Campanie de curăţenie sub genericul „Facem curat lună

Politics, 13 martie 2018 19:20

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a convocat astăzi o şedinţă de lucru, în legătură în începerea campaniei de curăţenie de primăvară. În cadrul şedinţei, la care au participat toţi operatorii de salubrizare din capitală, au fost stabilite priorităţile şi modul de intervenţie a serviciilor în perioada campaniei de curăţenie.Potrivit primarului interimar Silvia Radu, în această primăvară campania de curăţenie se va desfăşura sub genericul „Facem curat lună", iar mâine, 14 martie a.c., va fi prima zi de intervenţie în care vor fi antrenate toate serviciile municipale de profil. Operatorii vor acţiona concentrat, sector după sector, iar startul campaniei de salubrizare va fi dat în sectorul Ciocana.Pentru buna organizare şi desfăşurare a procesului de lucru, au fost stabilite adresele unde se va interveni, tipurile de lucrări și tehnica necesară.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum o oră
12:20
Toate serviciile primăriei au fost mobilizate pentru a curăța străzile și trotuarele de polei și zăpadă. Primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu, a cerut responsabililor să alterneze echipele implicate la deszăpezirea orașului, astfel încât să se lucreze în regim non-stop, iar dimineață orașul să fie curat. Muncitorii au intervenit cu nisip și sare încă din noapte, dar ploaia cu gheață le-a făcut munca dificilă.”De la 12 noaptea  lucrăm în continuu. Spre dimineață am avut o răcire accentuată. Este o luptă inegală, dar facem tot ce putem. Astfel de condiții nu au fost de 10-11 ani. Suntem permanent in comunicare cu Inspectoratul Național de Patrulare. Nu avem situații exepționale”, a spus șeful Direcției Transport și Căi de Comunicație de la Primărie, Adrian Boldurescu.
Acum 4 ore
10:20
Primarul general interimar Silvia Radu a convocat în ședință comandamentul de iarnă de la primărie. ”Evenimentele meteo extreme vor continua. Rămânem la posturi, în teren, acționăm cu mijloacele pe care le avem”, a anunțat primarul. Potrivit ei, serviciile municipale împărștie material antiderapant pe străzile din Chișinău, inclusiv pe cele laterale. Toată noaptea, în acest proces au fost implicate 21 de autospeciale, care au intervenit cu sare și nisip ca să împiedice formarea gheții.Totuși, ploaia cu gheață continuă și străzile și trotuarele sunt foarte lunecoase. În acest context, autoritățile îndeamnă locuitorii Chișinăului să evite deplasările prin oraș, pe cât e posibil.”Se lucrează în continuare la împrăștierea materialului antiderapant, în special pe străzile laterale. A fost o ploaie de gheață. Temperaturile sunt negative și ploaia continuă.
10:20
Realizările Guvernului, prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii, dar și măsurile întreprinse de autorități pentru dezvoltarea localităților rurale au fost discutate de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu locuitorii din raionul Ialoveni.La discuții au participat primarii localităților, conducerea raionului, dar și conducătorii serviciilor publice desconcentrate și descentralizate.Ministrul Economiei și Infrastructurii a trecut în revistă principalele reușite ale guvernării din ultimii doi ani. Chiril Gaburici a menționat că economia a înregistrat, în anul 2017, o creștere cu 4,5% comparativ cu anul 2016.„Astfel, Republica Moldova a atins unul dintre cele mai mari ritmuri de creștere economică din regiune. În trimestrul patru al anului 2017 s-a înregistrat o creștere cu 6,4%, iar în trimestrul trei – cu 5%.”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.
Acum 24 ore
14:20
Primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu, are șanse să câștige alegerile pentru Primărie, dacă va decide să candideze. De această părere este fostul primar al Chișinăului și ex-președinte al Curții de Conturi, Serafim Urechean. Despre candidații anunțați până acum, Urechean spune că nu vor aduce nimic bun. Opiniile au fost exprimate într-un interviu pentru portalul tribuna.md.”Vor participa mulți. Eu cred că anul acesta vom avea vreo 15 candidați la șefia capitalei, dacă nu mai mulți, dar șanse reale… Sigur va avea șanse Silvia Radu, dacă va candida, independent, cu susținerea unor formațiuni politice. De altfel, să nu ne facem morţi în popușoi – ştim cine a promovat-o în această funcție. Eu mă uit așa, de bine de rău, se implică profund în activitate. Vom vedea”, a spus fostul edil.
Ieri
11:50
Europarlamentarul român Marian Jean Marinescu consideră că guvernarea în Moldova de după alegerile parlamentare trebuie să fie în mâinile unei coaliții pro-europene, chiar dacă aceasta este formată în jurul PDM și a lui Vlad Plahotniuc. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru ziarul Adevărul, în contextul priorităților pe care le are România, care urmează să preia președinția Uniunii Europene anul viitor. „Există acest Partid Democrat. Iar Guvernul Pavel Filip, susţinut de Partidul Democrat, a dat numai semnale europene. Tot ce a făcut acest Guvern a fost pro-UE. Aceasta este realitatea. Văd orice coaliţie, având în vedere situaţia din Moldova”, a declarat Marinescu.Acesta consideră că o altă alternativă nu există, iar partidele pro-europene trebuie să ajungă la un compromis și să formeze coaliția.
16 martie 2018
20:00
Portalul nu s-a documentat în privința terenului pe care urmează să fie ridicată Arena Chișinău și care în realitate se află în paragină Luchianiuc demonstrează lipsa de documentare a celor de la agora.md în privința proiectului Arena Chișinău: ”Au făcut o știre din dronă sau cum s-ar spune – din copac”Portalul Agora a dezinformat din nou atunci când au prezentat o informație din care au lăsat să se înțeleagă faptul că pentru a construi Arena Chișinău urmează să fie distrusă o livadă. Informațiile au la bază informații neducumentate, iar acest lucru a fost scos la iveală de bloggerul Eugen Luchianiuc. Acesta publică un proces-verbal întocmit de Ministerul Agriculturii și din care rezultă că livada de peste 41 de hectare este într-o stare jalnică. Aproape 8 hectare s-au uscat, iar restul necesită intervenții și tăieri masive, pentru că pomii au fost grav afectați de ninsorile din aprilie 2017.„La Agora.
20:00
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmării penale și expedierea în instanța de judecată a dosarului în privința președintelui raionului Dubăsari, învinuit pentru abuz de serviciu, cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave, precum și neândeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor de serviciu, ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconștiincioase față de ele, care au provocat urmări grave intereselor ocrotite de lege ale persoanei juridice.Demnitarul a făcut declarații, dumnealui nu își recunoaște vina și pledează nevinovat.
19:40
Parlamentul a aprobat majorarea cuantumului alocaţiilor sociale de stat pentru unele categorii de cetăţeni. Mărirea plăților a fost susținută de 82 de deputați dintre cei prezenți la ședință.Potrivit noilor prevederi, se majorează cu 20 %  mărimea alocaţiei sociale de stat pentru persoanele cu dizabilităţi din copilărie şi pentru copiii cu dizabilităţi în vârstă de până la 18 ani. Creșterea va fi stabilită și recalculată de la 1 ianuarie 2018. De aceasta vor beneficia circa 12 100 copii cu dizabilități și  27 300 persoane cu dizabilități din copilărie.De asemenea, se va majora cu 10% alocaţia socială de stat pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru copii în cazul pierderii întreţinătorului.  La fel, va crește cu 5% alocaţia socială pentru persoanele vârstnice şi alocaţia pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere. Toate aceste creșteri vor fi stabilite și aplicate de la 1 aprilie 2018.
19:00
Reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 26-28 martie.Oficialul are programate discuții cu conducerea de la Chișinău și Tiraspol, cu reprezentanții politici în procesul de reglementare transnistreană, transmite IPN.Misiunea OSCE la Chișinău menționează într-un comunicat de presă că Franco Frattini se va întâlni și cu ambasadorii rezidenți ai formatului de negocieri „5+2”. De când și-a asumat mandatul la începutul anului, Frattini a fost în contact permanent cu părțile și partenerii internaționali implicați în procesul de reglementare. Iar, consilierul reprezentantului special, Alfredo Conte, a fost în Moldova în februarie și a avut o serie de întâlniri pentru a pregăti vizita lui Frattini, se mai spune în comunicat.
18:40
Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, eliberarea din funcție, începând cu 10 aprilie 2018, a judecătorului Curții Supreme de Justiție, Petru Ursache, vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție și președinte al Colegiului penal.Propunerea a fost înaintată Legislativului de către Consiliul Superior al Magistraturii, în baza cererii de demisie depusă. Tot astăzi, deputații au aprobat eliberarea lui Mihail Poalelungi din funcția de judecător și președinte al Curții Supreme de Justiție. La fel, parlamentarii au votat modificări și completări ale componenței nominale a comisiilor permanente ale Legislativului.Hotărârile intră în vigoare la data adoptării.
18:00
Vanessa Trump, soţia fiului cel mare al preşedintelui american Donald Trump, a depus joi o cerere de divorţ de soţul său, Donald Trump Jr., la un tribunal din New York, după o căsnicie de 12 ani şi cinci copii împreună.Cei cinci copii au vârste cuprinse între 3 şi 10 ani."După 12 ani de căsătorie, am decis să ne despărţim. Vom avea mereu un enorm respect unul faţă de celălalt şi pentru familia noastră. Avem împreună cinci copii frumoşi care rămân prioritatea noastră. Cerem să ne fie respectată viaţa privată în această perioadă", au anunţat cei doi soţi într-un comunicat difuzat de purtătorul de cuvânt al Trump Organisation, compania care conduce imperiul imobiliar al familiei Trump.Cei doi soţi se confruntă cu probleme, se pare din cauza absenţelor prelungite ale lui Donald Trump Jr.
17:40
Ministerul Justiţiei va transmite atribuțiile de înregistrare a organizaţiilor necomerciale către Agenţia Servicii Publice. În ședința plenară de astăzi, Parlamentul a votat în lectură finală,  un proiect de modificare a legislației în acest sens.Noile modificări prevăd că Agenţia Servicii Publice va înregistra publicaţiile periodice şi agenţiile de presă, asociaţiile obşteşti, inclusiv  filialele şi reprezentanţele acestora, fundaţiile, filialele şi reprezentanţele fundaţiilor străine, patronatele, sindicatele, cultele religioase şi părţile componente ale acestora. De asemenea, va înregistra partidele politice şi organizaţiile de mediere.
17:00
Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, nu a mai așteptat mesajul de susținere cerut de la PAS-ul Maiei Sandu și a luat pe cont propriu campania electorală pentru primăria Capitalei.Astfel, chipul lui Andrei Năstase a apărut pe mai multe corturi amplasate în diferite raioane ale capitalei, unde alegătorii pot afla care este oferta electorală a liderului PPDA, scrie Deschide.md.
16:40
Perspectivele de avansare a relațiilor moldo-americane au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit. Oficialii au trecut în revistă evoluțiile dialogului strategic bilateral și au făcut un schimb de opinii privind prioritățile de activitate ale Executivului, informează Politics.MD, citând un comunicat al Guvernului. În acest sens, premierul a vorbit despre procesul de implementare a Programului cu Fondul Monetar Internațional, menționând că în contextul misiunii de evaluare, desfășurată în perioada 15-27 martie curent, FMI va avea posibilitatea să facă o analiză detaliată a ultimelor evoluții din economia națională. De asemenea, prim-ministrul a reiterat că autoritățile rămân angajate în îndeplinirea condiționalităților pentru obținerea asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene.
16:30
O nouă investigație realizată de portalul Zeppelin arată cum înflorește propaganda anti-românească în Moldova cu bani veniți din Europa. Autorii materialului au intrat în posesia unor acte care demonstrează că Mark Tkaciuk, pe care îl numesc românofob înrăit și fost ideolog al Partidului Comuniștilor, a primit bani de la un ONG din Germania pentru realizarea seriei sale de filme în care vorbește despre originea diferită a moldovenilor și românilor.„Mark Tkaciuk este nimeni altul decât până recent ideologul lui Voronin și al Partidului Comuniștilor de la Chișinău, un propagandist românofob înflăcărat, aflat în strânse legături cu anumite cercuri de influență și servicii speciale de la Moscova.
16:00
Procurorul anticorupție Eugen Rurac a cerut un termen de detenție de șase ani și jumătate pentru fostul deputat Chiril Lucinschi, într-un penitenciar de tip semi-închis.Cererea a fost făcută la ședința de astăzi, notează Newsmaker, potrivit Agora. Acuzarea cere ca Lucinschi să achite o amendă în mărime de 27,5 mii de lei. Fostul liberal-democrat ar putea primi și interdicția de a ocupa funcții publice timp de patru ani.Procuratura Anticorupție consideră că Lucinschi a primit de la Ilan Shor 440.000 de dolari în contul companiei IPA International în baza unor contracte fictive. Procurorii afirmă că banii ar poveni de la BEM, iar Lucinschi știa despre spălarea lor.Fostul deputat a fost reținut pe 25 mai 2017. El se declară nevinovat și spune că nu a avut niciodată legătură cu BEM.
15:40
Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi pe o rețea de socializare că este gata să creeze Frontul Național pentru Protecția Statalității Moldovei. Astfel, el va răspunde la miile de apeluri ale cetățenilor cu privire la necesitatea de mobilizare împotriva unioniștilor, în cazul în care situația din țară va ieși de sub control în perioada de 25-27 Martie. „Republica Moldova și România pot rămâne state-prieteni. De ce insistați ca reacția de apărare a cetățenilor să le transforme în state aflate în dușmănie?”, a reiterat președintele.El a subliniat că mișcarea unionistă poate avea și deja are un efect invers – de mobilizare a cetățenilor în apărarea statalității moldovenești.„Patria e prețuită mai ales atunci cînd este amenințată din exterior, de forțe care doresc distrugerea și dispariția noastră.
15:00
Primarul de Băcioi Vitalie Șalari, care l-a luat peste picior pe președintele Igor Dodon venit în localitatea pe care o conduce, a acordat un scurt interviu presei de peste Prut. Șalari a spus că nu îi este frică de Dodon și nu-l interesează ce spune despre el șeful statului.„Igor Dodon este slugă la doi stăpâni. Îl slujește la fel de bine pe Vladimir Plahotniuc cât și pe Vladimir Putin. Niciodată această Basarabie, transformată în Republica Moldova, nu a avut un președinte atât de slugarnic și de supus Moscovei. Pur și simplu, Igor Dodon, nu este președintele Republicii Moldova, ci reprezentantul lui Putin într-un teritoriu unde face totul pentru a-și mulțumi stăpânul. Personal, cred că Igor Dodon, în cazul unioniștilor și al relațiilor cu Vestul face jocul lui Putin. De Vladimir Plahotniuc se teme. Probabil are și de ce”, declară primarul comunei Băcioi, Vitalie Şalari, într-un interviu acordat site-ului jurnaliştii.ro, citat de Agora.
14:40
Duminică, 18 martie, au loc alegeri prezidenţiale în Rusia. Vladimir Putin, care candidează pentru al patrulea mandat, este dat câştigător înainte de startul scrutinului. Cei şapte contracandidaţi ai săi nu adună împreună mai mult de o cincime din voturi.Vladimir Putin, aflat la cârma Rusiei de 18 ani în calitate de preşedinte şi premier, este aşteptat să câştige al patrulea mandat prezidenţial duminică, care l-ar plasa la conducerea ţării până în 2024.Preşedintele Vladimir Putin s-a adresat ruşilor într-un mesaj video difuzat în noaptea de joi spre vineri, în care îi îndeamnă să se prezinte la vot duminică în cadrul alegerilor prezidenţiale, apelul său intervenind pe fondul temerilor Kremlinului faţă de o absenţă masivă la urne, relatează France Presse.„Pe cine să votezi, cum să-ţi aplici dreptul la o alegere liberă, aparţin deciziei personale a fiecăruia.
14:00
Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat joi că va anunţa în zilele următoare măsurile pe care Parisul le va lua în cazul spionului rus otrăvit în sud-vestul Angliei.Totul duce la convingerea că Rusia este responsabilă, a mai spus acesta, transmite digi24.ro.„Condamn cu cea mai mare fermitate acest atac inacceptabil”, a declarat preşedintele francez în cursul unei vizite în centrul Franţei.„Totul duce la convingerea că responsabilitatea este a Rusiei şi, în acest sens, munca serviciilor secrete britanice împreună cu serviciile franceze confirmă” acest lucru, a adăugat el în faţa presei.„Voi anunţa în zilele următoare măsurile pe care intenţionăm să le luăm”, a spus Macron, precizând că urmează să aibă o întâlnire vineri cu cancelarul german Angela Merkel, în cursul serii, la Palatul Elysee.El nu a indicat dacă aceste măsuri vor viza direct Rusia.
13:40
În cadrul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului, Fracțiunea Partidului Socialiștilor a cerut ca din data de 16 Martie să fie invitat și audiat președintele Băncii Naționale cu privire la raportul Kroll-2.„Au trecut aproape patru ani de la „furtul secolului”, deja chiar și partenerii din afara țării, Consiliul Miniștrilor al UE s-au expus într-o rezoluție că RM nu face nimic pentru întoarcerea banilor. Fostul director al CNA a spus că acuzațiile noastre sunt beletristică. Cu toate acestea, după ce au trecut  patru ani de la furt, banii nu s-au recuperat. Vrem să aflăm despre cum se returnează banii furați”, a spus deputatul PSRM, Vlad Bătrîncea.De asemenea, socialistul a menționat că cetățenii moldoveni au plătit zeci de milioane de lei pentru efectuarea investigațiilor Kroll.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:00
Igor Dodon, președintele R. Moldova, participă la Forumul internațional de la Baku. Acesta a mers în Azerbaidjan împreună cu fosta sa colegă de partid – socialista Zinaida Greceanîi.Deși Igor Dodon nu mai este liderul PSRM, acesta continuă să suțină foștii săi membri de partid. În toate vizitele oficiale, șeful statului merge cu Zinaida Greceanâi, lidera PSRM.
12:50
Tarifele pentru gazele naturale au fost reduse cu peste 20 la sută. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Astfel, consumatorii casnici care consumă până la 30 de metri cubi de gaze pe lună vor plăti un tarif de 4,70 lei pentru un metru cub sau 20,1 la sută mai puțin decât până acum. Cei cu un consum de peste 30 de metri cubi pe lună vor achita un tarif de 4,89 lei pentru un metru cub, ieftinirea fiind de 20,3%.Directorul general al ANRE, Tudor Copaci, a precizat că noile tarife vor fi valabile pentru tot anul 2018, iar Moldovagaz va face recalcularea de la 1 ianuarie 2018. Copaci a mai spus că, datorită noilor prețuri, consumatorii casnici vor face economii la achitarea gazelor de 1,5 miliarde de lei pe parcursul acestui an.
12:30
Noul judecător al Curții Constituționale, Mihai Poalelungi a depus jurământul, în cadrul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului.Acesta a fost numit pentru o perioadă de șase ani. Anterior, Mihai Poalelungi a fost preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie.
11:40
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a împiedicat şi a căzut la un forum economic, unde a fost invitat.Serghei Lavrov a glumit pe seama incidentului şi a declarat ulterior că e bine că s-a împiedicat de o treaptă şi nu de o problemă diplomatică.„Am căzut! E bine că pe scări, ci nu pe frontul diplomatic!”, a spus în glumă Lavrov.Ministrul, în vârstă de 67 de ani, a căzut în genunchi, dar s-a ridicat singur, fără ajutorul celor din jur.
11:00
Partidul Liberal Democrat are un pretendent pentru alegerile noi din municipiul Chișinău, dar nu exclude că ar putea susține un candidat comun al partidelor de dreapta.Declarația a fost făcută de liderul formațiunii, Viorel Cibotaru, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.Viorel Cibotaru susține că ține cont de o analiză realistă și se întreabă în ce măsură candidatul PLDM va aduce o contribuție pentru câștigul dreptei la municipale. „Decizia noastră va depinde în ce măsură comportamentul nostru va aduce contribuție la această victorie comună a partidelor pro-europene. Este o suprasarcină, este foarte complicată. Ea trebuie explicată activului partidului”, a spus liderul PLDM. Potrivit lui, intenția PLDM în cadrul alegerilor locale noi nu se reduce la un candidat, dar se rezumă la program.
10:40
Analistul politic Anatol Țăranu consideră că soluția ideală ar fi fost dacă exista un candidat unic pe vectorul vestic la alegerile noi din municipiul Chișinău.În opinia lui, dacă acest candidat ar fi avut și capacități manageriale, atunci victoria lui ar fi fost ca și pecetluită. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.Anatol Țăranu are îndoieli că un asemenea pretendent va apărea. „Lucrurile se explică foarte simplu. Animozitățile, conflictul în tabăra pro-europeană este atât de profundă și pronunțată că absolut nu este posibil ca acest proiect lansat de Partidul Democrat să aibă finalitate”, a afirmat analistul.Anatol Țăranu susține că tenacitatea cu care PPDA încearcă să impună partenerului de coaliție poziția sa denotă o anumită frustrare a formațiunii lui Andrei Năstase.
10:40
Ministerul Economiei și Infrastructurii este prima instituție care a inițiat procesul de elaborare a Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030”. Ședința a fost prezidată de secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin.Potrivit secretarului general de stat, elaborarea Strategiei este o prioritate majoră a Guvernului pentru următoarele două luni, perioadă în care va fi necesar efortul plenar al autorităților administrative. Iulia Costin a menționat că, în comparație cu strategiile anterioare de dezvoltare națională, abordarea din Strategia ”Moldova 2030” va fi complet diferită. „Noua strategie va fi centrată pe îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, care va constitui rezultatul final al politicilor țintite de Guvern.
10:00
Aprofundarea dialogului politic și extinderea relațiilor comercial-economice moldo-bosniace au fost discutate, la Sarajevo, de Secretarul de stat pentru integrare europeană, Daniela Morari, cu ministrul asistent pentru cooperare multilaterală, Almir Šahović, al MAE al Bosniei şi Herţegovinei. În cursul întrevederii interlocutorii au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor moldo-bosniace, inclusiv prin aprofundarea dialogului politic și diversificarea relațiilor comercial-economice bilaterale intensificarea colaborării între două state în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, etc.Oficialii au efectuat un schimb de opinii referitor la promovarea dialogului cu structurile UE, inclusiv în marja ultimelor evoluţii în dialogul ambelor state cu Uniunea Europeană.
09:40
Militarii în termen, încorporaţi în Armata Naţională în luna ianuarie curent, au executat, în perioada 13-15 martie, trageri de luptă la centrele de instruire militară din garnizoanele Bălţi, Cahul şi Chişinău.Potrivit locţiitorului comandantului Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc, tragerile, care se desfăşoară în cadrul Cursului de instruire iniţială, au ca scop testarea cunoștințelor teoretice și abilităților practice însușite de ostaşi pe parcursul celor opt săptămâni de pregătire.Sursa a specificat că cei aproximativ 400 de soldaţi din Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare” şi „Dacia”, precum şi din Batalionul de Gardă, execută tragerile din armamentul de infanterie din dotarea unităţilor militare.Activităţile se desfăşoară în conformitate cu Planul pregătirii de luptă pentru anul 2018.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.