Încă o instituţie preşcolară a fost reparată cu suportul României

TRM, 13 martie 2018 19:20

Încă o instituţie preşcolară a fost reparată cu suportul financiar al Guvernului României. De această dată, de o grădiniţă modernă se pot bucura copiii din satul Zastânca din raionul Soroca. Ambasadorul României, prezent la eveniment, a dat asigurări că ţara noastră va fi sprijinită în continuare în vederea asigurării unui trai decent pentru cetăţeni, relatează Mesager.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 2 ore
06:20
Noi controale inopinate în grădiniţe şi şcoli, pe întreg teritoriul ţării. Inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au început să verifice calitatea produselor şi condiţiile de preparare a hranei, fapt ce nu i-a speriat pe managerii unor instituţii din capitală, relatează Moldova 1.
Acum 12 ore
20:20
Vremea rea nu cedează. Deşi ziua de joi era anunţată anterior drept ultima cu ger şi zăpadă, meteorologii anunţă prelungirea Codului Galben de ninsori şi vânt puternic, relatează Mesager.
20:20
Şahistul Viorel Bologan a repurtat a doua victorie consecutivă la Campionatul European individual, ce se desfăşoară la Batumi (Georgia). În runda a treia, Bologan l-a învins pe portughezul Andre Ventura Sousa, relatează Mesager, cu referire la Moldpres.
20:20
Invitaţie la lectură pentru toată familia. Biblioteca municipală „B.P. Haşdeu” lansează ediţia a IV-a a Concursului „Bătălia cărţilor”. Pentru prima dată, alături de copii şi adolescenţi, sunt invitaţi să citească şi părinţii sau bunicii lor. Organizatorii speră astfel să consolideze relaţiile în familie cu ajutorul lecturii, relatează Mesager.
19:20
Republica Moldova consumă de patru ori mai multă energie, comparativ cu media europeană. Doar în proporţie de 25 la sută necesarul de energie este de producţie locală, restul este importat. Astfel pentru a spori securitatea energetică, autorităţile îşi propun ca până în 2020, aproximativ zece la sută din energia electrică consumată să fie produsă din surse regenerabile, relatează Mesager.
19:20
Stoluri de cocostârci au fost surprinse în raioanele Hânceşti şi Ialoveni, după ce păsările au revenit din ţările calde pe meleagurile noastre. Păsările au fost observate pe malul iazului din satul Bujor, dar şi în localitatea Ţipala, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19:20
Sala de conferinţe a unei agenţii de presă a devenit astăzi ring de luptă între consilierii locali din satul Coloniţa, municipiul Chişinău, care se învinuiesc reciproc de furt şi atribuire ilegală a loturilor de pământ. Primăriţa din partea PLDM, Angela Zaporojan a învinuit familia Ghimpu din localitate de unele fărădelegi, iar reprezentanţii acestei familii din Consiliul local spun că edilul din Coloniţa intenţionat le denigrează imaginea, din perspectiva viitoarelor alegeri locale, relatează Mesager.
Acum 24 ore
18:20
Preşedintele Parlamentului şi totodată, vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Andrian Candu, a comentat acuzaţiile aduse astăzi de Partidul Liberal Democrat (PLDM), precum că PD ar pune presiune pe mai mulţi aleşi locali încercând să-i someze să adere la partidul aflat la guvernare. Andrian Candu a declarat după şedinţa Biroului permanent al Parlamentului că în cazul în care PLDM are dovezi care ar proba aceste acuzaţii să se adreseze instanţelor de drept.
18:20
Administrarea ineficientă a zeci de milioane de lei din Fondul Rutier a fost constatată într-un audit efectuat de către Curtea de Conturi, pentru perioada anilor 2014-2016, relatează Mesager.
18:20
Moţiunea simplă asupra politicii interne în domeniul sănătăţii şi protecţiei sociale a populaţiei, realizate de Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari va fi examinată la şedinţa Parlamentului din 30 martie. Decizia a fost luată la şedinţa Biroului permanent de astăzi.
18:20
Liga Naţiunilor este o oportunitate de a ajunge la EURO 2020. De această părere sunt liderii echipei naţionale, reuniţi pentru amicalul contra Coastei de Fildeş. Tricolorii nu vor avea însă o grupă uşoară cu Belarus, Luxemburg şi San Marino, relatează Mesager.
18:20
A început procesul de aplicare a apostilei pe actele de studii din regiunea transnistreană. Primul act de studii emis de către Universitatea „Taras Şevcenco” din Tiraspol a fost depus conform modelului agreat în procesul de negocieri şi cu prezenţa elementelor neutre, relatează Mesager.
17:20
O nouă structură se va ocupa de modernizarea sistemului statistic naţional. Guvernul a aprobat astăzi crearea Consiliului Naţional de Statistică, componenţa şi Regulamentul de activitate al acestuia. Consiliul reprezintă un organ consultativ în domeniul statisticii, instituit pe lângă Guvern în scopul dezvoltării strategice şi promovării statisticii oficiale.
17:20
Laureat al Premiului Guvernului pentru cel mai dotat inventator al anului 2017 a fost desemnat Victor Covaliov, doctor, conferenţiar universitar din cadrul Facultăţii de Chimie şi Tehnologie Chimică a Universităţii de Stat din Republica Moldova. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri.
17:20
Şase instituţii de învăţământ de tip primar, gimnazial şi liceal, din subordinea autorităţilor publice locale, vor fi renovate în acest an. Executivul va aloca peste 57 de milioane de lei pentru reconstrucţia şcolilor.
17:20
Evoluţia relaţiilor moldo–ruse şi necesitatea identificării soluţiilor pentru subiectele sensibile de pe agenda bilaterală au fost discutate în cadrul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova.
16:20
Actele de violenţă asupra lucrătorilor medicali vor fi sancţionate. Comisia juridică, numiri şi imunităţi a aprobat, în şedinţa de astăzi, completări în Codul contravenţional.
16:20
Vasile Şarco a fost numit astăzi în funcţia de director al Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării. Decizia a fost aprobată în şedinţa de astăzi, 21 martie, a Cabinetului de miniştri.
16:20
Obiectivele şi măsurile pentru următorii cinci ani în vederea combaterii traficului de fiinţe au fost trasate într-un nou document strategic.
16:20
Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) va avea mai multe atribuţii. Executivul a aprobat astăzi, 21 martie, modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului cu privire la crearea instituţiei publice, în scopul optimizării structurii şi efectivului unor autorităţi cu funcţii de control şi supraveghere.
16:20
Începând cu 1 aprilie curent, prestaţiile de asigurări sociale şi unele prestaţii sociale de stat se vor indexa cu 6,6%. Decizia a fost adoptată în cadrul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniştri.
15:20
Dosarul în privinţa a patru foşti factori de decizie ai UNIBANK a fost deferit justiţiei. Procuratura Anticorupţie anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a ex-preşedintelui şi ex-vicepreşedintelui UNIBANK, ex-şefului Direcţiei finanţe şi ex-şefului Direcţiei juridice.
14:20
Peste 600 de cazuri de abandon voluntar de domiciliu au fost înregistrate pe parcursul anului 2017, cu 7% mai puţine decât în 2016. Cel puţin acest lucru îl arată datele statistice prezentate astăzi de către şeful direcţiei generale Securitate Publică a Inspectoratului General de Poliţie, Marin Maxian, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14:20
Republica Moldova a obţinut mai multe rezultate în cadrul proiectului Consiliului Europei ,,Susţinerea reformei justiţiei penale”, finanţat de Guvernul Danemarcei. Cu un buget de două milioane de euro pe o perioadă de trei ani, acesta a avut drept obiectiv general sprijinul Republicii Moldova la îndeplinirea angajamentelor sale statutare şi de aderare în domeniul justiţiei, restanţe faţă de Consiliul Europei.
14:20
42 de unităţi de transport au fost transmise astăzi organului de urmărire penală din cadrul unităţilor teritoriale ale Poliţiei. Acţiunea este parte a obiectivelor programului de reforme a poliţiei pentru anii 2016-2020, susţinută de Uniunea Europeană, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14:20
Nouă sportivi din Republica Moldova vor participa, în perioada 25 martie - 1 aprilie, la Târgu Jiu (România) la Campionatul European de Box Under 22.
13:20
Curtea de Conturi a examinat Raportul auditului financiar privind gestiunea economico - financiară şi administrarea patrimoniului de către Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului (IPNA) Compania „Teleradio - Moldova” pentru exerciţiul bugetar 2016, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
Programul ,,Prima casă” a fost lansat astăzi. Cererile de accesare a creditelor pentru procurarea locuinţelor prin intermediul programului vor putea fi depuse începând cu data de 26 martie. Potrivit ministrului Finanţelor, Octavian Armaşu, programul „Prima Casă” vine să ajute persoanele tinere să-şi procure prima locuinţă în condiţii mai avantajoase de creditare, statul garantând 50% din soldul creditului acordat. Avansul iniţial al beneficiarului este de cel puţin 10% din valoarea totală a locuinţei. Pentru 2018, rata maximă a dobânzii anuale este de 9,03 la sută, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
În fiecare an, pe 21 martie, este marcată Ziua Internaţională a Copiilor Străzii. Această zi a fost stabilită în 1998, prin rezoluţia Forumului Internaţional „Prietenii copiilor străzii”, desfăşurat la Varşovia. Instituirea unei astfel de zile a apărut ca un demers necesar pentru a readuce, an de an, în conştiinţa comunităţii internaţionale, responsabilitatea fiecărei naţiuni şi a fiecăruia dintre noi de a respecta şi promova drepturile fundamentale ale copiilor şi, mai ales, ale copiilor străzii.
13:20
Membrii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Partidul Democrat din Moldova (PDM) vine cu presiuni asupra primarilor care fac parte din alte partide şi îi îndeamnă să adere la partidul de guvernământ. Purtătorul de cuvânt al PLDM, Ion Terguţă s-a referit la cazul primarului din satul Ghelăuza (Străşeni), Nicoleta Malai, care, potrivit PLDM, ar fi reţinută ilegal, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.