Ninsori şi lapoviţă la sfârşit de săptămână

TRM, 13 martie 2018 19:20

Timpul se va răci în următoarele zile. Meteorologii prognozează ploi şi ninsori. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roşca, temperatura aerului va înregistra valori de până la minus opt grade Celsius, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 30 minute
11:20
Circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este satisfăcătoare. Odată cu intensificarea precipitaţiilor sub formă de ninsori, la nordul şi centrul ţării şi lapoviţă la Sud, întreprinderile specializate din teritoriu au demarat lucrări deszăpezire şi combatere a lunecuşului pe drumurile publice, anunţă un comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.
Acum 2 ore
10:20
Rusia organizează astăzi, 18 martie, alegeri prezidenţiale, la exact patru ani de la anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea. Peste 110 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urnele de vot, scrie Mediafax.
10:20
Utilajele agricole de ultimă generaţie sunt un vis pentru micii fermieri. Expoziţia „Moldoagroteh” din această săptămână a atras privirile vizitatorilor, însă mulţi dintre ei spun că nu-şi pot permite să cumpere, de exemplu, un tractor nou, care ajunge să coste peste o sută de mii de euro. Potrivit agricultorilor, nici creditarea bancară nu este încă pe măsura posibilităţilor, chiar dacă statul oferă un ajutor substanţial la procurarea tehnicii agricole, relatează Mesager.
Acum 6 ore
06:20
În anul Centenarului, la Soroca a fost restaurat şi readus în atenţia publicului monumentul funerar al generalului Stan Poetaş, erou al Armatei Române. La evenimentul de dezvelire a monumentului, produs graţie eforturilor Asociaţiei Obşteşti „Cultul Eroilor”, au participat numeroşi oaspeţi, inclusiv o delegaţie din satul Ulmul, judeţul Brăila, baştina generalului, relatează Mesager.
Acum 24 ore
20:20
În această săptămână s-au împlinit 100 de ani de când deputaţii Zemstvei Soroca au votat în 1918 pentru Unirea cu România. Evenimentul a fost consemnat printr-un miting, la care a participat şi un grup de preoţi din România. Semnificaţia istorică a evenimentului a fost reflectată prin discursuri, poezii şi cântece patriotice, relatează Mesager.
20:20
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron vor avansa în cadrul Summit-ului Uniunii Europene (UE), programat în luna iunie. Planul de reformă a Blocului comunitar este menit să răspundă provocărilor generate de Brexit şi de ascensiunea populismului în UE, scrie Mediafax.
19:20
Soiurile de struguri moldoveneşti sunt tot mai întrebate de producătorii străini. Chiar dacă unele dintre acestea încă nu sunt populare în ţara noastră, în alte ţări sunt la mare căutare. O spun chiar cercetătorii şi experţii în vinificaţie, care s-au întrunit la o degustaţie de vinuri mai puţin cotate în Moldova, relatează Mesager.
19:20
Zimbru Chişinău a obţinut a doua remiză consecutivă în amicalele de pregătire disputate înaintea noului sezon. După scorul de 1-1 cu Speranţa, galben-verzii au încheiat cu o remiză albă şi partida cu Dinamo-Auto, relatează Mesager.
18:20
O femeie însărcinată în 32 de săptămâni a fost lovită în după amiaza zilei de astăzi de trenul de pe ruta Chişinău-Moscova, relatează Mesager.
18:20
Ministerul rus de Externe a anunţat astăzi expulzarea a 23 de diplomaţi britanici. Acesta este un răspuns la o măsură similară a Londrei după otrăvirea în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, relatează Mesager.
17:20
Primăria capitalei este în toiul pregătirilor pentru a face faţă vremii extreme ce se aşteaptă în următoarele zile. În acest sens, va fi procurat material antiderapant suplimentar, iar autospecialele vor sta de-a gata să intervină, în caz de necesitate. De asemenea, agenţii economici sunt rugaţi să cureţe trotuarele de zăpadă, relatează Mesager.
17:20
Fiecare dintre noi poate face lumea mai bună şi societatea mai sigură dacă îşi doreşte. Acum câteva luni, Inspectoratul General de Poliţie a lansat campania „Bunicii grijulii”, care îşi propune să implice persoane de vârsta a treia pentru a avea grijă de copii în drum spre şcoală. Astfel, 615 bunici din mai multe raioane participă în proiect, relatează Mesager.
16:20
Aproximativ 65 de mii de persoane au participat la un protest anticorupţie la Bratislava, pentru a treia săptămână la rând, după asasinarea unui jurnalist de investigaţii, în urma căruia premierul slovac Robert Fico şi-a dat demisia, informează agenţia de ştiri Reuters, citată de Mediafax.
16:20
Anual, numărul moldovenilor care suferă de glaucom creşte simţitor. Medicii trag un semnal de alarmă şi spun că în majoritatea cazurilor boala este depistată atunci când ochiul este deja afectat, iar vederea nu poate fi restabilită. Pentru a preveni orbirea, medicii oftalmologi de la Institutul de Medicină Urgentă au lansat o campanie de informare, relatează Moldova 1.
15:20
Li s-a explicat ce este banul, ce înseamnă să cheltui imediat şi ce obţii dacă economiseşti pentru a investi într-o afacere. Vorbim de sute de copii din liceele din municipiul Chişinău, care, însoţiţi de profesori, au avut posibilitate să viziteze în această săptămână Banca Naţională a Moldovei (BNM), în cadrul Săptămânii Internaţionale de Educaţie Financiare. Copiii au fost ghidaţi de către experţi ai Băncii Centrale, dar şi de elevii voluntari ai liceului Academiei de Ştiinţe, care au făcut prezentări la diverse teme din domeniul financiar-bancar, relatează Moldova 1.
13:20
Femeile din Republica Moldova continuă să fie discriminate şi să facă parte din grupul persoanelor vulnerabile, iar violenţa în familie este şi în prezent o problemă gravă pentru societate. Astăzi se împlineşte un an de când în Moldova au intrat în vigoare mai multe acte normative prin care poliţia a atribuit dreptul de a emite ordine de restricţie de urgenţă. Avocaţii Centrului de Drept din Căuşeni şi-au propus să contribuie în mod eficient la implementarea în practică a standardelor internaţionale la care ţara noastră este parte, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
Duminică, 18 martie, în Federaţia Rusă se vor desfăşura alegeri prezidenţiale. În acest context, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, a declarat că autorităţile de la Chişinău nu recomandă şi sunt împotriva deschiderii unor secţii de vot în regiunea transnistreană, dat fiind faptul că acest teritoriu nu se află sub controlul Chişinăului, scrie Agerpres, citat de Radio Moldova Actualităţi.
12:20
Săptămâna viitoare la Chişinău va veni secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Grigori Karasin. Despre aceasta au comunicat pentru agenţia INFOTAG surse diplomatice, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Ieri
11:20
În legătură cu avertizarea privind căderea precipitaţiilor mixte puternice în perioada 18-20 martie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează creşterea locală a nivelului apei în râuri, formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundaţii locale, scrie IPN.
10:20
De la începutul anului şi până în prezent, Republica Moldova a exportat peste patru mii de tone de miez de nucă, în valoare de peste 520 de milioane de lei. Cantitatea exportată de la începutul anului reprezintă o creştere cu 26%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, în prezent, peste 90 de tone de miez de nucă sunt recunoscute în calitate de corp delict în cadrul unor cauze penale, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.
10:20
Legislativul de la Beijing l-a reales pe Xi Jinping în funcţia de preşedinte al Chinei, în unanimitate, în urma unui scrutin cu un rezultat previzibil, scrie Mediafax.
16 martie 2018
20:20
Somnul este mai important decât mâncarea. De această părere sunt medicii, iar studiile internaţionale arată că aproape jumătate din populaţie nu se odihneşte suficient, chiar dacă, practic o treime din viaţa noastră o dormim. Pentru a fi sănătoşi trebuie să dormim orele necesare pe zi. În context, de Ziua Mondială a Somnului, marcată astăzi, medicii de la Centrul de Somnologie atrag atenţia asupra impactului pe care tulburările de somn le au atât asupra organismului, relatează Mesager.
19:20
Infrastructură învechită, grădiniţe şi scoli nereparate, întuneric pe străzi şi lipsă de apeduct. Sunt doar câteva probleme comune pentru sute de localităţi din ţară, dar care pot fi soluţionate graţie donatorilor. Guvernul german a acordat Moldovei două milioane de euro pentru implementarea mai multor proiecte, în cadrul celei de a treia etape a programului „Infrastructura socială şi eficienţa energetică”, relatează Mesager.
18:20
Dorin Ciornîi a fost numit, de către primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, în funcţia de director interimar al întreprinderii municipale (ÎM) „Regia Transport Electric Chişinău” (RTEC).
18:20
Zilele Naţionale Alexei Mateevici prilejuite de aniversarea de 130 de ani de la naşterea cântăreţului limbii noastre au debutat sub genericul „Să-i luminăm pe toţi cu lumină dreaptă”. Cea dea 26-a ediţie a evenimentului s-a desfăşurat la Căinari, locul unde s-a născut, la Zaim – unde a copilărit şi la Căuşeni, în faţa bustului său din centrul oraşului, relatează Mesager.
17:20
Gheretele neautorizate - evacuate de pe străzile capitalei. Se întâmplă în cadrul Campaniei „Facem curat lună”, iniţiată de Primăria municipiului Chişinău. Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a verificat personal cum sunt demolate chioşcurile fără autorizaţie din sectorul Centru.
17:20
100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania - motiv de dispută în Parlament. Socialiştii au solicitat audierea conducerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Procuraturii Generale şi Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în legătură cu acţiunile unioniste, preconizate pentru sfârşitul lunii martie. Iniţiativa nu a fost susţinută de deputaţi, însă a stârnit discuţii contradictorii. Şeful statului, Igor Dodon, a anunţat că dacă situaţia va ieşi de sub control, va constitui un Front Naţional, relatează Moldova 1.
17:20
Milsami a încheiat cantonamentul din Antalya pe o notă perfectă. Orheienii au învins într-un meci de verificare echipa Metalist din Ucraina cu scorul 3 - 1, relatează Mesager.
17:20
Moţiunea simplă asupra politicii interne şi externe în domeniul integrării europene realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă, înaintată de către fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), a fost respinsă de către deputaţi.
16:20
Natalia Vîsotiva şi-a anunţat, astăzi, retragerea din fracţiunea comuniştilor a Consiliului municipal Chişinău (CMC). Preşedintele fracţiunii, Vasile Chirtoca, i-a mulţumit pentru activitatea prestată. În alt context, Chirtoca a anunţat despre decizia PCRM de a dizolva fracţiunea comuniştilor din CMC şi că atât el, cât şi colegul Ghenadie Botnaru îşi vor continua activitatea în calitate de consilieri neafiliaţi, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.