VIDEO | Noi violențe în Italia, înaintea alegerilor din 4 martie

Radio Chisinau, 24 februarie 2018 17:15

În Italia, cresc tensiunile dinaintea alegerilor. Noi incidente s-au produs ieri la un marş al activiştilor de stânga împotriva partidului de extremă dreapta Liga Nordului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
21:35
Luptătoarea Anastasia Nichita a cucerit medalia de aur la campionatele mondiale de tineret care se desfășoară în orașul Trnava din Slovacia.
20:10
Liderii Uniunii Europene au convenit că nu-și vor schimba poziția faţă de regulile de acces la piaţa unică în negocierile pe care le poartă cu Marea Britanie cu privire la Brexit, a indicat joi, la Salzburg, şefa guvernului german, Angela Merkel, transmite Agerpres.
19:50
Ineditul autobuz-expoziţie dedicat evidenţierii contribuţiei personalităţilor din Sălaj la înfăptuirea Marii Uniri a fost inaugurat joi, pe platoul din centrul Zalăului, acesta urmând a călători, până la finalul anului, în întreg judeţul, pentru a face cunoscute, în anul Centenarului, istoria României moderne şi oamenii care au scris-o.
19:30
Preşedintele Rusiei Vladimir Putin se va întâlni, vineri, 21 septembrie, la Soci, cu preşedintele Republicii Belarus Aleksandr Lukaşenko, care se va afla în Rusia într-o vizită de lucru, a anunţat serviciul de presă al Kremlinului.
19:05
Şeful guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, a inaugurat joi noua linie de tren de mare viteză între Ierusalim şi Tel Aviv, care ar trebui să schimbe viaţa multor israelieni, dar aceasta ar urma să înceapă să funcţioneze parţial abia de marţi, relatează AFP.
Acum 24 ore
18:45
Liderul nord-coreean Kim Jong Un speră că un nou summit cu preşedintele american Donald Trump va avea loc în viitorul apropiat a declarat preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, la întoarcerea dintr-o vizită de trei zile în Coreea de Nord, relatează AFP şi dpa.
18:30
Cinci noi stele variabile, dintre care una variabilă elipsoidală, în premieră pentru astronomia din România, au fost descoperite la Observatorul astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.
18:15
Premierul Norvegiei Erna Solberg şi-a exprimat temerea că Rusia, dar şi alte state, vor încerca să împiedice desfăşurarea exerciţiilor NATO "Trident Juncture 2018" pe teritoriul norvegian.
17:55
Actorul român Ion Caramitru, directorul Teatrului Național ”I.L Caragiale” din București, a primit astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Ceremonia, parte a evenimentelor organizate în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale, a avut loc în sala istorică în care acum o sută de ani Sfatul Țării a votat Unirea Basarabiei cu România.
17:55
Următoarea reuniune a liderilor Uniunii Europene, din octombrie, va fi "momentul adevărului" pentru negocierile legate de retragerea Marii Britanii din blocul comunitar, a declarat preşedintele Consiliului European.
17:25
Merele cu pulpă roșie sunt printre cele mai noi tendințe în livezile din Europa. Mai multe țări cum ar fi Belgia sau Ungaria deja au înființate livezi cu asemenea soiuri.
17:20
O misiune a Fondului Monetar Internațional care și-a încheiat astăzi vizita în Republica Moldova a discutat cu autoritățile de la Chișinău executarea bugetului pentru anul curent și prioritățile pentru bugetul din anul viitor, precum și reformele fiscale votate în această vară de Parlament.
17:15
Preşedintele SUA Donald Trump le-a cerut joi statelor membre OPEC să scadă 'acum' preţul petrolului, el sugerând totodată că sprijinul american pentru ţările din Orientul Mijlociu este legat de receptivitatea lor faţă de această solicitare, potrivit Agerpres.
17:00
Actorul român Ion Caramitru, directorul Teatrului Național ”I.L Caragiale” din București, a primit astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Ceremonia, parte a evenimentelor organizate în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale, a avut loc în sala istorică în care acum o sută de ani Sfatul Țării vota Unirea Basarabiei cu România.
16:55
Preşedintele american Donald Trump a sugerat Guvernului spaniol să construiască un zid în Sahara pentru o opri migraţia, măsură asemănătoare cu cea pe care a promovat-o şi în campania sa electorală, propunând construirea unui „zid mare şi frumos” de-a lungul graniţei dintre SUA şi Mexic, scrie The Guardian, citat de News.ro.
16:55
Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, şi secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, au discutat la Kiev despre problemele reglementării transnistrene.
16:35
Nestle şi-a scos la vânzare divizia care comercializează produse şi tratamente pentru îngrijirea pielii, deoarece compania elveţiană renunţă la afacerile neperformante şi caută să evite criticile din partea investitorului activist care solicită o restructurare, transmite Reuters.
16:35
Susţinătorii unui al doilea referendum privind Brexitul au primit joi un sprijin neaşteptat din partea unor lideri europeni, care au pledat pentru o nouă consultare populară în speranţa că ar putea fi întors rezultatul celei din 26 iunie 2016, când britanicii s-au pronunţat majoritar pentru ieşirea ţării lor din UE, transmite AFP, potrivit Agerpres.
16:30
Actorul român Ion Caramitru, directorul Teatrului Național ”I.L Caragiale” din București, a primit astăzi titlul de Doctor Honoris Cauza al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Ceremonia, parte a evenimentelor organizate în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale, a avut loc în sala istorică în care acum o sută de ani Sfatul Țării vota Unirea Basarabiei cu România.
16:20
În acest an, evenimente dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului vor avea loc în 64 de localități din 18 raioane, în perioada 24-28 septembrie.
16:05
O instanţă din Franţa a cerut liderului de extremă dreapta Marine le Pen să se supună unei testări psihiatrice, din cauza materialelor publicate pe Twitter, în care erau înfăţişate atrocităţi comise de gruparea extremistă Stat Islamic.
16:00
Nestle şi-a scos la vânzare divizia care comercializează produse şi tratamente pentru îngrijirea pielii, deoarece compania elveţiană renunţă la afacerile neperformante şi caută să evite criticile din partea investitorului activist care solicită o restructurare, transmite Reuters.
15:55
Astăzi în jurul orei 14.40 un cetățean a anunțat telefonic că sediul Parlamentului ar fi minat. Funcționarii au fost evacuați pentru scurt timp, iar ulterior, au revenit la locurile lor de muncă.
15:25
Vremea se va răci accentuat începând de vineri, când o masă de aer polar din zona Arctică va pătrunde în Europa.
15:10
Aniversarea a 330-a de la tipărirea Bibliei în limba română a fost marcată astăzi printr-o sesiune de comunicări organizate de către Biblioteca Națională, în parteneriat cu Institutul de Istorie din cadrul Academiei de Științe a Moldovei.
15:10
Comisia Europeană a avertizat Facebook că riscă sancţiuni, dacă nu va alinia protecţia consumatorilor la standardele Uniunii Europene, până la sfârşitul anului.
15:05
Experți din cadrul a două proiecte de asistență a Uniunii Europene vor acorda suport în dezvoltarea capacităților profesionale și motivarea angajaților din administrația publică. Valoarea totală a proiectelor este de 4,7 milioane de euro, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.
15:00
În municipiul Chișinău s-a dat startul identificării inițiativelor de dezvoltare durabilă a orașului și de promovare a energiei verzi, în cadrul proiectului „Planificare Strategică – Chișinău – Oraș Verde”, transmite IPN.
14:55
Președintele Igor Dodon a primit astăzi, 20 septembrie, scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori noi, transmite IPN.
14:40
Propunerea înaintată de preşedintele Igor Dodon referitor la organizarea unui referendum privind reintegrarea R. Moldova "contravine principiilor de bază ale democraţiei şi nu are nimic de-a face cu mecanismul realist de a găsi formula finală pentru soluţionarea politică a conflictului", susțin reprezentanții Tiraspolului.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.