#diez vă recomandă o listă de evenimente la care să mergeți marți, 17 aprilie

#diez, 16 aprilie 2018 16:45

După un șir de sărbători și două mini-vacanțe, lucrurile revin la normal. Vremea devine din ce în ce mai călduroasă și noi vă recomandăm să o savurați la maxim, să vă luați prietenii și să vă distrați la câteva evenimente frumoase. Articolul #diez vă recomandă o listă de evenimente la care să mergeți marți, 17 aprilie apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 30 minute
10:30
Sportivii Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru, vor compărea pe banca acuzaţilor pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, soldată cu decesul unei persoane. Procuratura muncipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor doi. Articolul Luptătorii K1 bănuiți în uciderea bărbatului în faţa unui club de noapte din Capitală sunt trimiși în judecată. Ce pedeapsă riscă aceștia apare prima dată în #diez.
10:30
Zeci de oameni protestează în fața Parlamentului. Oamenii scandează „hoții, hoții!”. Acțiunea de protest este organizată de Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM, lansată de PAS, PPDA și PLDM. Articolul (live) „Hoții, hoții!”. Zeci de oameni protestează în fața Parlamentului apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
08:15
În perioada ianuarie - iunie 2018, soluția inovativă de recrutare în IT - GAUS, a avut peste 800 de discuții cu candidați din industrie, din ei 172 căutau joburi pe JAVA, 110 pe C și C++, 77 pe Javascript, 60 pe PHP, 50 pe .NET, 18 pe Python și peste 100 de Testeri, rezultatele studiului le găsiți în articol. Articolul Analiza pieței din domeniul IT din Moldova – viziunea GAUS pentru prima jumătate a anului 2018 apare prima dată în #diez.
08:15
În comuna Sărata Galbenă, raionul Hîncești, există zece echipe de fotbal, una dintre care joacă în Divizia Națională. Asta, datorită faptului că în localitate există două stadioane moderne, unde localnicii de toate vârstele au posibilitatea să practice fotbalul la nivel profesional. Articolul (foto) Fotbalul, practicat la nivel profesional în Sărata Galbenă. În localitate sunt zece echipe de fotbal apare prima dată în #diez.
08:00
Un cor format din 20 de adolescenți din 12 raioane ale țării, reprezentanți ai diferitor grupuri etnice si sociale, care nu au avut până acum posibilitatea să studieze muzica, va susține pe 21 iulie un concert la Sala cu Orgă alături de Moldovan National Youth Orchestra, reprezentată de tineri muzicieni din Moldova, România, Ucraina, Rusia, Kazahstan și Germania. Articolul La La Play Voices. 20 de adolescenți talentați, alături de MNYO, au pregătit un concert gratuit la Sala cu Orgă apare prima dată în #diez.
07:45
Până la sfârșitul anului, în unele penitenciare din Republica Moldova, ar putea fi instalate sisteme video și audio de supraveghere a deținuților, iar supraveghetorii vor sta de pază deja de la monitor. Despre aceasta a declarat directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Aureliu Sahan, în cadrul audierilor organizate de către Comisia parlamentară pentru securitate națională, apărare și ordine publică, transmite IPN. Articolul Până la sfârșitul anului, în unele penitenciare din Moldova, ar putea fi instalate sisteme video de supraveghere apare prima dată în #diez.
07:30
Guvernul a aprobat o hotărâre cu privire la edificarea în municipiul Chişinău a monumentului în comemorarea unui dintre cele mai vechi locașuri de cult din capitală, Biserica „Sfântului Ilie”, informează MOLDPRES. Articolul La Chişinău va fi edificat un monument în comemorarea unei biserici. Cheltuielile vor fi acoperite de Mitropolie apare prima dată în #diez.
07:15
Deschiderea celui mai mare Moldcell Center și lansarea oficială în Moldova a aplicației BiP, au făcut împreună un eveniment de zile mari. Două motive demne de sărbătorit, astfel că, vineri, 13 iulie, a fost o zi minunată pentru sutele de oameni prezenți, chiar și pentru cei superstițioși. Articolul Moldcell a deschis cel mai mare magazin din Moldova și a lansat aplicația BiP apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
06:45
Persoanele cu funcții de demnitate publică din cadrul autorităților publice locale, precum și ceilalți angajați ai autorităților publice locale (APL) vor primi salarii mai mari. Guvernul a avizat pozitiv inițiativa legislativă ce prevede modificări și completări la legea cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar. Articolul Angajații din administrația publică locală vor primi salarii majorate cu până la 50% apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
22:00
Campioana Moldovei la fotbal s-a calificat în turul doi preliminar al UEFA Champions League 2018-2019. Echipa din Tiraspol a reușit să se califice după ce a trecut de echipa Torpedo Kutaisi din Georgia. Articolul (video) Sheriff Tiraspol s-a calificat în turul doi preliminar al UEFA Champions League apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
21:15
Tânărul fotbalist, Oleg Reabciuk care cu trei zile în urmă a semnat un contract profesionist cu echipa FC Porto a debutat pentru aceasta. Chiar dacă echipa sa a suferit înfrângere debutul fotbalistului moldovean a fost cu succes după ce a reușit o pasă de gol în minutul 82 al partidei. Articolul (video) Debut cu succes pentru Oleg Reabciuk. Fotbalistul moldovean s-a remarcat cu o pasă de gol apare prima dată în #diez.
18:30
La Orhei a fost dat startul lucrărilor pentru cea de-a doua etapă de reconstrucție a străzii centrale a municipiului, Vasile Lupu, după ce cu doar câteva zile în urmă a fost dată în exploatare prima porțiune. Zeci de utilaje și sute de muncitori sunt antrenați în acest proiect, pe care administrația orașului și-a pus drept scop să-l finalizeze în cel mai scurt timp. Articolul La Orhei a fost dat startul lucrărilor pentru cea de-a doua etapă de reconstrucție a străzii centrale a municipiului apare prima dată în #diez.
18:00
Și iar e joi și încă un weekend e aproape să ne bată la ușă. Căldura de afară nu ne îndeamnă să ieșim prea mult din case, dar timpul din vacanță merită valorificat. Din acest motiv, echipa #diez vă recomandă câteva evenimente pentru 19 iulie. Articolul Recomandări #diez. Evenimente interesante la care poți merge joi, 19 iulie apare prima dată în #diez.
17:45
Executivul a aprobat astăzi un proiect de lege privind reorganizarea Comitetului Național de Stabilitate Financiară. Autoritatea va fi responsabilă de gestionarea riscurilor ce amenință stabilitatea financiară și a situațiilor de criză financiară. Articolul Comitetul Național de Stabilitate Financiară a fost reorganizat. Acesta își propune restabilirea încrederii față de sistemul bancar apare prima dată în #diez.
17:30
Instagram va adăuga o nouă opțiune care va permite utilizatorilor restricționarea accesului la postările din aplicație. Anterior, singura opţiune pentru a restricţiona accesul la postările Instagram era setarea contului de utilizator în modul privat, blocând astfel accesul pentru oricine nu se ală deja în lista aprobată de urmăritori. Articolul (foto) Aplicația Instagram va adăuga o nouă opțiune. Care este aceasta apare prima dată în #diez.
17:15
Fotbaliștii juniori ai echipelor FC Chertanovo Moscow și FC Spețâfic au simulat finala Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. Tinerii au marcat golurile, au sărbătorit la fel cum au făcut-o în marea finală fotbaliștii selecționatelor Franței și Croației. Articolul (video) Fotbaliștii juniori din două echipe rusești au simulat finala Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia apare prima dată în #diez.
17:15
Kylian Mbappé, starul Franţei de la Cupa Mondială din 2018, a continuat să îşi surprindă fanii printr-o mişcare filantropică, potrivit Time. Articolul Fotbalistul Kylian Mbappé şi-a donat câştigurile de la Cupa Mondială. Care este suma totală și cine sunt beneficiarii apare prima dată în #diez.
17:15
Primăria municipiului Chişinău a anunțat despre demararea lucrărilor de amenajare a scuarului din str. Bucureşti, 68, în faţa sediului Direcţiei Cultură a capitalei. Articolul (foto) Un scuar din Capitală va fi amenajat cu bănci și coșuri de gunoi. Primăria a anunțat demararea lucrărilor apare prima dată în #diez.
16:15
Începând cu 1 septembrie curent, normele financiare alocate pentru alimentația copiilor și elevilor în instituțiile educaționale vor fi majorate cu 2 lei per copil pe zi. Articolul Cu 2 lei mai mult per copil pe zi. Guvernul a majorat normele financiare alocate pentru alimentația elevilor apare prima dată în #diez.
16:00
Familiile și persoanele defavorizate vor beneficia de sprijin financiar din partea statului pentru depășirea dificultăților cu care se confruntă. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul-cadru privind organizarea și funcționarea Serviciului social de suport monetar adresat familiilor sau persoanelor defavorizate, care va fi implementat începând cu 1 iulie curent. Articolul Statul alocă 14 milioane de lei familiilor și persoanelor defavorizate. Pentru ce necesități va fi oferit sprijinul financiar apare prima dată în #diez.
15:45
Pe locul Stadionului Republican va fi construit noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău. Executivul a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 18 iulie, desființarea terenului cu suprafaţa de 5, 1814 ha din str. Tighina, 12, municipiul Chişinău și transmiterea acestuia cu titlul de oneros Statelor Unite ale Americii. Articolul (doc) Aprobat de Guvern. Pe locul Stadionului Republican va fi construit noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău apare prima dată în #diez.
15:45
Comunitatea #occupyguguta a organizat al treilea nebriefing săptămânal tradițional. Prin urmare, tinerii zic că nu fac altceva decât să continue tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Nebriefingul comunității are de regulă loc a doua zi după briefingul Partidului Democrat.  Articolul (video) Nebriefing săptămânal. Comunitatea #OccupyGuguță vorbește despre proiectele „Prima Casă 1, 2, 3” apare prima dată în #diez.
15:45
Autoritățile administrației publice locale şi ministerele care au în subordine instituții de învățământ vor asigura pregătirea acestora pentru noul an de studii 2018-2019. Guvernul a aprobat astăzi acțiunile necesare pentru buna organizare a procesului educațional: asigurarea bazei materiale și didactice, a condiţiilor igieno-sanitare, pregătirea instituţiilor pentru perioada rece a anului, precum și prevenirea situaţiilor de risc pentru copiii și angajații instituțiilor de învățământ. Articolul Au fost aprobate acțiunile necesare pentru pregătirea instituțiilor de învățământ pentru noul an de studii apare prima dată în #diez.
15:30
La începutul ședinței Guvernului din 18 iulie, Pavel Filip a anunțat că Republica Moldova va primi 100 de mii de euro pentru restabilirea Grădinii Botanice. Articolul Republica Moldova va primi 100 de mii de euro de la autoritățile din Monaco pentru restabilirea Grădinii Botanice apare prima dată în #diez.
15:15
Potrivit datelor BNS la noi în țară sunt deschide 126 de muzee, iar majoritatea dintre acestea sunt amplasate la Chișinău (12). Prin urmare, pe teritoriul Moldovei există 97 de muzee de istorie, 14 muzee comemorative, 11 muzee de studiere a ținutului natal și 2 muzee de studiere a artelor. Potrivit acelorași date, în anul 2017, muzeele din țară au fost vizitate de peste 750.000 de persoane. În cele ce urmează, echipa #diez a încercat să analizeze situația muzeelor din Moldova. Articolul (infografic) Câte muzee sunt în Moldova și câți oameni le vizitează în fiecare an apare prima dată în #diez.
15:15
Programul de Leadership în Alegeri destinat femeilor, viitoare candidate în alegerile locale din 2019, continuă înscrierea pentru următoarele runde de instruiri. În perioada Aprilie 2018 – Martie 2019, Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” va instrui 100 de femei, care doresc să candideze prima dată pentru funcţia de consilieră locală, raională/orăşenească sau primară. Articolul Cum să organizezi o campanie electorală și să comunici eficient cu publicul. Program de leadership destinat viitoarelor candidate la alegerile locale din 2019 apare prima dată în #diez.
15:15
Republica Moldova a participat, în premieră, la Festivalul Țărilor Dunărene, în cadrul căruia a fost promovată cultura națională, destinațiile turistice din țara noastră și vinul moldovenesc. Evenimentul s-a desfășurat în orașele Ulm și Neu-Ulm din Germania și a durat 10 zile. În acest timp, Festivalul a adunat peste 300 de mii de vizitatori, informează MOLDPRES. Articolul Au impresionat cu peste 15 tipuri de vin autohton și muzică bună. Moldova a participat, pentru prima dată, la Festivalul Țărilor Dunărene apare prima dată în #diez.
14:45
Criptomonedele a atins un nou record miercuri, iar bitcoin a din nou pragul de 7.500 de dolari la tranzacționare scrie Bloomberg. În ultimele 24 de ore, Bitcoin a crescut cu 10,6% potrivit coinmarketcap.com, ajungând la 7.500 de dolari, la o capitalizare de piaţă de 127,4 miliarde de dolari, miercuri la ora 11.00. Articolul Criptomonedele „reînvie din cenușă”. Astăzi, acestea au înregistrat creșteri considerabile pe piața valutară digitală apare prima dată în #diez.
13:45
Atacantul moldovean Vitalie Damașcan a susținut cu succes testul medical la formația italiană din Serie A, Torino FC, acordând cu această ocazie ieri interviul de rămas bun pe site-ul fostei sale echipe, Sheriff Tiraspol, relatează MOLDPRES. Articolul „Am petrecut la Tiraspol o perioadă de vis în viața mea”. Vitalie Damașcan a susținut testul medical la echipa Torino FC apare prima dată în #diez.
13:15
Direcţia Generală Educaţie, Cultură, Tineret şi Sport (DECTS) a Consiliului municipal Chişinău a emis un ordin prin intermediul căruia interzic spectacolele trupelor de teatru sau alte activități educaționale, care percep taxe, în incinta grădinițelor. Articolul Fără spectacole la grădinițele din Capitală. Direcţia Generală Educaţie, Cultură, Tineret şi Sport interzice activitățile contra cost în instituțiile preșcolare apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.