Comisia Europeană publică raportul privind progresele statelor candidate

Radio Chisinau, 16 aprilie 2018 16:40

Comisia Europeană publică marţi raportul privind progresele înregistrate de statele candidate în procesul de integrare europeană.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
10:20
Parlamentul urmează să examineze astăzi, 19 iulie, proiectul Strategiei Naționale de Apărare care se referă la riscurile și amenințările pentru Republica Moldova, precum existența unei regiuni separatiste în stânga Nistrului și prezența militară rusă în această regiune, dar și conflictele din Estul Ucrainei și din Orientul Mijlociu.
Acum 15 minute
10:15
Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM organizează la această oră (10.00) o acțiune de protest în fața Parlamentului solicitând îndeplinirea cerințelor manifestanților de la protestele organizate după invalidarea alegerilor din Chișinău.
Acum 30 minute
10:00
De la 1 noiembrie anul curent, familiile defavorizate vor beneficia de o majorare a cuantumului ajutorului pentru perioada rece a anului, transmite IPN cu referire la un proiect de lege aprobat de Guvern.
Acum o oră
09:50
Fundația Principelui Albert al II-lea de Monaco va acorda un grant de 100 de mii euro pentru reabilitarea Grădinii Botanica de la Chișinău, a anunțat premierul Pavel Filip, în ședința Guvernului.
09:30
Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat că, în curând, Coreea de Nord va returna rămăşiţele pământeşti ale mai multor soldaţi americani ucişi în Războiul Coreean.
Acum 2 ore
09:10
Începând cu 1 ianuarie 2020 plafonul de garantare a depozitelor în sistemul bancar urmează să fie majorat până la 50 mii lei, față de 20 mii lei în prezent, transmite IPN cu referire la un proiect de modificări aprobate de Guvern în unele acte legislative în vigoare.
08:55
Mii de civili şi combatanţi pro-regim din Al-Foua şi Kfarya, două localităţi siriene asediate de trei ani de rebeli şi jihadişti, au început, în noaptea de miercuri spre joi, să fie evacuaţi pe cale rutieră.
08:40
Oraşul închis Şihani, unde cercetători ruşi au afirmat că au dezvoltat agentul neurotoxic Noviciok - cu care a fost otrăvit, conform Londrei, fostul spion sovietic Serghei Skripal - va fi deschis publicului larg din ianuarie anul viitor, în urma unui decret al Kremlinului.
08:30
Serviciul ”InfoTrafic” al Inspectoratului Național de Patrulare, informează că astăzi, 19 iulie, se înregistrează flux mare de transport și se circulă cu dificultate pe mai multe străzi din Chișinău.
Acum 4 ore
08:20
Preşedintele american Donald Trump i-a cerut omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, eliberarea pastorului american a cărui detenţie în Turcia pentru acuzaţii de terorism şi spionaj a fost prelungită miercuri, transmite dpa.
Acum 24 ore
20:25
Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson, care a demisionat în semn de protest faţă de planurile premierului Theresa May vizând retragerea din Uniunea Europeană, a îndemnat, miercuri, parlamentul, să îşi regândească strategia, adăugând că ţara nu va mai avea niciodată şansa de a îndrepta lucrurile.
20:05
Cei 12 băieţi şi antrenorul lor de fotbal, care au fost blocaţi timp de peste două săptămâni într-o peşteră inundată din Thailanda, au povestit prin ce au trecut, într-o conferinţă de presă ce a durat mai bine de o oră.
19:55
Campioana Italiei la fotbal, Juventus Torino, a dezminţit că ar negocia cu fostul său mare fotbalist Zinedine Zidane pentru ca acesta să se alăture conducerii clubului, scrie site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.
19:30
Arestarea de către SUA a rusoaicei Maria Butina, acuzată că a încercat să influenţeze unele organizaţii politice americane în favoarea Rusiei, are ca scop 'minimizarea efectului pozitiv' al recentului summit dintre preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin, a indicat miercuri diplomaţia rusă, potrivit AFP şi Reuters.
19:15
Guvernul a avizat pozitiv miercuri, 18 iulie, o inițiativă legislativă ce prevede majorarea salariilor angajaților din administrația publică locală.
19:00
Problema animalelor fără adăpost din municipiul Chișinău poate fi rezolvată prin demararea procesului de sterilizare a animalelor de companie, pentru reducerea înmulțirii acestora, dar și elaborând un registru de evidență al animalelor de companie și a celor fără stăpân, pentru a le monitoriza permanent și a putea elabora soluții raportate la respectivele date.
18:45
Viceprimarul Chişinăului, Nistor Grozavu, depune mărturii împotriva fostului său şef, Dorin Chirtoacă, deja la a patra şedinţă de judecată consecutiv, la Judecătoria Buiucani.
18:30
Comisia Europeană a acceptat miercuri să înregistreze o Iniţiativă cetăţenească europeană privind un proiect care ar garanta permanent cetăţenia Uniunii Europene după dobândire, un plan destinat în principal cetăţenilor britanici, informează publicaţia EUObserver.
18:20
Guvernul a aprobat o instrucțiune ce ar urma să eficientizeze controalele asupra produselor alimentare destinate copiilor și elevilor, să asigure corectitudinea și transparența la procurarea, livrarea și prelucrarea lor, pentru a preveni cazurile de intoxicații.
18:05
Preşedintele american, Donald Trump, a criticat din nou NATO marţi seară, sugerând că trimiterea trupelor NATO pentru a apăra un aliat de mici dimensiuni ca Muntenegru s-ar putea încheia cu un dezastru, scrie Politico, citat de News.ro, potrivit Digi24.ro.
17:50
Un grup de președinți de consilii raionale, precum și peste 700 de primari au semnat adresări către instituțiile europene în care condamnă decizia de suspendare a asistenței macrofinanciare în valoare de 10 de milioane de euro pentru Republica Moldova și laudă modul în care autoritățile de la Chișinău realizează reformele pro-europene.
17:35
Preşedintele clubului Real Madrid a declarat că în această vară Real Madrid va face senzaţie pe piaţa transferurilor, după ce l-a pierdut pe golgheterul Cristiano Ronaldo care a semnat pentru Juventus Torino, relatează Reuters.
17:20
Comisia Europeană a dispus amendarea cu 4,3 miliarde de euro (echivalentul a 5 miliarde de dolari) a gigantului tehnologic Google, după ce a acuzat această companie că a abuzat de poziţia dominantă pe care o deţine pe piaţă cu telefoanele sale de tip smartphone, dotate cu sistem de operare Android. Comisia Europeană consideră că Google a încălcat legislaţia europeană antitrust.
17:05
Guvernul vrea să le ofere persoanelor și familiilor nevoiașe alocații pentru ”depășirea dificultăților cu care se confruntă” și alocă 14 milioane de lei pentru acest an.
16:55
Guvernul a dat aviz negativ proiectului de lege înaintat de deputații PLDM, privind organizarea a două tururi de scrutin în cadrul circumscripțiilor uninominale electorale, la alegerile parlamentare. Proiectul mai prevedea și posibilitatea ca cetățenii să fie aleși în Parlament în calitate de candidați independenți pe circumscripția națională. În prezent, independenții pot candida numai în cadrul circumscripțiilor uninominale.
16:45
Croatul Ivan Perisic este jucătorul care a alergat cel mai mult la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, cu 72,5 km, un record de 12 autogoluri sau 135 de ani, vârsta combinată a antrenorilor Uruguayului şi Portugaliei, sunt doar câteva din cifrele ediţiei de anul acesta a competiţiei, prezentate de FIFA și citate de Agerpres.
16:30
Cântăreţul britanic Cliff Richard a obţinut o importantă sumă de bani după ce Înalta Curte de Justiţie din Londra a dispus, miercuri, că BBC nu a respectat dreptul la viaţă privată prin difuzarea în direct a unor imagini surprinse în timpul unei percheziţii realizate de Poliţia Metropolitană în locuinţa artistului, eveniment despre care acesta a declarat că l-a afectat, informează Reuters.
16:20
Gabriel Duleanţu, minerul mort după ce tavanul unei galerii al Minei Lupeni s-a surpat, avea 42 de ani, iar jumătate din viaţă a lucrat în subteran. Bărbatul era căsătorit şi avea un copil de 14 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.
16:10
Un cutremur cu magnitudinea 3,1 pe scara Richter a avut loc, miercuri, în judeţul Vrancea, seismul fiind înregistrat la ora 10.08, anunţă Institutul Naţional de Fizica Pământului (INFP).
15:55
Proiectul privind transmiterea terenului pe care se află Stadionul Republican Ambasadei SUA în R. Moldova a fost aprobat, miercuri, 18 iulie, în cadrul ședinței Guvernului.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.