#diez vă recomandă o listă de evenimente la care să mergeți marți, 17 aprilie

#diez, 16 aprilie 2018 16:45

După un șir de sărbători și două mini-vacanțe, lucrurile revin la normal. Vremea devine din ce în ce mai călduroasă și noi vă recomandăm să o savurați la maxim, să vă luați prietenii și să vă distrați la câteva evenimente frumoase. Articolul #diez vă recomandă o listă de evenimente la care să mergeți marți, 17 aprilie apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 4 ore
19:30
Secretarul general de stat, Boris Gîlca a convocat astăzi o ședință de urgență cu conducerea Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112, Centrului Național de Medicină Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) și a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), responsabili de domeniul asistenței medicale de urgență, pentru a discuta cazul decesului unei persoane înregistrat pe strada Lech Kaczynski 6/1, la data de 20 septembrie curent. Articolul Cazul bărbatului, care a murit în stradă până la venirea ambulanței, este documentat de o Comisie de anchetă internă apare prima dată în #diez.
18:15
Aeroportul Internațional Chișinău a găzduit azi, cu prilejul Zilei Aviației Civile, un show aviatic, expoziție de avioane, acrobați excepționali - Baltic Bees, concert Zdob și Zdub, 3 Sud Est și multe alte activități. Vizitatorii au rămas plăcut suprinși, prin urmare nu au ezitat să posteze pe rețelele de socializare activitățile frumoase la care au participat. Articolul (foto, video) Zdob și Zdub, Baltic Bees și expoziții de aeronave. Ziua Aviației Civile pe rețelele de socializare apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
16:45
Ziua de duminică înseamnă multă distracție. Pentru a-ți încărca bateriile pentru o săptămână grea care urmează, echipa diez îți sugerează cele mai colorate evenimente.  Articolul Recomandări #diez. Evenimente frumoase pentru un sfârșit de săptămână perfect apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
16:00
Cea de-a VII-a ediție a Festivalului etno-gastronomic Bostaniada 2018 are loc azi, sâmbătă, 22 septembrie, pe malul Lacului din Bălăbănești, Criuleni. Cea mai mare atracție a festivalului sunt expozițiile de bostani și concursul Cel mai mare dovleac. Articolul (foto) Muzică bună, mâncăruri delicioase și vinuri moldovenești. Cum se vede pe rețelele de socializare Festivalul Bostaniada 2018 apare prima dată în #diez.
15:15
Subiect de zvonuri încă de la începutul acestui an, Facebook Dating are deja aplicaţie de mobil şi se pregăteşte de debutul oficial. Pentru început, Facebook testează noua aplicaţie de dating cu utilizatori din Columbia, aducând ultimele retuşuri înainte de a o face accesibilă şi pentru restul utilizatorilor Facebook. Articolul De la un like pana la dragoste e doar un singur pas. Facebook dating a intrat în faza de testare apare prima dată în #diez.
15:00
Moldovenii care şi-au depus actele pentru redobândirea cetăţeniei române pot afla online la ce etapă se află dosarele lor. Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie au implementat pe pagina de internet cetateniaromana.md, rubrica Stadiu dosar, prin intermediul căreia petenţii pot avea acces la stadiul propriului dosar de cetăţenie. Articolul Ai depus documentele pentru redobândirea cetățeniei române? Vezi cum poți afla la ce etapă este dosarul tău apare prima dată în #diez.
15:00
Echipa INVENTO lansează cea de-a 6- a ediție a competiției internaționale de antreprenoriat dedicată liceenilor - Diamond Challenge. În acest scop a fost lansat apel deschis către toți cei interesați de domeniul dat. Articolul Ai o idee de afacere și îți dorești implementarea acesteia? Participă la competiția Diamond Challenge și câștigă 1000 de dolari apare prima dată în #diez.
15:00
Radu Albot a ajuns în premieră în semifinalele unui turneu din circuitul ATP 250. În sferturile competiției din Metz, el a trecut în două seturi de lituanianul Ricardas Berankis, numărul 103 mondial, transmite IPN. Articolul Radu Albot, în premieră, a ajuns în semifinalele unui turneu din circuitul ATP 250. Cine va fi următorul adversar al sportivului apare prima dată în #diez.
15:00
Traficul rutier pe strada Columna, tronsonul cuprins între străzile Al. Pușkin și M. Eminescu, va fi restricționat începând cu data de 28 septembrie, ora 18.00, și până pe 30 septembrie, ora 23.00, transmite IPN. Articolul Trafic rutier restricționat pe două străzi din Capitală. Cum va circula transportul public apare prima dată în #diez.
15:00
Inspectoratul Național de Patrulare atenționează pietonii în raport cu distanța optimă de frânare în funcție de starea carosabilului și la ce distanță sunt vizibili pietonii în funcție de culoarea vestimentației. Articolul Inspectoratul Național de Patrularea atenționează pietonii. La ce distanță sunt vizibili trecătorii în funcție de culoarea vestimentației apare prima dată în #diez.
15:00
Doina Slifos a lansat piesa „Tu nu mă vezi”, o piesă profundă și plină de sens. Piesa a fost lansată la 18 septembrie. „Mulți spun că muzica mea e tristă. Eu zic că ea este o expresie a emoțiilor care nu pot fi vorbite. Așa se naște creația mea”, a menționat artista.  Articolul (video) „Muzica este o expresie a emoțiilor care nu pot fi vorbite”. Doina Sclifos a lansat o nouă piesă apare prima dată în #diez.
15:00
În acest an, echinocţiul de toamnă are loc pe 23 septembrie, la ora 04:54. Acesta este momentul când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°. Articolul Echinocțiu de toamnă sau când ziua va fi egală cu noaptea. Când se trece la ora de iarnă apare prima dată în #diez.
15:00
Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt se va transforma, duminică, 23 septembrie 2018, pentru câteva ore într-o bibliotecă modernă, în care toți doritorii vor putea să participe la diverse activități interactive și să cunoască serviciile și oportunitățile de care pot beneficia în bibliotecile publice din țară. Articolul „Biblioteca Altfel e Biblioteca MEA”. În parcul central din Capitală va fi improvizată o bibliotecă modernă apare prima dată în #diez.
15:00
Predarea limbilor nordice devine din ce în ce mai populară în țările din estul Europei. Este și cazul Ucrainei, unde deja de 20 de ani, studenții specialității Relații Internaționale a Universității „Ivan Franco” din Lvov pot alege să studieze fie norvegiana, fie suedeza. Pe lângă studierea acestor limbi la ei în universitate, studenții pot să se înscrie și la școli de vară. De activitatea acestei catedre, dar și de promovarea acestor limbi în practic întreaga Ucraină, se ocupă Natalia Ivanîciuc. Articolul (foto) Decorată de regele Norvegiei pentru promovarea limbilor scandinave. Cum se predau limbile nordice în cea mai veche universitate din Ucraina apare prima dată în #diez.
15:00
Tradiţionalul festival al berii Oktoberfest, desfăşurat anual la München, a ajuns la cea de-a 185-a ediţie şi are loc în perioada 22 septembrie - 7 octombrie. Articolul (foto) Bier, bier und bier. De ce Oktoberfest începe în septembrie și cum se vede pe Instagram prima zi a festivalului apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
00:15
I-a uimit pe antrenori cu vocea sa. Tânăra din Moldova, Odri Bârcă, a interpretat piesa „Issues” a cântăreței Julia Michaels și a reușit să intoarcă toate scaunele. Articolul (video) I-a uimit pe antrenori. O tânără din Moldova a reușit să întoarcă toate scaunele la Vocea României apare prima dată în #diez.
21 septembrie 2018
23:45
Tânărul din Moldova, Eduard Malareu, a trecut de preselecțiile „Vocea României” și merge mai departe în echipa Irinei Rimes. Articolul (video) Ed Sheeran pe scena Vocea României? Moldoveanul Eduard Malareu a cucerit juriul și merge mai departe apare prima dată în #diez.
Ieri
19:30
În prima zi a Târgului de Cariere, desfășurat la Palatul Național „Nicolae Sulac”, sute de persoane au avut ocazia să facă cunoștință cu potențialii angajatori și cu ofertele de muncă ale acestora. În această ediție a Târgului au fost prezenți circa 50 de companii atât din Republica Moldova, cât și din România, care au venit la Chișinău să angajeze pe cei mai buni profesioniști din țara noastră. Articolul Cum s-a desfășurat prima zi a Târgului de Cariere de la Chișinău. Nu ratați ocazia să câștigați un post de muncă bine plătit apare prima dată în #diez.
19:00
Ce planuri aveți pentru ziua de sâmbătă? Fiți pregătiți să aveți o zi productivă și interesantă, deoarece, weekendul promite a fi unul fierbinte. Echipa #diez a selectat câteva evenimente light pentru oameni care doresc să-și diversifice ziua sau seara. Articolul Cele mai frumoase evenimente la care să mergi sâmbăta seara. #diez vă recomandă să fiți bucuroși apare prima dată în #diez.
18:45
ata medie ponderată a dobânzii la creditele noi în monedă naţională, acordate de băncile moldoveneşti, a coborât în luna august 2018 la un nou minim istoric, de 8,45 la sută anual, față 9,76 la sută în perioada similară a anului precedent. Este a patra lună consecutiv când rata dobânzii la finanțările în monedă națională se menține sub 9 la sută, arată date ale Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) Articolul Rata dobânzii la creditele bancare în lei a coborât la un nou minim istoric, 8,45 la sută anual apare prima dată în #diez.
18:45
„Erau prea multe solicitări și nicio mașină liberă”. Este răspunsul autorităților în cazul bărbatului care decedat ieri în stradă, după ce i s-a făcut rău. Mai mult, ambulanța care a fost solicitată de nenumărate ori ar fi ajuns, potrivit martorilor, în 40 de minute, iar cei de la Serviciul 112 spun că în 18 minute, ne asigură responsabilii. Articolul „Nu a fost nicio mașină liberă”. Răspunsul Serviciului 112 în cazul bărbatului care a murit în stradă până la venirea ambulanței apare prima dată în #diez.
18:00
Elevii din Republica Moldova revin la uniformele școlare. Aceasta după ce un sondaj realizat de IMAS a arătat că 80% din respondenți sunt pentru introducerea uniformelor școlare. Astfel, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a demarat un proces de consultări publice în care se va consulta cu părinții și elevii din țară referitor la introducerea uniformei școlare în instituțiile de învățământ. Articolul (foto) Cum arată noile uniformele școlare ale elevilor liceului „Liviu Deleanu” din Chișinău apare prima dată în #diez.
17:30
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, este șocat de incidentul de ieri seara, de pe strada Lech Kaczynski, din sectorul Centru al Capitalei. Articolul Andrian Candu va monitoriza personal ancheta în cazul bărbatului care a murit înainte ca ambulanța să ajungă la el apare prima dată în #diez.
17:15
Ai avut o săptămână grea și vrei să te distrezi în weekend sau poate ai o voce frumoasă și un timbru melodios cu care vrei să-ți încânți prietenii? Echipa #diez a adunat pentru tine o listă a localurilor karaoke, unde poți să cânți până dimineața.  Articolul Recomandări #diez. Lista localurilor karaoke din Chișinău, unde poți să cânți până dimineața (partea I) apare prima dată în #diez.
17:15
Campania socială lansată de Centrul de Informații GENDERDOC-M, #subogheal, are scopul de a relata oamenilor cât este de absurdă sintagma „Faceți ce vreți, dar sub ogheal”, pe care o spun când este vorba de relațiile homosexuale. În acest sens, GENDERDOC-M publică istorii persoanelor LGBT care povestesc cum trăiesc cu „oghealul în cap” ani la rând. Articolul Istorii de „#subogheal”. Ioan nu s-a simțit niciodată confortabil în sexul în care s-a născut și vrea să devină cardiochirurg apare prima dată în #diez.
16:30
A fost stabilită data alegerilor noului guvernator al autonomiei Găgauzia. Deputaţii Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri (APG) au decis în cadrul ședinței de lucru că alegerile vor avea loc pe 19 mai 2019. Articolul Alegerile pentru bașcanul Găgauziei sunt programate după cele parlamentare. Care este data scrutinului apare prima dată în #diez.
16:30
Primul soi de mere cu pulpă roșie a fost creat în Moldova. Varietatea de mere cu miezul roșu a fost obținută printr-o încrucișare făcută în anul 2009, dintre genitori de la planta mamă cu tendința spre miezul roșu. Articolul (foto) În Moldova a fost creat primul soi de mere cu miez roșu. Cum arată fructul modificat apare prima dată în #diez.
15:30
UEFA Europa League revine. În primele meciuri din cadrul grupelor au fost marcate peste 60 de goluri. Meciul serii a fost jucat pe Red Bull Arena Leipzig, unde RasenBallsport Leipzig a întâlnit pe teren propriu echipa Salzburg din Austria. Articolul (video) UEFA Europa League revine. Peste 60 de goluri au fost marcate în primele meciuri din cadrul grupelor apare prima dată în #diez.
15:00
Sergiu Sîrbu și colegul său de partid Eugeniu Nichiforciuc au depus o cerere de suspendare a lui Igor Dodon la Curtea Constituțională (CC). Motivul invocat în document este neîndeplinirea prerogativelor constituționale ale lui Igor Dodon în vederea semnării decretului de numire în funcție a noilor miniștri. Articolul (doc) Igor Dodon riscă din nou să fie suspendat temporar. Doi deputați ai PDM au sesizat Curtea Constituțională apare prima dată în #diez.
14:45
O cobră pe măsuţa de cafea, o ţestoasă de 50 de kilograme în grădină şi un aligator de doi metri în pat. Un francez, în vârstă de 67 de ani, pasionat de reptile îşi împarte spaţiul locativ cu 400 de vieţuitoare. Articolul (video) Cobre, aligatori și sopârle. Un francez locuiește într-o casă cu 400 de reptile apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.