Încă o instituţie preşcolară a fost reparată cu suportul României

TRM, 13 martie 2018 19:20

Încă o instituţie preşcolară a fost reparată cu suportul financiar al Guvernului României. De această dată, de o grădiniţă modernă se pot bucura copiii din satul Zastânca din raionul Soroca. Ambasadorul României, prezent la eveniment, a dat asigurări că ţara noastră va fi sprijinită în continuare în vederea asigurării unui trai decent pentru cetăţeni, relatează Mesager.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 30 minute
12:20
Cinci profesori de la Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică (CEEE) din Chişinău sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă, după ce ar fi cerut şi primit sistematic bani de la studenţi. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au stabilit că profesorii ar fi primit remunerări ilicite de la discipoli pentru lichidarea restanţelor la mai multe discipline, scrie într-un comunicat de presă al CNA.
12:20
Preşedintele vietnamez, Tran Dai Quang, unul dintre cei trei lideri importanţi din ţară, s-a stins din viaţă vineri la vârsta de 61 de ani, după o perioadă lungă în care s-a confruntat cu o boală gravă, scrie Reuters, citat de Mediafax.
12:20
Elevii din Republica Moldova au obţinut o medalie de bronz şi şase premii la Olimpiada Internaţională la Limba Franceză, ediţia a IV-a, desfăşurată în perioada 15-19 septembrie, la Ohrid, Republica Macedonia.
12:20
Alegerile başcanului UTA Găgăuzia vor avea loc pe 19 mai 2019. O decizie în acest sens a fost aprobată vineri, 21 septembrie, de către Adunarea Populară, transmite IPN
Acum 2 ore
11:20
Membrii tuturor fracţiunilor parlamentare au avut, ieri, întrevederi separate cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, aflată în vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 20-21 septembrie curent, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului.
11:20
27 de proiecte investiţionale noi create de lucrătorii migranţi sau rudele lor vor beneficia de susţinere financiară graţie Programului „PARE 1+1”. Titularii afacerilor au semnat deja contractele de finanţare nerambursabilă în sumă totală de 6,63 milioane de lei.
Acum 4 ore
10:20
Echipa naţională de rugby a Moldovei va lua startul într-o nouă campanie europeană, în această toamnă. Haiducii au retrogradat în cea de-a treia divizie continentală şi vor disputa primul meci la Stockholm, în compania Suediei, în data de 20 octombrie.
10:20
Vor obţine experienţă în domeniu, burse de studii şi salarii motivaţionale. Vorbim de cei peste 50 de elevi de la Colegiul Pedagogic „Alexei Mateevici” din capitală, care vor fi angajaţi în calitate de educatori în grădiniţele din municipiu. Decizia a fost luată de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării pentru a rezolva problema lipsei de cadre în instituţiile de educaţie timpurie, relatează Mesager.
09:20
Etapa a doua a Turului Ciclist al României s-a desfăşurat pe un traseu cuprins între Sibiu-Făgăraş şi Braşov, pe o distanţă de 162 de kilometri.
09:20
Vremea se va răci brusc la sfârşitul săptămânii când temperaturile vor coborâ cu circa 4 grade Celsius, însă vremea rece va fi de scurtă durată, arată datele emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Acum 8 ore
06:20
Autorităţile vor trebui să-şi concentreze eforturile asupra consolidării politicilor în domeniul bancar, asigurării creşterii economice şi sporirii veniturilor la buget, precum şi adoptării Legii privind Comitetul Naţional de Stabilitate Financiară. Recomandări în acest sens a formulat echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), care şi-a încheiat vizita în Republica Moldova, relatează Mesager.
06:20
Îşi aleg profesia încă din şcoală - chiar dacă mai au încă doi ani până la BAC, elevii unui liceu din capitală sunt instruiţi, săptămânal, de către specialişti din diferite domenii, pentru a face cea mai bună alegere atunci când vor merge la facultate. Copiii vizitează instituţii de stat şi comerciale unde au parte de adevărate training-uri. Astăzi, cei care se văd în viitor medici au mers la Centrul de Dializă din Chişinău, unde au aflat cum e să fii medic nefrolog, relatează Mesager.
Acum 24 ore
20:20
Remanierile guvernamentale nu sunt o manevră politică, ci una de management a problemelor din agricultură şi sănătate, iar Nicolae Ciubuc şi Silvia Radu, care au fost propuşi pentru aceste funcţii, au demonstrat aptitudini manageriale. Afirmaţia a fost făcută de către vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Cebotari, la emisiunea „Butonul Roşu” de la postul public de televiziune. Potrivit lui, faptul că Silvia Radu nu are tangenţe cu sistemul medical o va ajuta să realizeze reformele pe care şi le-a propus Executivul, relatează Mesager.
20:20
Funcţionarii publici nu vor putea fi membri de partid. Interdicţia va fi prevăzută în Legea cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public, relatează Mesager.
20:20
Exerciţiul multinaţional Scutul de Foc 2018 i-a adunat la un loc pe militarii moldoveni, români şi americani. Peste 800 de soldaţi şi reprezentanţi ai trupelor de carabinieri au exersat trageri cu muniţii de luptă ale artileriei. Premierul Pavel Filip a venit la baza de instruire a Armatei Naţionale pentru a aprecia personal nivelul de pregătire a militarilor, relatează Mesager.
19:20
Danemarca susţine parcursul european al Republicii Moldova. Posibilităţile de consolidare a cooperării bilaterale moldo-daneze, dar şi a dialogului pe dimensiunea de integrare europeană au fost abordate, astăzi, la întrevederea dintre prim-ministrul Pavel Filip şi preşedintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Pia Kjaersgaard, aflată într-o vizită în ţara noastră, relatează Mesager.
19:20
În perioada 19 – 25 septembrie naţionala feminină de junioare U-17 a Moldovei participă în cadrul primului tur preliminar al Campionatului European, ediţia 2019.
19:20
Pentru al doilea an consecutiv Radio Moldova participă la Reuniunea Teatrelor Naţionale. În acest an Radio Moldova propune ascultătorilor patru spectacole, piese de teatru din anii 1970, montate şi păstrate în Arhiva de Aur de la Radio Moldova. Evenimentul este organizat de Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” şi transmis radiofonic, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19:20
Jucătorul moldovean de tenis Radu Albot s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP de la Metz, din Franţa, la proba de simplu.
19:20
Sala cu Orgă din Chişinău a marcat patru decenii de activitate. La eveniment au participat prima organistă, Svetlana Bodiul, violoncelistul Ion Josan, dar şi muzicienii care au evoluat acum 40 de ani la concertul de inaugurare alături de regretata primadonă Maria Bieşu şi Capela Corală „Doina” dirijată de Veronica Garştea, relatează Moldova 1.
18:20
Începând cu 18 septembrie şi-a început activitatea echipa de experţi din cadrul a două proiecte de asistenţă a Uniunii Europene „Suport pentru reforma administraţiei publice” cu un buget de 2,8 milioane de euro şi „Suport în dezvoltarea capacităţilor profesionale şi motivarea angajaţilor din administraţia publică” cu un buget de 1,9 milioane de euro.
18:20
Populaţia Republicii Moldova este în scădere, tot mai puţini copii se nasc şi mai multe decese sunt înregistrate. Un raport în acest sens a fost prezentat astăzi de către şefa Centrului de Cercetări Demografice din Chişinău, Olga Gagauz, în cadrul unor consultări naţionale pentru evaluarea progresului Republicii Moldova în implementarea Planului de acţiuni al Conferinţei Internaţionale pentru Populaţie şi Dezvoltare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17:20
66 de Centre de Sănătate şi Oficii ale Medicilor de Familie din zece raioane vor beneficia de câte un set de echipamente medicale pentru diagnosticarea precoce a problemelor de sănătate. Acestea au fost procurate în cadrul proiectului „Viaţă Sănătoasă: Reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
17:20
Alerta cu bombă din clădirea Parlamentului s-a dovedit a fi falsă, iar autorul apelului la 112 a fost reţinut. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de şeful Inspectoratului General de Poliţiei, Alexandru Pânzari.
17:20
Anastasia Nichita continuă să obţină rezultate bune în luptele feminine. Eleva Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv a ajuns în finala Campionatului Mondial de tineret din Slovacia, relatează Mesager.
16:20
Cinci noi ambasadori îşi încep misiunea în Republica Moldova. Este vorba despre noi ambasadori din Germania, Portugalia, Lituania, Suedia şi Sudan. Diplomaţii au fost primiţi astăzi de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi în cadrul unei ceremonii oficiale i-au înmânat scrisorile de acreditare.
16:20
Alertă cu bombă în clădirea Parlamentului. Personalul a fost evacuat, zona încercuită, iar serviciile specializate cercetează perimetrul. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati.
16:20
Viziunea pro-Moldova a PDM este o „abordare corectă”. Aprecierea a fost făcută de ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit, în cadrul unei întrevederi pe final de mandat cu liderul democraţilor Vlad Plahotniuc, relatează Moldova 1.
16:20
Zilele Europene ale Patrimoniului vor avea loc în Republica Moldova în perioada 24-28 septembrie şi vor cuprinde un şir de activităţi precum: expoziţii de fotografii şi documente, conferinţe, mese rotunde, vizionări de filme, activităţi pentru copii şi adulţi, ateliere de meşteşugărit şi de preparare a bucatelor tradiţionale, a anunţat astă, 20 septembrie, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, în cadrul unei conferinţe de presă.
15:20
În România va avea loc un referendum pentru redefinirea noţiunii de „familie” în Constituţie. Anunţul a fost făcut de premierul român Viorica Dăncilă, după ce Curtea Constituţională a decis revizuirea legii privind redefinirea familiei. Referendumul se va desfăşura în 6 şi 7 octombrie, relatează Moldova 1.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.