Campanie de curăţenie sub genericul „Facem curat lună

Politics, 13 martie 2018 19:20

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a convocat astăzi o şedinţă de lucru, în legătură în începerea campaniei de curăţenie de primăvară. În cadrul şedinţei, la care au participat toţi operatorii de salubrizare din capitală, au fost stabilite priorităţile şi modul de intervenţie a serviciilor în perioada campaniei de curăţenie.Potrivit primarului interimar Silvia Radu, în această primăvară campania de curăţenie se va desfăşura sub genericul „Facem curat lună", iar mâine, 14 martie a.c., va fi prima zi de intervenţie în care vor fi antrenate toate serviciile municipale de profil. Operatorii vor acţiona concentrat, sector după sector, iar startul campaniei de salubrizare va fi dat în sectorul Ciocana.Pentru buna organizare şi desfăşurare a procesului de lucru, au fost stabilite adresele unde se va interveni, tipurile de lucrări și tehnica necesară.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 10 minute
19:00
Deputații din Comisia politică externă și integrare europeană efectuează o vizită de lucru la Parlamentul Republicii Cehe.Din componența delegației condusă de Președinta Comisiei, Violeta Ivanov fac parte deputații Vladimir Vitiuc, Vicepreședintele Parlamentului, Adrian Lebedinschi și Alexandr Nesterovschi.La Praga, delegația parlamentară va avea o serie de întrevederi la Senatul Cehiei și Camera Deputaților. Agenda vizitei include discuții cu Președintele Camerei Deputaților, Radek Vondráček, precum și cu parlamentarii din Comitetul pentru afaceri externe, apărare și securitate și Comitetul pentru afaceri UE. Delegația Parlamentului Republicii Moldova va vizita și orașul Hluboka nad Vltavou, unde primar este senatorul Tomáš Jirsa, Vicepreședintele Comitetului pentru afaceri externe, apărare și securitate.
Acum 30 minute
18:50
 Imaginile video, filmate la fața locului, confirmă că bulevardul Grigore Vieru a fost blocat de protestatarii în sprijinul lui Andrei Năstase. Manifestanții, care intenționat merg în coloană pe la treceri de pietoni și blochează circulația, infirmă, în acest fel, falsul tirajat de Jurnal TV, potrivit căruia drumul este liber și transportul ar fi fost oprit intenționat de autorități.Chiar și portalul Newsmaker, care se remarcă printr-o politică editorială favorabilă lui Andrei Năstase, a scris că simpatizanții acestuia au blocat strada. ”Protestatrii au blocat o porțiune din bulevardul Grigore Vieru. Ei merg pe trecerile de pietoni, perturbând traficul”, a scris Newsmaker.Serviciul InfoTrafic al INP, informează că circulația transportului electric urban este sistată pe bulevardul Grigore Vieru, în ambele direcții.Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, Qmanifestanții au blocat circulația contrar prevederilor legale.
Acum o oră
18:10
 Și astăzi, liderul comunității LGBT din Moldova, Angelica Frolov, a participat la protestul de la Curtea Supremă de justiție, în sprijinul lui Andrei Năstase. Aceasta a difuzat live imagini de la miting și a chemat lumea să participe la acțiune. Angelica Frolov, împreună cu alți reprezentanți ai minorităților sexuale, a participat și la protestul de duminică, 25 iunie, în sprijinul liderului PPDA.Precizăm că nu este un gest în premieră al fruntașei LGBT. Astfel, în campania pentru alegerile prezidențiale din anul 2016, Angelica Frolov și-a manifestat sprijinul deschis pentru lidera PAS, Maia Sandu, aliata lui Andrei Năstase.La rândul său, Maia Sandu a participat, în ziua de 8 martie, la marșul de solidaritate organizat de ONG-ul pentru apărarea drepturilor lesbienilor gay-ilor și transsexualilor Genderdoc-M și Platforma pentru egalitate de gen.
Acum 2 ore
18:00
56 de absolvenți ai Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” au primit astăzi diplomele de licență și gradul de locotenent. Acest grad a fost acordat și unui tânăr din țara noastră care a absolvit Academia Forțelor Aeriene SUA. Premierul a felicitat viitorii militari pentru alegerea unei meserii responsabile, menționând că aceștia vor face parte dintr-o instituție în care curajul și profesionalismul sunt la ordinea zilei.„Să fii militar înseamnă să poți să combini puterea fizică, integritatea, calitățile morale și înțelepciunea. Faptul că acești tineri au ales Academia Militară, au ales să învețe, să rămână în Republica Moldova și să devină militari, îmi dă mie și colegilor mei putere și încredere că ceea ce facem este ceea ce trebuie să facem”,  a spus premierul.Deputații din Comisia politică externă și integrare europeană efectuează o vizită de lucru la Parlamentul Republicii Cehe.
Acum 4 ore
17:00
O delegație a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 24 – 28 iunie curent. Din componența delegației conduse de președintele AP OSCE George Tsereteli (Georgia), membrul Grupului AP OSCE pentru Moldova fac parte secretarul general al AP OSCE, Roberto Montella (Italia) și consilierul președintelui AP OSCE, Loic Poulain.Oaspeții vor avea o întrevedere cu șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Sergiu Sîrbu și membrii delegației. De asemenea, vor discuta cu vicepreședintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică Eugen Carpov.
16:40
Silvia Radu: Văd că există speculații în presa privind revenirea mea la Primărie, deși am spus clar deja că NU voi reveni. O scriu și aici, să ajungă și la cei care speculează în continuare: mi-am dat demisia din funcția de viceprimar imediat după alegeri tocmai pentru că așa mi s-a părut corect, odată ce s-au organizat alegeri primarul ales să poată conduce și să poată să își facă echipa așa cum vrea. Nu revin la primărie și sper ca orașul să aibă o conducere legitimă cât mai curând.
16:00
Expertul IT Cristi Dorombach susține că portalul Unimedia dezinformează atunci când scrie că la acțiunea de proteste de ieri, din Piața Marii Adunări Naționale, au participat 11.000 de oameni. Unimedia a preluat această estimare de la un alt portal, care, însă, prezintă și el date eronate.”Unimedia dezinformează și scrie că la miting ieri participat 11.000 de oameni, pentru că așa estimează un site de pe internet. Cei de la Unimedia iau cifrele de pe siteul ăsta și le pun ca fiind veridice. Dar ei uită să citească pe siteul ăla că acolo scrie o dată că asta e dimensiunea maximă. Adică dacă adaugi oameni, cu mărimea de unu lângă altul plus spațiul de confort iese atât. Asta înseamnă să fie rarefiat”, scrie Dorombach, într-un material publicat pe platforma Vox Publika. ”Și pentru că noi avem autorități care numără participarea oamenilor la adunări publice, acestea au spus că la miting au fost 3000 de oameni.
16:00
În context, prim-ministrul s-a referit la acțiunile întreprinse de Executiv pentru a reforma Armata Națională și a oferi militarilor condiții de muncă mai bune. În acest sens, recent a fost aprobat programul „Armata Profesionistă”, care prevede renunțarea la serviciul militar obligatoriu în favoarea serviciului militar prin contract.  „Vrem ca aceste reforme să vă facă să vă exercitați meseria mai mult cu gândul la țară, decât la ziua de mâine”, a subliniat Pavel Filip.Potrivit premierului, investițiile în apărare nu mai sunt o opțiune, ci o necesitate, iar prin răbdare și muncă chiar și cele mai ambițioase obiective devin posibile de realizat.
Acum 6 ore
15:00
Conducerea Parlamentului și a Secretariatului Parlamentului felicită funcționarii din cadrul Secretariatului Parlamentului cu ocazia sărbătorii profesionale ”Ziua funcționarului public”.În mesajul de felicitare adresat, le-au mulțumit funcționarilor publici pentru eforturile depuse zi de zi în exercitarea interesului public, pentru profesionalismul, dedicația și responsabilitatea în organizarea și buna desfășurare a procesului legislativ.Conducerea Parlamentului și a Secretariatului Parlamentului le-au dorit funcționarilor noi realizări și perseverență în continuarea lucrurilor bune, iar experiența și priceperea lor să servească modernizării țării și îmbunătățirii nivelului de trai a cetățenilor.Cu ocazia sărbătorii profesionale ”Ziua funcționarului public”, pentru profesionalism în serviciul public, unui grup de funcționari din cadrul Secretariatului Parlamentului i-a fost conferit distincții.
14:20
Președintele Igor Dodon se va afla săptămâna aceasta la Bruxelles pentru a participa la ședința Comitetului de Asociere UE-Republica Moldova.În ajunul vizitei, raportorul Parlamentului European pentru Moldova, europarlamentarul Petras Auštrevičius, a declarat că Igor Dodon va trebui să răspundă la o serie de întrebări foarte dure, Andrei Năstase.„Aceste întrebări sunt: cum veți organiza alegerile, în baza cărei legi electorale, ce se întâmplă cu ancheta privind frauda bancară, ce se întâmplă cu invalidarea alegerii domnului Năstase. Așteptăm cu nerăbdare răspunsurile domnului Dodon la aceste întrebări”, a declarat europarlamentarul într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN.
14:00
Președintele social-democraţilor germani (SPD), Andrea Nahles, a promis să se opună lui Horst Seehofer, liderul CSU și ministru de Interne, a cărui propuneri privind respingerea solicitanților de azil în Germania, înregistrați în alte țări, a provocat certuri în cadrul alianţei CDU/CSU și pune guvernul de coaliție în pericol. Potrivit ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, la congresul partidului său din orașul german Bochum, Nahles a subliniat că dezbaterile privind refugiații, determinate de politicienii bavarezi, îi aduc aminte de atitudinile eurosceptice din Marea Britanie, care au dus în cele din urmă la Brexit. Ea a susținut că Seehofer și o altă figură a conducerii CSU, liderul Bavariei, Markus Söder, "se îndreaptă spre un Brexit german, ceea ce înseamnă nimic mai puțin decât sfârșitul Europei".
14:00
Parlamentul Republicii Moldova regretă trecerea în neființă a fostului Președinte al Legislativului, Dumitru Moțpan.Președintele Parlamentului Andrian Candu, corpul de deputați și Secretariatul Parlamentului transmit sincere condoleanțe familiei, rudelor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat.Dumitru Moţpan a fost Vicepreşedinte al Parlamentului în perioada 1994-1997 şi Preşedinte al Parlamentului în anii 1997-1998. A fost deputat în primul Parlament și semnatar al Declarației de Independență, fiind decorat cu ”Ordinul Republicii”.Dumitru Moțpan s-a născut pe data de 3 mai 1940, în satul Seliște din raionul Nisporeni.
Acum 8 ore
13:00
Președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Vladimir Hotineanu a avut, astăzi, o întrevedere cu consultantul internațional al Consiliului Europei, Frédérique Marie Ast, aflată în vizită de documentare în țara noastră.Vizita are loc în contextul pregătirii de către Consiliul Europei a unui studiu privind accesul la educație a copiilor cu cerințe speciale, precum și a celor de etnie romă.Președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Vladimir Hotineanu a vorbit despre integrarea copiilor cu necesități speciale în procesul de educație inclusivă. Totodată, deputatul a regretat faptul că nu toate instituțiile de învățământ sunt dotate cu căi de accesibilitate pentru copiii cu dizabilități locomotorii.
12:00
Cel de-al 13-lea Centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice a fost inaugurat astăzi la Fălești. Acesta va permite prestarea a o mie de servicii publice conform principiului ghișeului unic, pentru peste 78 mii de locuitori din raion.Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a menționat că deschiderea centrelor multifuncționale va asigura o calitate mai înaltă a serviciilor publice și modernizarea acestora. „Sper ca până în anul 2020 să ajungem în situația, când cetățenii în relația lor cu statul vor  avea nevoie doar de buletinul de identitate, restul informațiilor se vor regăsi în registrele de stat. Instituțiile care au nevoie de aceste informații nu au decât să le acceseze”, a spus prim-ministrul.Premierul a înmânat primele două acte eliberate de Centrul multifuncțional Fălești, a vizitat Centrul și a ținut să testeze personal unele proceduri de prestare a serviciilor.
11:30
 Vor să pară corecți, dar MINT de îngheață apele: Drona, folosită ca obiect de manipulare de „presa BEM”Portalul agora.md este taxat dur de bloggerul Eugen Luchianiuc, pentru modul în care au utilizat drona la protestul de ieri. Deși pretind că ar fi corecți, jurnaliștii acestui portal nu utilizează niciun cadru cu un unghi de 90 de grade față de protestatari, tocmai pentru a crea impresia că sunt mai mulți oameni în PMAN, decât în realitate.”Chiar vă rog să priviți live-ul, dar exclusiv cei care pricep la geometrie în spațiu. Vedeți că nu există un cadru măcar cu un unghi de 90 de grade față de protestatari. Maxim e 60 de grade. Asta se face pentru ca mulțimea de oameni să pară mai multă”, scrie Eugen Luchianiuc.Potrivit datelor poliției, la manifestarea de ieri au venit cel mult trei mii de oameni. Majoritatea dintre ei au fost aduși din raioane, chiar dacă nu au nicio tangență cu alegerile din Chișinău.
Acum 12 ore
11:00
Premierul Pavel Filip și conducătorii instituţiilor publice cheie în administrarea mediului de afaceri  au avut o întrevedere cu antreprenorii din raionul Fălești. Discuțiile s-au axat pe situația mediului de business din regiune, impedimentele pe care le întâlnesc întreprinzătorii și posibilitățile de facilitare în continuare a activității acestora.Prim-ministrul a menționat că Guvernul optează pentru un dialog deschis cu antreprenorii, iar colaborarea pe această dimensiune este esențială pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova. „Fiţi siguri: aveţi în faţă un Guvern pro-business. Republica Moldova nu poate să se dezvolte fără a investi în mediul de afaceri. Depunem toate eforturile pentru a crea servicii de calitate cetăţenilor și întreprinzătorilor”, a spus Pavel Filip.În cadrul dialogului, premierul a vorbit despre acţiunile întreprinse de Guvern pentru a facilita dezvoltarea afacerilor.
10:00
Presa care îl sprijină pe Andrei Năstase și coaliția electorală PPDA-PAS-PLDM anunță, triumfător, că la acțiunea de protest de ieri, din centrul Capitalei ar fi participat ”zeci de mii de persoane” și pun a îndoială datele oferite de poliție. În sprijinul cifrei pe care o prezintă, Unimedia, ZDG, Jurnal, TV8 sau alte instituții despre care se spune că ar fi finanțate din bani furați de la Banca Economii, publică imagini doar din unghiuri care creează impresia unei prezențe masive a manifestanților.Nicio publicație din seria celor enumerate mai sus nu a catadicsit să utilizeze imagini din dronă, deși timpul de afară era prielnic pentru aceasta. Or, dacă ar fi făcut acest lucru, ar fi constatat că numărul protestatarilor este departe de cele câteva ”zeci de mii de persoane”, pe care le anunță triumfător.Potrivit datelor poliției, la manifestarea de ieri au venit cel mult trei mii de oameni.
09:40
Recep Tayyip Erdogan, susţinut de Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP, dreapta/conservator), a obţinut 59% din voturi, arată rezultatele anunţate după numărarea a 20% din voturi, în timp ce principalul său adversar Muharrem Ince, unul dintre liderii Partidului Popular Republican (CHP, centru-stânga), a obţinut 30,7%. Peste 56 de milioane de cetăţeni turci au fost chemaţi duminică la urne în scrutinul prezidenţial şi parlamentar anticipat din Turcia, organizat în contextul în care preşedintele Recep Tayyip Erdogan vrea consolidarea puterii, după modificarea Constituţiei. Recep Tayyip Erdogan va implementa noul sistem constituţional prezidenţial, eliminând postul de prim-ministru şi centralizând puterea prin funcţia de preşedinte. Recep Erdogan şi-a proclamat victoria, afirmând că rezultatul este expresia puterii democraţiei turce.
09:30
Protestul, organizat de câteva partide care au cerut validarea alegerilor din Capitală, s-a spart ca o bulă de săpun. Deşi au anunţat că nu vor pleca acasă şi vor manifesta până la decizia Curţii Supreme de Justiţie, care urmează să fie luată în această după-amiază, acum în centrul Capitalei nu este nici zare de protestatar.Câteva zeci de oameni au stat în faţa Parlamentului până dimineaţa, apoi, însă, au părăsit scuarul legislativului. Nici Andrei Năstase și nici Maia Sandu, care au îndemnat oamenii să rămână toată noaptea în stradă, nu au fost până la urmă alături de cei câțiva protestatari. "Să ne facem comod şi să ne pregătim să aşteăptăm decizia Curţii de mâine", a menţionat liderul PAS, Maia Sandu."Noi vom rămâne aici. Câţi vom fi depinde de noi. Eu rămân aici cine vine cu mine vine în dreapta", a precizat Andrei Năstase, liderul PPDA.Asta au declarat aseară de la tribună liderii protestatarilor.
09:10
Nici zare de protestatar nu a rămas în fața Parlamentului. Trecătorii au rămas surprinși, când nu au găsit nici un manifestant în scuarul din fața Legislativului. Asta după ce Andrei Năstase și Maia Sandu și-au chemat susținătorii să protesteze non-stop și să rămână în centrul Capitalei cel puțin până la ședința Curții Supreme de Justiție, care se întrunește astăzi, la ora 15. Mai mult, atât Năstase, cât și Sandu au promis că vor sta până dimineață cu oamenii pe care i-au chemat în fața Parlamentului. Dar deja spre seară s-au făcut nevăzuți. La îndemnul lor au rămas câteva zeci de persoane, dar și acestea au ales, într-un final, să meargă acasă.Amintim că aproximativ trei mii de oameni au venit ieri la o manifestație organizată de către PPDA, PAS, PLDM care au făcut anterior alianță politică pentru parlamentare, dar și câteva organizații neguvernamentale afiliate acestora.
09:00
 Premierul Pavel Filip a vizitat astăzi fabrica Sammy Cablaggi din raionul Fălești, specializată în producția cablajelor electrice pentru automobile. Compania activează în Republica Moldova începând cu anul 2007, fiind o investiție italiană în valoare de două milioane de euro.La întreprindere activează peste 800 de angajați. Cifra de afaceri este de aproape 2,5 milioane de euro. Pe o suprafață de peste 5000 de metri pătrați sunt produse peste 450 de modele de cablaje pentru faruri, aparate de aer condiționat și scaune auto. Prim-ministrul a vizitat hala de producție și a vorbit cu lucrătorii fabricii despre condițiile de muncă și nivelul de salarizare. Angajații au menționat că recent salariul a fost majorat și s-au arătat mulțumiți de facilitățile oferite de angajator - compania asigură transport până la locul de muncă, iar începând cu 1 iulie curent, va oferi și tichete de masă.
Acum 24 ore
22:20
 Protestul organizat duminică în capitală de coaliția electorală PPDA-PAS-PLDM și o mână de ONG-uri afiliate acestora a fost filmat de majoritatea jurnaliștilor din unghiuri care creează impresia unei prezențe masive a manifestanților. Deși mai multe instituții de presă dețin drone, iar vremea a fost prielnică, majoritatea au preferat să nu-și amintească de ele. Iar imaginile făcute de la înălțime arată o cu totul altă realitate. Vă prezentăm filmul protestului de astăzi, pe ore, așa cum a fost surprins din dronă. Jurnal TV, care l-a favorizat în campanie pe Andrei Năstase, nu a arătat nicio imagine făcută de la înălțime ca să nu poată fi văzut numărul mic de protestatari. Manifestanții și-au dat întâlnire la ora 14, în fața Primăriei Chișinăului.
21:20
  Ilie Bratu, unul dintre semnatarii Declarației de Independență, a constatat, că ambii sunt interesați doar de dividende politice și nu de interesele oamenilor. ”Am revenit acasă de la protest...Total dezamăgit! N-au cerut nici măcar anularea votului mixt sau alegeri în două tururi... Jos mafia şi Validare au fost lozincile de ordine... Au adoptat o rezoluţie din doar două puncte, principalul fiind validarea mandatului lui Andrei Năstase (AN)! Nici pomeneală de demisia Parlamentului sau de anularea votului mixt... AN, şi Maia Sandu (MS) nu mi-au oferit cuvântul... S-au temut să nu le stric planurile...”, a scris Ilie Bratu pe Facebook.Acesta mai scrie că s-a simțit folosit și nu va mai admite ca așa ceva să se mai repete.”Se pare că pe ei, AN şi MS, nu-i interesează decât treuca!...M-am simţit folosit... Am hotărât: mai mult n-o să se repete!P:S.
19:50
 În jur de 100 de oameni sunt acum în fața Parlamentului. Asta chiar dacă Andrei Năstase și Maia Sandu au încercat să-i convingă pe manifestanți să rămână cât mai mulți peste noapte și chiar până luni, la ora 15, când Curtea Supremă de Justiție va examina recursul PPDA. Deși le-au cerut să protesteze non-stop, organizatorii nu s-au obosit să le asigure cel puțin toalete și apă de băut. Ca să-i convingă pe oameni să rămână, Andrei Năstase le-a promis că vor fi instalate ecrane la care să poată fi urmărite meciuri de fotbal sau emisiuni de la Jurnal TV. Dar i-a rugat să meargă pe acasă și să-și asigure singuri mâncare, pături și haine. Mulți dintre cei care au venit la manifestație sunt din alte localități și nu au dreptul să voteze pentru primarul din Chișinău. Aceștia au plecat pe la casele lor.
19:30
  Cel mai sincer protestatar şi-a făcut astăzi apariţia în centrul Capitalei. Uşor aburit, cu un pahar de bere în mână, omul şi-a vărsat năduful pe întreaga clasă politică, iar discursul său a fost condimentat cu cele mai colorate expresii din subsolul limbii române.„Dă-i în … pe toţi! Cu nimeni nu mă leg eu, nici cu Andrei, nici cu alţii. Toată ţara văd că e de-a (urmează un cuvânt necenzurat)”, a declarat bărbatul.„Nu-s într-un partid politic. Nu-mi plac. Au făcut ce-au vrut cu votul”, a conchis protestatarul, încheindu-și accesul de sinceritate.
Ieri
18:40
 Organizatorii protestului din centrul Capitalei nu mai știu ce să facă pentru a-i convinge pe oameni să rămână la manifestație. După ce Andrei Năstase și Maia Sandu i-au convins pe manifestanți să meargă în marș din Piața Marii Adunări Naționale spre Parlament, mulți participanți la acțiune au ales să plece de tot. Mari bătăi de cap le dă organizatorilor și problema sunetului. Instalația de amplificare a rămas în PMAN și oratorii nu sunt auziți de oamenii din rândurile mai îndepărtate. Aceștia, la fel, aleg să plece. Ca să-i păstreze, organizatorii sunt gata să organizeze un nou marș și le promit să aducă instalații mai bune de sonorizare.Amintim că la protestul organizat de PPDA, PAS, PLDM, PL și câteva organizații neguvernamentale au venit aproximativ două mii de oameni. Aceștia protestează față de invalidarea de către Judecătoria Chișinău a rezultatelor alegerilor din Chișinău.
18:30
 Protestul a fost prost organizat. A recunoscut-o chiar cel care a chemat oamenii în centrul Capitalei, Andrei Năstase. Acesta și-a cerut scuze în fața oamenilor pe care i-a adus în fața Parlamentului pentru că nu au fost pregătite toalete, dar nici apă sau plăpumi, asta chiar dacă i-a îndemnat pe protestatari să rămână acolo pe noapte.Mai mult, au fost și probleme de sonorizare. După ce manifestanții au mers în marș din Piața Marii Adunări Naționale spre scuarul din fața Legislativului, a durat mai bine de oră până a fost adusă și tehnica de sonorizare. Oamenii din rândurile mai îndepărtate nu auzeau ceea ce se spune de pe scenă și mulți au plecat.Amintim că protestul de astăzi a fost organizat de către PPDA, PAS, PLDM care au făcut anterior alianță politică pentru parlamentare, dar și câteva organizații neguvernamentale afiliate acestora.
18:30
 În jur de o mie de oameni au rămas să protesteze în fața Parlamentului. Organizatorii încearcă cu disperare să îi oprească să plece. Andrei Năstase a recunoscut că nu a fost pregătit pentru acest protest și dă vina pe autorități că nu au adus toalete. ”Cine are de plecat acasă, nu am să insist”, afirmă fostul candidat al PPDA pentru funcția de primar. Ca să-i convingă pe oameni să rămână, acesta încearcă să improvizeze și le promite că ar putea aduce ecrane la care manifestanții să privească fotbal sau emisiuni propagandistice de la Jurnal TV.Amintim că la protestul organizat de PPDA, PAS, PLDM, PL și câteva organizații neguvernamentale au venit inițial aproximativ două mii de oameni. Aceștia protestează față de invalidarea de către Judecătoria Chișinău a rezultatelor alegerilor din Chișinău. Asta pentru că ambii candidați care au ajuns în turul doi au încălcat legea.
17:20
 Încă un gest frumos al poliţiştilor din Capitală. Aceştia au îmăprţit sticle cu apă celor în jur de 1500 de protestatari din Piaţa Marii Adunări Naţională. Mulți dintre aceştia sunt vârstinici şi de aceea au nevoie de sprijin.Tot astăzi, poliţiştii din cadrul serviciului “Dialog” au împărţit în rândul manifestanţilor şi pliante cu recomandări privind modul legal, paşnic şi corect în care ar trebui să se desfăşoare acţiunea în masă.Amintim că IGP a anunțat zilele trecute lansarea serviciului „Dialog”, o modalitate de comunicare între polițiști și cetățeni anume în timpul întrunirilor sociale, culturale, politice, sportive, religioase.
17:10
Protestul organizat de Andrei Năstase și Maia Sandu continuă, dar oamenii au început să se împrăștie. Printre manifestanți au fost mulți oameni veniți din alte localități, care s-au grăbit cu treburi prin oraș sau să prindă transport înapoi, spre casă. Amintim că la protestul care a început la ora 14 în fața primăriei au participat în jur de 1500 de oameni. Aceștia au mers în Piața Marii Adunări Naționale, unde mai mulți reprezentanți ai PPDA, PAS, PLDM și ai unor organizații neguvernamentale au ținut discursuri agresive. Andrei Năstase i-a îndemnat pe oameni se nu plece, dar mulți și-au văzut de treabă.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.