(foto) Pliante împotriva Unirii, prin Chișinău. Eugen Tomac: Aceste campanii folosesc „clișee expirate din perioada sovietică”

UNIMEDIA, 17 martie 2018 19:30

Deputatul român Eugen Tomac a postat fotografii cu pliante cu idei anti-unioniste. Pe acestea scrie "Jandarmul român nu va fi la noi stăpân". Potrivit deputatului, aceste campanii apar în contextul în care acest curent "a devenit tot mai puternic în R. Moldova". 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 10 minute
14:30
Încă trei cazuri de rujeolă au fost confirmate. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), un caz în r-nul Glodeni și altele două cazuri în raionul Ceadîr-Lunga.
Acum o oră
14:00
Stații de alimentare a automobilelor electrice instalate pe principalele trasee urbane, palmieri solari de generare a energiei electrice din surse regenerabile, staţii de colectare a PET-urilor, platformă online de participare civică a chişinăuienilor, sunt câteva din activităţile ce vor fi realizate de Proiectul „Oraşe verzi durabile pentru Moldova" în perioada 2018-2019. Inițiativa este implementată de PNUD Moldova și finanțată de Facilitatea Globală de Mediu (GEF).
14:00
Casa de modă Armani şi-a prezentat cele mai noi creaţii într-un hangar de aeroport din Milano.
13:50
Aproape 400.000 de lire s-a plătit pentru pălăria purtată de Indiana Jones care a făcut parte dintre cele 600 de piese şi costume de scenă din filme cult, vândute la o licitaţie desfăşurată la Londra, care a depăşit amplu estimările experţilor, transmite Agerpres.
13:50
Astăzi are loc lansarea trailerului oficial al filmului de lung metraj „Beautiful Corruption”, în regia lui Eugen Damaschin. Începând cu data de 28 septembrie 2018 și timp de șapte zile, filmul va putea fi vizionat la cinematograful „Patria-Loteanu”. Intrarea este liberă.
13:50
Parlamentul Ucrainei a făcut ieri primul pas către înscrierea în Constituţie a obiectivelor de aderare a ţării la NATO şi la Uniunea Europeană, transmite Xinhua, citată de Agerpres.
13:40
Primăria municipiului Buzău din România a alocat 100 de mii de euro pentru reconstrucția falezei râului Nistru și revitalizarea peisajului Cetății Soroca. Proiectul este realizat de primăria Soroca în parteneriat cu autorităţile buzoiene.
Acum 2 ore
13:20
A fost stabilită data pentru noile alegeri locale în UTA Găgăuzia. Astfel, la data de 19 mai 2019 alegătorii sunt așteptați la urne pentru a decide cine va fi bașcanul autonomiei. O decizie în acest sens a fost aprobată vineri, 21 septembrie, de către Adunarea Populară.
13:20
Primăria municipiului Buzău din România a alocat 100 mii de euro pentru reconstrucția falezei râului Nistru și revitalizarea peisajului Cetății Soroca. Proiectul este realizat de primăria Soroca în parteneriat cu autorităţile buzoiene.
Acum 4 ore
12:30
Elevele din Republica Moldova au obținut o medalie de bronz și șase premii la Olimpiada Internațională la Limba Franceză, ediția a IV-a, desfășurată în perioada 15 – 19 septembrie 2018, la Ohrid, Republica Macedonia (FYROM).
12:20
Aproape 400.000 de lire s-a plătit pentru pălăria purtată de Indiana Jones care a făcut parte dintre cele 600 de piese şi costume de scenă din filme cult, vândute la o licitaţie desfăşurată la Londra, care a depăşit amplu estimările experţilor, transmite Agerpres.
12:20
Site-ul UNIMEDIA.info și-a sărbătorit cea de a 13-a aniversare de la lansare. Cu acest prilej s-a dat o petrecere de zile mari în curtea redacției. Totodată a fost și o petrecere de casă nouă, de vreme ce nu tare demult, am trecut într-o altă locație. La eveniment au participat partenerii și prietenii UNIMEDIA.
12:00
Centrul de Urbanism invită astăzi, 21 septembrie 2018, să te alături mișcării globale PARK(ing) Day – mișcarea prin care oamenii își revendică spațiul urban.
12:00
Un minor în vârstă de 15 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut de oamenii legii fiind bănuit de comiterea mai multor furturi. Tânărul anterior a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni similare.
11:40
Vladimir Voronin exclude faptul că accidentul în care a fost implicat președintele Igor Dodon ar fi fost premeditat. "Cui el trebuie?", a comentat Voronin, în cadrul emisiunii Puterea a Patra.
11:40
Ziua Aviaţiei Civile este o dată importantă pentru toţi veteranii din ramură. Deja mai mulţi ani la rînd, Avia Invest organizează o sărbătoare deosebită pentru cei care au pus temelia aviaţiei în Republica Moldova.
11:20
România ocupa locul şapte între statele membre ale Uniunii Europene după ponderea energiei obţinute din surse regenerabile în consumul final brut, în 2016, arată datele prezentate vineri de Oficiul european de Statistică (Eurostat).
11:20
În contextul desfășurării hramurilor în mai multe localități din țără, Inspectoratul Național de Patrulare atenționează că ofițerii de patrulare vor activa în mod sporit pentru a identifica șoferii ce se abat de la lege.
11:10
Trei oameni au fost ucişi şi alţi trei răniţi într-un nou atac armat comis în Statele Unite, într-o zonă industrială din statul Maryland, pe coasta de est. Cea care a deschis focul este o femeie de 26 de ani, care apoi s-a sinucis.
10:50
Meghan Markle a primit sprijinul mamei şi al soţului pentru promovarea primului ei proiect caritabil în calitate de ducesă.
10:40
Serviciul „InfoTrafic” al INP informează la intersecția străzilor: Vasile Lupu – Eugen Coca, nu va funcționa semaforul timp de o oră, din motivul efectuării lucrărilor de întreținere.
Acum 6 ore
10:30
Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică (CEEE) din Chișinău sunt cercetați penal pentru corupere pasivă, după ce ar fi cerut și primit sistematic bani de la studenți. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au stabilit că profesorii ar fi primit remunerări ilicite de la discipoli pentru lichidarea restanțelor la mai multe discipline.
10:30
Liderul Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, susține că președintele țării, Igor Dodon, prin refuzul său de a nu semna decretul de numire în funcție a noilor miniștri, ai Agriculturii pe Liviu Volconovici, iar ai Sănătății pe Silvia Radu, este un „выпендреж” (tr. rus. acțiune pentru a atrage atenția).
10:30
Preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang, a decedat vineri, la vârsta de 61 de ani, anunţă agenţia de presă oficială a ţării.
10:30
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a ținut să menționeze în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” faptul că invalidarea mandatului lui Andrei Năstase n-a fost o decizie corectă a Partidului Democrat. În acest sens, dânsul a susținut că „democrații n-au vrut și gata”.
10:20
Teatrul Național “Eugene Ionesco” găzduiește pentru prima dată unul dintre cele mai vechi teatre din Georgia, Teatrul “Valerian Gunia” din orașul Poti, cu o istorie impresionantă de 136 de ani.
09:50
Temperaturile peste medie vor continua în aproape toată Europa în perioada octombrie-decembrie, potrivit prognozelor meteorologice ale The Weather Company.
09:50
După câteva decenii în care a profitat de taxe infime din partea guvernanților irlandezi, Apple a decis să plătească din urmă toate taxele pe care le-ar fi achitat în mod normal.
09:50
În Las Vegas, oraş care aspiră la titlul de capitală mondială a marijuanei, şi-a deschis porţile un muzeu dedicat canabisului. Acolo sunt expuse instalaţii inspirate de această substanţă cu uz controversat, iar vizitatorii sunt invitaţi să exploreze diverse camere.
09:30
Mii de oameni s-au adunat joi la Barcelona pentru a marca prima aniversare a unui raid al poliţiei asupra birourilor guvernului catalan din oraşul mediteraneean, o mişcare care a declanşat o demonstraţie uriaşă înaintea votului privind independenţa Cataloniei faţă de Spania, relatează Reuters.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.