Doar 5 ambulanțe ale Centrului de Asistență Medicală Urgentă corespund tuturor cerințelor

Radio Chisinau, 24 februarie 2018 12:50

Centrul Naţional de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească are la balanță 366 de ambulanțe. Doar cinci dintre acestea, care au fost cumpărate anul trecut, corespund tuturor cerințelor. Celelalte au în mare parte un grad avansat de uzură, iar 23 de ambulanțe se cer a fi casate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
19:05
Circa 20.000 de persoane s-au refugiat din zonele controlate de rebeli în estul provinciei siriene Daraa (sud) în mai puţin de o săptămână, în timp ce loviturile aeriene şi luptele s-au intensificat în regiune, a indicat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de agenţia DPA.
Acum 10 minute
19:00
Un protest împotriva eciziei de invalidare a alegerilor are loc  în fața Curții Surpeme de Justiție. Oamenii cer justiție corectă și  respectarea dreptului la vot al cetățenilor R. Moldova. 
Acum 30 minute
18:40
Ministerul de Externe al Rusiei a confirmat întâlnirea, la 27 iunie, la Moscova, a şefului diplomaţiei ruse Serghei Lavrov cu consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională John Bolton.
Acum o oră
18:25
Pe fondul creşterii numărului fraudelor electronice, PayPal Holdings Inc. achiziţionează compania Simility, un producător de tehnologie pentru prevenirea fraudelor, pentru un total de 120 de milioane de dolari, a anunţat Reuters.
18:15
Curtea Supremă de Justiție a respins cererea liderul PDA Andrei Năstase de recuzare a completului de judecată care examinează dosarul privind validarea alegerilor din municipiul Chișinău.
18:10
Echipele de salvare îi caută pe membrii unei echipe de fotbal de juniori şi pe antrenorul lor, despre care se crede că au rămas blocaţi în peştera Tham Luang din Thailanda, după ce au fost daţi dispăruţi sâmbătă, relatează BBC şi Reuters.
Acum 2 ore
17:55
O anchetă preliminară a fost deschisă în Franţa pentru presupusă finanţare ilegală a campaniei prezidenţiale a lui Emmanuel Macron, după ce doi aleşi ai dreptei au depus o plângere în care denunţă rolul avut de oraşul şi zona metropolitană Lyon în această campanie, transmite luni AFP, citând o sursă apropiată investigaţiei.
17:40
Curtea Supremă de Justiție a respins cererea de recuzare a judecătorilor completului de la Curtea Supremă de Justiție care vor examina dosarul invalidării alegerilor, a anunțat liderul PPDA, Andrei Năstase, cel care a depus cererea.
17:35
Producătorul american de motociclete Harley Davidson îşi mută producţia de motociclete destinate vânzării în Europa la fabrici situate în afara Statelor Unite.
17:20
Traficul rutier a fost sistat pe câteva străzi din Capitală în legătură cu protestul din fața Curții Supreme de Justiție care examinează luni recursul lui Năstase privind alegerile locale.
Acum 4 ore
16:55
Cel puţin 86 de persoane au murit în centrul Nigeriei, după confruntările violente care au izbucnit între fermieri şi crescători de vite, a anunţat poliţia din statul Plateau.
16:50
Coreea de Nord a avertizat că va ignora Japonia, până când aceasta va suspenda exerciţiile militare la scară largă.
16:40
Ministrul italian de interne Matteo Salvini a declarat luni, la Tripoli, că Italia va propune la summitul UE de joi de la Bruxelles înfiinţarea unor "centre de primire şi de identificare" a migranţilor în sudul Libiei, relatează AFP şi dpa.
16:20
Scriitorului român, născut în Basarabia, Paul Goma, i-a fost acordată, zilele trecute, de către Uniunea Scriitorilor din Moldova, cea mai înaltă distincție a instituției - Opera Omnia. Premiul i-a fost acordat scriitorului disident în semn de recunoaștere a valorii operei sale dar și a poziției sale civice manifestate în România comunistă. 
16:10
Misiunea de observatori în Turcia a Organizaţiei pentru Cooperare şi Securitate în Europa (OSCE) a afirmat luni că partidele de opoziţie nu au beneficiat de condiţii egale pentru campania electorală şi că preşedintele în exerciţiu şi partidul de guvernământ s-au bucurat de avantaje necuvenite, relatează agenţia Reuters.
16:00
Mingea oficială folosită la CM 2018 din Rusia se numeşte Telstar 18 şi este produsă de compania Adidas.
15:45
Liderul PDA Andrei Năstase a cerut recuzarea judecătorilor Curții Supreme de Justiție care urmează să examineze dosarul validării alegerilor din Chișinău.
15:40
Comitetul executiv al Băncii Naționale (BNM) a aplicat sancțiune sub formă de amendă față de „Banca de Finanțe și Comerț” SA (FinComBank), în sumă de peste 362 de mii de lei.
15:25
Kremlinul nu face cercetări - a remarcat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, rugat să comenteze informațiile apărute în mass-media, potrivit cărora Carina Țurcan, membră a consiliului de administrație al "Inter RAO", este suspectată că a transmis României date referitoare la negocierile privind organizarea livrărilor de energie electrică în Crimeea și în republicile nerecunoscute din Donbas.
15:15
Un grup de suporteri iranieni, înarmaţi cu vuvuzele, a perturbat somnul selecţionatei Portugaliei, înaintea meciului cu reprezentativa Iranului de la Cupa Mondială de fotbal 2018, obligându-l pe starul Cristiano Ronaldo să le ceară să nu mai facă gălăgie, anunţă presa lusitană, citată de AFP.
15:10
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene de la București, Victor Negrescu, a exprimat îngrijorările României față de recentele evenimente din Republica Moldova, în contextul invalidării alegerilor locale din municipiul Chișinău și a protestelor stradale. El a subliniat că este foarte important ca cetățenii Republicii Moldova să aibă în continuare încredere în instituțiile și mecanismele democratice. Subiectul a fost discutat în cadrul celei de-a cincea reuniuni a Comisiei interguvernamentale pentru integrare europeană România – Republica Moldova, desfășurată la București, la care a participat și vicepremierul pentru integrare europeană de la Chișinău, Iurie Leancă.
Acum 6 ore
14:55
Principalul rival al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în alegerile prezidenţiale şi parlamentare desfăşurate duminică în Turcia, Muharrem Ince, a anunţat astăzi că îşi 'acceptă' înfrângerea şi şi-a exprimat speranţa că Erdogan va fi un preşedinte al 'tuturor' turcilor, transmite Agerpres.
14:45
În zilele de sâmbătă și duminică, în jur de 30 de copii cu vârstele cuprinse între 7 și 14 ani au fost internați în Spitalul raional Taraclia cu suspiciuni de toxiinfecție.
14:30
Un seism cu magnitudinea 5,5 s-a produs în Grecia, în regiunea Peloponez din extremitatea sudică a țării, fără a fi înregistrate victime omeneşti, potrivit autorităţilor locale, citate de Agerpres.
14:20
Cancelarul german Angela Merkel se confruntă cu o săptămână crucială care ar putea decide viitorul guvernului său în contextul în care are de-a face cu o criză privind politica de migraţie atât în ţară, cât şi în străinătate, relatează dpa.
14:10
Ministrul macedonean al apărării, Radmila Sekerinska, a trimis o scrisoare miniştrilor apărării din cele 29 state NATO, în care solicită sprijin pentru ca Macedonia să fie invitată să adere la NATO la summitul din luna iulie.
14:05
În locurile detenție preventivă din Republica Moldova este în continuare aplicată forța în mod excesiv și disproporționat, nu există practici eficiente de prevenire a violențelor între deținuți și nici mecanisme clare privind persoanele cu dizabilități mintale. În același timp, în penitenciare persistă o subcultură criminală ce favorizează intimidarea și violența deținuților. Aceste constatări au fost făcute de reprezentanții Consiliului pentru prevenirea torturii, ca urmare a unor vizite în instituțiile de detenție. 
13:50
Raionul Anenii Noi este de acum înainte înfrățit cu județul Galați, un acord în acest sens fiind semnat de președinții celor două unități administrative.
13:20
Rezoluția ONU privind retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului este una pozitivă, dar acest demers nu prea are efecte practice ci doar simbolice, consideră unii analiști politici. Ei mai atrag atenția că în rezoluție unele lucruri sunt spuse cu jumătate de voce.
13:10
Mai multe clădiri s-au prăbuşit în China după ce fundaţiile lor au fost slăbite de alunecările de teren, în urma ploilor torenţiale. Cel puţin 6 oameni au murit, dar nimeni nu ştie exact dacă nu cumva erau şi alţii în clădirile distruse, potrivit Digi24.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.