Ești interesat de Fintech și Cryptocurrencies? Participă la Startup Grind Chișinău și află ultimele tendințe din domeniu

Agora.md, 13 martie 2018 19:10

Pe 19 martie, comunitatea Dreamups organizează un nou eveniment din seria Startup Grind Chișinău. De data aceasta, îl poți cunoaște pe Andrew Thornhill, co-fondatorul Spotcoin, o companie ce alimentează decalajul dintre ecosistemele de criptare și zonele tradiționale de finanțare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 30 minute
12:20
Acum o oră
12:00
Primarul comunei Sculeni a comentat accidentul în urma căruia o fetiță de nouă a a fost lovită mortal în timp ce se deplasa cu bicicleta pe traseul de lângă satul Blindești. Tragedia a avut loc ieri, în accident fiind implicat autovehiculul Primăriei Sculeni. Citat de Ziarul de Gardă, primarul spune că accidentul „a fost un ghinion” și a spus că ambii pasageri din mașina primăriei sunt în stare de șoc.
11:40
Circa 100 de alergători vor îmbrăca tricoul#RunForChildren pe 30 septembrie la Maratonul Internațional Chișinău și voralerga în susținerea  cauzei CCF/HHCMoldova: sprijinirea familiilor foarte sărace pentru a-și putea crește copiii acasăîn loc să-i trimite la orfelinate. Fii mai mult decât un simplu alergător: fii unEROU! Oricine se poate alătura echipei #RunForChildren fie prin participare laChișinău Maraton, fie prin donații online pe http://ccf_hhc.galantom.ro/
Acum 2 ore
10:50
Pentru toate în viața asta trebuie să plătim. Aceasta este ideea centrală a unui lung metraj în regia lui Eugen Damaschin - „Beautiful Corruption”. Începând cu data de 28 septembrie și timp de șapte zile, filmul va putea fi vizionat la cinematograful „Patria-Loteanu”, iar intrarea va fi liberă.
10:40
Infarctul miocardic acut este principala cauză de deces printre bolile cardiovasculare, iată de ce este considerat o urgență medicală majoră. Pacientul se poate recupera complet după un atac de cord, cu condiția să-i fie acordat ajutor de specialitate corect și în cel mai scurt timp. Cel mai frecvent factor care declanșează infarctul miocardic acut este ateroscleroza, care constă în depunerea pe pereţii interiori ai arterelor coronare a unor depozite de colesterol (plăci de aterom). Aceste acumu...
10:40
În total, au fost întocmite 21 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și 3 puncte de penalizare, o unitate de transport a rămas fără plăcuțele de înmatriculare și nu este admisă la rută până la înlăturarea neajunsurilor depistate, iar administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru a nu admite în circulație vehiculele a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice. Totodată, polițiștii au verificat 22 de mașini ce prestează servicii de taxi, depistând un ș...
Acum 4 ore
10:30
Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică (CEEE) din Chișinău sunt cercetați penal pentru corupere pasivă, după ce ar fi cerut și primit sistematic bani de la studenți. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au stabilit că profesorii ar fi primit remunerări ilicite de la discipoli pentru lichidarea restanțelor la mai multe discipline.
10:20
Telescopul NASA, cunoscut sub numele de TESS, a făcut descoperirea a două noi planete denumite „super-Pământ” şi „Pământ fierbinte” în sisteme solare situate la cel puţin 49 de ani-lumină, marcând prima descoperire a satelitului de la lansarea sa din luna aprilie. TESS are o misiune de doi ani, presupunând o investiţie de 337 milioane de dolari, pentru a extinde catalogul astronomilor despre aşa-numitele exoplanete, planete care se rotesc în jurul stelelor îndepărtate. În timp ce cele două plane...
10:00
Directorul executiv al celei mai mari bănci din Danemarca - Danske Bank, a demisionat în urma unui raport care arată că sucursala băncii din Estonia a fost utilizată în scheme de spălare a banilor, inclusiv în celebrul „Laundromat” — realizat cu implicarea directă a sistemului bancar și judecătoresc din Republica Moldova, scrie RISE Moldova. În urma unei anchete s-a descoperit că o sumă enormă de bani - 200 de miliarde de euro, au fost strecurați prin diverse scheme de spălare de bani și inginerii financiare. Investigația băncii a mai identificat 177 de clienți conectați la „Laundromatului rusesc”. Toți au primit plăți prin intermediul Moldindconbank din Republica Moldova și Trasta Komercbanka din Letonia.
09:00
Toamna începutului unei noi stagiuni vine cu încă un eveniment remarcabil pentru lumea teatrală și spectatorii noștri fideli. Timp de 11 zile (4 – 14 octombrie 2018), în Republica Moldova se va derula Festivalul Internațional de Teatru „DE LA NAȚIONAL LA UNIVERSAL. Amfitrionul ediției – MATEI VIȘNIEC”, organizat de Teatrul Naţional Satiricus „Ion Luca Caragiale”.
08:50
Telefonul mobil nu mia e demult o simplp unealtă de comunicare. Aplicațiile care pot fi instalate au ajuns un aliat de încredere inclusiv pentru elevi. Și asta, pentru că există o mulțime de aplicații care îi ajută pe școlari să învețe și să descopere lucruri noi, într-o manieră distractivă. Vedeți în video de mai jos cinci astfel de instrumente, identificate de mediacritica.md. 
08:40
Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, spune că ceea ce s-a întâmplat cu cei șapte cetățeni turci, angajați ai Liceului Teoretic „Orizont” nu este altceva decât o crimă. Potrivit lui, în perioada  cât a fost șef de stat nu a primit nicio solicitare sau informaâie că persoanele respective ar fi implicate în acțiuni teroriste.  
Acum 6 ore
07:00
Prin numirea Silviei Radu în fruntea Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și Familiei, Partidul Democrat ar putea-o pregăti să preia interimatul funcției de premier sau chiar prim-ministru după alegerile parlamentare în cazul în care viitorul Guvern va fi unul de coaliție. Cel puțin astfel de scenarii nu sunt excluse de unii analiști politici. De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al formațiunii spune că subiectul nu a fost discutat la partid, iar Silvia Radu a fost aleasă ținându-se cont doar de calitățile manageriale ale acesteia.   
06:40
Agresivitatea Rusiei a luat prin surprindere Occidentul, a opinat preşedintele Poroşenko în discursul său anual adresat Radei Supreme (parlamentul unicameral), scrie agerpres.ro.
Acum 8 ore
06:30
Agresivitatea Rusiei a luat prin surprindere Occidentul, a opinat preşedintele Poroşenko în discursul său anual adresat Radei Supreme (parlamentul unicameral).
Acum 24 ore
21:30
Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, nu crede că refuzul șefului statului de a semna Decretele de numire a noilor miniștri în Cabinetul Filip va fi un impediment în schimbarea componenței Executivului. Potrivit lui, declarațiile lui Igor Dodon nu sunt altceva decât un spectacol ieftin.   
20:40
Cabinetul de miniștri este de părere că regimurile fiscale care vin să acorde prevederi speciale și diferite față de cele generale atrag după sine riscuri economice, sociale și creează un precedent periculos, scrie media-azi.md.
18:50
În dimineaţa zilei de astăzi, pe aeroportul din Chișinău, polițiștii de frontieră, în colaborare cu inspectorii vamali, au oprit o tentativă de trecere ilegală de frontieră a 10.000 de ţigarete, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. ...
18:10
Autoritățile au fost puse pe jar după ce o persoană a sunat la 902, anunțând că clădirea Parlamentului ar fi minată.  
18:10
Autoritățile au fost puse pe jar după ce o persoană a sunat la 902, anunțând că clădirea Parlamentului ar fi minată.  
17:50
O misiune a Fondului Monetar Internațional și-a încheiat astăzi vizita în Republica Moldova. Experții au discutat cu autoritățile de la Chișinău executarea bugetului pentru anul curent și prioritățile pentru bugetul din anul viitor.
17:20
În dimineaţa zilei de astăzi, pe aeroportul din Chișinău, polițiștii de frontieră, în colaborare cu inspectorii vamali, au oprit o tentativă de trecere ilegală de frontieră a 10.000 de ţigarete, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. ...
17:10
Salvatorii avertizează cetățenii să fie foarte atenți în perioada fermentării vinului, rugându-i să respecte regulile elementare de securitate pentru a evita cazurile de intoxicare cu dioxid de carbon. Acesta este un gaz fără culoare sau miros, emanat în urma procesului de fermentaţie, care pătrunde în organism pe cale respiratorie, fiind o substanță toxică puternică. Gazul este mai greu decât aerul, de aceea se lasă în jos la suprafaţa solului, unde formează concentraţii foarte înalte, mai ales...
16:10
Președintele companiei „DAAC Hermes, împlinește astăzi onorabila vârstă de 60de ani, informează Noi.md.
15:50
Carnetul degustătorului” îi va ghida pe oaspeții evenimentului să deguste și să savureze Vinul Moldovei, ajutându-i să navigheze prin cele patru zone cu Indicație Geografică Protejată (IGP) și oferindu-le o serie de alte facilități. Cu genericul „Vin din sufletul Moldovei”, Ziua Națională a Vinului va avea loc în data de 6 și 7 octombrie 2018 și va aduna un număr record de 60 de producători vinicoli, care vin din sufletul Moldovei în Piața Marii Adunări Naționale.
15:50
Parlamentul a fost astăzi evacuat, după ce un bărbat a amenințat că acesta ar fi minat. Informația a fost confirmată pentru AGORA de către ofițerul de presă de la Direcția municipală de poliție, Svetlana Scripnic.
15:30
Carnetul degustătorului” îi va ghida pe oaspeții evenimentului să deguste și să savureze Vinul Moldovei, ajutându-i să navigheze prin cele patru zone cu Indicație Geografică Protejată (IGP) și oferindu-le o serie de alte facilități. Cu genericul „Vin din sufletul Moldovei”, Ziua Națională a Vinului va avea loc în data de 6 și 7 octombrie 2018 și va aduna un număr record de 60 de producători vinicoli, care vin din sufletul Moldovei în Piața Marii Adunări Naționale.
14:40
Funcționarii publici ar putea să nu mai fie membri ai partidelor politice. Cel puțin asta prevede un proiect de lege propus de patru deputați PCRM, în luna iulie. Deputații fac referire la un raport Promo-LEX care arată că 80% din funcționarii publici sunt supuși presiunilor venite din partea partidelor politice. La distanță de două luni de la înregistrare, proiectul a ajuns pe masa deputaților din comisia educație, cultură și mass-media și, deși deputații i-au dat undă verde de discuții în plenul Parlamentului, unele voci din comisie afirmă că proiectul nu va mai ajunge să fie aprobat. 
14:30
Și deținuții pe viață pot să studieze și să se aleagă cu o meserie. Deși este o premieră pentru țara noastră, 18 pușcăriași au fost înmatriculați la Școala Profesională din orașul Rezina, unde vor învăța profesia de tencuitor. Totuși, cursurile vor avea loc în cadrul Penitenciarului Rezina, cu participarea profesorilor de la Școala Profesională. După un an, condamnații vor putea munci pe teritoriul pușcăriei. Potrivit unui comunicat emis de Administrația Națională a Penitenciarelor, în majoritat...
14:00
Artistul britanic Ed Sheeran va susține un concert pe Arena Națională din București, pe 3 iulie 2019. Anunțul a fost postat pe pagina oficială a cântărețului. Concertul face parte dintr-un turneu în care Ed Sheeran va bifa mai multe orașe din Europa: Lyon, Bordeaux, Barcelona, Madrid, Roma, Milano, Praga sau Riga, scrie digi24.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.