Doi minori din Criuleni au spart cinci automobile în patru zile

Democracy.md, 13 martie 2018 19:10

Doi minori  au fost reţinuţi de poliţiei, după ce ar fi sustras mai multe bunuri materiale din cinci automobile,  care erau parcate în fața unor blocuri locative din orașul Criuleni. Cei doi făptaşi s-au dovedit a fi doi adolescenţi în vârstă de 17 ani, originari din raionmnulCriuleni.Potrivit declarațiilor părţilor vătămate, în timpul nopții, adolescenții spărgeau geamul automobilelor parcate și sustrăgeau bunuri materiale cum ar fi: bani, tehnică audio-video, acte sau alte obiecte de valoare.În cadrul anchetei, polițiștii au găsit o parte din bunuri la domiciliu suspecților.Organul de urmărire penală a pornit 5 cauze penale pe numele celor doi minori. La moment, bănuiții sunt cercetați în stare de libertate. După acumularea probelor și stabilirea tuturor circumstanțelor, organul competent va lua o decizie în privința acestora.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 5 minute
18:50
 Imaginile video, filmate la fața locului, confirmă că bulevardul Grigore Vieru a fost blocat de protestatarii în sprijinul lui Andrei Năstase. Manifestanții, care intenționat merg în coloană pe la treceri de pietoni și blochează circulația, infirmă, în acest fel, falsul tirajat de Jurnal TV, potrivit căruia drumul este liber și transportul ar fi fost oprit intenționat de autorități.Chiar și portalul Newsmaker, care se remarcă printr-o politică editorială favorabilă lui Andrei Năstase, a scris că simpatizanții acestuia au blocat strada. ”Protestatrii au blocat o porțiune din bulevardul Grigore Vieru. Ei merg pe trecerile de pietoni, perturbând traficul”, a scris Newsmaker.Serviciul InfoTrafic al INP, informează că circulația transportului electric urban este sistată pe bulevardul Grigore Vieru, în ambele direcții.Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, Qmanifestanții au blocat circulația contrar prevederilor legale.
Acum o oră
18:10
Elevii din Republica Moldova au obținut o medalie de argint și o trei medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Concursul s-a desfășurat în perioada 19-24 iunie, în orașul Rhodes, Grecia.Medalia de argint i-a revenit lui Victor Purice, elev la Liceul Teoretic „Orizont”, iar medaliile de bronz – elevilor Maius Sclearuc, Liceul Teoretic „Spiru Haret”; Mădălina Griza, Liceul Teoretic „Orizont” și Dragoș Port, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”.La olimpiadă au participat 104 elevi din 18 țări. Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de șase elevi și doi profesori.
18:00
 Și astăzi, liderul comunității LGBT din Moldova, Angelica Frolov, a participat la protestul de la Curtea Supremă de justiție, în sprijinul lui Andrei Năstase. Aceasta a difuzat live imagini de la miting și a chemat lumea să participe la acțiune. Angelica Frolov, împreună cu alți reprezentanți ai minorităților sexuale, a participat și la protestul de duminică, 25 iunie, în sprijinul liderului PPDA.Precizăm că nu este un gest în premieră al fruntașei LGBT. Astfel, în campania pentru alegerile prezidențiale din anul 2016, Angelica Frolov și-a manifestat sprijinul deschis pentru lidera PAS, Maia Sandu, aliata lui Andrei Năstase.La rândul său, Maia Sandu a participat, în ziua de 8 martie, la marșul de solidaritate organizat de ONG-ul pentru apărarea drepturilor lesbienilor gay-ilor și transsexualilor Genderdoc-M și Platforma pentru egalitate de gen.
Acum 2 ore
17:10
Două focare la cultura tomatelor, în teren protejat cu daune produse de Tuta absoluta, au fost depistate la Ialoveni în cadrul planului de monitorizare a organismelor dăunătoare și de carantină, pe data de 18 iunieImediat producătorilor le-au fost înaintate recomandări de lichidare a focarelor. Parţial au fost eliminate toate plantele atacate și distruse prin ardere.Totodată, s-a recomandat instalarea capcanelor feromonale pentru capturarea dăunătorului în masă, atât în interiorul serei, cât şi pentru teritoriul aferent serei. Din momentul capturării fluturilor de Tuta absoluta, s-au întreprins măsuri de combatere, inclusiv, aplicarea de tratamente cu insecticide. Situația fitosanitară se monitorizează, conform planului de acțiuni întocmit de către colaboratorii DRSA Ialoveni, în colaborare cu Direcția protecția și sănătatea plantelor și agenții economici.
Acum 4 ore
16:10
Expertul IT Cristi Dorombach susține că portalul Unimedia dezinformează atunci când scrie că la acțiunea de proteste de ieri, din Piața Marii Adunări Naționale, au participat 11.000 de oameni. Unimedia a preluat această estimare de la un alt portal, care, însă, prezintă și el date eronate.”Unimedia dezinformează și scrie că la miting ieri participat 11.000 de oameni, pentru că așa estimează un site de pe internet. Cei de la Unimedia iau cifrele de pe siteul ăsta și le pun ca fiind veridice. Dar ei uită să citească pe siteul ăla că acolo scrie o dată că asta e dimensiunea maximă. Adică dacă adaugi oameni, cu mărimea de unu lângă altul plus spațiul de confort iese atât. Asta înseamnă să fie rarefiat”, scrie Dorombach, într-un material publicat pe platforma Vox Publika.”Și pentru că noi avem autorități care numără participarea oamenilor la adunări publice, acestea au spus că la miting au fost 3000 de oameni.
16:10
Raportorul special al ONU, Michel Forst, efectuează în perioada 25-29 iunie, o vizită oficială în Republica Moldova pentru a evalua situația apărătorilor drepturilor omului.„Această vizită reprezintă o mare oportunitate de a ne angaja într-un dialog constructiv cu autoritățile statului și cu organizațiile societății civile și de a identifica modalitățile de a asigura un mediu sigur pentru apărătorii drepturilor omului", a declarat Michel Forst.În timpul vizitei sale de o săptămână, la invitația Guvernului Republicii Moldova, Forst se va întâlni cu oficiali de stat, reprezentanți ai sistemului judiciar și procuraturii, avocați, jurnaliști, precum și cu membrii Oficiului Avocatului Poporului, cu apărătorii drepturile omului și reprezentanților organizațiilor societății civile. El va vizita Chișinăul și Tiraspolul.
15:10
Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 18-24 iunie a.c., 426,1 milioane lei, fiind perfectate per total 10.101 de declarații vamaleLa capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 164 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 41 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 163.685 de lei.În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 98.147 de traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18 564 și respectiv 13.618 de traversări.
Acum 6 ore
14:10
Bărbatul de 64 de ani, angajat al unui birou al departamentului apă și canal din Kobe, a fost amendat și mustrat oficial pentru că și-a părăsit biroul cu trei minute mai devreme de 26 de ori în șapte luni, relatează TVR. Șefii săi au convocat apoi o conferință televizată în care au spus că purtarea acestuia este „deosebit de regretabilă” și s-au înclinat pentru a cere scuze cetățenilor.Angajatul a încălcat legea funcționarilor publici, care prevede că aceștia „trebuie să se dedice slujbei lor”.
14:00
Cu peste 230 de migranţi la bord, vasul Lifeline se află în aşteptare în apele internaţionale din Mediterana Centrală, aceasta fiind cea de-a doua navă de salvare din ultimele săptămâni, după Aquarius, care arată divizările existente între statele membre ale UE în legătură cu gestionarea problemei refugiaţilor şi a migranţilor economici.''Generozitatea Franţei nu poate fi pusă sub semnul întrebării de oricine şi nu este în măsură domnul Salvini, care îşi închide porturile (pentru migranţi), să îi dea lecţii Franţei'', a declarat Nathalie Loiseau pentru postul de televiziune France 2.În opinia sa, Europa trebuie să facă mai mult pentru a ajutate state membre ale Uniunii Europene, precum Italia şi Grecia, unde ajung mulţi migranţi din Africa şi Orientul Mijlociu care fug de conflictele din ţările lor.
13:10
Italia îşi menţine poziţia dură faţă de ONG-urile care vin în ajutorul migranţilor pe Marea Mediterană, cu 48 de ore înaintea unui minisummit organizat la Bruxelles de Comisia Europeană, care se anunţă unul tensionat, notează vineri AFP.Cel mai recent intrat în colimatorul autorităţilor italiene este un ONG german, Lifeline.''Nava ilegală Lifeline se află acum în apele malteze, având la bord 239 de migranţi. Pentru securitatea echipajului şi a pasagerilor, i-am cerut Maltei să-şi deschidă porturile. Evident, acest vas va trebui apoi să fie pus sub sechestru, iar echipajul său arestat'', a anunţat vineri, pe Twitter, ministrul italian de interne Matteo Salvini.În martie 2018, justiţia italiană a pus sechestru pe nava unui ONG spaniol, Open Arms, după o operaţiune de salvare în cursul căreia a refuzat să încredinţeze gărzii de coastă libiene migranţii salvaţi.
Acum 8 ore
12:10
Patru copii ai unui deținut, aflat în custodia Penitenciarului nr.4-Cricova, au primit luni Taina Sfântului Botez în biserica de pe teritoriul instituției. Copiii care au fost creștinați au vârsta cuprinsă între patru luni și șapte ani.Este pentru prima dată, când un tată-deținut care-și ispășește pedeapsa în penitenciar a beneficiat de posibilitatea de a asista la botezul propriilor copii  în biserica de pe teritoriul instituției.La eveniment au fost prezenți nașii de botez ai copiilor, care au venit cu daruri și gânduri bune, mama și reprezentanții penitenciarului, care au asistat la un serviciu divin, oficiat de către un sobor de preoți capelani, în frunte cu părintele Cornel Bîtcă, curatorul instituției de detenție.Evenimentul a derulat în contextul „Zilei familiei”, organizat de administrația penitenciarului, festivitate care a prilejuit posibilitatea reunirii pentru o zi a persoanelor private de libertate cu familia și copiii.
11:30
Vor să pară corecți, dar MINT de îngheață apele: Drona, folosită ca obiect de manipulare de „presa BEM”Portalul agora.md este taxat dur de bloggerul Eugen Luchianiuc, pentru modul în care au utilizat drona la protestul de ieri. Deși pretind că ar fi corecți, jurnaliștii acestui portal nu utilizează niciun cadru cu un unghi de 90 de grade față de protestatari, tocmai pentru a crea impresia că sunt mai mulți oameni în PMAN, decât în realitate.”Chiar vă rog să priviți live-ul, dar exclusiv cei care pricep la geometrie în spațiu. Vedeți că nu există un cadru măcar cu un unghi de 90 de grade față de protestatari. Maxim e 60 de grade. Asta se face pentru ca mulțimea de oameni să pară mai multă”, scrie Eugen Luchianiuc.Potrivit datelor poliției, la manifestarea de ieri au venit cel mult trei mii de oameni. Majoritatea dintre ei au fost aduși din raioane, chiar dacă nu au nicio tangență cu alegerile din Chișinău.
11:10
Astăzi în paralel cu protestul privind invalidarea alegerilor din Capitală, pe șoseaua Hâncești s-a desfășurat Campionatului Moldovei la Autoslalom. Oamenii pasionați de mașini și viteză au ocazia să-și testeze forțele la cea de-a două etapă a Campionatului Moldovei de Autoslalom. Cursa, care a demarat la ora 11 şi a durat până la ora 18, a fost organizată de Federaţia de Automobilism din Republica Moldova cu susţinerea Ministerul Afacerilor Interne şi a Ministerului Economiei și Infrastructurii.Până la sfârşitul anului curent, se vor desfășura încă două etape ale Campionatului Moldovei de Autoslalom. Marea finală va avea loc în luna septembrie.Autoslalom este o competiţie auto în care participanţii se deplasează pe un traseu improvizat, demarcat cu nişte conuri, într-un timp cât mai scurt.
Acum 12 ore
10:20
Presa care îl sprijină pe Andrei Năstase și coaliția electorală PPDA-PAS-PLDM anunță, triumfător, că la acțiunea de protest de ieri, din centrul Capitalei ar fi participat ”zeci de mii de persoane” și pun a îndoială datele oferite de poliție. În sprijinul cifrei pe care o prezintă, Unimedia, ZDG, Jurnal, TV8 sau alte instituții despre care se spune că ar fi finanțate din bani furați de la Banca Economii, publică imagini doar din unghiuri care creează impresia unei prezențe masive a manifestanților.Nicio publicație din seria celor enumerate mai sus nu a catadicsit să utilizeze imagini din dronă, deși timpul de afară era prielnic pentru aceasta. Or, dacă ar fi făcut acest lucru, ar fi constatat că numărul protestatarilor este departe de cele câteva ”zeci de mii de persoane”, pe care le anunță triumfător.Potrivit datelor poliției, la manifestarea de ieri au venit cel mult trei mii de oameni.
10:10
 Carina Țurcan, membră a Consiliului de Administrare al INTER RAO, este acuzată că ar fi livrat României informații despre negocierile părții ruse în chestiunea asigurării cu energie electrică a Crimeei şi regiunilor separatiste din Dobnas.Operațiunea de filare și deconspirare a Carinei Țurcan a durat mai bine de un an și a fost desfășurată de contraspionajul rusesc, împreună cu Departamentul de siguranță economică al FSB, notează RBC, citând surse apropiate anchetei. Faza activă a operațiunii a avut loc în lunile aprilie-mai.„De la Serviciul de Spionaj Extern a parvenit informația că cineva transmite informații către o țară membră NATO, și anume România, în spatele căreia ar sta SUA. Aceasta livra informații politice despre cei care lucrează cu Rusia în Crimeea și republicile separatiste din Donbas”, a declarat pentru RBC sursele din FSB.
10:10
Serviciul ”InfoTrafic” al INP, informează că la moment pe str.Valea Crucii 25, este înregistrat accident rutier.La această oră flux majorat de transport, se stabilește:Sectorul BUIUCANI:intersecția cu sens giratoriu: str.C.Ieșilor - I.Creangă – bd.Ștefan cel Mare;Sectorul CENTRU:str.Ciuflea, de la str.București pănă la bd.Ștefan cel Mare;Sectorul BOTANICA:str.Valea Crucii, direcția de deplasare spre bd.Dacia; pe str.Hristo Botev, direcția spre bd.Dacia; bd.Dacia (Viaduct), direcția str.Ciuflea – București.Sectorul CIOCANA:intersecția cu sens giratoriu TUTUN-CTC.Sectorul RÎȘCANI: la fel se circulă:str.Calea Orheiului intersecție cu str.Studenților, direcția intrare in capitală;intersecția cu sens giratoriu: bd.Moscova – str.A.Russo – Kiev.
09:40
 Recep Tayyip Erdogan, susţinut de Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP, dreapta/conservator), a obţinut 59% din voturi, arată rezultatele anunţate după numărarea a 20% din voturi, în timp ce principalul său adversar Muharrem Ince, unul dintre liderii Partidului Popular Republican (CHP, centru-stânga), a obţinut 30,7%. Peste 56 de milioane de cetăţeni turci au fost chemaţi duminică la urne în scrutinul prezidenţial şi parlamentar anticipat din Turcia, organizat în contextul în care preşedintele Recep Tayyip Erdogan vrea consolidarea puterii, după modificarea Constituţiei. Recep Tayyip Erdogan va implementa noul sistem constituţional prezidenţial, eliminând postul de prim-ministru şi centralizând puterea prin funcţia de preşedinte.Recep Erdogan şi-a proclamat victoria, afirmând că rezultatul este expresia puterii democraţiei turce.
09:20
Protestul, organizat de câteva partide care au cerut validarea alegerilor din Capitală, s-a spart ca o bulă de săpun. Deşi au anunţat că nu vor pleca acasă şi vor manifesta până la decizia Curţii Supreme de Justiţie, care urmează să fie luată în această după-amiază, acum în centrul Capitalei nu este nici zare de protestatar.Câteva zeci de oameni au stat în faţa Parlamentului până dimineaţa, apoi, însă, au părăsit scuarul legislativului. Nici Andrei Năstase și nici Maia Sandu, care au îndemnat oamenii să rămână toată noaptea în stradă, nu au fost până la urmă alături de cei câțiva protestatari. "Să ne facem comod şi să ne pregătim să aşteăptăm decizia Curţii de mâine", a menţionat liderul PAS, Maia Sandu."Noi vom rămâne aici. Câţi vom fi depinde de noi. Eu rămân aici cine vine cu mine vine în dreapta", a precizat Andrei Năstase, liderul PPDA.Asta au declarat aseară de la tribună liderii protestatarilor.
09:10
Nici zare de protestatar nu a rămas în fața Parlamentului. Trecătorii au rămas surprinși, când nu au găsit nici un manifestant în scuarul din fața Legislativului. Asta după ce Andrei Năstase și Maia Sandu și-au chemat susținătorii să protesteze non-stop și să rămână în centrul Capitalei cel puțin până la ședința Curții Supreme de Justiție, care se întrunește astăzi, la ora 15. Mai mult, atât Năstase, cât și Sandu au promis că vor sta până dimineață cu oamenii pe care i-au chemat în fața Parlamentului. Dar deja spre seară s-au făcut nevăzuți. La îndemnul lor au rămas câteva zeci de persoane, dar și acestea au ales, într-un final, să meargă acasă.Amintim că aproximativ trei mii de oameni au venit ieri la o manifestație organizată de către PPDA, PAS, PLDM care au făcut anterior alianță politică pentru parlamentare, dar și câteva organizații neguvernamentale afiliate acestora.
09:10
Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție a finisat urmărirea penală în cauza instrumentată pe faptul abuzului în serviciu soldat cu cauzarea de daune în proporții deosebit de mari, comis de către un fost angajat al Inspectoratului Fiscal de Stat Drochia (actuala subdiviziune teritorială Drochia a Serviciului Fiscal de Stat).Astfel, ex-inspectorul fiscal va compărea în instanța de judecată sub acuzația de comitere a infracțiunii prevăzute de art.327 alin.(2) lit.b1) CP, pentru faptul că acesta, în mod abuziv și cu încălcarea procedurilor legale, a admis în perioada anilor 2012-2017, eliberarea unor persoane fizice a patentelor de întreprinzător, fără achitarea integrală de către titularii acestora a taxelor de eliberare sau de prelungire a patentelor, precum și în lipsa achitărilor de către beneficiarii de patente a contribuțiilor de asigurare socială de stat.
Acum 24 ore
22:30
  Protestul organizat duminică în capitală de coaliția electorală PPDA-PAS-PLDM și o mână de ONG-uri afiliate acestora a fost filmat de majoritatea jurnaliștilor din unghiuri care creează impresia unei prezențe masive a manifestanților. Deși mai multe instituții de presă dețin drone, iar vremea a fost prielnică, majoritatea au preferat să nu-și amintească de ele. Iar imaginile făcute de la înălțime arată o cu totul altă realitate. Vă prezentăm filmul protestului de astăzi, pe ore, așa cum a fost surprins din dronă. Jurnal TV, care l-a favorizat în campanie pe Andrei Năstase, nu a arătat nicio imagine făcută de la înălțime ca să nu poată fi văzut numărul mic de protestatari. Manifestanții și-au dat întâlnire la ora 14, în fața Primăriei Chișinăului.
21:30
  Ilie Bratu, unul dintre semnatarii Declarației de Independență, a constatat, că ambii sunt interesați doar de dividende politice și nu de interesele oamenilor. ”Am revenit acasă de la protest...Total dezamăgit! N-au cerut nici măcar anularea votului mixt sau alegeri în două tururi... Jos mafia şi Validare au fost lozincile de ordine... Au adoptat o rezoluţie din doar două puncte, principalul fiind validarea mandatului lui Andrei Năstase (AN)! Nici pomeneală de demisia Parlamentului sau de anularea votului mixt... AN, şi Maia Sandu (MS) nu mi-au oferit cuvântul... S-au temut să nu le stric planurile...”, a scris Ilie Bratu pe Facebook.Acesta mai scrie că s-a simțit folosit și nu va mai admite ca așa ceva să se mai repete.”Se pare că pe ei, AN şi MS, nu-i interesează decât treuca!...M-am simţit folosit... Am hotărât: mai mult n-o să se repete!P:S.
19:50
 În jur de 100 de oameni sunt acum în fața Parlamentului. Asta chiar dacă Andrei Năstase și Maia Sandu au încercat să-i convingă pe manifestanți să rămână cât mai mulți peste noapte și chiar până luni, la ora 15, când Curtea Supremă de Justiție va examina recursul PPDA. Deși le-au cerut să protesteze non-stop, organizatorii nu s-au obosit să le asigure cel puțin toalete și apă de băut. Ca să-i convingă pe oameni să rămână, Andrei Năstase le-a promis că vor fi instalate ecrane la care să poată fi urmărite meciuri de fotbal sau emisiuni de la Jurnal TV. Dar i-a rugat să meargă pe acasă și să-și asigure singuri mâncare, pături și haine. Mulți dintre cei care au venit la manifestație sunt din alte localități și nu au dreptul să voteze pentru primarul din Chișinău. Aceștia au plecat pe la casele lor.
19:30
 Cel mai sincer protestatar şi-a făcut astăzi apariţia în centrul Capitalei. Uşor aburit, cu un pahar de bere în mână, omul şi-a vărsat năduful pe întreaga clasă politică, iar discursul său a fost condimentat cu cele mai colorate expresii din subsolul limbii române.„Dă-i în … pe toţi! Cu nimeni nu mă leg eu, nici cu Andrei, nici cu alţii. Toată ţara văd că e de-a (urmează un cuvânt necenzurat)”, a declarat bărbatul.„Nu-s într-un partid politic. Nu-mi plac. Au făcut ce-au vrut cu votul”, a conchis protestatarul, încheindu-și accesul de sinceritate.
Ieri
18:40
 Organizatorii protestului din centrul Capitalei nu mai știu ce să facă pentru a-i convinge pe oameni să rămână la manifestație. După ce Andrei Năstase și Maia Sandu i-au convins pe manifestanți să meargă în marș din Piața Marii Adunări Naționale spre Parlament, mulți participanți la acțiune au ales să plece de tot. Mari bătăi de cap le dă organizatorilor și problema sunetului. Instalația de amplificare a rămas în PMAN și oratorii nu sunt auziți de oamenii din rândurile mai îndepărtate. Aceștia, la fel, aleg să plece. Ca să-i păstreze, organizatorii sunt gata să organizeze un nou marș și le promit să aducă instalații mai bune de sonorizare.Amintim că la protestul organizat de PPDA, PAS, PLDM, PL și câteva organizații neguvernamentale au venit aproximativ două mii de oameni. Aceștia protestează față de invalidarea de către Judecătoria Chișinău a rezultatelor alegerilor din Chișinău.
18:30
 Protestul a fost prost organizat. A recunoscut-o chiar cel care a chemat oamenii în centrul Capitalei, Andrei Năstase. Acesta și-a cerut scuze în fața oamenilor pe care i-a adus în fața Parlamentului pentru că nu au fost pregătite toalete, dar nici apă sau plăpumi, asta chiar dacă i-a îndemnat pe protestatari să rămână acolo pe noapte.Mai mult, au fost și probleme de sonorizare. După ce manifestanții au mers în marș din Piața Marii Adunări Naționale spre scuarul din fața Legislativului, a durat mai bine de oră până a fost adusă și tehnica de sonorizare. Oamenii din rândurile mai îndepărtate nu auzeau ceea ce se spune de pe scenă și mulți au plecat.Amintim că protestul de astăzi a fost organizat de către PPDA, PAS, PLDM care au făcut anterior alianță politică pentru parlamentare, dar și câteva organizații neguvernamentale afiliate acestora.
18:30
  În jur de o mie de oameni au rămas să protesteze în fața Parlamentului. Organizatorii încearcă cu disperare să îi oprească să plece. Andrei Năstase a recunoscut că nu a fost pregătit pentru acest protest și dă vina pe autorități că nu au adus toalete. ”Cine are de plecat acasă, nu am să insist”, afirmă fostul candidat al PPDA pentru funcția de primar. Ca să-i convingă pe oameni să rămână, acesta încearcă să improvizeze și le promite că ar putea aduce ecrane la care manifestanții să privească fotbal sau emisiuni propagandistice de la Jurnal TV.Amintim că la protestul organizat de PPDA, PAS, PLDM, PL și câteva organizații neguvernamentale au venit inițial aproximativ două mii de oameni. Aceștia protestează față de invalidarea de către Judecătoria Chișinău a rezultatelor alegerilor din Chișinău. Asta pentru că ambii candidați care au ajuns în turul doi au încălcat legea.
17:30
 Încă un gest frumos al poliţiştilor din Capitală. Aceştia au îmăprţit sticle cu apă celor în jur de 1500 de protestatari din Piaţa Marii Adunări Naţională. Mulți dintre aceştia sunt vârstinici şi de aceea au nevoie de sprijin.Tot astăzi, poliţiştii din cadrul serviciului “Dialog” au împărţit în rândul manifestanţilor şi pliante cu recomandări privind modul legal, paşnic şi corect în care ar trebui să se desfăşoare acţiunea în masă.Amintim că IGP a anunțat zilele trecute lansarea serviciului „Dialog”, o modalitate de comunicare între polițiști și cetățeni anume în timpul întrunirilor sociale, culturale, politice, sportive, religioase.
17:10
 Protestul organizat de Andrei Năstase și Maia Sandu continuă, dar oamenii au început să se împrăștie. Printre manifestanți au fost mulți oameni veniți din alte localități, care s-au grăbit cu treburi prin oraș sau să prindă transport înapoi, spre casă. Amintim că la protestul care a început la ora 14 în fața primăriei au participat în jur de 1500 de oameni. Aceștia au mers în Piața Marii Adunări Naționale, unde mai mulți reprezentanți ai PPDA, PAS, PLDM și ai unor organizații neguvernamentale au ținut discursuri agresive. Andrei Năstase i-a îndemnat pe oameni se nu plece, dar mulți și-au văzut de treabă.
16:00
Peste o mie de oameni protestează în centrul capitalei la manifestația organizată de PPDA-PAS-PLDM-PL. Aceștia sunt supărați că Judecătoria Chișinău a invalidat alegerile din Chișinău pentru multiple încălcări comise de ambii candidați, iar Curtea de Apel a menținut această decizie. Inițial, protestatarii s-au adunat în fața primăriei Chișinău, după care au mers în Piața Marii Adunări Naționale. Atât organizatorii, cât și forțele de ordine îndeamnă manifestanții să respecte ordinea publică, să nu recurgă la violențe și să fie atenți la posibile provocări.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.