O echipă de savanți spanioli e pe cale să creeze o pastilă care poate trata diabetul de tip 1

Agora.md, 16 aprilie 2018 16:40

Un medicament nou, testat cu succes la șobolani, e capabil să inverseze simptomele și cauzele diabetului de tip 1, informează ziarul El País.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 2 ore
15:00
O săptămână plină de umor și dramatism. Asta promit spectacolele de pe afișul Teatrul Național Mihai Eminescu pentru săptămâna viitoare. Dacă ai reușit să le vezi pe toate, află că primele zile ale lunii mai aduce o premieră. 
14:40
La data de 19 aprilie, la Cahul, a avut loc evenimentul deschiderii oficiale a unei noi reprezentanțe Microinvest. Bucuria evenimentului a fost împărtășită alături de clienții business, persoanele fizice, partenerii, angajații și conducerea companiei. Petrecerea a avut loc într-o atmosferă caldă și prietenoasă, cu multe urări de bine și mulțumiri din partea clienților curenți și partenerii companiei.
Acum 4 ore
14:00
Un restaurant cu bucătărie europeană a fost deschis la ieșirea din orașul Glodeni, pe traseul ce duce spre principalele atracții turistice din raion. Potrivit proprietarilor, acesta poate deveni un popas atractiv pentru turiștii care merg să viziteze perlele turistice din zonă precum Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”, „Țara Bîtlanilor”, „Suta de Movile”, etc.Restaurantul a fost deschis de către Andrei Scripcaru, un locuitor al orașului Glodeni care a investit în acest proiect banii adunați din munca în Italia.
12:50
Într-o atmosferă deosebită, creată de șlagărele autohtone ale anilor '70-'80, cu sute de vinuri de calitate premium. Așa s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediție a Vernisajul Vinului - un eveniment tradițional, organizat sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei".Vernisajul de primăvară a fost dedicat degustării celor mai fine vinuri albe și rosé. În premieră, la această ediție a Vernisajului Vinului au participat un număr record de peste 50 de companii vinicole din regiunile cu Indicație Gerografică Protejată, care au oferit pentru degustare peste 250 de vinuri tinere și de colecție. 
12:40
Declarațiile lui Mark Zuckerberg din fața Congresului American au alimentat posibilitatea lansării unui Facebook fără reclame, cu abonament plătit, scrie Playtech.ro.
12:20
„Lidia Chireoglo este candidatul desemnat la funcţia de director-adjunct al CNA. Decizia a fost luată în urma concursului, desfăşurat, astăzi, la care au participat cinci candidaţi. Asta după ce, unul din cei şase aspiranţi la funcţia de vice-director al CNA, Violina Şpac,  s-a retras din concurs, în această dimineaţă”, anunță un comunicat al Centrului Național Anticorupție.  
Acum 6 ore
12:00
Au mai rămas 10 zile în care persoanele fizice mai pot depune declarația privind impozitul pe venit pentru anul 2017. Ținând cont că ziua de 30 aprilie, în acest an este zi de odihnă, termenul limită de depunere a declarației se extinde până pe data de 2 mai. Persoanele fizice, pot prezenta declarațiile la direcțiile deservire fiscală atât pe suport de hârtie, cât și în formă electronică.
11:30
O parte a clădirii centrului comercial „Lunedor” situat pe strada Ismail din Capitală a fost mistuită de flăcări, vineri, 20 aprilie 2018. Zeci de salvatori au fost implicați în stingerea focului. Cum arată clădirea după incendiu, vedeți în galeria foto de mai jos. 
10:50
Doi tineri din Chișinău au reușit să surprindă publicul, dar și juriul de la „Românii au talent” cu un stil de dans mai puțin familiar - popping-ul. „Mamă, ce buni sunt”, a fost prima reacție a lui Smiley.  
10:30
În declarația de avere pentru anul trecut (2017), șefa Biroului Relații cu Diaspora (BRD), Olga Coptu declară un salariu anual de la Cancelaria de Stat de peste 119 mii de lei. Totodată, șefa BRD indică în proprietate un automobil marca Toyota, fabricat în 2014 și cumpărat anul trecut, cu 10.000 de lei, scrie zdg.md.
Acum 8 ore
09:50
Gimnasta Lidia Dormenco din Republica Moldova a luat patru de „DA” la show-ul televizat „Românii au talent” unde a avut o prestație impecabilă. Deși jurații au așteptat mai multă emoție, tehnicile și piruetele Lidiei nu le-au dat altă soluție decât să o trimită în etapa următoare a concursului.   
09:30
Lucrările de reconstrucție a punctului comun de trecere a frontierei Palanca se află în plină desfășurare, postul urmând a fi dat în exploatare până la sfârșitul anului curent, conform termenelor agreate. În acest punct, controlul călătorilor, al autoturismelor şi mărfurilor se va face o singură dată - pe teritoriul țării noastre, de vameșii și polițiștii de frontieră din Republicii Moldova. Astfel persoanele vor fi supuse unui singur filtru de control, iar timpul de așteptare se va reduce în jumătate, promit autoritățile. 
09:10
FBI (Biroul Federal de Investigaţii al SUA) a anunţat că oferă o recompensă de un milion de dolari pentru orice informaţii care vor contribui la găsirea jurnalistului american Austin Tice, dispărut în Siria pe 14 august 2012, transmite AFP.
09:00
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a anunţat sâmbătă suspendarea testelor nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord, informează agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.
08:50
În cele câtev ore în care s-au produs cele două incendii de ieri din Capitală, la Serviciul 112 au parvenit de șase ori mai multe apeluri, decât media zilnică pentru această perioadă, informează operatorul. În primul caz, în doar cinci minute au fost înregistrate 74 de apeluri, iar după izbucnirea celui de-al doilea incendiu, de pe strada Ismail, numărul acestora a fost aproape dublu. 
08:30
Primăria municipiului Chişinău anunţă că pe parcursul zilei de astăzi, 21 aprilie 2018, pe anumite străzi va fi suspendat temporar traficul rutier, în legătură cu executarea lucrărilor de reparaţie şi întreţinere curentă a infrastructurii rutiere. Vezi mai jos lista străzilor care ar fi bine să le ocolești. 
Acum 24 ore
21:00
Producătorul de muzică Tim Bergling, mai bine cunoscut sub numele artistic Avicii a murit în Oman.
17:50
Au trecut zece zile decât statul a anunțat un concurs de slogane pentru Arena Chișinău, iar pe pagina de Facebook a arenei deja au apărut peste 40 de variante. Se pare însă că acestea nu trec printr-o redactare sau triere, pentru că multe dintre ele conțin greșeli gramaticale și litere scăpate sau în plus.
17:20
Toți cunoaștem despre Marele Zid Chinezesc, însă știați că avem și noi un zid al nostru, ba chiar două.Valul lui Traian este o regiune cu Indicație Geografică Protejată, care cuprinde Leova, Cantemir, Cahul, Comrat, Ceadar-Lunga, Taraclia și Vulcănești. 
17:20
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, spune că nu o cunoaște prea bine pe Silvia Radu, însă afirmă că ea a ajuns șefă la Union Fenosa, pe atunci, datorită lui. Promovarea ei s-ar fi datorat antipatiei lui Voronin față de fostul șef al întreprinderii, Ignacio Ibarra.
17:10
Toți cunoaștem despre Marele Zid Chinezesc, însă știați că avem și noi un zid al nostru, ba chiar două.Valul lui Traian este o regiune cu Indicație Geografică Protejată, care cuprinde Leova, Cantemir, Cahul, Comrat, Ceadar-Lunga, Taraclia și Vulcănești. 
16:40
Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 23 - 29 aprilie, Grădina Zoologică din capitală va fi închisă pentru vizitatori, în legătură cu organizarea lucrărilor de reparație a căilor de acces de pe teritoriul instituției.
Ieri
16:10
Petrecerea timpului în aer liber, mișcarea fizică în sânul naturii, dar și o comunicare directă, vie cu oamenii, sunt condițiile de bază pentru un mod sănătos de viață. Iata de ce, pe 30 aprilie și 1 mai, ne aşteaptă două zile în care vom avea parte de o conectare cu natura: iarbă verde, aer proaspăt, hiking în Codri până la izvorul lui Ştefan cel Mare, ciclism, sporturi relaxante şi extreme, jocuri, camping sub cerul liber, răsărituri mirifice şi multă energie pozitivă. Toate acestea, şi chiar mai mult într-o minivacanță de poveste la Vatra, acolo unde se va dewsfășura festivalul Mai Retro.
16:10
Arsene Wenger o va părăsi pe Arsenal la finalul acestui sezon, după 22 de ani de activitate pe banca tehnică a londonezilor. Anunţul a fost făcut chiar de antrenorul francez, scrie Digisport.ro.
16:00
O seară frumoasă de vară, cu vreme caldă și vânt ușor, e timpul perfect pentru a fi la Teatrul de Vară. Pe 1 iulie, aveți șansa să vă bucurați nu doar de vară, ci și de sublima soprană Valentina Naforniță la evenimentul „O seară în parc”.
15:50
Procedura de înstrăinare şi înregistrare a bunurilor imobile ar putea fi simplificată. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, modificarea Legii cu privire la notariat, în I lectură.
15:50
Acoperișul Institutului de Biologie al Academiei de Științe a Moldovei, situat pe strada Academiei din Capitală a fost mistuit de flăcărui astăzi în unrma unui incendiu devastator. Peste 100 de pompieri și 50 de autospeciale au intervenit la fața locului pentru a lupta cu flăcările. După câteva ore salvatorii au reușit să stingă focul. Vedeți mai jos, imagini cu locul unde au izbucnit primele flăcări
15:20
Proiectul noului Cod al serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost examinat astăzi, mai mult de trei ore, în cadrul ședinței Parlamentului. Documentul a fost aprobat, în prima lectură, cu susținerea majorității deputaților prezenți la sedință.
14:20
Mai multe instituții de învățământ, printre care Grădinița nr.8, nr 227 și Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” de la Telecentru, au fost afectate de fumul de la incendiul izbucnit la Institutul de Zoologie din strada Academiei. Părinții sună la instituțiile de învățământ pentru a se interesa de starea copiilor. Mulți au decis să-și ia copiii acasă.
14:00
(UPDATE 13:55) Circulația pe strada Cantemir a fost sistată. (UPDATE 13:45) Potrivit ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, arde căptușeala din acoperișul centrului comercial. „Toată garnizoana de pompieri din oraș lucrează la lichidarea celor două incendii de amploare”, a mai declarat Pușcașu. (ORA 13:35) Pompierii au fost puși pe jar la propriu astăzi. În timp ce circa 50 de salvatori lupta cu flăcările pe acoperișul Istitutului de biologie al AȘM, pe strada Ismail a mai izbucnit un incendiu. Flăcările au cuprins centrul comercial „Lunedor”. 
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.