Talentul nu moare niciodată. De Paştele Blajinilor, au fost pomenite zeci de personalităţi care ne-au marcat viaţa prin creaţia lor

Canal2, 16 aprilie 2018 16:40

Astăzi, de Paştele Blajinilor, au fost pomenite zeci de personalităţi, care ne-au marcat viaţa prin talentul şi creaţia lor. La Cimitirul Central din Capitală, acolo unde-şi dormi somnul de veci scriitori, artişti, medici sau politicieni, a venit multă lume, care a depus la morminte flori şi lumânări. Cu toţii şi-au amintit de tezaurul lăsat de […] Post-ul Talentul nu moare niciodată. De Paştele Blajinilor, au fost pomenite zeci de personalităţi care ne-au marcat viaţa prin creaţia lor apare prima dată în CANAL 2.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Canal2

Acum 2 ore
14:10
Cad capete la nivel internaţional din cauza schemei „Laundromat”. Directorul executiv al celei mai mari bănci din Danemarca „Danske Bank”, Thomas Borgen, a demisionat, după ce s-a stabilit că o parte din banii din schemă au fost spălaţi prin intermediul sucursalei acesteia din Estonia. Ilegalităţile au fost scoase la iveală într-un raport, la realizarea căruia […] Post-ul Cad capete din cauza Laundromat-ului. Directorul executiv al Danske Bank a demisionat, după ce s-a stabilit că o parte dintre bani au fost spălaţi prin intermediul sucursalei din Estonia apare prima dată în CANAL 2.
14:00
Lăsau studenţii restanţieri dacă aceştia refuzau să le plătească mită pentru note de promovare. Aşa procedau până nu demult cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Capitală. Pentru o notă de promovare, profesorii cereau până la 1.400 de lei. Astfel, sub controlul CNA, au fost transmise mai multe sume de […] Post-ul Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Capitală, cercetaţi penal pentru corupere pasivă apare prima dată în CANAL 2.
14:00
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Diana Spătărel, 21 septembrie 2018 – 13:00 apare prima dată în CANAL 2.
Acum 6 ore
11:20
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Corina Frumuzachi, 21 septembrie 2018 – 10:00 apare prima dată în CANAL 2.
10:40
Vinurile Moldovei au intrat în vizorul oenologilor din Europa. Într-o carte dedicată vinurilor produse în estul Europei, o expertă britanică subliniază câteva dintre soiurile autohtone care i-au atras atenţia. Printre acestea se numără Feteasca Albă, Feteasca Regală, Rara Neagră şi Viorica. Cartea Carolinei Gilby cuprinde poveşti interesante, date actuale şi informaţii utile legate de istoria […] Post-ul Vinurile Moldovei, apreciate în Europa apare prima dată în CANAL 2.
10:40
Creştinii ortodocşi de stil vechi marchează astăzi Naşterea Maicii Domnului, numită în popor şi Sfânta Maria Mică. În calendarul popular, sărbătoarea semnifică hotarul dintre vară şi toamnă. Potrivit tradiţiei, de Sfânta Maria Mică se fac pelerinaje la mănăstiri, iar credincioşii se duc cu fructe, pâine şi lumânări, pentru a fi sfințite. În mai multe localităţi […] Post-ul Creştinii ortodocşi de stil vechi marchează Naşterea Maicii Domnului, numită în popor şi Sfânta Maria Mică apare prima dată în CANAL 2.
10:20
Foto: canal2.md Post-ul O nouă zi, 21 septembrie 2018 apare prima dată în CANAL 2.
10:00
Trei cazuri noi de rujeolă au fost confirmate, ieri, de Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Este vorba despre două persoane la Ceadîr-Lunga şi una în raionul Glodeni. Astfel, numărul bolnavilor de rujeola a ajuns la 285. Cele mai multe cazuri sunt confirmate în Ceadîr-Lunga. Mai exact 150. Urmează Vulcăneşti unde s-au atestat 34 de cazuri […] Post-ul Agenția Națională pentru Sănătate Publică a confirmat TREI cazuri noi de RUJEOLĂ apare prima dată în CANAL 2.
10:00
Comercianţii profită de faptul că vremea se răceşte şi au scumpit lemnele de foc. În pieţele din Capitală, preţul pentru un metru ster variază între 750 şi 1.000 de lei, în funcţie de specia arborilor. Unii gospodari au anticipat scumpirile şi s-au asigurat din timp cu lemne. Această femeie din comuna Bubuieci şi-a procurat 5 […] Post-ul Lemnele de foc se scumpesc. Care este preţul pentru un metru ster, în pieţele din Capitală apare prima dată în CANAL 2.
Acum 24 ore
20:30
Post-ul Video:Tema zilei din 20.09.2018 cu PAVEL CARAMAN și MAXIM MACOVEI apare prima dată în CANAL 2.
20:10
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Vadim Stângaciu, 20 septembrie 2018 – 19:00 apare prima dată în CANAL 2.
19:40
Un episcop ar putea fi trecut în rândul sfinţilor. Vorbim despre Dionisie Erhan, stareţul de la mănăstirea Suruceni, al cărui trup a fost găsit neputrezit după 75 de ani de la moartea sa. Deoarece acesta a fost episcop al Cetăţii Albe al Ismailului şi Argeşului, Mitropolia Basarabiei a inițiat un demers către Sinodul Sinodul Bisericii […] Post-ul Episcopul Dionisie Erhan ar putea fi trecut în rândul sfinţilor apare prima dată în CANAL 2.
18:50
Schema de spălare a banilor folosită de raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, a fost testată încă în 2004 în Ucraina, la indicaţia serviciilor secrete de la Moscova. Iar când la noi schema a eşuat şi serviciile noastre se pregăteau să-l aresteze, Platon a fugit la Kiev, unde a continuat atacurile raider asupra unor […] Post-ul Schema de spălare a banilor folosită de Veaceslav Platon, testată încă în 2004 în Ucraina, la indicaţia serviciilor secrete de la Moscova apare prima dată în CANAL 2.
18:40
Astăzi pe poligonul de la Bulboaca s-au desfăşurat exerciţii de artilerie internaţionale. În cadrul aplicaţiilor de amploare militarii din trei state au exersat strategii de anihilare a unui duşman convenţional. Pentru respingerea acestui atac masiv a fost nevoie de circa 10 minute. „Avem un inamic convennţional, l-am creat pentre a pune militarii noştri în situaţie […] Post-ul Aplicaţiile „Scutul de foc”, pe poligonul de la Bulboaca. Militarii din trei state au exersat strategii de anihilare a unui duşman convenţional apare prima dată în CANAL 2.
18:30
Post-ul Vorbe Bune, cu Lilu – 20 septembrie 2018 apare prima dată în CANAL 2.
17:50
Alertă cu bombă la Parlament. Un bărbat din Capitală a sunat la 112 şi a anunţat că-şi va arunca în aer casa, dar şi clădirea Legislativului. Din fericire, alarma a fost falsă. Potrivit şefului Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, apelul a fost făcut de un bărbat, vorbitor de limba rusă, care prezenta semne că […] Post-ul Alertă cu bombă la Parlament. Clădirea Legislativului a fost evacuată apare prima dată în CANAL 2.
17:00
Foto: canal2.md Post-ul Reporter cu Vadim Stângaciu, 20 septembrie 2018 – 16:00 apare prima dată în CANAL 2.
16:40
Caz ieşit din comun în satul Ivancea din raionul Orhei. Un băiat de doar zece ani a fost înjunghiat de propria mamă. Potrivit poliţiei, femeia are dereglări psihice, iar incidentul a avut loc în timpul unei crize. După ce şi-a dat seama ce a făcut, mama copilului a chemat ambulanţa. Băiatul se află la reanimare […] Post-ul Caz şocant în satul Ivancea. Un băiat de doar zece ani a fost înjunghiat de propria mamă apare prima dată în CANAL 2.
16:40
În cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, la Chişinău, va fi organizată, în premieră, o clacă. Evenimentul va avea loc la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală. Cei prezenţi vor avea ocazia să vadă cum se prelucrează lemnul, lutul şi cum se țese. „Vom încerca să reproducem tradiţia de clacă şi în această clacă vom […] Post-ul Zilele Europene ale Patrimoniului, la Chişinău apare prima dată în CANAL 2.
16:10
A ajuns în gura lumii deoarece creşte porci în curtea bisericii. Vorbim despre preotul din satul Ilenuţa, raionul Floreşti. Unii localnicii se plâng că pe lângă mirosul urât, emanat de animale, ferma este şi o sursă de infecţie, mai ales că este situată la doar câţiva metri de grădiniţă. Slujitorul bisericii însă are o scuză. […] Post-ul Fermă de porci în curtea bisericii. Localnicii se plâng de mirosul urât, emanat de animale apare prima dată în CANAL 2.
16:00
Schimbarea a doi miniștri, inițiată de democrați, l-a certat pe premierul Filip cu președintele Dodon. După ce șeful statului a declarat că refuză să semneze decretele de numire în funcția de miniștri a Silviei Radu și a lui Nicolae Ciubic, prim-ministrul a declarat că se va adresa din nou Curții Constituționale pentru a suspenda președintele […] Post-ul Dodon, la un pas de o nouă suspendare din funcție. Pavel Filip: Dă dovadă că nu respectă Constituția apare prima dată în CANAL 2.
15:50
O maşină de taxi a sărit în aer, iar taximetristul a rămas ca prin minune cu viaţă. S-a întâmplat în această dimineaţă pe strada Albişoara din Capitală, în timp ce automobilul era alimentat cu gaz lichefiat. În urma incidentului, alte trei maşini au fost deteriorate. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Potrivit unor […] Post-ul Incident pe strada Albişoara din Capitală. O maşină de taxi a sărit în aer, în timp ce era alimentată cu gaz lichefiat apare prima dată în CANAL 2.
15:40
Cea de-a XVII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, cea mai mare sărbătoare dedicată tradițiilor milenare în vinificație, va încuraja și va promova consumul moderat și responsabil al vinului de calitate. Carnetul degustătorului îi va ghida pe oaspeții evenimentului să deguste și să savureze Vinul Moldovei, ajutându-i să navigheze prin cele patru zone cu Indicație […] Post-ul Cea de-a XVII-a ediție a Zilei Naționale a Vinului. Ce beneficii vor avea oaspeţii evenimentului, care vor prezenta Carnetul degustătorului apare prima dată în CANAL 2.
Ieri
14:10
Captură de droguri de aproape un milion de lei în capitală. Poliţiştii au depistat aproape 250 de grame de stupefiante la domiciliile a şase suspecţi. Bănuiţii au vârste cuprinse între 32 şi 60 de ani şi sunt originari din Capitală şi din raionul Ungheni. În momentul reţinerii, poliţiştii au găsit în maşinile şi casele lor […] Post-ul Șase persoane, reţinute pentru comercializarea drogurilor. Indivizii riscă ani grei de pușcărie apare prima dată în CANAL 2.
14:00
Foto: Canal2.md Post-ul Reporter cu Vadim Stângaciu, 20 septembrie 2018 – 13:00 apare prima dată în CANAL 2.
14:00
Statele Unite încurajează guvernarea de la Chișinău să continue reformele și se angajează să lucreze împreună cu Moldova pentru a face față provocărilor de securitate din regiune. Mesajul a fost transmis de Fiona Hill, asistentul adjunct al președintelui american, în cadrul unei întrevederi cu președintele Parlamentului, Andrian Candu. El se află în aceste zile într-o […] Post-ul Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu asistentul adjunct al Președintelui Statelor Unite apare prima dată în CANAL 2.
11:20
Foto: Canal2.md Post-ul Reporter cu Corina Frumuzachi, 20 septembrie 2018 – 10:00 apare prima dată în CANAL 2.
11:20
Concert de excepţie la Sala cu Orgă. Ieri, aici s-a dat startul stagiunii concertistice, care se va desfăşura sub semnul împlinirii a 40 de ani de la inaugurarea sălii şi a 30 de ani de la fondarea Orchestrei Naționale de Cameră. La concert au venit oameni dornici de a asculta muzică clasică, interpretată de artişti […] Post-ul Concert de excepţie cu ocazia celor 40 de ani de la inaugurarea Sălii cu Orgă din Chişinău apare prima dată în CANAL 2.
11:10
Președintele Igor Dodon a respins candidaturile propuse de premierul Pavel Filip pentru funcțiile de miniștri. Este vorba despre şeful AIPA, Nicolae Ciubuc, propus la Ministerul Agriculturii şi fostul primar interimar al Capitalei, Silvia Radu – candidat la şefia Ministerului Sănătății. Anunţul a fost făcut de premierul Pavel Filip pe pagina sa de facebook. Prim-ministrul scrie […] Post-ul Președintele Igor Dodon a respins candidaturile propuse de premierul Pavel Filip pentru funcțiile de miniștri apare prima dată în CANAL 2.
11:10
Guvernul va aloca 166 de mii de lei pentru repatrierea victimelor accidentelor din orașele Kaluga și Genova. Decizia a fost aprobată în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situații Excepționale. Din suma totală, 119 de mii de lei vor fi alocate pentru repatrierea celor șase cetățeni moldoveni, care și-au pierdut viața în accidentul din Kaluga. Aceşti bani […] Post-ul Guvernul îşi va asuma cheltuielile făcute pentru repatrierea victimelor accidentelor din Kaluga și Genova apare prima dată în CANAL 2.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.