Ești interesat de Fintech și Cryptocurrencies? Participă la Startup Grind Chișinău și află ultimele tendințe din domeniu

Agora.md, 13 martie 2018 19:10

Pe 19 martie, comunitatea Dreamups organizează un nou eveniment din seria Startup Grind Chișinău. De data aceasta, îl poți cunoaște pe Andrew Thornhill, co-fondatorul Spotcoin, o companie ce alimentează decalajul dintre ecosistemele de criptare și zonele tradiționale de finanțare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 5 minute
08:00
Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, nu se grăbește să nege o eventuală alianță parlamentară după alegeri cu PAS și PPDA, chiar dacă partidele din urmă par categorice în afirmații. În special, Leancă i s-a adresat Maiei Sandu, cu care a fost coleg de partid, în platoul emisiunii „Important” de la TVC21.
Acum o oră
07:30
Pe strada pietonală Eugen Doga din Capitală ar putea fi deschis un muzeu al Holocaustului. Acesta urmează să se afle în clădirea în care își desfășoară activitatea biblioteca „Ițic Mangher”, dedicată culturii evreiești.
07:30
Sudan, ultimul exemplar masculin de rinocer alb nordic din lume a fost eutanasiat, în Kenya, după ce animalul s-a îmbolnăvit și nu se mai putea ridica de la pământ. Astfel, în lume au mai rămas doar două exemplare ale acestei subspecii, ambele femele, scrie Digi24.
Acum 12 ore
22:10
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a venit cu prima reacție oficială după scandalul datelor furate utilizate de compania Cambridge Analytica. Zuckerberg a anunțat și un șir de măsuri pe care le va întreprinde compania pentru a securiza datele utilizatorilor.
20:50
Actele de violență asupra lucrătorilor medicali vor fi sancționate. Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de astăzi, completări la Codul contravențional.
20:30
Premierul Pavel Filip, care la finele anului trecut spunea că în sinteza raportului Kroll 2 90% dintre figuranți sunt oameni onești, acum spune că nu a văzut și nici nu va vedea raportul. El a povestit presei ce se întâmplă acum cu raportul și ce acțiuni se vor întreprinde pe viitor.
19:40
Îți place muzica din trecut, moda dintr-o altă epocă sau pur și simplu ești curios cum te-ai regăsi în alte timpuri? Vino la Complexul Etno - Cultural Vatra între 29 aprilie și 1 mai, când se va desfășura cea de a II-a ediție a Festivalului Retro Mai, o ediție specială atât prin conținut cât și prin ideea conceptuală, care pornește de la denumirea festivalului „Retro” - O RETR-ĂIRE a farmecului timpurilor de demult.
19:20
Șase instituții de învățământ de tip primar, gimnazial și liceal vor fi reparate anul acesta în cadrul unui program realizat cu susținerea Băncii Mondiale. Pentru lucrările de renovare vor fi alocate 57 de milioane de lei.
19:10
Președintele Igor Dodon a mers din nou în Grecia, pe muntele Athos, unde a mai fost alături de socialiști în luna august 2017. De data aceasta, Dodon participă la creare a organizației internaționale „Prietenii Ortodoxiei” în cadrul căreia va ocupa funcția de co-președinte.
Acum 24 ore
18:10
Republica Moldova va trece și în acest an la ora de vară. O dispoziție în acest sens a fost deja semnată. Informația a fost confirmată de premierul Pavel Filip, după ce la mijlocul lunii februarie curent se anunțase că Guvernul Republicii Moldova va decide dacă trece sau nu la ora de vară, după ce Parlamentul European a adoptat o Rezoluție prin care cere Comisiei Europene să efectueze o evaluare a Directivei 2000/84/CE și, în caz de necesitate, să prezinte propuneri de revizuire a acesteia.Astfel, în această duminică urmează să mutăm acele ceasornicului cu o oră înainte. 
17:50
Facebook se află în centrul celui mai mare scandal de la începutul existenței sale. Acțiunile companiei au scăzut cu peste 60 de mlrd de dolari SUA deja. Asta pentru că, de curând, s-a aflat că datele personale de pe 50 de mln de conturi au fost extrase de o companie numită Cambridge Analytica. Aceasta a utilizat un soft care i-a permis să facă profilul a altor 200 de mln de utilizatori. Toate aceste date au fost utilizate în alegerile prezidențiale din SUA și în campania de BREXIT. Mai multe ddetalii găsiți în video-ul de mai jos, dar și pe canalul de YouTube al lui Dumitru Ciorici.
17:50
Prim-ministrul Pavel Filip spune, cu regret, că în politică iese învingător cel care reușește să-și doboare adversarii. Șeful Executivului a făcut o comparație cu lumea business-ului, acolo unde și-a început activitatea. 
17:30
Prim-ministrul Pavel Filip spune că nu i-a fost foarte greu să-l convingă pe președintele Igor Dodon să semneze decretul de numire în funcție a noului ministru al Justiției, Victoria Iftofi. 
16:50
Ședința Parlamentului din Kosovo a fost intreruptă astăzi de ceea ce pare a fi un atac cu gaze lacrimogene, potrivit AFP. Incidentul s-a produs în momentul în care deputații se pregăteau să voteze un acord important privind frontiera cu Muntenegru.
16:50
Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, transferul terenului aflat în proprietatea Colegiului de Viticultură și Vinificație în proprietatea statului. Terenul va fi retras din circuitul agricol pentru a construi pe acel pământ arena polivalentă promovată de PD.
16:40
Andrian Candu a fost întrebat astăzi dacă este adevărat că terenul pentru construcția Arenei „Chișinău” a fost identificat de Dorin Damir, președintele asociației FEA și finul liderului PD, Vlad Plahotniuc. „Celălalt fin al domnului Plahotniuc a declarat în cadrul unei emisiuni radio, că el este cel care a venit cu ideea de a construi Arena Chișinău, și că el ar fi cel care a identificat terenul. Care-i legătură?”, a fost întrebat democratul de reporterul Ziarului de Gardă.
16:30
Tinerii din Partidul Liberal au organizat astăzi un flashmob cu tema „S-a găsit diploma lui Chiiril Gaburici”. Liberalii s-au dus la Casa Guvernului de la Chișinău pentru a-i oferi ministrului Economiei ceea ce, potrivit lor, este diploma sa de bacalaureat.
16:20
Guvernul a aprobat astăzi crearea Consiliului Național de Statistică, componența și Regulamentul de activitate al acestuia. Consiliul reprezintă un organ consultativ în domeniul statisticii, instituit pe lângă Guvern în scopul dezvoltării strategice şi promovării statisticii oficiale.
15:40
Tinerii din Partidul Liberal au organizat astăzi un flashmob cu tema „S-a găsit diploma lui Chiiril Gaburici”. Liberalii s-au dus la Casa Guvernului de la Chișinău pentru a-i oferi ministrului Economiei ceea ce, potrivit lor, este diploma sa de bacalaureat.
15:20
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a ex-președintelui și ex-vicepreședintelui UNIBANK, ex-șefului Direcției finanțe și ex-șefului Direcției juridice.Învinuiților li se incriminează faptul că, în perioada 2013-2014, deținând funcția de membri ai Comitetului de creditare al băncii, încălcând regulamentele interne și actele normative ale Băncii Naționale ale Moldovei, au admis și au eliberat unui agent economic rezident 4 credite, în valoare totală de 16 milioane de dolari SUA și 15 milioane de euro. De menționat că, creditele nu au fost rambursate până în prezent, potrivit Procuraturii Anticorupție.
14:50
În cadrul scrutinului pentru funcția de Președinte a Federației Ruse din 2018, în zonele disputate sau aflate în conflict din Europa de Est au votat 1 212 591 de cetățeni ai Federației Ruse, dintre care - 73 947 de voturi vin din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, mai mulți decât în Crimeea anexată, transmite asociația Promo-LEX.
14:40
Ne-am obișnuit atât de mult cu lipsa de sinceritate a politicienilor, încât ei ne aruncă orice gogoașă în spațiul public, iar în multe cazuri scapă fără a fi taxați pentru asta.Astăzi vorbim despre ce face un lider de partid aflat la guvernare într-un an electoral, când știe că în bugetul de stat au fost prevăzute 1,6 miliarde de lei pentru reparația drumurilor.Nu ne-a scăpat una dintre strategiile aplicate de Silvia Radu în Chișinău, și nici declarația curioasă a „liderului neformal al PSRM”, despre deznodământul alegerilor parlamentare din acest an.
14:30
Scandalul Cambridge Analytica s-a transformat într-o criză de proporții pentru acționarii Facebook, determinându-l pe Mark Zuckerberg să convoace o ședință de urgență, informează Bloomberg.
14:10
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a ex-președintelui și ex-vicepreședintelui UNIBANK, ex-șefului Direcției finanțe și ex-șefului Direcției juridice.Învinuiților li se incriminează faptul că, în perioada 2013-2014, deținând funcția de membri ai Comitetului de creditare al băncii, încălcând regulamentele interne și actele normative ale Băncii Naționale ale Moldovei, au admis și au eliberat unui agent economic rezident 4 credite, în valoare totală de 16 milioane de dolari SUA și 15 milioane de euro. De menționat că, creditele nu au fost rambursate până în prezent, potrivit Procuraturii Anticorupție.
14:10
Bloggerul Veaceslav Balacci a fost obligat, printr-o hotărâre a Judecătoriei Chișinău, să dezmintă un articol postat pe blogul său, în care figurează numele fostului ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța. Negruța, alături de un șir de persoane publice, este acuzat în articol că ar fi participat la furtul miliardului.
13:50
Marea parte a elevelor școlii din localitatea nigeriană Dapchi, răpite cu o lună în urmă de către gruparea extremistă Boko Harm s-au întors acasă, informează Radio France International.
13:40
Proiectul de lege privind privind reducerea presiunilor care se fac asupra mediului de afaceri din Republica Moldova se află în procesul de consultări publice. În ultima varianta a documentului, prezentată la începutul lunii martie, lipsesc prevederile care, potrivit experților de la Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), sunt periculoase.Potrivit CRJM, proiectul propune un nou temei pentru liberarea de pedeapsă penală, care se va aplica pentru șase infracțiuni (241, 241 prim, 242, 244, 244 prim și 250 Cod Penal).
13:20
Inspectoratele de poliție din toată țara vor avea mașini noi de marca Dacia, oferite în cadrul inițiativei „Împreună pentru o societate mai sigură”, susținută de Uniunea Europeană. Vehiculele au fost prezentate astăzi în cadrul unui eveniment pentru presă. 
13:00
Pensiile de vâstă, unele compensații bănești și indemnizații de dizabilitate se vor majora ușor de la 1 aprilie. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a stabilit că pensiile se vor mări cu 6,6%, iar indemnizațiile pentru dizabilitățile căpătate la locul de muncă - cu 9,35%. Guvernul urmează să voteze hotărârea astăzi.
12:50
În Statele Unite tinerii au dreptul să conducă mașina de la vârsta de 16 ani. Oamenii legii au observat că cei mai mulți dintre adolescenți nu se pot dezlipi de telefoanele lor mobilele nici chiar atunci când se află la volan. Pentru a combate fenomenul, o companie de telecomunicaţii vrea să le arate pericolul, fără să-i pună în pericol: folosindu-se de realitatea virtuală. Miza e mare, mai ales în condițiile în care uitatul în telefon a început să facă mai multe victime decât alcoolul.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.