Campanie de curăţenie sub genericul „Facem curat lună

Politics, 13 martie 2018 19:20

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a convocat astăzi o şedinţă de lucru, în legătură în începerea campaniei de curăţenie de primăvară. În cadrul şedinţei, la care au participat toţi operatorii de salubrizare din capitală, au fost stabilite priorităţile şi modul de intervenţie a serviciilor în perioada campaniei de curăţenie.Potrivit primarului interimar Silvia Radu, în această primăvară campania de curăţenie se va desfăşura sub genericul „Facem curat lună", iar mâine, 14 martie a.c., va fi prima zi de intervenţie în care vor fi antrenate toate serviciile municipale de profil. Operatorii vor acţiona concentrat, sector după sector, iar startul campaniei de salubrizare va fi dat în sectorul Ciocana.Pentru buna organizare şi desfăşurare a procesului de lucru, au fost stabilite adresele unde se va interveni, tipurile de lucrări și tehnica necesară.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum o oră
13:00
Astfel, își încep misiunea:– E.S Angela Ganninger, Ambasador al Republicii Federale Germania în Republica Moldova;– E.S. Anna Lyberg, Ambasador al Regatului Suediei în țara noastră;– E.S. Fernando Manuel de Jesus Teles Fazendeiro, Ambasador al Republicii Portugheze în țara noastră cu reședința la București;– E.S. Kęstutis Kudzmanas, Ambasador al Republicii Lituania în Republica Moldova;– E.S. Abdelhafiz Elawad Seedahmed Alfaki, Ambasador al Republicii Sudan în Republica Moldova cu reședința la Bucureşti. Șeful statului și-a exprimat convingerea că acreditarea noilor ambasadori va da un nou impuls relațiilor diplomatice, economice și politice între statele noastre.
Acum 2 ore
12:00
Executivul se teme că și alți agenți economici ar putea să își exprime dorința de a activa într-un regim specific și facilitat. La fel, Guvernul consideră că normele prevăzute în proiectul de lege încalcă grav principiul echității fiscale, deoarece include prevederi ce îi scutesc de impozitul pe venit doar pe angajații instituțiilor media.În ceea ce privește necesitatea de a institui „facilități fiscale pentru investitorii din țară și de peste hotare care investesc în mass-media”, Guvernul consideră că regimul de impozitare nu este un factor primordial în determinarea atractivității investiționale și menționează că Moldova deține una din cele mai mici cote de impozitare a veniturilor persoanelor juridice în regiune (12%), după Bulgaria (10%).
Acum 4 ore
10:20
”Este o personalitate istorică, despre care se poate vorbi și de bine, și de rău”, a declarat, între altele lidera PAS. Declarația Maiei Sandu este cel puțin stranie, ținând cont de faptul că legislația din România este foarte dură, atunci când vine vorba despre promovarea simbolurilor și personalităților fasciste, naziste, rasiste sau xenofobe. Astfel, încă în anul 2015, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat amendarea legii, în baza căreia negarea Holocaustului şi promovarea Gărzii de Fier sunt  pedepsite cu privarea de libertate până la trei ani. Articolul 5 din această lege se refera implicit la mareșalul Ion Antonescu: „Art.5. – Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit.
10:10
Cei doi oficiali au discutat despre stadiul actual al relațiilor bilaterale și evoluţiile dialogului politic dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Vicepremierul Iurie Leancă a subliniat importanța susținerii UE și a statelor membre ale Uniunii Europene în procesul de reforme. În context, vicepremierul moldovean a solicitat menținerea sprijinului și expertizei acordate de autoritățile belgiene în procesul de implementare a Acordului de Asociere şi prevederilor Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană (DCFTA).De asemenea, discuţiile au inclus tematica regională de securitate, precum şi evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Interlocutorii au efectuat şi un schimb de opinii vis-à-vis de subiectele de actualitate ale agendei internaţionale, precum şi problemele cu care se confruntă țările din Parteneriatul Estic.
10:00
Vladimir Voronin a declarat, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune „N4”, că i-a cunoscut foarte bine pe profesorii de la liceul, care sunt „oameni cumsecade, educați, binepregătiți”. „În timpul cât eu am fost președinte s-au schimbat trei directori SIS. Ei scriau anual rapoarte despre situația privind securitatea națională. Nici înrtr-un raport n-a fost niciodată indicat că persoane din acest liceu sau alți cetățeni turci acționează distructiv în R.Moldova sau se ocupă cu niște chestii care nimeresc sub noțiunea de terorism internațional. Niciodată nu am primit așa rapoarte și n-am citit. Aceste 3 persoane (n.r. - foștii directori ai SIS) sunt în viață și pot să confirme”, a afirmat liderul comuniștilor.
Acum 24 ore
18:00
„Îmi pare rău că s-a ajuns iar la un refuz. Din punctul meu de vedere, președintele trebuia să acționeze mai bine de data aceasta. Dânsul dă dovadă că nu respectă Constituția. Deja devine un exercițiu ridicol, pentru că a neglija prevederile Constituției nu este tocmai cea mai bună metodă”, a declarat astăzi premierul Filip la Bulboaca, Anenii Noi, unde a asistat la exerciţiul „Scutul de Foc 2018”.Prim-ministrul subliniază că nu va renunța la cele două candidaturi, despre care Igor Dodon a afirmat că nu ar fi profesioniste.„Vom merge repetat cu aceste candidaturi. Dacă nu vor fi aprobate, atunci ne vom adresa Curții Constituționale. Prin intermediul suspendării, așa cum a mai fost, vom aproba acești miniștri. Îmi pare rău că așa se întâmplă. Ne-am dori o colaborare mai bună între instituțiile statului”, a conchis Filip.
17:00
Ministrul de Externe al Spaniei, Josep Borrell, a declarat că Trump nu a ţinut cont de scepticismul diplomaţilor spanioli, care i-au transmis că Sahara se întinde pe aproape 5.000 de kilometri.Trump ar fi afirmat: „Graniţa din Sahara nu are cum să fie mai mare decât graniţa noastră cu Mexicul”.Comentariile au fost făcute de Borrell în timpul unui eveniment de la Madrid din această săptămână. „Putem confirma că aceste comentarii au fost făcute într-adevăr de ministru, dar nu vom mai face alte comentarii”, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol de Externe.Sugestia lui Trump ar fi venit atunci când Borrell l-a însoţit pe Regele Felipe şi Regina Letizia la Casa Albă, în luna iunie.Peste 33.600 de migranţi şi refugiaţi au ajuns în Spania în acest an, iar 1.723 au murit pe drum.
15:10
Noua abordare a Partidului Democrat din Moldova, care se poziționează ca formațiune pro-Moldova, este salutată de către cetățeni. Oamenii spun că o politică orientată spre nevoile moldovenilor va încuraja oamenii să revină din străinătate și le va crea condiții decente de trai acasă.„Mă bucur că Partidul Democrat și-a trasat prioritățile asupra omului și asupra țării. Cea mai mare bogăție a acestui neam este omul. Și el, dacă va fi fericit pe meleagul nostru, nu va pleca în străinătate, nu-și vor lasă mamele copiii, soții, părinții”, spune o femeie din Chișinău, intervievată de Publika TV.În opinia unui alt locuitor al Chișinăului, este nevoie de o politică bună, adaptată la condițiile noastre și care ar urma să fie permanent modificată, în așa mod ca să atragă oamenii care au plecat peste hotare să revină în țară.
15:10
Bloggerul Eugen Luchianiuc susţine că primarul este membru al PLDM, însă sursele media respective trec sub tăcere acest detaliu. Dacă primarul ar fi fost de la Partidul Democrat, atât Unimedia, cât şi TV8 nu ar fi ezitat să remarce acest fapt, susţine Luchianiuc.„Ieri cei de la jurnal.md au publicat o știre despre o fetiță omorâtă în satul Blindești, raionul Ungheni de către mașina primarului. Nu e clar până la final dacă era primarul sau șoferul acestuia la volan. Din titlu era evident că primarul nu e de la PD or avea să scrie cu litere de o șchioapă asta. Verificat cec.md, primarul e de la PLDM”, scrie Eugen Luchianiuc.“Nici Unimedia și nici TV8 nu specifică partidul, deși, în cazul consilierului PDM care a omorât la Briceni un copil de 7 ani, au specificat că-i democrat”, mai spune bloggerul citat.
15:00
În luna aprilie 2017, Veacelav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, cu privarea dreptului de a ocupa funcții în sistemul bancar pe un termen de 5 ani. El a fost învinuit pentru delapidarea BEM cu aproximativ 800 de milioane de lei.La numai o lună diferență, pe 10 mai 2017, Veaceslav Platon, a depus cerere de chemare în judecată împotriva Băncii Naționale a Moldovei „cu privire la contestarea actelor administrative”. Cele din urmă fiind amenzi pentru foştii membri ai consiliului si organului executiv ai Băncii de Economii şi Unibank, valoarea cărora ajunge la 100 de mii şi 250 lei, ceea ce constituie zece salarii medii pe activităţi financiare.Platon a încercat să invoce anumite modificări din legislația R. Moldova, din care ar reieși că deciziile BNM au fost emise contrar prevederilor legale. În cele din urmă, prima instanță a luat decizia de a respinge acțiunea lui Platon ca fiind nefondată.
15:00
Oficialul american a subliniat importanța creșterii economice și a menționat nevoia asigurării unor alegeri libere și corecte în 2019. Hill a salutat inițiativa instituirii unui Centru strategic de coordonare pentru Moldova, Georgia și Ucraina. În context, ea a punctat că este nevoie să lucrăm împreună pentru a stopa influența rusească în regiunea de Est a Europei.La rândul său, Andrian Candu a comunicat despre acțiunile întreprinse pentru fortificarea cooperării trilaterale cu Ucraina și Georgia, schimbul de expertiză între cele trei țări pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE, precum și despre proiectul legat de Centru Strategic de Coordonare. În context, el a vorbit despre normele din legislația media care vin să oprească propaganda.De asemenea, președintele Parlamentului a vorbit despre reforma în sectorul financiar-bancar, care a adus stabilitate și vine să crească credibilitatea sistemului bancar.
14:20
Potrivit Zeppelin, în 2004, serviciile speciale din Rusia planificau să-și promoveze oamenii săi la conducerea Ucrainei, pentru a menține această țară în zona sa de influență. Eforturile lor au fost, însă, zădărnicite de politicienii pro-occidentali ucraineni și de Revoluția Oranj ce a urmat. Misiunea de a pedepsi Ucraina a revenit lui Veaceslav Platon.Jurnaliștii arată cum Platon trage de sforile care duc la oamenii săi din judecătoria Căușeni și Curtea de Apel Economică din Chișinău, dar și la câteva firme și bănci din Moldova prin care urmau să treacă banii scoși forțat din companiile victime din Ucraina.”În baza încheierii judecătoreşti, emise de Curtea de Apel Economică de la Chişinău, a fost emis un titlu executoriu, în conformitate cu care executorul judecătoresc din Căuşeni Tamara Makarova a intentat procedura de executare nr.1-232/2004.
14:00
Premierul este de părere că prin acest pas, președintele încalcă, din nou, Constituția.“Refuzul președintelui Igor Dodon de a accepta cele două candidaturi de miniștri propuse este o nouă încălcare a Constituției, refuzul este argumentat ridicol și populist. Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă. Ne vom adresa din nou Curții Constituționale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace”, a scris prim-ministrul Pavel Filip pe pagina sa de facebook.
Ieri
13:30
„Scopul comun este îmbunătățirea vieții cetățenilor moldoveni”, a spus apoi ambasadorul american, vorbind despre colaborarea dintre SUA și Republica Moldova, apreciind în acest context și performanțele economice ale guvernării, recent confirmate de datele statistice.„Felicitări pentru creșterea economică - e o creștere semnificativă. Multe probleme se vor rezolva în Moldova dacă economia va crește în continuare”, a spus diplomatul american.El a accentuat de asemenea faptul că SUA vor susține și pe viitor Republica Moldova. Referindu-se la activitatea partidului, președintele PDM a accentuat în fața ambasadorului american orientarea pro-Moldova a PDM, dezvoltarea țării după modelul occidental, în beneficiul moldovenilor, adăugând că dorința PDM este aceea ca cetățenii să evalueze activitatea partidului după reformele și rezultatele concrete obținute.
13:00
Din luna iulie curent și până în prezent, au fost executate lucrări de reabilitare a iluminatului în preajma a 140 de instituții preșcolare și preuniversitare sau a fost îndeplinit 80 la sută din volumul planificat. Echipele de la ÎM „Lumteh” intervin la rețele prin înlocuirea stâlpilor de electricitate deteriorați și cablurile rupte, schimbarea felinarelor, corpurilor de iluminat sau becurilor etc.Lucrările de restabilire a iluminatului public în preajma instituţiilor de învăţământ se vor încheia până la data de 10 octombrie 2018. Costul acestora este de 3 milioane de lei.
12:30
Sergiu Mocanu a spus că a avut anumite speranţe în raport cu viitorul politic al liderului PAS, însă acestea s-au năruit, în urma prestaţiei publice execrabile a acesteia. „Acum putem constata, Maia Sandu a pierdut orice, dar orice contact cu realitatea!”, a spus Sergiu Mocanu.Liderul Mişcării Antimafie a mai declarat că şi-a dorit ca Maia Sandu să candideze la funcţia de primar al Capitalei, însă, în cele din urmă, neparticiparea sa la scrutinul local a fost inspirată.“Noi am evitat o catastrofă. Dumnezeu ne-a ajutat să scăpăm de această mare rătăcire”, a remarcat şeful Mişcării Antimafie. “Ceea ce face Maia Sandu nu este politică, este îmbârligătură, una contraproductivă şi periculoasă”, a continuat Mocanu.Sergiu Mocanu a luat în răspăr şi obsesia liderului PAS pentru aşa-zisele filtre de integritate. Liderul Mişcării Antimafie regretă felul în care Maia Sandu uzează de aceste filtre.
12:10
“În timpul emisiunei propagandistice Politica, Natalia Morari (Lucinschi) a luat legătura cu ex-secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Oleg Tofilat, cu care a vorbit despre privatizarea Air Moldova. Și aici TV8, ca în cele mai bune practici, a aruncat pe rețelele de socializare un Fake News, unde a scris despre faptul că Oleg Tofilat ar fi spus că Guvernul dorește, prin privatizarea acestei companii, falimentarea acesteia”, scrie Anatolie Chirilov.Minciuna tirajată de TV 8 a fost demontată imediat chiar de Oleg Tofilat. “Doar că minciuna propagandistei nu a durat mult, iar Oleg Tofilat a venit cu o reacție la această știre, unde a declarat că el nu a spus acest lucru, ba și mai mult, acesta a scris că falimentarea Air Moldova nu e în interesul Guvernului”, notează bloggerul citat.În continuare, Anatolie Chirilov constată lipsa totală de reacţie a ONG-urilor de media, vizavi de tirajarea acestei ştiri false.
12:00
Pe parcursul anului curent, în capitală vor fi amenajate cinci terenuri de sport multifuncționale noi, câte unul în fiecare sector, în locul celor vechi din curțile blocurilor. Terenurile vor avea gazon artificial, vor fi îngrădire și iluminate pe timp de noapte, cetăţenii având posibilitatea să practice minifotbalul și baschetul.Astfel, autoritățile promit că, până la finele lui 2018, terenuri de sport multifuncţionale vor fi amenajate pe următoarele adrese: – str. Miron Costin, 10 – sectorul Râșcani; – str. Drumul Crucii, 95 – sectorul Buiucani; – str. Academiei, 9/1 – sectorul Centru; – bd. Cuza Vodă, 45 – sectorul Botanica; – bd. Mircea cel Bătrân, 58 – sectorul Ciocana. Pentru amenajarea terenurilor de sport multifuncţionale au fost prevăzute circa 4 milioane de lei din bugetul municipal Chișinău.
11:00
Doritorii pot solicita eliberarea unui nou pașaport în timp ce călătoresc în temeiul pașaportului valabil obţinut anterior. Totodată, deţinerea celui de-al doilea paşaport îi oferă posesorului posibilitatea de a aplica pentru obţinerea unei alte vize în timp ce utilizează primul document. Cererea pentru eliberarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova poate fi depusă la oricare Centru Multifuncțional al Agenției Servicii Publice sau Serviciu eliberare a actelor de identitate, indiferent de locul înregistrării la domiciliu sau la reședință al solicitantului.Pentru a beneficia de această oportunitate, cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate pot să se adreseze la misiunea diplomatică sau oficiul consular al Republicii Moldova din statul de reşedinţă.
10:00
În cadrul ședinței de ieri a Comisiei pentru Situațiile Excepționale a fost aprobată alocarea a 119 mii de lei pentru repatrierea celor șase cetățeni moldoveni care și-au pierdut viața în accidentul rutier produs în orașul Kaluga, dar și reîntoarcerea în țară a altor opt persoane care au suferit traumatisme grave.Totodată, Executivul va aloca circa 47 mii de lei pentru repatrierea cetățeanului Republicii Moldova care a decedat în accidentul produs în orașul Genova, Italia, pe 14 august curent. Concetățeanul nostru se numără printre cele 43 de persoane decedate în urma prăbușirii unui pod.
09:00
Șeful statului a precizat că a expediat o scrisoare premierului Pavel Filip prin care l-a informat că nu acceptă să numească cei doi candidați. Potrivit lui, pe fiecare segment trebuie să activeze persoane care „se pricep în acest domeniu”.
19 septembrie 2018
21:30
”Presa din Platon Trust Media este finanțată din bani murdari, din miliardul furat de Platon, din banii proveniți de spălătoria de bani rusească, ce a fost închisă abia în 2016 de către guvernarea PDM. Motiv în plus pentru Platon Trust Media să atace guvernarea actuală”, este concluzia la care a ajuns Ion Harghel.În continuare, acesta aduce și exemple concrete de duble standarde cu care operează aceste instituții media. ”Pe 10 august anul curent, apare o înregistrare audio cu autorul miliardomatului, Veaceslav Platon, făcută înainte de alegerile parlamentare din 2014. Acesta face o declarație foarte dură și periculoasă, că aproape i-a reușit să pună Moldova pe brânci! Platon a recunoscut că el este autorul miliardomatului, fapt confirmat și de investigația realizată de Roman Anin, un jurnalist rus, dar și de investigația realizată de Zeppelin.md.
18:00
În cadrul întrevederilor avute cu viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Lukáš Kaucký, și vicepreședintele Camerei Deputaţilor, Vojtěch Pikal, s-a discutat despre stadiul actual al relațiilor bilaterale și evoluţiile dialogului politic dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.Necesitatea menținerii dinamicii intense a relațiilor cu instituțiile și statele membre ale Uniunii Europene, problematica regională de securitate, inclusiv evoluțiile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, precum și dinamica relațiilor economice bilaterale au fost abordate de vicepremierul Iurie Leancă cu viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Lukáš Kaucký. Viceministrul Lukáš Kaucký a reiterat susţinerea țării sale pentru parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova, atât la nivel politic, cât şi prin implementarea proiectelor asistenţei cehe pentru dezvoltare.
17:30
 Bloggerul Anatolie Chirilov aduce, însă, câteva exemple de foști miniștri, din fostele Guverne, care chiar nu au nici în clin nici în mânecă cu domeniile pe care le-au gestionat.Unul dintre cele mai controversate exemple ar fi cel al lui Viorel Cibotaru, ex-lider PLDM și ex-ministru al Apărării, în guvernul AIE II. Acesta a studiat jurnalismul la Universitatea de Stat din Moldova și nu are nicio tangență cu domeniul militar.Bloggerul aduce și alte exemple, la fel de concludente. «Maia Sandu – Ministru a Educației, dar  a studiat la Academia de Studii Economice a Moldovei. ”Experta în Economie, care nu vedea spălătoria miliardelor a șefului. Anatol Șalaru – a deținut funcția de Ministru Trasportului și Infrastructurii Drumurilor.  A făcut studiile la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”. Dorin Recean- Ministru Afacerilor Interne. A făcut Academia de Studii Economice din Moldova.
17:10
Constatarea aparține expertului IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță și se conține într-o postare pe Facebook.”Știați că 70% din comportamentul uman este dictat de emoții și nu de rațiune? Anume din acest motiv PIB-ul nu spune aproape nimic. Emoțiile contează. Iar aici stăm prost de tot. Nu vorbesc de Moldova, e o situație generală în lume. Statistic vorbind, omenirea are cea mai lungă creștere economică din perioada măsurată, care durează peste 10 ani. Iar conform Gallup 2017 Emotions Report, în prezent oamenii de pe întreg mapamond au cele mai negative sentimente din ultimii 10 ani. Și asta în condițiile creșterii economice înregistrată”, scrie Veaceslav Ioniță.În opinia sa, orice performanță economică este incompletă, dacă nu se schimbă percepția oamenilor. ”Poți face minuni în economie, dar dacă nu ai grijă de percepția cetățenilor nu contează ce ai făcut.
17:00
De asemenea, în curând, merele noastre vor fi exportate și în Israel. Primul lot - probă de 100 de kg va fi livrat pentru efectuarea controalelor de rigoare. Totodată, începând cu 1 octombrie curent prunele proaspete din Republica Moldova vor fi exportate în Canada.Identificarea noilor piețe de desfacere pentru produsele moldovenești a fost solicitată de către premierul Pavel Filip. „Accentul trebuie pus pe exportul produselor cu valoare adăugată înaltă. Trebuie să analizăm barierele spre piețele de desfacere pe care vrem să accedem, să fim mai insistenți, să alegem nișe libere și să facem tranziția spre alte piețe interesante”, a spus prim-ministrul.Fructele și legumele proaspete din Republica Moldova sunt livrate anual în circa 80 de țări - spre exemplu strugurii moldovenești sunt exportați în 20 de state ale lumii, iar prunele - în 16 state.
16:50
Un grup de activiști îi cere președintei PAS, Maia Sandu, să prezinte scuze publice pentru că a spus că „toate acțiunile lui Igor Dodon arată că, în esență, el este un distrugător de familii”. Într-o conferință de presă la IPN, președintele AO Pro Ortodoxia, preotul Ghenadie Valuța, susține că non-familiștii nu au dreptul moral să judece pro-familiștii. Acesta spune că, pentru a fi un bun exemplu, Maia Sandu ar trebui să-și întemeieze propria familie. Potrivit lui Ghenadie Valuța, Congresul Familiei, desfășurat sub patronajul șefului statului, a fost un miracol. Un eveniment de asemenea amploare, organizat într-o țară atît de mică precum e Moldova, este posibil doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Congresul a avut drept scop abordarea problemelor cu care se confruntă familia, dar discutarea riscurilor propagandei netradiționalistului, la nivel local și internațional, și identificarea de soluții.
16:00
Potrivit celor mai recente cifre ale guvernului, aproximativ 3.000 de migranţi şi refugiaţi se află în tabăra supraaglomerată, formată din corturi şi containere într-o fostă bază militară.Un guvernator local a ameninţat că va închide tabăra în 30 de zile dacă autorităţile nu vor curăţa cantitatea uriaşă de gunoaie.''Situaţia din Moria este într-adevăr dificilă, este la limită'', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Dimitris Tzanakopoulos.În jur de 3.000 de persoane au fost transferate de la Moria pe continent în timpul verii, iar alte 700 săptămâna trecută, urmând ca încă 2.000 să fie mutate până la sfârşitul lui septembrie, a precizat Tzanakopoulos.Comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, este aşteptat la Atena în această săptămână pentru discuţii cu prim-ministrul Alexis Tsipras.
15:00
Agenda discuţiilor, la care a fost prezent şi ataşatul  militar al Italiei, colonel Andrea Tiveron,  a cuprins şi subiecte referitoare la reforma  sectorului de apărare,  participarea comună în operaţiuni de menţinere a păcii şi alte teme de interes comun.Ministrul Sturza a mulţumit părţii italiene  pentru asigurarea  logistică a contingentelor Armatei Naţionale în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo şi pentru donaţia de echipament şi tehnică militară din anul curent.De asemenea, Eugen Sturza s-a referit la oportunităţile de instruire  pentru militarii şi funcţionarii publici ai Armatei Naţionale în instituţiile italiene de învăţământ şi contribuţia financiară a Italiei la derularea Proiectului NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor în Republica Moldova.
14:50
   ”Ce ai făcut tu, pentru a deveni mai bun? Încă mai aștepți ca cineva să învețe în locul tău, să facă sport în locul tău? E timpul să te schimbi! Acum! Schimbarea adevărată, o poți face doar tu. Ai totul la îndemână, trebuie doar să-ți dorești să devii mai bun. Trebuie să muncești!”, se mai spune în clip.Cheia succesului, în opinia autorilor clipului, este munca asiduă, depusă zilnici asupra propriei conștiințe.”Primul pas în cale spre ceva bun în viața ta este să încetezi a acuza toată lumea și să înțelegi că tu ai totul, ca în fiecare zi să devii mai bun, ca în viața ta să fie tot ce îți dorești. Cheia succesului e atunci când depui o muncă asupra ta”, se conține în spot.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.