Silvio Berlusconi, OPTIMIST că ar putea reveni, în curând, la putere în Italia

Radio Chisinau, 25 februarie 2018 00:40

Fostul premier Silvio Berlusconi s-a declarat încrezător că formaţiunea sa, Forza Italia (centru-dreapta), va putea alcătui o coaliţie guvernamentală cu formaţiuni de dreapta şi extremă-dreapta după scrutinul parlamentar programat în Italia pe 4 martie, relatează cotidianul Il Tempo.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
16:25
Încă nici nu a ajuns pe piaţă Galaxy Note9 şi deja încep să apară diverse zvonuri despre Galaxy S10, telefonul care ar trebui să aducă şi o schimbare de design majoră pentru gama de smartpone-uri premium de la Samsung. Am auzit mici informaţii pe ici pe colo, însă o imagine cu un dispozitiv cu ecran pe toată suprafaţa sugerează că acesta ar putea fi design-ul următorului flagship coreean, chair dacă modelul în sine prezentat ar putea fi doar o machetă.
Acum 30 minute
16:10
Șoferii de taxi ar trebui să fie obligați să dețină aparate de taxare și să elibereze bonul de plată la sfârșitul fiecărei călătorii. Este propunerea făcută în cadrul unei ședințe cu participarea reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale Transport Auto, dar și a membrilor Asociației Transportatorilor Auto în regim de Taxi.
Acum o oră
16:00
Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, care participă la reuniunea extraordinară din parlamentul de la Sofia dedicată migraţiei, s-a pronunţat pentru închiderea imediată a frontierelor externe ale Uniunii Europene.
15:50
Administratorii de grupuri pe Facebook vor putea pune taxe pentru membri.
15:45
Italia îşi menţine poziţia dură faţă de ONG-urile care vin în ajutorul migranţilor pe Marea Mediterană, cu 48 de ore înaintea unui minisummit organizat la Bruxelles de Comisia Europeană, care se anunţă unul tensionat, notează vineri AFP.
15:35
Un amplu eveniment de promovare culturală şi turistică intitulat "Zilele României în Parcul Naţional De Hoge Veluwe" va avea loc sâmbătă şi dumnică în Olanda, în contextul celebrărilor dedicate Anului Centenar, informează Ambasada României în Ţările de Jos, sub al cărei patrobaj se desfăşoară manifestarea.
Acum 2 ore
15:20
Prăpastia demografică s-a adâncit în Europa după prăbuşirea Cortinei de Fier, fostele ţări din Est pierzând până la un sfert din populaţie, în timp ce soldul este accentuat pozitiv în Vest, potrivit unui studiu austriac dat publicităţii vineri, care subliniază impactul determinat al imigraţiei, informează AFP.
15:00
Coaliția pentru Alegeri Libere și Corecte, formată din peste 30 de organizații reprezentative ale societății civile, condamnă decizia de invalidare a alegerilor din municipiul Chișinău, pe care o consideră incorectă și periculoasă și cere casarea acesteia.
14:50
Potrivit unor estimări, 65% dintre profesiile pe care le vor avea copiii care încep acum școala nu există încă. Modelul de școală pe care îl avem azi a fost gândit pornind de la nevoile de la începutul erei industriale de acum 200 de ani.
14:45
Un Acord privind ieșirea Greciei din programul internațional de ajutor a fost semnat, noaptea trecută, după 6 ore de discuții și negocieri, scrie presa internațională. 
Acum 4 ore
14:20
Ucraina și Germania au convenit să-şi intensifice cooperarea în domeniul securității informatice și al guvernării electronice - potrivit unui mesaj postat pe Twitter de către ambasadorul ucrainean la Berlin, Andri Melnik.
14:10
Agenţia ONU pentru drepturile omului i-a solicitat vineri, 22 iunie, administraţiei de la Washington să-şi ''revizuiască'' politica privind migraţia şi să găsească alternative la detenţia imigranţilor ilegali, susţinând în special că minorii nu ar trebui ţinuţi în arest, chiar dacă sunt însoţiţi de părinţi, informează Reuters.
13:50
Scenariul,  de după alegerile din municipiul Chișinău, unde instanțele de judecată invalidează un scrutin fără a invoca motive convingătoare,  poate fi aplicat la alegerile parlamentare de la sfârșitul anului, unde ar  putea fi invalidate scrutinele în diferite circumscripții, sau excluși din cursă candidații incomozi, susțin mai mulți analiști politici. Potrivit lor, în prezent este testată capacitate de reacție a societății și a opoziției.
13:45
Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr anunță o acțiune de protest duminică, în față Primăriei municipiului Chișinău în legătură cu invalidarea scrutinului câștiga de liderul PPDA, Andrei Năstase.
13:35
Ultimul lot din cele peste 80 de tone de pesticide colectate din localitățile raionului Ungheni a fost încărcat astăzi de militarii din cadrul Ministerului Apărării și trimis spre Polonia pentru a fi distrus.
13:15
Din 22 iunie, persoanele asigurate vor beneficia de mai multe medicamente compensate. Lista medicamentelor compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) a fost extinsă cu 11 denumiri comune internaționale, transmite IPN.
13:05
Fostul vicepremier al Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, care a îndeplinit şi funcţiile de reprezentant special al Moscovei pentru regiunea transnistreană va fi înlocuit în acest post. Presa rusă, cu referire la autorităţi, scrie că această decizie este determinată de „desemnarea lui Rogozin în calitate de şef la „Roscosmos” şi problemele legate de rmn”, transmite MOLDPRES.
13:00
30 de profesori de limbă română din Găgăuzia vor urma cursuri de perfecționare în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din orașul Galați, România.
12:45
Autorităţile din Columbia au confiscat 14 replici ale tricourilor selecţionatei naţionale de fotbal, participantă la Cupa Mondială 2018, şi care erau impregnate cu cinci kilograme de cocaină, anunţă cotidianul Semana, citat de agenţia DPA, transmite Agerpres.
Acum 6 ore
12:25
Banca de Dezvoltare  a  Consiliului  Europei  a aprobat acordarea īmprumutului de 12 milioane euro R. Moldova. Banii vor fi utilizați pentru reînnoirea parcului de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă. 
12:25
Uniunea Salvaţi România îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de situaţia de la Chişinău şi condamnă "furtul voturilor cetăţenilor de către forţele oligarhice şi pro-ruse" din capitala Republicii Moldova.
12:10
Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, John Bolton, se va deplasa săptămâna viitoare la Moscova pentru a discuta despre organizarea unui eventual summit Donald Trump - Vladimir Putin.
12:05
Douăzeci de povești și legende culese de la locuitorii satelor Holercani, amplasat pe malul drept și Tîrnauca, de pe malul stâng, au fost adunate în cartea „Povești și legende de pe Nistru”.
11:45
Circa 500 de absolvenţi alolingvi din liceele din Republica Moldova susţin astăzi examenul de Bacalaureat, transmite MOLDPRES.
11:40
Poliţia turcă a reţinut 14 persoane, suspectate că sunt membri ai autointitulatei grupări Stat Islamic (ISIS), care pregăteau comiterea unui atac la Ankara, înaintea alegerilor de la sfârşitul acestei săptămâni, transmite agenţia Anadolu.
11:20
Poliţia londoneză a anunţat vineri că a reţinut un individ care pretindea că deţine o bombă, la gara Charing Cross, aflată în centrul capitalei Marii Britanii, relatează site-ul agenţiei Reuters, citată de Mediafax.
11:20
11:00
Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite va examina, astăzi, 22 iunie, proiectul de rezoluţie propus de R.Moldova privind retragerea trupelor ruse și a armamentului rusesc din Transnistria.
10:55
Preşedintele ucrainean Petro Poroshenko a semnat un ordin pentru a pune în practică o decizie de a extinde sancţiunile asupra companiilor şi entităţilor din Rusia, a anunţat Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, scrie Reuters, citat de news.ro.
10:45
Congresul SUA a înregistrat o rezoluție în susținerea R. Moldova, Georgiei și Ucrainei, se arată într-un comunicat al Parlamentului
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.