Un elev din Georgia a obținut o bursă de 1 MILLION de dolari la o universitate din Emiratele Arabe Unite

Radio Chisinau, 24 februarie 2018 20:20

Un elev din oraşul georgian Batumi, David Djinciaradze, a primit o bursă de 1 milion de dolari pentru a studia la Universitatea New York din Abu Dhabi (NYUAD - New York University Abu Dhabi). Informaţia a fost făcută publică chiar de David Djinciaridze, într-un interviu acordat publicaţiei "Batumelebi".

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 30 minute
18:00
Principalul partid de opoziţie turc a denunţat tentative de fraudă în timpul alegerilor legislative şi prezidenţiale anticipate care au loc duminică în Turcia, informează AFP.
Acum o oră
17:45
Selecţionata Angliei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, duminică, după ce a surclasat reprezentativa statului Panama cu scorul de 6-1 (5-0), la Nijnîi Novgorod, în Grupa G. 
17:20
Evoluţiile foarte bune ale naţionalei Rusiei (5-0 cu Arabia Saudită şi 3-1 cu Egipt) la Cupa Mondială trezesc suspiciuni la cel mai înalt. Travis Tygart, şeful agenţiei anti-drog din Statele Unite, a lansat, duminică, un atac direct asupra ruşilor.
Acum 2 ore
16:55
În Republica Moldova ar putea fi interzisă utilizarea și comercializarea farfuriilor, paharelor, tacâmurilor și a bețișoarelor de unică folosință din plastic, cu excepția celor biodegradabile. Măsura urmează să fie aplicată din data de 1 ianuarie 2021.
16:30
Protestatarii din Piața marii Adunări Naționale s-au îndreptat în marș spre sediul Parlamentului, unde intenționează să protesteze până la validarea mandatului de primar al lui Andreei Năstase.
16:20
Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, le-a cerut manifestanților să nu se împrăștie. „Vă invit să nu plecăm acasă. Noi nu pentru aceasta am venit Am venit să ne obținem un drept fundamental – dreptul la libertate. Să nu-i lăsăm să ne fure votul”, a declarat el.
Acum 4 ore
16:05
Interdicţia de a conduce o maşină, impusă de decenii femeilor în Arabia Saudită, a fost ridicată începând de duminică, potrivit unui anunţ prealabil al guvernului, relatează AFP.
16:00
UPDATE 15.55 Trebuie să ne unim ca să rupem țara din captivitate până la alegeri, ca alegerile parlamentare să fie libere și corecte, a declarat analistul politic Oazu Nantoi, în cadrul manifestației de protest față de decizia instanțelor de a invalida alegerilor locale noi din municipiul Chișinău.
15:40
Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a chemat oamenii să protesteze până când nu vor fi recunoscute alegerile. „Noi o să cerem, atâta timp cât va fi necesar, ca votul furat să ne fie întors. Dacă nu se întâmplă acest lucru, să fim gata la luptă de rezistență”, a îndemnat el.
15:40
Proiectul de finanţare pentru transformarea în muzeu a vechii şcoli din Broşteni, județul Botoşani, România, unde a învăţat Ion Creangă, nu poate fi semnat de autorităţile locale din cauza unei datorii vechi de zece ani către Finanţe, care au blocat conturile Primăriei .
15:25
Vicepreședintele PDA Alexandru Slusari, a arătat că justiția nu a anulat alegerile prezidențiale la care au fost comise multiple încălcări. „Dacă nu luptăm și nu rezistăm, până la alegerile parlamentare zeci de mii de oameni au să plece din Republica Moldova”, a declarat el.
15:20
Autorităţile se opun solicitărilor operatorilor de telefonie mobilă privind micșorarea taxei achitată în Fondul Republican de susținere a populației. Asta chiar dacă banii se utilizează în alte scopuri, potrivit portalului de știri economice Mold-Street.
15:00
și începutul dictaturii, a declarat Maia Sandu. Ea a sugerat că liderul PDM Vlad Plahotniuc ar sta în spatele deciziei instanțelor. 
14:50
Ambasada Statelor Unite în România și-a arătat opoziția față de construirea gazoductului Nord Stream II, care în viziunea sa, ”ar spori abilitatea Rusiei de a-și folosi resursele energetice pentru acțiuni de constrângere politică și influență malignă”, o poziție reiterată în repetare rânduri de către Washington.
14:40
Câteva mii de persoane protestează la Chișinău împotriva deciziei de invalidarea alegerilor din Capitală.
14:30
FIFA a deschis, sâmbătă, o procedură disciplinară ce-i vizează pe jucătorii naţionalei elveţiene Granit Xhaka, născut în Elveţia, într-o familie din Kosovo, şi Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo, pentru modul în care au sărbătorit, printr-un gest pro-albanez, la meciul câştigat în faţa Serbiei, scor 2-1, la Cupa Mondială, informează News.ro.
Acum 6 ore
14:10
Duminică, 24 iunie, în România şi în comunităţile româneşti din întreaga lume este marcată Ziua Universală a Iei. Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită ia, a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine care a dorit ca bluza tradiţională românească împreună cu tradiţia noastră moştenită din timpuri imemoriale, să devină un adevărat brand de ţară, recunoscut în întreaga lume.
13:50
Președintele SUA Donald Trump și-a anunțat intenția de a-l desemna pe diplomatul Derek J. Hogan în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, potrivit unui anunț al Casei Albe.
13:30
Următoarele trei luni vor aduce un regim termic călduros, cu valori termice peste mediile climatologice lunare, în iulie şi august, respectiv apropiate de norme în septembrie, dar şi cu deficite importante de precipitaţii estimate, în principal, în ultimele două luni de vară, relevă prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul iulie - septembrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) de la București.
13:10
Consiliul Superior al Magistraturii afirmă că criticile aduse sistemului judiciar în urma invalidării alegerilor din municipiul Chișinău sunt de natură să afecteze credibilitatea în procesul înfăptuirii justiţiei, precum şi independenţa şi imparţialitatea judecătorului. Aceasta este o condiţie obligatorie pentru existenţa statului de drept şi garant fundamental a unui proces echitabil, se arată într-un comunicat al instituției.
12:35
Anglia va susţine duminică al doilea său meci la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, contra naţionalei statului Panama, la care este titular portarul Jaime Penedo, de la Dinamo Bucureşti.
Acum 8 ore
12:15
Pentru Republica Moldova, acordul de asociere cu Uniunea Europeană însemnă dezvoltarea economică şi atragerea de investiţii. Oportunităţile şi beneficiile primilor patru ani de asociere se simt în creşterea economică semnificativă. Experţii spun ca economia ţării a fost resuscitată, având în vedere că aceast document a fost semnat exact în ajunul uneia din cele mai profunde crize prin care a trecut Republica Moldova.
11:55
O delegație a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 24 – 28 iunie curent.
11:00
Deşi poate părea neverosibil, plasticul folosit poate fi un bun cu valoare în comerţul global. Din 1992 şi până acum, China a importat 106 milioane de tone de pungi vechi, sticle, ambalaje şi alte produse din plastic în valoare de 57,6 miliarde de dolari, informează Bloomberg.
11:00
Tiraspolul califică Rezoluția privind retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului drept o inițiativă a Chișinăului îndreptată împotriva așa-zișilor pacificatori din Transnistria și declară că nu va admite acest lucru.
10:55
Rusia a bombardat sâmbătă seara zone controlate de rebeli în sudul Siriei, pentru prima oară de când ea a acceptat, în urmă cu aproape un an, un armistiţiu în această parte a ţării, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.
10:35
Secţiile de vot s-au deschis duminică în Turcia pentru alegeri prezidenţiale şi legislative anticipate considerate cruciale pentru viitorul ţării şi în care preşedintele Recep Tayyip Erdogan vizează un nou mandat, dar se confruntă cu o opoziţie revigorată de un candidat social-democrat, Muharrem Ince, relatează AFP.
Acum 12 ore
10:15
O nouă manifestaţie de protest va avea loc, astăzi, la Chişinău, faţă de decizia judecătorilor, de invalidare a alegerilor pentru funcţia de primar al Capitalei Republicii Moldova, câştigate de unul dintre liderii opoziţiei, Andrei Năstase.
09:50
Târgul pomușoarelor – Summer Berry Fair se deschide duminică la Chișinău. Începând cu ora 10.00, agricultori din 12 raioane ale Republicii  Moldova, inclusiv din stânga Nistrului, își vor expune oferta de pomușoare în Parcul Catedralei Mitropolitane din centrul orașului. La prima ediție din acest an, vedetele festivalului vor fi murele și zmeura, transmite IPN.
09:35
Campioana mondială en titre, Germania, a învins dramatic formaţia Suediei cu scorul de 2-1 (0-1), sâmbătă seara, pe Stadionul Fişt din Soci, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.