către deputaţii din opoziţia parlamentară, transmite IPN.
18:00
Nouă candidaţi au depus la Consiliul Electoral al Circumscripţiei electorale municipale Bălţi, setul de acte pentru înregistrarea în cursa electorală la şefia municipiului. Din cei nouă, doi candidaţi sunt independenţi şi doar unul dintre ei a reuşit să adune numărul necesar de semnături.
18:00
Incendiul produs la centrul comercial din strada Ismail, colţ cu bulevardul Dimitrie Cantemir din capitală, a fost lichidat. În total, a fost afectată o suprafaţa de peste 500 de metri pătraţi a căptuşelii de la acoperiş şi a pereţilor laterali.
Ieri
14:30
Fostul ministru de Externe al României Adrian Cioroianu consideră că în momentul de faţă cea mai eficientă soluţie ca Republica Moldova să se apropie de România este încurajarea unei politici proeuropene. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN, Adrian Cioroianu a spus că afirmă acest lucru din perspectiva faptului că Republica Moldova are nevoie de un set de politici de guvernare pe care nu le-a pus în practică după 1990.
14:30
Preşedintele Igor Dodon planifică pentru săptămâna viitoare o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Subiectul a fost abordat vineri, 20 aprilie, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin.
14:30
Şase persoane din Chişinău au fost reţinute fiind suspectate de importul prin contrabandă a implanturilor şi articolelor pentru proteze dentare în Republica Moldova, în proporţii deosebit de mari. Valoarea totală a mărfurilor este estimată la 6 milioane de lei, transmite IPN.
13:40
Acoperişul Institutului de Zoologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, situat în cartierul Telecentru al Capitalei, a fost cuprins de flăcări în după-amiaza zilei de vineri, 20 aprilie. La faţa locului a fost antrenată întreaga garnizoană de autospeciale şi pompieri a municipiului Chişinău.
11:00
Programările de urgenţă pentru probele teoretică şi practică de susţinere a examenului pentru obţinerea permisului de conducere se fac, începând cu 19 aprilie, exclusiv online. Un ordin în acest sens a fost semnat de către directorul Agenţiei Servicii Publice, Serghei Railean, transmite IPN.
11:00
Consilierul local din Corjeuţi Iurie Groza, membru PDM, care a accidentat mortal un copil pe un drum din satul Corjeuţi, iar apoi a fugit de la locul faptei, nu va face închisoare. Acesta a fost condamnat la trei ani si două luni de închisoare cu suspendare, fiind eliberat din arest preventiv chiar din sala de judecată. Sentinţa a fost dictată recent de Judecătoria Edineţ, sediul Briceni.
10:00
Problema numărul unu în Republica Moldova este depopularea. Timp de 26 de ani de independenţă, populaţia ţării a ajuns de la peste patru milioane la aproape trei milioane de oameni. Cele mai pesimiste pronosticuri arată că în 2035 Moldova va avea sub 2 milioane de cetăţeni. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.
10:00
În vara anului viitor Arena Chişinău ar putea să fie finalizată şi disponibilă pentru organizarea evenimentelor. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.
10:00
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova nu înaintează candidat la alegerile locale noi din municipiul Chişinău. Mai mult, PCRM nu participă la scrutinul organizat pe 20 mai nici în capitală şi nici în celelalte localităţi printre care şi municipiul Bălţi. Declaraţia a fost făcută de preşedintele partidului, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21, transmite IPN.
10:00
Ultimii doi candidaţii pentru alegerile locale noi din Capitală, care şi-au depus dosarele la Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale Chişinău, şi-au aflat locul în buletinele de vot. Candidatul Partidului Politic Partidul Ruso-Slavean, Alexandru Mâţu, se va regăsi sub numărul 12 în buletinul de vot, fiind succedat de candidatul Partidului Unităţii Naţionale, Constantin Codreanu, care va fi al 13-lea, transmite IPN.
02:00
Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, consideră că Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu are un candidat în alegerile pentru Primăria Chişinău pentru că acesta ar putea fi actualul primar interimar al Capitalei, Silvia Radu.
00:50
Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, l-a criticat pe eurodeputatul român Cristian Preda pentru tentativa acestuia de a introduce în plenul Parlamentului European o rezoluţie ce urma să blocheze finanţarea Republicii Moldova.
19 aprilie 2018
17:40
Expertul în energetică Sergiu Tofilat, cel care şi-a anunţat anterior intenţia de a candida la funcţia de primar de Chişinău pentru alegerile locale din 20 mai, a anunţat că renunţă la această idee pe motiv că nu a reuşit să colecteze numărul necesar de semnături pentru a se înregistra în cursa electorală.
16:50
Republica Moldova şi Republica Belarus au semnat joi, 19 aprilie, opt acorduri bilaterale de colaborare în domenii precum justiţia, sănătatea, educaţia şi eficienţa energetică.
16:50
Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat joi, 19 aprilie, la Forumul Economic pentru Cooperare Interregională Moldova-Belarus, care constituie o platformă pentru promovarea şi dezvoltarea mediului de afaceri, precum şi stabilirea de noi parteneriate moldo-belaruse.
16:50
Prim-ministrul Pavel Filip şi preşedintele belarus, Alexandr Lukaşenko, aflat în vizită oficială în Republica Moldova, au discutat joi, 19 aprilie, în cadrul unei întrevederi, despre valorificarea potenţialului de cooperare bilaterală. Oficialii au menţionat caracterul cordial, dar şi constructiv al relaţiilor.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
Republica Belarus a donat cinci tractoare şi două autospeciale pentru şapte localităţi din  Republica Moldova. Acestea urmează să ajungă săptămâna viitoare în cinci sate, în două oraşe, iar o unitate de transport va ajunge în UTA Găgăuzia. Despre aceasta a anunţat preşedintele Igor Dodon, în cadrul vizitei sale comune cu omologul său Belarus, Alexandr Lukaşenko, la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din raionul Criuleni, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.