Pompierii au lichidat 17 focare de vegetație aprinsă în ultimele 24 de ore

Radio Chisinau, 16 aprilie 2018 16:40

Pompierii au intervenit  în 17 cazuri de lichidare a focarelor de vegetație aprinsă în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 30 minute
15:40
Asea Timuș, doctor în doctor în agricultură, conferenţiar la Universitatea Agrară se Stat din Moldova, pasionată și de istoria familiei sale, a căutat mormântul unchiului ei Gheorghe Sobol, ostaș în Armata Română.
Acum o oră
15:25
La Chișinău se desfășoară Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, la care participă peste 150 de edituri și distribuitori de carte din nouă țări.
Acum 2 ore
15:05
Candidatul Partidului Socialiștilor la funcţia de primar al capitalei, Ion Ceban, susține că, în cazul în care  va ajunge la șefia Primăriei, va înăspri controlul cu privire la dotarea cu echipamente de protecție împotriva incendiilor a tuturor instituțiilor municipale, a centrelor comerciale, dar şi a altor obiective publice.
14:45
Deși Rusia are de aproape cinci ori mai mulți locuitori decât ​​Texasul, economia acestui stat american este cu 40 de miliarde de dolari mai mare. În consecință, PIB-ul pe cap de locuitor este, de asemenea, mult mai mare și se ridică la aproximativ 58.000 USD față de 8.700 USD/cap de locuitor în Rusia, scrie Forbes.
14:20
Armenii continuă protestele la Erevan, manifestând împotriva desemnării fostului preşedinte Serj Sargsyan (2008-2018) pentru funcţia de premier al Armeniei.
Acum 4 ore
13:50
Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar al Chișinăului, Valeriu Munteanu, vrea amendarea Legii finanțelor publice locale. El a afirmat, astăzi, într-o conferință de presă, că în Chișinău cea mai importantă sursă de formare a bugetului este impozitul pe venit al persoanelor fizice, din care municipalității îi rămână doar 50 la sută, iar resul este folofist de Guvern.
13:25
Centrul Național Anticorupție (CNA) va avea un nou director-adjunct. Lidia Chireoglo a fost desemnată astăzi învingătoare în concursul organizat pentru ocuparea acestei funcții, în cadrul căuruia au participat cinci candidați. Un alt aspirant la funcţia de vice-director al CNA, Violina Şpac,  s-a retras din concurs, în această dimineaţă. 
13:25
O delegație a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților din Parlamentul României va efectua o vizită la Chișinău, în perioada 22-24 aprilie, potrivit unui comunicat al Legislativului Republicii Moldova.
13:10
Administrația Institutului de Zoologie al AŞM susține că incendiul de vineri, 20 aprilie, a provocat pagube enorme. Acoperișul a ars aproape în totalitate şi va trebui înlocuit, iar cheltuielile estimate în acest sens ar putea depăși patru milioane de lei. Valoarea pagubelor va fi şi mai mare în condițiile în care sălile de la etajul patru, dotate cu echipamente, au fost inundate.
12:55
Un nou raport al Oficiului Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Asistenţei Umanitare arată că peste 2.500 de persoane au fost ucise în Donbas, de la începutul conflictului.
12:40
Procentul rușilor care au încredere în președintele Vladimir Putin a scăzut sub 50% după victoria sa în alegerile de luna trecută, potrivit unui sondaj realizat de un institut de stat, citat de Moscow Times.
12:20
Sezonul estival în România se deschide în mai puţin de două săptămâni. Litoralul va fi plin, dar există o problemă. Ospătarii, barmanii şi cameristele nu mai acceptă orice salariu. Aceştia cer hotelierilor sau patronilor de restaurante chiar şi peste o mie de euro lunar. În cazul unora, peste salariu se adaugă şi asigurarea unui loc de cazare plus mese.
Acum 6 ore
12:00
Ceea ce se întâmplă în politică, se reflectă în justiție, astfel încât, atunci când există presiuni politice, există ecou și în justiție, constată președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vlad Gribincea, citat de IPN.
11:40
Google anunţă că a ajuns la un acord cu cei mai mari operatori de telefonie din lume, printre care și Orange, Telekom şi Vodafone din România, care vor suporta tehnologia sa — Chat — ca înlocuitor pentru mesajele text clasice (SMS).
11:20
Administrația separatistă de la Tiraspol cere sprijinul Rusiei pentru a anihila consecințele pretins degative ale aplicării regimului de control comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaiskoe. Subiectul a fost abordat în cadrul unei întrevederi pe care așa-zisul ministru transnistrean de externe, Vilai Ignatiev a avut-o vineri, la Moscova, cu ambasadorul rus cu misiuni speciale, Serghei Gubarev.
10:55
Libris Editorial va participa, la invitația Institutului Cultural Român din Chișinău, la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, organizat la MoldExpo în perioada 19 – 22 aprilie 2018.
10:45
Preţul ţiţeiului a scăzut vineri în New York, după ce preşedintele american Donald Trump a criticat Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), declarând că preţurile la ţiţei sunt „în mod artificial foarte ridicate”.
10:15
Ziua Forţelor Terestre este marcată şi în acest an, în Bucureşti, prin tradiţionala retragere cu torţe în seara de sâmbătă, pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - sediul Statului Major al Forţelor Terestre, în timp ce în Parcul Carol I şi la mall Afi Cotroceni vor fi prezentate tehnica militară, armamentul şi echipamentele militarilor în zilele de sâmbătă şi, respectiv, duminică. 
Acum 8 ore
09:55
Un grup de militari ai Armatei Naţionale a Republicii Moldova participă, în perioada 15 — 28 aprilie curent, la exerciţiul multinaţional „Viking 2018”, desfăşurat concomitent în Brazilia, Bulgaria, Finlanda, Irlanda, Serbia şi Suedia.
09:25
Nouă candidați au depus la Consiliul Electoral al Circumscripției electorale municipale Bălți, setul de acte pentru înregistrarea în cursa electorală la șefia municipiului. Din cei nouă, doi candidați sunt independenți și doar unul dintre ei a reușit să adune numărul necesar de semnături.
09:05
În contextul ultimelor incendii de proporții din Chișinpu, dar și a celui de la Iași, unde o clinică a fost cuprinsă de flăcări, un studiu publiccat încă încă în 2016 relevă că instituțiile medicale din Repubica Moldova nu sunt capabile să facă față unor situații de urgență sau dezastre. 
08:50
Regina Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary de Winsdor) s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, fiind fiica prinţului Albert, duce de York, viitorul rege George al VI-lea, cel de-al doilea fiu al regelui George al V-lea şi al reginei Mary, şi a Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York. Regina Elisabeta a II-a este şeful Casei de Windsor, Casa Regală a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
08:30
Partidul Democrat american a intentat vineri o acţiune în justiţie împotriva Rusiei, a campaniei preşedintelui Donald Trump şi WikiLeaks, susţinând că acestea au colaborat pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016 din Statele Unite, relatează Reuters şi dpa.
08:15
Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, şi-a încheiat vizita de două zile în Republica Moldova. La Chişinău, a avut întrevederi cu mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor din Republica Moldova şi a discutat cu unii beneficiari ai proiectelor finanţate prin intermediul Ministerului pentru românii de pretutindeni.
Acum 12 ore
08:00
Sâmbătă, 21 aprilie, se împlinesc 329 de ani de la puternicul incendiu care a distrus parţial Biserica Sfânta Maria din Braşov, într-un moment ce a urmat invaziei otomane din acel an. Fumul şi flăcările au înegrit atunci zidurile bisericii, numele popular al lăcaşului de cult devenind Biserica Neagră, denumire oficializată abia în secolul al XIX-lea.
07:35
Sâmbătă, 21 aprilie, este zi lucrătoare pentru bugetari. Aceștia muncesc pentru ziua de luni, 30 aprilie, când vor avea liber.
07:10
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a anunţat sâmbătă suspendarea testelor nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord, informează agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.
Acum 24 ore
21:45
O polemică s-a declanşat pe segmentul de internet rusesc după ce un producător din regiunea Ulianovsk (Volga) a lansat pe piaţă un nou sortiment de ulei de floarea soarelui sub denumirea de "Noviciok" şi pe a cărui etichetă sunt trecute iniţialele "KGB" şi emblema temutei poliţii politice sovietice, precum şi sloganul "Produse pentru o viaţă îndelungată", potrivit publicaţiei Vzgliad citată de Agerpres.
21:20
DJ-ul şi producătorul suedez Avicii, pe numele său real, Tim Bergling, a murit, vineri, la vârsta de 28 de ani. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii artisului, informează Bloomberg.
19:20
Două incendii puternice au avut loc vineri, 20 aprilie, în Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.