VIDEO. Profa de vin, despre vinotecile din Chișinău: Avantajele acestor tipuri de localuri

Agora.md, 13 martie 2018 19:20

În vinoteci te așteaptă consultația unui somelier, mai multe informații legate de tipurile de vin și prețuri mai bune la vinuri, pe care le vei găsi într-o mare varietate.În ediția de astăzi, Anastasia Sărătură îți vorbește, împreună cu invitatul ei somelier, despre avantajele de a vizita o vinotecă și prin ce se deosebește ea de un restaurant unde se servește vin.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 10 minute
19:00
Se pare că forțele de ordine s-au pregătit de-a binelea pentru eventualele manifestații legate de ședința Curții Supreme de Justiție (CSJ), în care se va decide dacă alegerile locale din Chișinău vor fi sau nu validate.Un cititor Agora ne-a trimis imagini despre care spune că au fost surprinse în spatele Centrului Medicilor de Familie nr. 11. Instituția medicală este situată pe strada Petru Rareș, în imediata apropiere a clădirii CSJ, în fața căreia are loc un protest pentru validarea scrutinului din Capitală.
Acum o oră
18:20
Trebuie să răcești vinul roșu înainte de a-l bea sau îl consumi la temperatura camerei? Dar vinul alb? Dacă ești nesigur în privința temperaturii optime pentru consumul de vin, sommelierul Anastasia Sărătură e aici pentru a te ajuta.
Acum 2 ore
17:40
UPDATE 17:32 Cererea de recuzare a judecătorilor nu a fost acceptată. Anunțul a fost făcut de către Andrei Năstase.UPDATE 16:14 Circulația rutieră a fost deblocată. Manifestanții au revenit în fața Curții Supreme de Justiție.UPDATE 16:05 Manifestanții au oprit circulația rutieră din zonă. Este vorba despre bulevardul Grigore Vieru, care a fost blocat pe ambele sensuri de circulație. „Facem o coloană și mergem pe cele patru treceri de pietoni pentru a opri circulația pentru 15-20 de minute”, a spus liderul PAS, Maia Sandu.  
17:40
Venită de la Căușeni să ceară validarea alegerilor în fața Curții Supreme de Justiție, o protestatară a ținut un discurs adresat judecătorilor. Mai exact, femeia i-a atenționat că „dacă poporul se răscoală, acestora n-o să le meargă bine”.
17:10
După ce presa a scris că Silvia Radu ar putea reveni la Primăriei dacă mandatul lui Andrei Năstase nu va fi validat, fosta primărița a ținut să vină cu precizări. Silvia Radu dă asigurări că nu are de gând să se întoarcă la șefia capitalei.
Acum 4 ore
16:40
În timp ce mai mulți manifestanți protestează în aceste momente în fața Curții Supreme de Justiție (CSJ), cerând validarea alegerilor locale noi din mun. Chișinău, în spatele clădirii CSJ a avut loc o adevărată dislocare de forțe.Alături de cei câteva zeci de polițiști au fost surprinși și șeful Poliției, Alexandru Pînzari, împreună cu adjunctul acestuia, Gheorghe Cavcaliuc.
16:40
În contextul nevalidării alegerilor locale noi pe motivul utilizării Facebook-ului ca metodă de agitație electorală, un tânăr moldovean stabilit în Elveția i-a adresat o scrisoare deschisă fondatorului platformei, Mark Zuckerberg.
16:30
În timp ce mai mulți manifestanți protestează în aceste momente în fața Curții Supreme de Justiție (CSJ), cerând validarea alegerilor locale noi din mun. Chișinău, în spatele clădirii CSJ a avut loc o adevărată dislocare de forțe.Alături de polițiști au fost surprinși și șeful Poliției, Alexandru Pînzari, împreună cu adjunctul acestuia, Gheorghe Cavcaliuc.
16:20
Clinica Adler Medical le oferă clienților un spectru larg de servicii focusate în mod special pe tratarea durerii și sănătatea feminină. Specialiștii clincii utilizează echipament de ultima generație, ținând cont de necesitățile individuale a fiecărui pacient.
16:10
UPDATE 16:05 Manifestanții au oprit circulația rutieră din zonă. Este vorba despre bulevardul Grigore Vieru, care a fost blocat pe ambele sensuri de circulație. „Facem o coloană și mergem pe cele patru treceri de pietoni pentru a opri circulația pentru 15-20 de minute”, a spus liderul PAS, Maia Sandu. UPDATE 15:50 Liderul PPDA și presa a fost întâmpinată de un cordon de polițiști în interiorul clădirii. Între timp, Andrei Năstase a cerut totuși recuzarea judecătorilor. 
16:10
Ajuns la onorabila vârstă de 90 de ani, veteranul Vasilii Gupalov din Bălți, decorat cu cele mai înalte distincții militare pentru vitejia de care a dat dovadă în cel de-al  Doilea Război Mondial, era la un pas de a „capitula” în fața celei mai frecvente afecțiuni printre vârstnici - cataracta senilă. Boala oftalmologică l-a orbit la ochiul drept și se extindea rapid la cel stâng. De două ori rănit pe front, eroul care a luat cu asalt Berlinul la 23 de ani, nu avea de gând să-și cedeze vederea atât de ușor - era decis să se trateze chirurgical. Încăpățânarea bărbatului a fost împărtășită de oftalmologul Medpark, Vera Chiriac.
16:10
În timp ce mai mulți manifestanți protestează în aceste momente în fața Curții Supreme de Justiție (CSJ), cerând validarea alegerilor locale noi din mun. Chișinău, în spatele clădirii CSJ a avut loc o adevărată dislocare de forțe.Alături de polițiști au fost surprinși și șeful Poliției, Alexandru Pînzari, împreună cu adjunctul acestuia, Gheorghe Cavcaliuc.
16:00
UPDATE 15:50 Liderul PPDA și presa a fost întâmpinată de un cordon de polițiști în interiorul clădirii. Între timp, Andrei Năstase a cerut totuși recuzarea judecătorilor.  Mai mulți manifestanți au venit astăzi la Curtea Supremă de Justiție pentru a cere validarea rezultatelor alegerilor locale noi. Potrivit liderului PPDA, în spatele instituției ar fi fost dislocați zeci de polițiști, iar în interior ar fi prezenți și pompierii. 
15:40
Mai mulți manifestanți au venit astăzi la Curtea Supremă de Justiție pentru a cere validarea rezultatelor alegerilor locale noi. Potrivit liderului PPDA, în spatele instituției ar fi fost dislocați zeci de polițiști, iar în interior ar fi prezenți și pompierii. 
15:30
Au achitat bani pentru lucrări de reparație care așa și nu s-au mai realizat sau au cheltuit ajutoarele financiare acordate pentru depășirea crizei deșeurilor pentru achiziționarea de calculatoare sau lucrări de amenajare. Sunt doar câteva dintre încălcările constatate de echipa de audit a Curții de Conturi la Primăria Bălți. 
Acum 6 ore
14:50
Ospățul Sânzienelor ne adună de cinci ani și nimic din ce se întâmplă la acest frumos eveniment nu este întâmplător. Promovăm IA românească, o celebrăm de Ziua Universală a Iei și îndemnăm participantele să aducă cele mai veritabile comori din garderoba lor tradițională, moștenite de la bunici sau cusute de mâna lor. EA.md îți oferă zece motive ca să iei mâine, 24 iunie, prânzul la pachet și cea mai frumoasă ie, și să vii, la ora 12:00, în Parcul Catedralei.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:40
Președintele Klaus Iohannis a anunțat sâmbătă dimineața, la Sibiu, că va candida pentru al doilea mandat de președinte al României, scrie digi24.ro.
15:30
Proiectul de rezoluție al Republicii Moldova, privind retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul țării noastre, a fost votat de 64 de state din cadrul Adunării Generale ONU. Doar 15 delegații s-au opus proiectului. Totuși, 83 de țări s-au abținut.
15:20
Proiectul de rezoluție al Republicii Moldova, privind retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul țării noastre, a fost votat de 64 de state din cadrul Adunării Generale ONU. Doar 15 delegații s-au opus proiectului. Totuși, 83 de țări s-au abținut.
14:30
Deși pentru ziua de astăzi a fost anunțat un protestul „Jos prețul la petrol”, puțină lume s-a solidarizat. În centrul capitalei au venit aproximativ 20 de șoferi, care și-au parcat mașinile în fața Guvernului. Aceștia au cerut scăderea prețului cu circa cinci lei pentru motorină și șase lei pentru benzină. 
13:40
Mai multe persoane sunt suspectate de poliție că pregătesc acțiuni de destabilizare în masă pentru protestul de duminică, 24 iunie. Poliția a anunțat astăzi că a fost deschisă o cauză penală în acest sens. „În cadrul urmării penale au fost verificate mai multe persoane care, prin acțiunile sale, instigă la violență, inclusiv incendieri sau distrugerea de bunuri”, au declarat responsabilii. 
13:10
Nemulțumiți de aplicarea excesivă a măsurilor preventive de arest, avocații ies la protest. Aceștia vor organiza o manifestație marți, 26 iunie, în fața Curții de Apel Chișinău. Mai exact, avocații și avocații stagiari, pe întreaga zi, cu unele excepții, nu vor participa la judecarea niciunei cauze penale, civile și contravenționale aflate pe rolul instanțelor de judecată de toate nivelurile. Totodată avocații nu vor participa la acțiuni de urmărire penală, se arată într-un comunicat al Uniunii Avocaților. 
11:50
Mai multe fenomene meteo extreme s-au produs în ultimele 24 de ore în judeţul Galaţi. Ploaia torenţială a inundat zeci de gospodării şi drumuri, iar în centrul judeţului s-au format câteva tornade, transmite corespondentul Mediafax.
11:20
Ploile au spălat de-a binelea orașul azi noapte. Doar că, în loc să devină mai curat, Chișinăul este acum plin de glod, dar și de gropi nou formate. Strada Calea Ieșilor, de exemplu, a fost acoperită pe jumătate de noroi, iar trotuarele pe alocuri sunt impracticabile.
10:30
Reacția critică a președintelui, legată de votarea de către Adunarea Generală ONU a rezoluției Moldovei privind retragerea trupelor militare ruse, nu a întârziat să apară. „Guvernul Republicii Moldovei, controlat de Partidul Democrat, a comis un nou gest ostil antirusesc”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook. De partea cealaltă, premierul a menționat astăzi că „astfel de declarații nu fac față unui oficial din Moldova”. 
10:20
După ce ieri Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a aprobat proiectul de rezoluție cu privire la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării noastre, astăzi premierul a organizat o conferință de presă unde le-a mulțumit țărilor care au susținut Moldova în acest demers. Totuși, Pavel Filip a menționat că este realist și că aprobarea acestui document „nu înseamnă neapărat retragerea imediată a trupelor ruse”.
09:10
Mai multe gospodării au fost inundate, iar câteva localități au rămas parțial fără lumină în urma ploilor abundente din această noapte. Pompierii au intervenit la pomparea apei, iar responsabilii muncesc la reconectarea consumatorilor la rețeaua de curent electric. 
08:40
Ploaia a spălat de-a binelea drumurile, curțile blocurilor, dar și mașinile. În urma ploilor de astă-noapte, internetul, în special paginile de pe rețelele de socializare dedicate șoferilor, abundă în anunțuri cu plăcuțe de înmatriculare găsite pe străzile din Chișinău și nu numai. 
22 iunie 2018
23:50
Cerul s-a dezlănțuit, iar, în rezultat, mai multe străzi și gospodării din capitală au fost inundate. În sectorul buiucani, de exemplu, nivelul apei ajunge până la genunchi. Unii trecători fac cale întoarsă, iar alții încearcă să răzbată prin râul format pe carosabil, relatează reporterul special AGORA de la fața locului.
22:40
Cerul s-a dezlănțuit, iar, în rezultat, mai multe străzi și gospodării din capitală au fost inundate. În sectorul buiucani, de exemplu, nivelul apei ajunge până la genunchi. Unii trecători fac cale întoarsă, iar alții încearcă să răzbată prin râul format pe carosabil, relatează reporterul special AGORA de la fața locului.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.