Doi minori din Criuleni au spart cinci automobile în patru zile

Democracy.md, 13 martie 2018 19:10

Doi minori  au fost reţinuţi de poliţiei, după ce ar fi sustras mai multe bunuri materiale din cinci automobile,  care erau parcate în fața unor blocuri locative din orașul Criuleni. Cei doi făptaşi s-au dovedit a fi doi adolescenţi în vârstă de 17 ani, originari din raionmnulCriuleni.Potrivit declarațiilor părţilor vătămate, în timpul nopții, adolescenții spărgeau geamul automobilelor parcate și sustrăgeau bunuri materiale cum ar fi: bani, tehnică audio-video, acte sau alte obiecte de valoare.În cadrul anchetei, polițiștii au găsit o parte din bunuri la domiciliu suspecților.Organul de urmărire penală a pornit 5 cauze penale pe numele celor doi minori. La moment, bănuiții sunt cercetați în stare de libertate. După acumularea probelor și stabilirea tuturor circumstanțelor, organul competent va lua o decizie în privința acestora.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 12 ore
20:40
Reporterii Ziarului de Gardă au reluat subiectul pretinsului plagiat comis de Partidul Democrat în cazul proiectului Arenei Chișinău. În acest context, speakerul Andrian Candu a fost nevoit să explice din nou, calm și „pe degete” de ce asemenea informații sunt manipulatorii, iar proiectul companiei franceze a fost prezentat doar ca să ilustreze funcționalitățile arenei.„Pe monitoare și, ulterior, în presă putea să apară orice prezentare din surse publice care a fost făcută doar ca model de exemplificare, doar pentru a înțelege și voi, jurnaliștii, și cetățenii, cum funcționează astăzi o platformă sau o arenă multifuncțională. Ce înseamnă tribune telescopice care se mișcă, în câteva ore – 6, 8, 12 ore, o arenă care a găzduit un concert, un concurse de genul Eurovision, a doua zi poate să găzduiască un campionat de tenis sau orice altceva.
20:10
Cel puțin 26 de oameni au murit, iar alți 18 sunt răniți, în urma unui presupus atac sinucigaș cu bombă, lângă o moschee din capitala afgană Kabul, au confirmat oficiali.Atacatorul sinucigaș ar fi detonat o bombă lângă o mulțime de sute de oameni, care se adunaseră să sărbătorească Nowruz, Noul An în Afganistan. Mulți dintre cei care se aflau la eveniment fac parte din minoritatea șiită.Deocamdată, atacul terorist nu a fost revendicat, însă există voci care susțin că în spatele masacrului s-ar afla gruparea Stat Islamic, scrie Digi24.Un oficial a declarat pentru BBC că bărbatul a detonat bomba în momentul în care a fost identificat de poliție. Explozia a avut loc și în apropiere de spitalul Ali Abad și Universitatea Kabul, în partea de vest a orașului. Autoritățile se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească în următoarele ore.
19:40
Evoluția relațiilor moldo-ruse şi necesitatea identificării soluțiilor pentru subiectele sensibile de pe agenda bilaterală au fost discutate astăzi, în cadrul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigorii Karasin, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova.Premierul Pavel Filip a menționat că Republica Moldova își dorește relații bune cu Federația Rusă, dar acestea trebuie dezvoltate pragmatic în baza respectului reciproc dintre ambele state.Interlocutorii au subliniat importanţa platformelor de dialog existente, precum consultările dintre Ministerele de Externe şi Comisia interguvernamentală de cooperare comercial-economică, pentru impulsionarea cooperării bilaterale.
19:40
Cuantumul ajutorului social și al ajutorului pentru perioada rece a anului vor crește de la 1 aprilie 2018, urmare a indexării cu 6,6% și majorării venitului lunar minim garantat de la 961 de lei până la 1025 de lei.Potrivit unui comunicat al Guvernului, 51,5 mii de familii (peste 118 mii de beneficiari) vor primi, în medie, ajutor social de 869 de lei pe lună, în creștere cu 42 de lei. De asemenea, 169 mii de familii (peste 287 mii de persoane) vor beneficia de ajutor în perioada rece a anului în sumă de 315 lei lunar.În acest scop, în bugetul de stat pentru anul curent sunt alocate mijloace în valoare de circa 820 milioane de lei.
19:20
O fată de 18 ani a murit după ce telefonul mobil la care vorbea cu o rudă, a explodat. Incidentul s-a petrecut în propria sa locuință, din India.Uma Oram din Kheriakani, India, și-a pus telefonul mobil la încărcat în timp ce vorbea cu o rudă. În acel moment s-a produs tragedia, potrivit dailymail.co.uk.Telefonul mobil a explodat, provocându-i tinerei răni la mâini, piept și picioare. Fata a căzut într-o stare de inconștiență și a fost dusă de urgență la spital, unde a fost declarată moartă.Fratele Umei povestește că aceasta a vrut să vorbească cu un membru al familiei la telefon,dar și-a găsit telefonul descărcat. Așa că l-a pus la încărcat în timp ce vorbea la el.După logo-ul din imaginile prezentate în presa locală, telefonul ar fi fost un Nokia 5233, model lansat în 2010.Un purtător de cuvânt al Nokia a declarat însă că telefonul nu a fost fabricat sau vândut de HDM Global, potrivit MailOnline.
18:40
În anul 2017, Serviciul Vamal a reținut 41 de loturi de mărfuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală, cu 6 mai multe decât în anul 2016, când au fost consemnate 35 astfel de cazuri.Tot în aceeași perioadă, a crescut și numărul obiectelor de proprietate intelectuală protejate în baza cererilor de intervenție. Dacă în 2016, în Registrul obiectelor de proprietate intelectuală cărora li se aplică măsuri de protecție la frontieră erau înregistrate 413 obiecte de proprietate intelectuală, atunci, în anul 2017, acest indicator a ajuns la cifra de 697.Datele se conțin în cea de-a VI-a ediție a Raportului național privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuală (2017) și au fost prezentate de către Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie în cadrul conferinței de presă organizate cu ocazia lansării studiului.
Acum 24 ore
18:20
Cel puţin 19 pasageri au murit şi alţi 17 au fost răniţi după ce un autobuz s-a prăbuşit într-o prăpastie în Manila, capitala filipineză, relatează Reuters citând poliţia locală.Autobuzul a lovit un pod şi s-a prăbuşit într-o prăpastie adâncă de 15 metri, scrie presa străină.Potrivit medicilor, numărul victimelor ar putea creşte întrucât mai multe persoane sunt internate în stare gravă. Printre răniți sunt și copii.„Şoferul a peirdut controlul asupra autovehiculului. Încă nu ştim dacă a fost o eroare umană sau tehnică”, a declarat poliția locală.
17:40
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a ex-președintelui UNIBANK, ex-vicepreședintelui UNIBANK, ex-șefului Direcției finanțe și ex-șefului Direcției juridice.Învinuiților li se incriminează faptul că, în perioada 2013-2014, deținând funcția de membri ai Comitetului de creditare al băncii, încălcând regulamentele interne și actele normative ale Băncii Naționale ale Moldovei, au admis și au eliberat unui agent economic rezident 4 credite, în valoare totală de 16 milioane de dolari SUA și 15 milioane de euro. De menționat că, creditele nu au fost rambursate până în prezent.Concret, agentul economic beneficiar al creditelor, a fost fondat de către un cetățean al Federației Ruse, care nu a traversat niciodată frontiera Republicii Moldova.
17:20
Strigăt de durere al unei familii din satul Rădoaia, raionul Sângerei.Bărbatul din imagine este Vitalie Gruşca în vârstă de 50 de ani, care era plecat la muncă în Marea Britanie, familia rămânând în Republica Moldova, o tragedie însă a avut loc și Vitalie a decedat sâmbăta trecută în spitalul Newham din estul Londrei, scrie unimedia.Pentru a-i aduce acasă trupul neînsuflețit, familia are nevoie de 3.000 de lire, bani de care nu dispune la moment. De aceea au făcut apel către toți cei care vor să îi ajute, donând pentru ca Vitalie să poată fi înmormântat în Republica Moldova.
16:40
Astăzi, 21 martie, a avut loc  transmiterea oficială a 42 de automobile de model Dacia Logan achiziționate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției conform Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova precum și implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020. La eveniment au fost prezenți Ambasadorul Peter Michalko, șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Dorin Purice și șeful Poliției Naționale, Alexandru Pînzari.Obiectivul principal al Strategiei de dezvoltare a Poliției este modernizarea, raționalizarea și dezvoltarea Poliției pentru a oferi cetățenilor servicii de calitate și a consolida încrederea societății în forțele Poliției, în conformitate cu cele mai bune practici internaționale și europene.
16:20
Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a cerut subalternilor propuneri vizavi de necesitățile logistice și acțiunile de întreprins pe parcursul sărbătorilor pascale.„Studiile de trafic au relevat faptul că în perioada Paștelui se înregistrează un număr mare de persoane și mijloace de transport. Pentru a face față volumului masiv de lucru care va fi, rog să revizuiți din timp planificarea activităților și gestionarea resurselor umane”, a spus Fredolin Lecari în cadrul unei întâlniri cu șefii Direcțiilor regionale și cei ai Sectoarelor Poliției de Frontieră.Poliţiştii de frontieră au mai decis să se înţeleagă cu vameşii pentru a concretiza procedura funcționării ”Ghișeului Unic”.
15:40
Din 1 aprilie cresc din nou pensiile. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi valorizarea pensiilor pentru cei care s-au pensionat în 2012 și în 2013, iar din 1 octombrie – pentru cei care au devenit pensionari în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 martie 2017. În total, de majorări vor beneficia 164 de mii de pensionari, dintre care aproximativ 22 de mii de persoane care primesc pensii de dizabilitate.Pe lângă valorizare, tot de la 1 aprilie, vor fi indexate cu 6,6 la sută pensiile pentru toate categoriile de beneficiari, ceea ce reprezintă o creștere medie de 96 de lei lunar a pensiei pentru limită de vârstă și o creștere cu 75 de lei lunar a pensiei de dizabilitate.De asemenea, se mărește și pensia minimă pentru limită de vârstă, ea urmând să fie crească de la 961 de lei, la 1025 de lei, începând cu 1 aprilie curent.
15:40
Cristiano Ronaldo a fost marele protagonist al galei premiilor „Quinas de Oro", desfăşurată luni la Lisabona, în cadrul căreia a fost desemnat cel mai bun fotbalist portughez al anului 2017, informează agenţia EFE.Atacantul lui Real Madrid a primit trofeul chiar din mâinile preşedintelui UEFA, Alexander Ceferin, prezent la ceremonia care a avut loc la Pavilihao Carlos Lopes din capitala portughezăRonaldo a acumulat 65% din voturi în cadrul anchetei Federaţiei portugheze de fotbal, devansându-l pe portarul lui Sporting Lisabona, Rui Patricio (18%), şi pe mijlocaşul lui Manchester City, Bernardo Silva (17%).„Vreau să le mulţumesc pentru acest premiu tuturor celor prezenţi aici. Este un premiu pe care îl împart cu colegii mei.
15:30
Inițiativa Partidului Democrat de a elimina obligativitatea serviciului militar pare să nu fie pe placul opoziției, dar și a unor reprezentanți ai societății civile. După PAS și Igor Munteanu, reprezentant a societății civile și susținător activ al Maiei Sandu,a  venit cu critici în adresa proiectului. Acesta consideră că Moldova trebuie să-și mărească bugetele militare și să continue sa recruteze tineri.„Anularea serviciului militar obligatoriu nu conduce în mod necesar spre o armată profesionistă , dar o fragilizează”, a scris Munteanu pe Facebook.Amintim că ieri, în cadrul ședinței săptămânale a Partidului Democrat, formațiunea a decis să ofere sprijin politic inițiativei de eliminare a obligativității serviciului militar. Proiectul vine ca urmare unui studiu realizat de către Guvern, în comun cu experți din domeniu.
15:20
Carambol în sectorul Râşcani al Capitalei. Trei maşini s-au ciocnit, punând pe jar pietonii.Accidentul s-a produs în apropiere de Tipografia Centrală.Actualmente, inspectorii de patrulare urmează să stabilească circumstanțele exacte.
15:00
Tinerii vor putea merge de luni la bancă și să ceară credite pentru a-și cumpăra locuințe în cadrul programului de stat „Prima Casă”. Proiectul a fost lansat oficial astăzi, în prezența ministrului Finanțelor, Octavian Armașu și a reprezentanților a trei bănci comerciale partenere.„Proiectul vine să susțină familiile tinere să obțină o casă. Programul oferă garanții din partea statului și nu mai este nevoie de gaj. Prima contribuție este de minim 10 la sută. Poate fi și mai mare dacă dispun de bani mai mulți. Prin această contribuție minimă noi facem creditul mai simplu pentru pături mai mani. Termenul de rambursare este de 25 de ani, astfel reușim să reducem din plata lunară”, a explicat Octavian Armașu.Șeful Ministerului Finanțelor a mai spus că statul va reglementa prin lege toate comisioanele pentru a oferi beneficiarilor rate cât mai mici. La fel, au fost diminuate și taxele de stat.
14:40
„Classic” a învins-o pe „Dinamo”, cu 6-2, în derby-ul etapei a 10-a a campionatului național la futsal. În urma acestei victorii, „Classic” a egalat-o la puncte pe „Dinamo”.Până în minutul 37, scorul a fost de 2-2. Pentru Dinamo a reușit o dublă Alexandru Țîmbalist. La Classic două goluri a marcat ucraineanul Dmitrii Deleatinskii. Celelalte goluri ale campionilor în exercițiu au fost înscrise de Podlesnov, Grigorescu, Negru și portarul Chitoroagă.„Classic” și-a luat revanșa în fața echipei „Dinamo” pentru înfrângerea din finala Cupei, cu 1-2.
14:20
În Ungaria, sute de locuințe au rămas fără curent electric, din cauza ninsorilor. Nordul Franței a fost sub cod portocaliu de ninsoare.Autoritățile au emis alertă de avalanșă în anumite zone. Dar vremea rea a dus și la apariția unor căsuțe ca-n povești: s-a întâmplat în Danemarca, la malul mării, transmite tvr.ro.Cel de-al doilea val de ninsori și frig din ultimele săptămâni i-a afectat în special pe locuitorii din sud-vestul Angliei. Codul roșu emis de meteorologi pentru aceste regiuni a determinat autoritățile să închidă școlile și mai multe șosele. A fost afectat și traficul aerian.Iarna s-a întors și în Franța. A nins la Paris, iar 13 regiuni din nordul țării și Normandia au fost plasate sub cod portocaliu din cauza zăpezii și a ploii înghețate.La Veneția, ninsoarea a lăsat gondolele la mal.E cod roșu de ninsoare și viscol în Ungaria. Unde nu a nins, a căzut ploaie înghețată.
13:40
Atac armat la o școală din orășelul rus Șadrinsk. O elevă de 13 ani a deschis focul asupra colegilor săi dintr-un pistol pneumatic. Șapte copii au suferit vânătăi și răni. Unul dintre ei a fost transportat la spital, deoarece glontele de cauciuc i-a nimerit în ceafă.Potrivit autorităților locale, pistolul pe care l-a folosit copila îi aparține tatălui ei. Unul dintre elevii care era în clasă a povestit cum s-a întâmplat totul. Potrivit lui, fata mai avea două complice. Una dintre ele s-a prefăcut că-i este rău, așa că profesoara a însoțit-o la punctul medical.A doua a încuiat ușa de la clasă, după care atacatoarea a scos pistolul și a deschis focul. Potrivit colegului lor, fetele aveau și cuțite, pe care nu le-au folosit însă. Poliția a intervenit la fața locului. Încă nu sunt detalii privind soarta atacatoarelor sau motivele lor.
13:20
Un autobuz de pe ruta nr.47 a derapat de pe traseu din cauza gheţuşului  şi a rămas blocat în nămeţi. Un  martor ocular a surprins momentul când mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare treceau prin proximitatea locului unde s-a produs incidentul şi au intervenit pentru a-l ajuta pe şoferul autobuzului, iar ulterior a făcut publice imaginile pe o reţea de socializare. Cazul a avut loc pe bulevardul Grigore Vieru, din sectorul Rîşcani al Capitalei.Totodată, este de menţionat că potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de urgență al MAI, pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 16 situații de risc pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport. Un troleibuz a rămas blocat în seara zilei de ieri pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, iar salvatorii au intervenit în forță pentru a debloca mijlocul de transport, care îngreuna circulația pe artera principală a capitalei.
12:40
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat la ceremonia de inaugurare a platformei de laboratoare ultramoderne „TIC și Ingineria Sistemelor – CIRCLE”, în cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM). Laboratoarele sunt destinate studenților și profesorilor de la UTM, din cadrul a patru facultăți cu profil tehnic, electronic, mecanic, ingineresc și au misiunea de a crește nivelul de pregătire a viitorilor specialiști IT.Prezent la eveniment, Chirili Gaburici a precizat că dotarea acestor laboratoare reprezintă un pas important în formarea noilor specialiști în domeniul tehnologiilor informaționale. „Pentru mine personal și pentru instituția pe care o reprezint - sectorul IT este unul prioritar. Mă bucur să știu că anual circa o mie de studenți din cadrul UTM vor avea posibilitatea să implementeze, în aceste laboratoare performante, cunoștințele dobândite”, a menționat ministrul.
12:20
"Adevarata caritate este dorința de a fi folositor celorlați fără a avea gândul de a primi o recompensă." Emanuel SwedenborgParticipantele și echipa organizatorică a concursului premieră Miss Tourism Beauty Moldova 2018, s-au mobilizat și au mers la Casa-Internat pentru copii cu deficienţe mintale din Orhei. Directorul împreună cu alți angajați și copiii internatului iau primit cu inima deschisă la ei acasă, iar participantele concursului au rămas cu impresii deosebit de plăcute.
12:20
Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a cerut repetat agenților economici să curețe trotuarele de zăpadă din fața sediilor lor. Mai mult, primărița a declarat că va ieși în inspecție pentru a se asigura dacă acest lucru se întâmplă. „Am ieșit în control să văd situația din teren. Voi inspecta azi toate sectoarele, pentru a vedea dacă structurile primăriei își fac treaba, dar și să constat dacă agenții economici își fac datoria de a curăța spațiul în perimetrul lor”, a scris Radu pe pagina sa de facebook.Totodată, Silvia Radu a mai dispus ca astăzi să fie concentrate forțele pentru a interveni pe drumurile secundare.Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, pe parcursul nopţii, 67 de autospeciale ale Regiei „Exdrupo” au împrăştiat 810 de tone de material antiderapant. S-a intervenit pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane.
11:40
Pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 16 situații de risc pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de urgență al MAI, lucrările au avut loc pe traseele și drumurile locale din raioanele Ungheni, Căușeni, Anenii Noi, Soroca, Ialoveni, Nisporeni, Cahul, municipiile Bălți și Chișinău, dar și UTA Găgăuzia. Un troleibuz a rămas blocat în seara zilei de ieri pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, iar salvatorii au intervenit în forță pentru a debloca mijlocul de transport, care îngreuna circulația pe artera principală a capitalei. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Bâc a municipiului Chișinău, unde un autobuz de rută a derapat în pantă. Angajații IGSU au reușit în timp scurt să deblocheze mijlocul de transport.
11:20
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari a efectuat o vizită la Institutul Oncologic pentru a verifica în ce mod se realizează consultațiile și investigațiile în cadrul acestei instituții, în condițiile în care pe rețelele de socializate mai multe persoane au scris despre faptul că se percep taxe neoficiale pentru consultațiile la medici, în cadrul secțiilor spitalicești.În acest sens, ministrul a vizitat Secția spitalicească, unde a discutat cu pacienții despre  calitatea serviciilor medicale acordate, despre tratament și problemele care le întâmpină în cadrul instituției. Pacienții s-au arătat mulțumiți de calitatea actului medical și de tratamentul oferit în cadrul instituției, menționând faptul că este necesară reparația secțiilor, dotarea cu mobilier nou și echipamente medicale performante.
10:40
Pensiile vor fi indexate cu 6,6 la sută din 1 aprilie. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi examinat astăzi, la Guvern. Alocaţiile pentru limita de vârstă a peste 500 de mii de oameni vor creşte cu 96 de lei.Astfel, pensia minimă va constitui de luna viitoare 1025 lei. Şi alocaţiile pentru dizabilitate pentru 126 de mii de beneficiari se vor majora cu 76 de lei. Totodată, pensiile de urmaş vor creşte cu 50 de lei, iar pentru participanţii la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl majorarea va fi de puţin peste 200 de lei.De asemenea, Guvernul va aproba astăzi proiectul care prevede valorizarea alocaţiilor pentru cetățeni pensionaţi în perioada 2012 - 2017. În medie, pensiile acestora vor creşte cu până la 300 de lei.
10:20
Cadavrul unui bărbat a fost găsit de vecini zăcând fără suflare în propriul apartament, după ce şi-ar fi tras un glonte în regiunea gâtului. Descoperirea macabră a avut loc în seara zilei de ieri, 20 martie, într-un apartament, din orăşelul Vadul lui Vodă, municipiul Chişinău.Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, a declarat pentru ImpactTV.MD că vecinii au depistat cadavrul bărbatului, după care au alertat poliţia.„La faţa locului s-a deplasat Grupa Operativă din cadrul IP Ciocana, unde au găsit cadavrul unui bărbat în vârstă de 80 de ani. Preliminar se cunoaşte că bărbatul locuia de unul singur, iar în seara zilei de ieri, din motive încă necunoscute de anchetă, acesta ar fi efectuat o împuşcătură în regiunea gâtului cu un pistol de model Reck. Împuşcătura a fost fatală, iar bărbatul a decedat pe loc”, a precizat Stati.
09:50
Circulație suspendată prin postul vamal de tip debarcader „Cosăuți” din cauza creșterii nivelului de apă în râul Nistru.  În aceste condiții, Serviciul Vamal recomandă persoanelor care și-au planificat traversarea frontierei prin  acest post, să opteze pentru alte două posturi vamale, dislocate în apropriere: „Soroca”  (debarcader) sau „Otaci” (rutier).Vom reveni cu actualizări.
09:30
În ultima duminică de martie a fiecărui an, industria aviatică va trece la orarul de vară, valabil până în ultima duminică a lunii octombrie. Sezonul operațional de vară 2018 vine cu un număr de zboruri majorat semnificativ comparativ cu perioada precedentă, lansări de curse noi și intrarea unei noi companii aeriene. Directorul Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, Radu Bezniuc, a declarat în cadrul unei conferințe de presă prilejuită de trecerea la programul de vară, că în acest an se înregistrează un trend vizibil ascendent în ceea ce priveşte numărul curselor aeriene programate pentru sezonul de vară, fapt care evident va aduce un flux mult mai mare de pasageri prin Aeroportul Internațional Chișinău.Astfel, în acest sezon va fi operat avea un număr record de zboruri spre și dinspre Moscova – până la 77 zboruri pe săptămână, efectuate de 6 operatori aerieni.
09:10
În ultimele 24 de ore, Poliția de Frontieră a înregistrat mai multe acțiuni ilegale.Astfel, cinci cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar alte trei persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere. A avut loc o trecere ilegală a frontierei moldo-române și o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră. Un conducător auto a încălcat regulile de exploatare a vehiculelor. Cinci persoane în conflict cu legea au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 33.994 de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri - 17.036 pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr de 19.980 a fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 8.905 de traversări.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.