Silvio Berlusconi, OPTIMIST că ar putea reveni, în curând, la putere în Italia

Radio Chisinau, 25 februarie 2018 00:40

Fostul premier Silvio Berlusconi s-a declarat încrezător că formaţiunea sa, Forza Italia (centru-dreapta), va putea alcătui o coaliţie guvernamentală cu formaţiuni de dreapta şi extremă-dreapta după scrutinul parlamentar programat în Italia pe 4 martie, relatează cotidianul Il Tempo.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
17:55
Actorul român Ion Caramitru, directorul Teatrului Național ”I.L Caragiale” din București, a primit astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Ceremonia, parte a evenimentelor organizate în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale, a avut loc în sala istorică în care acum o sută de ani Sfatul Țării a votat Unirea Basarabiei cu România.
17:55
Următoarea reuniune a liderilor Uniunii Europene, din octombrie, va fi "momentul adevărului" pentru negocierile legate de retragerea Marii Britanii din blocul comunitar, a declarat preşedintele Consiliului European.
Acum o oră
17:25
Merele cu pulpă roșie sunt printre cele mai noi tendințe în livezile din Europa. Mai multe țări cum ar fi Belgia sau Ungaria deja au înființate livezi cu asemenea soiuri.
17:20
O misiune a Fondului Monetar Internațional care și-a încheiat astăzi vizita în Republica Moldova a discutat cu autoritățile de la Chișinău executarea bugetului pentru anul curent și prioritățile pentru bugetul din anul viitor, precum și reformele fiscale votate în această vară de Parlament.
17:15
Preşedintele SUA Donald Trump le-a cerut joi statelor membre OPEC să scadă 'acum' preţul petrolului, el sugerând totodată că sprijinul american pentru ţările din Orientul Mijlociu este legat de receptivitatea lor faţă de această solicitare, potrivit Agerpres.
17:00
Actorul român Ion Caramitru, directorul Teatrului Național ”I.L Caragiale” din București, a primit astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Ceremonia, parte a evenimentelor organizate în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale, a avut loc în sala istorică în care acum o sută de ani Sfatul Țării vota Unirea Basarabiei cu România.
Acum 2 ore
16:55
Preşedintele american Donald Trump a sugerat Guvernului spaniol să construiască un zid în Sahara pentru o opri migraţia, măsură asemănătoare cu cea pe care a promovat-o şi în campania sa electorală, propunând construirea unui „zid mare şi frumos” de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic, scrie The Guardian, citat de News.ro.
16:55
Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, şi secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, au discutat la Kiev despre problemele reglementării transnistrene.
16:35
Nestle şi-a scos la vânzare divizia care comercializează produse şi tratamente pentru îngrijirea pielii, deoarece compania elveţiană renunţă la afacerile neperformante şi caută să evite criticile din partea investitorului activist care solicită o restructurare, transmite Reuters.
16:35
Susţinătorii unui al doilea referendum privind Brexitul au primit joi un sprijin neaşteptat din partea unor lideri europeni, care au pledat pentru o nouă consultare populară în speranţa că ar putea fi întors rezultatul celei din 26 iunie 2016, când britanicii s-au pronunţat majoritar pentru ieşirea ţării lor din UE, transmite AFP, potrivit Agerpres.
16:30
Actorul român Ion Caramitru, directorul Teatrului Național ”I.L Caragiale” din București, a primit astăzi titlul de Doctor Honoris Cauza al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Ceremonia, parte a evenimentelor organizate în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale, a avut loc în sala istorică în care acum o sută de ani Sfatul Țării vota Unirea Basarabiei cu România.
16:20
În acest an, evenimente dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului vor avea loc în 64 de localități din 18 raioane, în perioada 24-28 septembrie.
16:05
O instanţă din Franţa a cerut liderului de extremă dreapta Marine le Pen să se supună unei testări psihiatrice, din cauza materialelor publicate pe Twitter, în care erau înfăţişate atrocităţi comise de gruparea extremistă Stat Islamic.
16:00
Nestle şi-a scos la vânzare divizia care comercializează produse şi tratamente pentru îngrijirea pielii, deoarece compania elveţiană renunţă la afacerile neperformante şi caută să evite criticile din partea investitorului activist care solicită o restructurare, transmite Reuters.
Acum 4 ore
15:55
Astăzi în jurul orei 14.40 un cetățean a anunțat telefonic că sediul Parlamentului ar fi minat. Funcționarii au fost evacuați pentru scurt timp, iar ulterior, au revenit la locurile lor de muncă.
15:25
Vremea se va răci accentuat începând de vineri, când o masă de aer polar din zona Arctică va pătrunde în Europa.
15:10
Aniversarea a 330-a de la tipărirea Bibliei în limba română a fost marcată astăzi printr-o sesiune de comunicări organizate de către Biblioteca Națională, în parteneriat cu Institutul de Istorie din cadrul Academiei de Științe a Moldovei.
15:10
Comisia Europeană a avertizat Facebook că riscă sancţiuni, dacă nu va alinia protecţia consumatorilor la standardele Uniunii Europene, până la sfârşitul anului.
15:05
Experți din cadrul a două proiecte de asistență a Uniunii Europene vor acorda suport în dezvoltarea capacităților profesionale și motivarea angajaților din administrația publică. Valoarea totală a proiectelor este de 4,7 milioane de euro, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.
15:00
În municipiul Chișinău s-a dat startul identificării inițiativelor de dezvoltare durabilă a orașului și de promovare a energiei verzi, în cadrul proiectului „Planificare Strategică – Chișinău – Oraș Verde”, transmite IPN.
14:55
Președintele Igor Dodon a primit astăzi, 20 septembrie, scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori noi, transmite IPN.
14:40
Propunerea înaintată de preşedintele Igor Dodon referitor la organizarea unui referendum privind reintegrarea R. Moldova "contravine principiilor de bază ale democraţiei şi nu are nimic de-a face cu mecanismul realist de a găsi formula finală pentru soluţionarea politică a conflictului", susțin reprezentanții Tiraspolului.
14:35
Organizaţia militantă libaneză Hezbollah a anunţat că a achiziţionat sisteme sofisticate de rachete în pofida eforturilor Israelului de a o împiedica să intre în posesia acestora.
14:25
Marea Britanie a parcurs mai mult de 85% din calea spre un acord cu Uniunea Europeană în ce priveşte ieşirea sa din blocul comunitar, a declarat şeful de cabinet al premierului Theresa May, David Lidington, citat de Agerpres.
14:05
Dialogul dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova va deveni unul formal, atenționează şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko.
14:05
După șase luni de la intrarea în vigoare a legii privind umanizarea politicii penale, numărului deținuților plasați în penitenciare a scăzut, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției, citat de IPN.
Acum 6 ore
13:55
Un nivel sporit al poluării aerului cu dioxid de azot a fost înregistrat, pe 19 septembrie şi dimineaţa pe 20 septembrie, în municipiile Chișinău și Bălți, conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat.
13:50
Naţionala feminină de junioare Under 17 a debutat cu înfrângere în primul tur preliminar al Campionatului European de Fotbal.
13:45
este 27.500 de persoane din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au acces la apă potabilă, datorită asistenței Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al PNUD.
13:30
Economia Republicii Moldova a înregistrat parametri pozitivi în acest an, dar sustenabilitatea creșterii economice este mică. În plus cheltuielile cu caracter electoral care vor urma, precum și reforma fiscală, vor reduce veniturile bugetare și vor majora deficitul, ceea ce presupune că după alegerile parlamentare din februarie 2019 autoritățile să recurgă la măsuri de austeritate bugetară și la creșterea impozitelor și taxelor, apreciază analiștii de la Expert-Grup, care au prezentat joi, 20 septembrie, analiza trimestrială „Realitatea economică”. 
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.