video | „La Chișinău am auzit pentru prima oară cum sună”. O fetiță de 9 ani din România, olimpică la limba rusă

Zugo.md, 13 martie 2018 19:20

O fetiță de doar 9 ani din România a reușit să impresioneze la olimpiada de limbă rusă, obținând premiul întâi. Elena Jidănașu este clasa a II-a, iar performanța sa s-a născut la Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 5 minute
11:30
Pe 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, Julius Meinl îndeamnă pe toți să-și redescopere creativitatea la o ceașcă de cafea sau ceai în cadrul campaniei-manifest „Plătește cu Poezie”.
11:30
Și-a dus copilul la grădiniță, dar l-a luat acasă cu o traumă la cap. O mamă din comuna Grătiești susține că băiatul său ar fi fost agresat de către educatoare fără nici un motiv.
Acum 10 minute
11:40
În această dimineață, primarul general interimar a convocat comandamentul de iarnă. Silvia Radu a cerut responsabililor să alterneze echipele implicate la deszăpezirea orașului, astfel încât să se lucreze în regim non-stop.
Acum 2 ore
10:30
Sute de micuți sunt nevoiți an de an să meargă la grădinițele din alte sectoare pentru că nu au una lângă casa lor. Iar, de cele mai dese ori, părinții își înscriu copii la grădiniță odată ce aceștia împlinesc câteva luni sau un an, și asta pentru că numărul celor care vor să învețe să deseneze și să numere este foarte mare, așa că majoritatea stau în rând câte 1-2 ani.
09:40
Schimbările meteorologice din această noaptea au transformat Chișinăul într-un oraș de gheață. Străzile au luat forma unui pationoar imens, așa că muncitorii s-au apucat de treabă încă în timpul nopții pentru a face față situației.
Acum 24 ore
16:30
În ultimele zile, pe diferite rețele de socializare circulă un video în care apare un rus care taie un Jiguli cu un polizor. Acesta își justifică acțiunea menționând că șoferul automobilului parchează neregulamentar de fiecare dată.
15:30
Doi adolescenți au fost loviți aseară de un Porche în timp ce traversau strada. Accidentul a avut loc pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani al capitalei, iar la volanul automobilului se afla un bărbat în vârstă de 32 de ani.
14:50
Cel puţin zece persoane au murit, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o casă, imediat după ce a decolat de pe un aerodrom situat în apropiere de periferia Manilei, Filipine.
14:40
Fostul primar al capitalei, Serafim Urechean, consideră că șanse de a învinge alegerile locale anticipate din Chișinău are Silvia Radu, dacă aceasta își va înainta candidatura.
14:40
De mici copii băieților li se spune că nu trebuie să plângă, pentru că așa ar părea mai slabi. Acest lucru, însă, duce la suprimarea altor emoții, cum ar fi fericirea și dragostea. Cu toate acestea, există bărbații, persoanele care nu se tem să-și expună sentimentele, care nu se tem să plângă și care nu ezită să își coboare toate barierele în fața oamenilor apropiați.
13:10
Trupa „DoReDos” este câștigătoarea etapei naționale a concursului Eurovision Song Contest și va merge în Portugalia pentru a ne reprezenta țara. Totuși, până la marele eveniment care va avea loc în mai, tinerii au pornit într-un turneu de promovare a Eurovisionului.
12:50
În anul 2000, Vladimir Putin se adresa rușilor să se prezinte la vot. 18 ani mai târziu, acesta îi îndeamnă iarăși să voteze duminică în cadrul alegerilor prezidenţiale.
12:40
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă despre cele mai plătite joburi pe piața muncii la 15 martie 2018, conform declarațiilor agenților economici.
12:30
Președintele organizației teritoriale Chișinău a PAS, Vladimir Bolea, invitat la o emisiune de la postul de televiziune TVC 21, a declarat că apreciază anumite activități pe care le desfășoară Silvia Radu în calitate de primar general interimar al mun. Chișinău.
Ieri
11:10
Dorian Mânzatu are doar 6 ani, însă încrederea cu care a pășit pe scena de la „Românii au Talent” i-a cucerit pe jurați imediat. Băiețelul a recitat o poezie patriotică și a primit patru de „DA”, aplaudat în picioare de public.
10:40
Mircea Palamari este un dansator și coregraf din Republica Moldova care cucerește prin mișcările și talentul său. Astfel, plin de entuziasm și încredere, tânărul a pășit din nou pe scena de la „Românii au Talent”, cucerind juriul și publicul cu istoria vieții sale, expusă prin dans.
10:40
În seara de joi, 15 martie, la Librăria din Centru din Chișinău, alături de prieteni, colegi, oameni iluștri și care îi apreciază opera, jurnalistul și scriitorul Igor Guzun și-a lansat volumul „Adio, lucruri”.
16 martie 2018
20:10
A adoptat stilul de alimentare vegan, dar asta nu l-a oprit din a găti gustos și atractiv. Jose este un adolescent de 16 ani care inspiră prin bucate care, nu doar că sunt gustoase, dar arată fenomenal.
20:00
Republica Moldova trebuie guvernată și după alegerile parlamentare de o coaliție pro-europeană, inclusiv în jurul Partidului Democrat din Moldova. Opinia aparține europarlamentarului român Marian Jean Marinescu și a fost exprimată într-un interviu pentru Adevărul.
19:30
Patagonia este la capătul Pământului și este un loc exotic pe care mulți fotografi vor să-l viziteze. Cu munți gigant ce se reflectă în ape glaciare cristaline, ghețari vechi de când lumea, sate liniștite la malul mării și câmpii vaste de stepă, Patagonia este un loc special de care te vei îndrăgosti din prima clipă.
19:20
Un nou proiect social urmează să fie lansat în țara noastră. Este vorba despre „Farmacia Juridică în Moldova”, proiect care are ca scop asigurarea asistenței juridice primare (consultații gratuite) cetățenilor din țara noastră. Totodată, va fi lansată o platformă juridică specializată, unde cetățenii vor putea găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări juridice.
18:40
Mai multe case din Leova riscă se se facă una cu pământul, după ce o porțiune din malul râului Prut se surpă. În pericol se află 12 case, iar una dintre gospodării stă deja la granița cu groapa care înaintează tot mai mult.
18:10
Pe 30 martie, ora 19:00 în incinta Alfa City Shopping Mall, Privé Fashion Events își propune să iasă din tipare și să impresioneze publicul moldovenesc. Acesta va fi în stil underground, industrial, urban, iar în calitate de elemente de decor vor fi câțiva giganți din fier inspirați din filmele cu transformeri și roboți, care cu siguranță vor uimi, fiind pentru prima dată expuși.
18:10
Mai mulți turiști veniți să schieze pe o pantă din Georgia și-au văzut moartea cu ochii. În timp ce se aflau pe un teleferic, care urma să-i transporte pe munte, acesta s-a defectat, pornind cu o viteză amețitoare. Zecile de persoane erau pur și simplu aruncate de pe scaune, sau săreau de frică să nu rămână blocate printre fiare. 
17:30
O crimă terifiantă a zguduit Clujul. O femeie de 79 de ani a fost aruncată de la etajul 10 al unui bloc de locuit chiar de propriul nepot. Și bunicul tânărului a avut de suferit, asta pentru că tânărul l-a agresat fizic, iar ulterior bărbatul a fost transportat în stare gravă la spital.
17:30
În luna februarie curent a fost inițiat procesul de constituire a organizației de tineret a Partidului „Șor”, căreia i s-au alăturat deja peste 1000 de membri. Vicepreședinta partidului, Marina Tauber, ne-a spus de ce au nevoie tinerii și cum vor să-i ajute, ce au făcut până acum pentru ei, dar și cum sunt persoanele care vor să facă parte din echipa organizației.
17:20
Evacuarea gheretelor neautorizate și nefuncționale din sectoarele Chișinăului a început încă de ieri, iar astăzi acțiunile muncitorilor continuă.
17:00
Analistul politic Anatol Țăranu consideră că soluția ideală ar fi fost dacă exista un candidat unic pe vectorul vestic la alegerile noi din municipiul Chișinău. În opinia lui, dacă acest candidat ar fi avut și capacități manageriale, atunci victoria lui ar fi fost ca și pecetluită.
16:50
Biroul relații cu diaspora declară deschisă perioada de înscriere la cea de-a VI-a ediție a Programului guvernamental, destinat generației a doua de migranți, originari din Republica Moldova. Programul DOR se va desfășura în perioada 20-28 august curent, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, având drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor cu țara de origine.
16:30
Timp de 15 minute, pagina și aplicația Facebook nu a putut fi accesată. Rețeaua s-a blocat, iar utilizatorii au presupus că ar fi fost vorba de serverele căzute.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.