Vlad Plahotniuc: Declaraţiile lui Franco Frattini ar putea bloca negocierile cu regiunea transnistreană

TRM, 13 martie 2018 19:20

Declaraţiile reprezentantului OSCE pentru regiunea transnistreană, Franco Frattini, precum că retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul ţării noastre este una desprinsă de realitate şi ar putea bloca negocierile cu regiunea transnistreană. Declaraţia a fost făcută de către liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, după şedinţa săptămânală a formaţiunii, relatează Mesager.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 15 minute
16:20
80 de tone de pesticide periculoase pentru viaţă şi agricultură, colectate din 13 localităţi din raionul Ungheni, au fost evacuate astăzi, de pe teritoriul depozitului din satul Zagarancea. Acestea au fost încărcate în containere speciale şi vor fi transportate în Polonia, pentru a fi distruse, relatează Radio Moldova Actualităţi.
16:20
O manifestaţie de protest va avea loc duminică în centrul capitalei. Organizatorii acesteia, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), au anunţat într-o conferinţă de presă că manifestaţia se va desfăşura în semn de protest faţă de decizia magistraţilor de a invalida rezultatele alegerilor locale noi din municipiul Chişinău, care în opinia liderilor PAS şi PPDA denotă faptul că justiţia în Republica Moldova nu este independentă.
16:20
În raionul Făleşti vor fi reparate 35 de kilometri de drumuri, costul lucrărilor fiind evaluat la peste 41 de milioane de lei. Proiectul este parte a programului Guvernului „Drumuri bune pentru Moldova”. Acesta a fost discutat astăzi, 22 iunie, în cadrul şedinţei comune a Cabinetului de miniştri şi administraţiei publice locale din raionul Făleşti.
16:20
Instituirea ordinii în transportul rutier de persoane în regim de taxi, achitarea călătoriei conform indicaţiilor de pe contor, amendarea companiilor de taxi care activează ilegal - au fost unele dintre subiectele discutate la şedinţa reprezentanţilor Ministerului Economiei şi Infrastructurii şi Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) cu membrii Asociaţiei Transportatorilor Auto în regim de Taxi (ATAT).
Acum 2 ore
15:20
Persoanele asigurate vor beneficia începând de astăzi de mai multe medicamente compensate. Prin ordinul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), lista medicamentelor compensate a fost extinsă cu 11 denumiri comune internaţionale, relatează Moldova 1.
Acum 4 ore
14:20
Magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău au menţinut în vigoare decizia Judecătoriei Chişinău, potrivit căreia alegerile locale noi din capitală au fost declarate nule. Instanţa a respins recursul depus de către primarul ales, Andrei Năstase. Politicieni de la Chişinău au venit cu reacţii la decizia Curţii de Apel.
13:20
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a aprobat acordarea împrumutului de 12 milioane de euro Republicii Moldova, pentru reînnoirea parcului de ambulanţe al Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească.
13:20
20 de poveşti şi legende culese de la locuitorii satelor Holercani şi Târnauca de pe malul drept şi stâng al Nistrului, au fost adunate şi incluse în cartea „Poveşti şi legende de pe Nistru”. Istoriile au fost colectate de jurnalistele Elena Briciuc de la Chişinău şi Ina Kireeva din Tiraspol, fiind ilustrate de artista Ana Grigorovscaia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 6 ore
12:20
Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) dezbate astăzi proiectul de rezoluţie depus de Republica Moldova şi de alte şapte state, cu privire la retragerea armatei ruse de pe teritoriul Moldovei. Documentul cere Moscovei să încheie cât mai repede şi necondiţionat acest proces, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11:20
Încep confruntările dramatice la Cupa Mondială. Naţionalele care nu au debutat cu o victorie la turneul final nu îşi permit să mai facă niciun pas greşit. Sunt obligate să-şi asume riscuri şi, prin urmare, spectacolul va fi garantat. Ziua de vineri vine cu trei meciuri care se anunţă memorabile. Startul îl va da chiar cea mai titrată echipă din istorie, Brazilia.
11:20
Peste 450 de elevi de etnie bulgară, găgăuză şi ucraineană susţin astăzi ultima probă a sesiunii de bacalaureat 2018, la disciplina limba maternă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11:20
Un nou post de salvatori şi pompieri voluntari a fost inaugurat în localitatea Speia, raionul Anenii Noi. Acesta a fost deschis graţie aportului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al MAI, în comun cu autorităţile publice locale.
11:20
Statele Unite ale Americii (SUA) susţine integritatea teritorială şi suveranitatea politică a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei, precum şi reafirmă suportul pentru guvernările alese democratic şi oamenii din cele trei ţări, se arată într-o rezoluţie înregistrată în Congresul SUA.
Acum 8 ore
10:20
În această seară, la ora 16:00, în Sala cu Oglinzi a Casei Scriitorilor, va avea loc Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 12 ore
06:20
Mii de oameni s-au adunat, joi seară, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a cere demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, după condamnarea primită în dosarul „Bombonica”. Câteva zeci de persoane protestează şi pe străzile din Constanţa, scrie ştirileprotv.ro.
06:20
Mai mulţi locuitori ai capitalei protestează în faţa sediului Primăriei municipiului Chişinău, după ce magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău au respins recursul depus de primarul ales Andrei Năstase şi au menţinut în vigoare decizia Judecătoriei Chişinău din 19 iunie.
Acum 24 ore
20:20
Au pregătit adevărate spectacole, au dat ce au avut mai bun şi au improvizat cât se poate de bine dansurile, pentru a fi apreciaţi pe măsură. Studenţii de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP), Facultatea Artă Teatrală, Coreregrafică şi Multimedia au susţinut examenele de licenţă. În acest an, ei au avut posibilitatea să-şi pregătească recitalurile şi creaţiile în mai multe spaţii de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, relatează Mesager.
20:20
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România l-a condamnat, joi, 21 iunie, pe Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, la trei ani şi şase luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia nu este definitivă, relatează Agerpres.
20:20
Magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău au menţinut în vigoare decizia Judecătoriei Chişinău, pronunţată miercuri, 19 iunie, potrivit căreia alegerile locale noi din capitală au fost declarate nule. Instanţa a respins recursul depus de către primarul ales, Andrei Năstase. Decizia este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.
20:20
Inspectorii fiscali monitorizează zonele de agrement din ţară. Patronii care nu respectă regulamentul sunt sancţionaţi cu amenzi usturătoare, relatează Mesager.
19:20
Chiar dacă vin din medii diferite, ei au acelaşi scop: securitatea informaţională. Este vorba despre antreprenori, studenţi şi profesori, reuniţi pentru a afla ultimele inovaţii în sectorul tehnologiilor informaţionale şi cum să se protejeze de principalele riscuri cotidiene, cum ar fi: pierderea şi furtul de date, decriptarea şi expunerea acestora în extern. Evenimentul a fost găzduit de un centru IT din capitală, relatează Mesager.
19:20
Invalidarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase, ar putea influenţa asupra debursării asistenţei macrofinanciare în ţara noastră. Subiectul a fost discutat astăzi la Comisia de afaceri externe a Parlamentului European. Eurodeputaţii au aprobat o declaraţie prin care condamnă decizia magistraţilor. Ei au reiterat necesitatea asigurării independenţei puterii judecătoreşti, excluderea factorului de influenţă politică asupra justiţiei, relatează Mesager.
19:20
Asigurarea pieţei interne cu gaze naturale, tranzitul acestora, reorganizarea SA „Moldovagaz” conform practicilor europene, dar şi perspectivele dezvoltării colaborării dintre ţara noastră şi compania „Gazprom”, au fost principalele teme de discuţie la întrevederea de astăzi dintre prim-ministrul Pavel Filip şi vicepreşedintele SA „Gazprom”, Valerii Golubev.
19:20
Procesul de reglementare a diferendului transnistrean înregistrează progrese. Asta spun reprezentanţii politici în procesul de negocieri ai Chişinăului şi Tiraspolului, care au avut o întrevedere. Negociatorii au convenit asupra mecanismului de asigurare cu preparate medicale pentru persoanele cu HIV/SIDA şi tuberculoză, dar şi despre introducerea altor categorii de medicamente necesare pentru locuitorii din stânga Nistrului, relatează Mesager.
19:20
Conducătorii auto care vor folosi în timp ce conduc telefoanele mobile sau alte dispozitive asemănătoare vor sancţionaţi. Legislativul a aprobat astăzi, 21 iunie, un proiect de lege prin care şoferii sunt obligaţi să aplice în trafic norme de conducere preventivă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19:20
Peste 600 de persoane cu deficienţe locomotorii din ţară se pot bucura de scaune cu rotile moderne şi accesibile. Şi asta graţie unei organizaţii de caritate din Statele Unite ale Americii care a oferit 650 de astfel de scaune. Totodată, cu ajutorul partenerilor, medicii din Germania şi SUA au instruit specialiştii în domeniu din mai multe localităţi cum să lucreze cu noile cărucioare, relatează Mesager.
19:20
Ministerul Economiei şi Infrastructurii a lansat astăzi harta on-line „Drumuri bune pentru Moldova”. Site-ul conţine informaţia primară privind mersul programului de lucru şi în ce măsură lucrările de reabilitare a drumurilor sunt efectuate, relatează Mesager.
18:20
Pe parcursul anului curent urmează să fie asamblate 20 de troleibuze noi. Acestea vor fi dotate cu instalaţii de aer condiţionat. Seturile de piese pentru primele cinci troleibuze, ce vor fi şi cu sistem de propulsare autonomă, urmează să pornească de la Minsk spre Chişinău la sfârşitul lunii curente, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17:20
Sistemul actual de taxe pentru folosirea drumurilor la intrarea şi tranzitarea Republicii Moldova va fi modificat. Parlamentul, în şedinţa de astăzi, a examinat un proiect de modificare şi completare a unor acte legislative, în acest sens.Iniţiativa aparţine unui grup de deputaţi şi a fost susţinută, în prima lectură, de majoritatea parlamentarilor prezenţi.
Ieri
16:20
Magistraţii de la Curtea de Apel examinează recursul depus de avocatul primarului ales, Andrei Năstase, prin care este contestată decizia Judecătoriei Chişinău de nevalidare a rezultatului alegerilor locale noi, desfăşurate în municipiul Chişinău pe 20 mai şi 3 iunie 2018.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.